Strona 5 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#2239961 - 08/04/2008 23:29 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Biszop]
zajczyk Offline
old hand

Meldunek: 15/12/2007
Witam
To i ja cos tu naskrobie ;\)

Ogolnie z tego co sie orientuje jest masowka na Chelsea, bo przeciez musza wygrac aby pojsc dalej... Ja tutaj szukam niespodzianki. Jakis czas juz w LM tzw.'czarne konie' za wiele nie ugraly, a powiem szczerze kebaby sa moim czarnym koniem tegorocznych rozgrywek. Morale Chelsea na pewno nie sa dobre po utracie swojego nr1 bramkarzy. Chelsea wcale nie zachwyca i uwazam, ze zlekcewaza przeciwnika nawet po tym, jak to przegrali spotkanie wyjazdowe, bo przeciez teraz graja u siebie i nic zlego juz sie nie moze wydarzyc, a inny wynik nie jest mozliwy jak tylko win gospodarzy. Fenerbahce jest na tyle nieobliczalne w tym sezonie, ze remis moze ugrac. Niechcialbym byc tutaj zlym prorokiem, ani nie zamierzam sie z nikim wyklucac, ale jak dla mnie kebaby awansuja do 1/2.

Kursy na gospodarzy sa mizerne i raczej niewiele idzie na tym zarobic, a remis uwazam za dosc prawdopodobny i dajacy awans turasom.

Chelsea - Fenerbahce typ: X @ 6,2 betfair

P.S. Nie namawiam nikogo, ja tu szukam po prostu niespodzianki, a ze to Puchary i nikt w tej fazie rozgrywek nie znalazl sie przez przypadek uwazam, ze wszystko sie moze zdarzyc

Pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#2239972 - 08/04/2008 23:31 Re: LM Ćwierćfinał [Re: orpgad]
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
Witam \:\)

Liverpool - Arsenal typ 2 3,40 Bwin 3/10

Buki w ocenie tego meczu nie sa jednomyślne , ale dominują spadki kursów na zwycięstwo , The Reds
Dla mnie kurs powyżej 3 na wygraną kanonierów to value bet i gram to za small stake , pierwszy mecz pokazał mimo remisowego wyniku ,że Arsenal jest w tej chwili lepszą drużyną , natomiast handicap własnego boiska The Reds przy tej klasie obu zespołów i w grze o taką stawkę nie będzie tu czynnikiem decydującym
W remis zaś nie wierze , chocby dlatego za dużo ich było ostatnio w H2H miedzy tymi zespołami

POZDRO
ELDO

Do góry
#2240061 - 08/04/2008 23:59 Re: LM Ćwierćfinał [Re: ELDORADO]
bitnap Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/09/2007
zajczyk po 1 primo przypomne ci tylko, ze wcale nie tak dawno Petr po strzale kolanem w glowe, musial byc operowany i pauzowal bodajze ponad 3 miesiace[kask] ;\)

Cudicini to nie byle bramkarz z lapanki i o tym wie caly Londyn, Anglia i 9/10 calego swiata ;\)

czy to wplynie na morale ? nie sadze ...

mecz w Turcji okreslilbym mianem "Chelsea grala, Fener strzelalo" - Drogba wie, ze takie sytuacje jakie zmarnowal w tamtym spotkaniu, dzis musi wykorzystywac ... i nie bylbym taki pewien czy znow wyjdzie Deividowi strzal zycia ... to juz nie tureckie pieklo ;\)

jak dla mnie bezdyskusyjny awans The Blues, handi wg mnie tez raczej przeskocza, bo obrona Fener do monolitow nie nalezy a przy 1-0 rusza do przodu jak amerykanska torpeda ... \:\)

Volkan dzis peknie i to nie jeden raz ...

Do góry
#2240106 - 09/04/2008 00:10 Re: LM Ćwierćfinał [Re: bitnap]
zajczyk Offline
old hand

ja to wszystko wiem. Szukam tylko niespodzianki i nikogo nie namawiam do gry. Zreszta gdzie mam jej szukac jak nie w tej parze 1/4. Mysle, ze turasy moga awansowac i daje im moje blogoslawienstwo, tym bardziej ze to LM i wszystko zdarzyc sie moze. tyle ;\)

Do góry
#2240174 - 09/04/2008 00:29 Re: LM Ćwierćfinał [Re: zajczyk]
bitnap Offline
Carpal Tunnel

jesli szukasz niespodzianki to predzej zerkalbym na bratobojcza angielska pare \:\)

co roku jest ta sama spiewka "wszystko zdarzyc sie moze" ... i niestety albo i stety ci ktorzy karty rozdawac powinni, robia to do samego konca ;\)

pisalem to na quasi przy okazji spotkan 1/8 ... Chelsea to dla mnie bardzo mocny faworyt do wygrania LM - ich szanse oceniam wyzej niz MU, Barcy, Arsenalu badz Poolu

zajczyk

Do góry
#2240278 - 09/04/2008 00:47 Re: LM Ćwierćfinał [Re: bitnap]
zajczyk Offline
old hand

Niespodzianke w sensie wyeliminowanie mocnej druzyny przez 'slaba', co w angielskiej parze teoretycznie nie wystepuje. Ja tu wesze za mega sensacja hehe \:D Przypomnij sobie, ze kiedy Porto wygralo LM wcale nie oni mieli rozdawac karty, ani Monaco czy Deportivo. To bylo juz pare lat temu i moze pora aby znowu ktos, kogo o to nikt na poczatku nie podejrzewal namieszal w Europie ? \:p Pozatym nie zbiednieje, bo gram to za maly hajsik, a kursy sa obiecujace i wyciagnac z tego troche moge.

Za kilka godzin sie okaze, tymczasem ide na zakupy 'przedmeczowe' \:\)

Do góry
#2240347 - 09/04/2008 00:59 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Dreju]
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Originally Posted By: Dreju
Kandydatura Beniteza zupełnie odpada, bo osiągnięcia jako trener ma dość dziwne. Potrafi zbudować drużynę turniejową, ale już w lidze nie za bardzo coś potrafi ugrać.

2 raz awans do Primera Division

2 razy mistrzostwo Hiszpanii

Po 1 drazni mnie uzywanie zwrotu mlodziez z Emirates, mlodziez z Arsenalu itp, itd. Przeciez to kompletna bzdura. Sklady podane za Marcą, srednia wieku Arsenalu 25.54, srednia wieku Liverpoolu niespelna 27.

Z cala pewnoscia Liverpool gra bardziej wyrachowana pilke, wiecej uwagii poswieca taktyce, ale pisanie, o Arsenalu w kontekście niedoświadczonych gówniarzy to stek bzdur.

Typ na to, ze wiecej bramek na Anfield padnie w drugiej polowie wydaje sie racjonalny. 3 wyniki biore pod uwage. 1-0, 0-0 lub po raz trzeci z rzedu 1-1. Pierwsza polowa powinna przebiegac pod haslem "byle nie stracic" z dwoch stron. 0-0 ht @2.50 to moim zdaniem optymalny typ.

O Chelsea pisalu Stecu ostatnio:
http://www.sport.pl/pilka/1,65043,5099396.html

1.3 to zdecydowanie za malo na ta faze ligi mistrzow, juz nie takie cuda sie dzialy, a podopieczni Zico pokazali, ze na goracych terenach grac juz potrafia. 1.45 na awans 3 angielskich zespolow, co w praktyce przeklada sie na awans samej Chelsea..duzo smaczniejsze.

Do góry
#2240397 - 09/04/2008 01:08 Re: LM Ćwierćfinał [Re: bitnap]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006

a ja zagrałem na półfinał Chelsea-Arsenal

The Blues powinni sobie spokojnie poradzić i upatruję w Londynie zwycięstwa gospodarzy w handicapie. Chelsea jest w formie, gdy kilkanascie tygodni temu na Wyspach ogladalismy hegemonie MU i Arsenalu i wtedy nikt zbytnio nie uważał że mogą powalczyc o mistrza, Ci skrzętnie gromadzili punkty, czaili się i dziś są niemal o włos od lidera. Chelsea gra równo, swoje, od meczu z Arsenalem w grudniu nie przegrali meczu (trafiło się kilka remisów), o tym jak mocny mają skład niech świadczy weekendowy mecz w City gdzie zabrakło pół składu i na stojąco pojechali Manchester. Fenerki to dla mnie typowy przedstawiciel z tamtej częsci świata, jak to Turasy połowe wartości tracą na wyjazdach. w Stambule Chelsea wyraźnie zagrała na pół gwizdka, trochę pechowo przegrała ale dziś różnica klas będzie już mocno widoczna. piłkarsko Kebaby na pewno sporo odstają od The Blues i dziś chyba tylko jakiś cud może pomóc im awansować. doświadczenie, klasa, publiczność, pieniądze, sława, umiejętności - wszystko po stronie gospodarzy wiec spokojnie Chelsea czeka na rywala, będzie izi ;\)
Turki najprawdopodobniej schowają się za podwójną gardą bo otwarta gra może się dla nich bardzo źle i szybko skończyć, jak Chelsea strzeli 1 gola to potem powinno już pójść łatwiej. na Stamford w ostatnich kilku latach wygrała w końcu tylko Barcelona:)

w 2 parze gram oczywiscie Arsenal i wydaje mi sie że najgorsze co może spotkać Kanonierów to 1:1 i dogrywka, ewentualnie karne. Piłkarsko goście są na pewno lepsi, i jeśli ma wygrać futbol to właśnie Arsenal powinien dziś awansować:) dla obu ekip to póki co mecz sezonu, choć paradoskalnie Arsenal nie stracił jeszcze szansy na mistrza, straci takową jeśli w weekend nie wygra na Old T. dlatego dla dzieciaków Wengera najbliższe kilka dni zadecydują o losach sezonu. L'pool ma ligę już z głowy, ale ciekawe ile by dali by choć jeden sezon usiąść w kraju na tronie:) na Anfield The Reds nie beda juz tak kurczowo trzymać się swojej bramki bo tak nie potrafią, będzie więc wymiana ciosów i tu liczę na nokautujące ciosy tych którzy potrafią grać w piłkę a nie tylko stoją na 30m i wybijają piłki \:\) młodzież z Londynu już raz miała w tym sezonie na Anfield nie wytrzymać presji The Kop. padł wynik 1:1 i to Liverpool powinien być zadowolony z remisu. piłkarskie umiejętnosci są po stronie gosci, gospodarzy może ratować historia ostatnich sezonów w LM ale gdyby kierowac sie tylko przeszłoscia to w bukmacherce szybko można by było zostać bankrutem. składy raczej znane, nie sądzę by któryś z coachów jakos specjalnie zaskoczył. liczę ze to Wenger uniesie dziś pięść do góry.
liczę dziś na van Persiego bo chłop w weekend odpoczął a w ostatnich 2 meczach z Boltonem i L'poolem zmarnował kilka setek i ten mecz powinien być dla niego dobrą okazją do rehabilitacji. co ciekawe - w pierwszym meczu Kanonierzy kompletnie wyłączyli w 2połowie z gry Gerrarda(szkoda że w pierwszej się nie udało:) niemniej później chłop nie istnial, a uważam że on i Torres i ostatnia deska ratunku dla Czerwonych. jeśli dziś ścisną serce Liverpoolu a Gallas przyklei sie do Torresa to może się okazać że skwapiliwe poniewierane na forach łebki z Londynu sprawią niespodziankę:) kombiacja akcji ofensywnych po stronie gości-a dziś naprawde nie spodziewam się Liverpoolu czekajacego na swojej połowie na rywala.

Do góry
#2242672 - 09/04/2008 21:33 Re: LM Ćwierćfinał [Re: mura]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Barca - Schalke over 10,5 shots 1.95 UB 2/10

jesli potwierdza sie slowa Amkwisha o nastawieniu Barcelony, to ta linia peknie jeszcze przed 60 min., nawet jesli nie, to kolo 10 stzalow powinno byc, a wtedy jakis przypadkowy i over jest. W GB 11,5 i kurs 1.85.

Do góry
#2242688 - 09/04/2008 21:51 Re: LM Ćwierćfinał [Re: polskignom]
Dreju Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 15/03/2007
Z tymi strzałami to byłbym ostrożny. Po pierwsze, może Barca jest ostro nastawiona na ten mecz, ale wciąż gra słabo. Nie przesadzajmy. Po drugie, Barca gra ostatnio w poprzek, powoli i do tego pcha się środkiem i to może być trochę problem. Ale tak jak zaraz napiszę, to stawiam, że Schalke nie zdobędzie gola.

Ale jest jedno pocieszenie, taki mój osobisty talizman. Wożę w aucie szal Barcy na tylnej szybie i tu uwaga. Jak szal leży prosto, jest ładnie ułożony to Barca gra dobrze, jak nie to niestety gra piach. Dziś szaliczek leży pięknie i równiutko więc będzie spokojna wygrana i do tego bez straty gola \:p

Co do drugiego meczu MU-Roma to jednak wszystko wskazuje na wygraną Angoli. Raz, że grają u siebie, a MU nie ma zwyczaju u siebie przegrywać, po drugie historia, a po trzecie osłabienia. Roma nie ma znów Tottiego więc z przodu będzie krucho. Co prawda w United nie zagra para środkowych obrońców, czyli Ferdinand i Vidic, ale myślę, że Brown z Pique sobie poradzą.

Do góry
#2242714 - 09/04/2008 22:11 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Dreju]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: Dreju
Z tymi strzałami to byłbym ostrożny. Po pierwsze, może Barca jest ostro nastawiona na ten mecz, ale wciąż gra słabo. Nie przesadzajmy. Po drugie, Barca gra ostatnio w poprzek, powoli i do tego pcha się środkiem i to może być trochę problem.

Potwierdzam.

W ostatnim meczu z Getafe Barca strzelała ZERO razy na bramke przeciwnika spoza 16 metrów !!! (nie licze 2 zablokowanych strzałów Iniesty ,bo takie do u/o się nie liczą).

Miała 2 wspaniałe okazje na poczatku meczu (Milito z 2 metrów w bramkarza i Eto'o w słupek z 8 metrów).
W drugiej połowie głowka Eidura w Pato z 3 metrów i....koniec.

Takze ,Gnom ,z tym overem jeszcze bym sie zastanowił.
Maniera wjeżdżania z piłką do bramki nadal króluje w grze Barcelony.

Zresztą ,kto taki uderzy z dystansu, skoro Yaya nie kwapi sie do ofensywy ,Xavi zaangazowany w rozgrywanie ,a Iniesta jakby z meczu na mecz słabnie.

Zapowiadając wyraźne zwyciestwoBarcy bardziej liczę na wysoka skuteczność (Bojan ,Eto'o) niż na bombardowanie niemieckiej bramki.

Dreju....moim zdaniem na dzis ,jedynym wartosciowym defensorem jest Puyol ,reszta....brak słow.
To ,co wyprawiali Milito i Marquez nie miesci sie w głowie.
Barca na zero ?
Hmm...nie podoba mi sie ten typ ,wole over 2,5 i nie wykluczam udziału w nim gosci.

Do góry
#2242718 - 09/04/2008 22:13 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Amkwish]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
wiem, wiem, ogladalem mecz z Getafe, ale...mysle, ze dzis troche strzalow zobaczymy, poza tym pamietajcie, ze gole to tez shots on goal ;\)

Do góry
#2242737 - 09/04/2008 22:22 Re: LM Ćwierćfinał [Re: micha$]
WERDER12 Offline
addict

Meldunek: 24/05/2005

Dobrym typem na mecz Barcelona - Schalke wydaje sie (wedlug statystyk) typ na rzuty rozne.

Barca w tym sezonie oprocz wszystkich wygranych meczow u siebie pokonala kazdego przeciwnika rowniez w rzutach roznych:

Lyon 8-4
Rangers 3-1
Stuttgart 11-2
Celtic 16-3

Typ:

Handicap rzuty rozne -2 Barcelona @1.91 3/10 Stan James

( Bet365 -2.5 @1.90 )
( Expekt -3 @2.15 )

Do góry
#2242812 - 09/04/2008 23:44 Re: LM Ćwierćfinał [Re: WERDER12]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/11/2007
Manchester - Roma

Pierwszy cwiecfinalowy mecz pomiedzy oboma zespolami, rozgrywany w Rzymie zakonczyl się zwyciestwem Czerwonych Diablow 2-0. To oczywiście stawia w uprzywilejowanej sytuacji gospodarzy rewanzu czyli Manchaster. Roma stanie przed nie lada trudnym zadaniem odmienienia losow tej rywalizacji. Zdaje sobie sprawe jak trudno gra sie na Old Trafford, ale na Santiago Bernabeu Giallorossi tez mieli zostac pozarci przez Real, a wszyscy wiemy jak to wygladalo. W ostatniej kolejce Manchaster pokazal ze tez nie jest nieomylny i zremisowal z Boro. W weekend podopiecznych Alexa F czeka arcywazny mecz z Arsenalem, dlatego uwazam ze nie będą angażowac całego nakładu sił w atak majac w zanadrzu bezpieczna zaliczke .
Spodziewam się z ich strony spokojnej i rozwaznej gry. Wlosi liczyc będą zapewne na kontry ( calkowite otworzenie się na poczatku może od razu pozbawic ich calkowicie wszelkich zludzen ), a w obliczu oslabien w lini defensywnej Czerownych Diablow ( Vidic i najprawdopodbniej Rio - chociaz Alex twierdzi ze Ferdinand będzie zdolny do gry, to osobiscie mam pewne watpliwosci do jego wystepu) uwazam ze przynajmniej jeden z nich zaoowocuje trafieniem do siatki rywala.

Typ: Roma strzeli
kurs: 1.55

Do góry
#2242876 - 10/04/2008 00:21 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Hakan]
bitnap Offline
Carpal Tunnel

Hakan z typem zgadzam sie w 100%(w unibecie @1.6)

ale wytlumacz mi jedno ...

spodziewasz sie spokojnej i rozwaznej gry ze strony Diablow i liczysz na kontry Wlochow ...

po 1 z czego maja te kontry w takim razie wynikac jesli Anglicy beda grac spokojnie, nie ryzykujac szalenczych wypadow do przodu?
po 2 Wlosi w tym meczu niestety sa SKAZANI na prowadzenie atakow pozycyjnych, bo wynik z 1 meczu nie daje im zadnego prawa do gry z kontry \:\)
po 3 Fergusen do przede wszystkim znakomita szkola taktyczna, nie wierze, ze przy wyniku 0-2 z pierwszego meczu, nie nakaze zespolowi grac duzo bardziej defensywnie, probujac zniszczyc rywali ich wlasna bronia \:\)

a Roma ... Roma MUSI zdecydowanie rzucic wieksze sily do przodu od pierwszego gwizdka ... przy szybkosci czy CR czy Rooneya czy Teveza kontrataki Anglikow moga okazac sie zwyczajnie ... zabojcze \:\)

ja wobec braku Vidica i prawdopodobnie Rio, widze tylko jedno:

Both To Score 1,80 10/10

i tak zagram \:\)

Do góry
#2243088 - 10/04/2008 01:25 Re: LM Ćwierćfinał [Re: bitnap]
VanTheMan Offline
veteran

Meldunek: 29/03/2005
Ferdinand raz miał grać teraz czytam na SkySports że Pique zagra z Brownem na środku przez co O'Shea nie nadający się do gry w środku zostanie przesunięty na prawo. No jak mus to mus...

Czy Roma strzeli? Nie widzę ich w tym jakoś. Nie mają armat pod nieobecność Tottiego. O ile rok temu jakoś te ataki się kleiły gdy występował Włoch tak teraz różnie może być.

I tak jak to często bywa z United po ligowej wpadce - w następnym meczu staraja się za wszelką cenę zmazać plamę ... i udaje im się to:)

Szukałbym raczej typu na to że Ronaldo strzeli bo jeśli szykuje nam się overowy mecz to czemu Ronaldo miały nie dorzucić swoich kilku groszy?

Do góry
#2243118 - 10/04/2008 01:34 Re: LM Ćwierćfinał [Re: VanTheMan]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005
Remisu z Middlesbrough nie nazwałbym wpadką. Raczej oszczędzaniem sił. Zresztą Middlesbrough nie jest najprostszym terenem.
Trzeba też pamiętać, że w niedzielę grają z Arsenalem, co przy tak dobrej zaliczce w LM może oznaczać to co napisał bitnap. Nie będą grać na 100%.
Chociaż z drugiej strony bramkostrzelność Manchesteru w tym sezonie jest znakomita także może być tak, że "od niechcenia" (i po błędach Romy) wpadnie jednak over...

Do góry
#2243144 - 10/04/2008 01:41 Re: LM Ćwierćfinał [Re: VanTheMan]
bitnap Offline
Carpal Tunnel

z przodu maja jednego Vucinica(ew Tottiego jesli jest zdrowy), ale nie atak jest ich napedem ...

maja piekielnie mocna pomoc, gra skrzydlami, niezle bite i bardzo grozne dosrodkowania oraz ... stale fragmenty gry \:\)

sciana nie do przejscia byla od zawsze para Rio-Vidic, dzis ich brak Roma powinna skwapliwie wykorzystac ... i jestem przekonany, ze Edwin cos z siatki wyciagnie \:\)

Do góry
#2243173 - 10/04/2008 01:48 Re: LM Ćwierćfinał [Re: polskignom]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: polskignom
wiem, wiem, ogladalem mecz z Getafe, ale...mysle, ze dzis troche strzalow zobaczymy, poza tym pamietajcie, ze gole to tez shots on goal ;\)

\:D

Wobec tego troche ustapie z negacji Twojego typu \:\)

W miedzyczasie ktos podał ,moim zdaniem ,bardzo dobry typ na handi w kornerach.

Dodam tylko ,ze również w każdym meczu ligowym Barca ma wiecej rogów.
Inna sprawa ,ze niewiele z tego wynika ,bo po rzutach roznych zdobywa bardzo mało bramek ,ale to nie tyczy sie powyższego typu.

Dziś do południa do szatni pofatygował sie Laporta ,który (podaje za TV3 Catalunya) miał ponoć mocno mobilizować piłkarzy.
Oby nie tak jak przez CdR z Walencją

W Barcelonie całą noc padało ,cały dzien był pochmurny,teraz temperatura spadła do 15 stopni.
Warunki boiskowe są wiec na korzyść Schalke.

Na mecz sie nie wybieram ,ale dzwoniłem niedawno do kas i biletów nie brakuje.

Zapowiada sie chłodny wieczór na Camp Nou i chłodna atmosfera na trybunach.
Moze w tych warunkach Barca wreszcie udowodni ,ze niedzielne machanie białymi chusteczkami i wykrzykiwanie "Fuera ! Fuera !" było na wyrost.

Do góry
#2243443 - 10/04/2008 02:53 Re: LM Ćwierćfinał [Re: Amkwish]
RAM0S Offline
journeyman

Meldunek: 22/03/2008
Ferdinand gra, CR, Rooney na lawce...Widze ze alex gra na utrzymanie wyniku z pierwszego meczu

Do góry
Strona 5 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  Akhu, Biszop