Jagiellonia wyleci z Orange Ekstraklasy?
Polska | 2008.03.26 06:00
Jagiellonia Białystok może zostać karnie zdegradowana do II, a nawet III ligi. Czy podzieli los Zagłębia Sosnowiec, Widzewa Łódź oraz Zagłębia Lubin i jako czwarty klub w tym sezonie za udział w procederze korupcyjnym opuści szeregi Orange Ekstraklasy?
- Liczymy się z tym, choć w klubie nikt na razie głośno o tym nie mówi - oznajmia wiceprezes Jagiellonii Artur Kapelko.
- Nie wiem, czy ten materiał będzie dotyczył Jagiellonii, czy innych klubów - zarzeka się Gilarski, po czym jednak dodaje: - Z Jagiellonią może być coś na rzeczy, bowiem klub ten sam wyszedł z propozycją spotkania z Wydziałem Dyscypliny. A to dość interesujący sygnał. Chcąc się zapoznać ze stanowiskiem Jagiellonii, wyznaczyłem spotkanie na 3 kwietnia. Trudno jednak dzisiaj przypuszczać, co przedstawiciele klubu mają zamiar powiedzieć i czy do tego czasu dotrą już z prokuratury materiały dowodowe.
- O tym, że prokuratura ma na nas mocne kwity, mówi się już od jakiegoś czasu - twierdzi wiceprezes Kapelko. - Ale jedyne pismo, które otrzymaliśmy z Wrocławia, to dokument, w którym uznaje się nas za stronę pokrzywdzoną w tej sprawie.
- Nie chciałbym wychodzić przed szereg i deklarować, że sami poddamy się karze, przez co będziemy mogli liczyć na złagodzenie wyroku. Mamy jednak pełne zaufanie do organów związkowych i poddajemy się jurysdykcji PZPN. Liczymy na rozsądek Wydziału Dyscypliny, choć zdajemy sobie sprawę, że sytuacja jest poważna - obawia się Kapelko.
wp.pl
Arkę za tyle kupionych meczy spuścili do 3 ligi a Jagę chcą do 3
no chyba ze wśród meczy ustawianych które publikowała prasa były jakieś ukryte fakty bo w każdym z nich Jaga była poszkodowana