Opcje tematu
#2199792 - 26/03/2008 21:56 2 Liga - 23 kolejka
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003

Do góry
Bonus: Unibet
#2199816 - 26/03/2008 22:06 Re: 2 Liga - 23 kolejka [Re: Kameleon]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Ciężka kolejka do typowania. Jedynie Kmita wyglada dość ciekawie oraz under w Gdańsku.

Co do sytuacji w Arce - za fajnie nie jest. Piłkarze nie uważają, ze zagrali źle. Oni myślą, że brakuje im szczęścia. \:D Kto był ten widział, z taką grą w Katowicach nie mamy co szukać. Ja licze na odrodzenie i tylko dlatego nie ruszam tego spotkania. Mają potencjał, mają doświadczenie, ale kompletnie nie przekłada się to na wyniki. Stawowy eksperymentuje z obroną wystawiając swojego pupilka Przytułe, który pograć mógłby z sukcesami może w czwartej lidze. Najważniejsze by od pierwszych minut wystąpił Wachowicz, Ława niech za kare zacznie sobie mecz z ławki. Z dziurawą Gdyńską obroną może...over.

Do góry
#2200438 - 27/03/2008 00:08 Re: 2 Liga - 23 kolejka [Re: Kameleon]
blackjack Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/10/2004
Jestem ciekaw czy piłkarze Śląska w dalszym ciągu będą pracowali na miano Robin Hooda 2 ligi. Buki netowe już zorientowały sie o co chodzi naziemne dają w 3 kom. Ja będę konsekwentny i dalej gram na ich porażki choć się nie zdziwię że w końcu kibice nie wyrobią i piłkarze będą bali sie odpuszczać. Przez trzy kolejki dali zarobić to próbujemy dalej. Gogo Łomża gogo.

Do góry
#2200808 - 27/03/2008 01:11 Re: 2 Liga - 23 kolejka [Re: blackjack]
Ryan20 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2005
zgubiles jeden mecz Kameleon ;\)

18:30 Slask W. - Lomza 1.50 3.50 5.20

i ten wlasnie mecz mysle jest najciekwszym spotkaniem do typowania. Gracze WKS-u beda bardzo umotywowani po falstarcie ligowym i w koncu powinni cos zagrac. A ze Lomza to idealny rywal na przelamanie sie to widzialbym tu HW z handi + over

--Kmita-Tur. Stawka zenujaca tak naprawde ale moze to byc ostatni mecz Topolskiego jako trenera Tura, druzyna jest w dolku psychicznym, a do Zabierzowa nie pojada: Janicki (pierwszy bramkarz), Grabowski (podstawowy obronca), Olszewski (podstawowy nap/pomocnik). wszyscy pauzuja za kartki. David Topolski wciaz leczy uraz. Rozum bukmacherski wskazuje zdecydowanie na swetnie grajaca Kmite i pozegnanie z Topolskim.

--Warta-Jastrzebie. Na koniec dwa slowa o tym meczu. Gracze Jastrzebia wcale nie graja zlej pilki a ostatnie wyniki maja fatalnie. Przyjezdzaja do Poznania i to moze byc dobra okazja dla nich do przelamania sie. Warciarze nic nie graja, z Piastem tylko bramkarz uchronil ich od wyzszej porazki. Kurs 3,15. wow. powodzenia all moze jeszcze pozniej zarzuce jakies przemyslenia

Do góry
#2204707 - 28/03/2008 03:38 Re: 2 Liga - 23 kolejka [Re: Ryan20]
Domingos Offline
veteran

Meldunek: 02/05/2003
GKS Katowice-Arka Gdynia

Nie chce mi sie juz pisac wlasnych przemyslen o druzynie z Gdyni ,jedno co mozna powiedziec ze graja ambitnie nie przechodza obok meczu i widac ze im zalezy ,tak wiec zapodaje krotki artykul z GW
Wnioski wyciagnijcie sami, ja niestety nie wierze w cudowna poprawe gry Arki i gram GKS 1/1 aczkolwiek chcialbym sie mylic, bo porazka bedzie oznaczala zmiane trenera a jeden fachowiec \:D byl w srode na wstepnych rozmowach w Gdyni i jak dla mnie nie jest to odpowiedni trener dla rozkapryszonych , gwiazdeczek 2 ligi.

- Moi piłkarze zagrają w Katowicach nie na 100, ale na 200 proc. Mamy świadomość trudnej sytuacji i musimy wygrać - mówi przed meczem z GKS w Katowicach trener Prokomu Arka Gdynia Wojciech Stawowy
W bramce Andrzej Bledzewski. W obronie Tomasz Sokołowski, Krzysztof Sobieraj, Marek Szyndrowski i Marek Baster. W pomocy Tomasz Mazurkiewicz, Bartosz Ława i Olgierd Moskalewicz. W ataku Bartosz Karwan, Marcin Chmiest i Marcin Wachowicz. W takim ustawieniu Arka zagra w sobotę w Katowicach. Stawowy może wystawić optymalny skład, ma do dyspozycji wszystkich najlepszych. Do Katowic nie pojadą Ireneusz Kościelniak i Radosław Wróblewski (jeszcze nie grali w tej rundzie, nadrabiają zaległości w treningach) oraz Łukasz Kowalski i David Kalousek, którzy narzekają na drobne urazy, ale i tak nie byłoby ich w pierwszym składzie. W kadrze zabraknie też Dariusza Ulanowskiego, ale on jedzie na Śląsk w roli asystenta Stawowego.

- Zdajemy sobie sprawę z tego, że na początku wiosny graliśmy źle, że sytuacja w tabeli nie jest dobra, że w Katowicach nie możemy stracić punktów. Dlatego każdy z piłkarzy będzie zmobilizowany nie na 100, ale na 200 proc. Ten mecz na pewno wyzwoli w nich dodatkowe pokłady energii. Każdy chce zatrzeć niekorzystne wrażenie po pierwszych meczach, po porażce z Kmitą, każdy chce udowodnić, że nie zapomniał, jak się gra w piłkę. I wierzę, że to się uda - mówi Stawowy, który nie ukrywa, że cieszy się, iż w trudnym momencie jego zespół zagra z wymagającym rywalem, który wiosną wygrał ze Śląskiem Wrocław, zremisował ze Zniczem Pruszków i przegrał ze Stalą Stalowa Wola i tak jak Arka zdobył na razie 4 pkt. - Zagramy z zespołem, który wciąż myśli o awansie do I ligi, dodatkowo przy pełnych trybunach. To też powoduje dodatkową motywację - mówi trener Arki.

W Gdyni cały czas analizują przyczyny słabej gry drużyny. Trener spotkał się z prezesem Romanem Walderem (przekonał go, aby nie karał finansowo piłkarzy), niemal codziennie rozmawia z zawodnikami. - Nasz największy problem to nerwowa gra. Wszyscy powtarzają, że Arka to faworyt II ligi i presja przeszkadza piłkarzom. Teraz postaramy się o to, aby do naszej gry wrócił luz, aby gra sprawiała nam przyjemność. Bo presja i nerwy powodują, że popełniamy indywidualne błędy i przez to tracimy punkty. Choćby w ostatnim meczu z Kmitą - straciliśmy dwie bramki po prostych, indywidualnych błędach, daliśmy rywalom dwa prezenty - analizuje Stawowy.
GKS ma 30 pkt (8 mniej niż Arka), zajmuje 8. miejsce (Arka jest 4.). Dobrze zaczął wiosnę, ale w ostatniej kolejce niespodziewanie przegrał w Stalowej Woli 0:1. Arka miała kłopoty z drużyną z Katowic już w pierwszym meczu w Gdyni, który wygrała 3:2. Dwie bramki dla Arki strzelił wtedy Olgierd Moskalewicz (jedną z karnego), a jedną Bartosz Karwan, który w Katowicach grał przez pięć sezonów. To w GKS zadebiutował w ekstraklasie, miał wtedy 17 lat

Do góry
#2206186 - 28/03/2008 19:15 Re: 2 Liga - 23 kolejka [Re: Domingos]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
29/03 godzina 14:00
Kmita Zabierzów VS Tur Turek
Typ: Kmita Zabierzów

Bardzo istotne spotkanie dla dolnych rejonów tabeli 2. ligi polskiej odbędzie się w Zabierzowie. Zarówno Kmita jak i Tur są zainteresowane pozostaniem na drugoligowym froncie. Dlatego sobotnie spotkanie urasta do rangi meczu o "sześć ligowych punktów".

Choć goście z Turku są wyżej w tabeli, jednak to nie oni będą faworytem tego spotkania. Niespodziewanie to drużyna Kmity Zabierzów jest aktualnie wyżej oceniania niż goście z Wielkopolski. Przyczynił się do tego niesamowity start w rundę wiosenną. Trzy mecze wygrane z rzędu a do tego pokonanie takich tuzów jak Śląsk Wrocław (3:1) czy Arka Gdynia (2:1). Dzisiaj niesamowicie ciężko jest sobie przypomnieć jak drużyna Kmity wyglądała na jesienni. Wówczas zespół z Małopolski nie był w stanie wygrać z nikim a tu nagle na wiosnę taka forma.

Trener Tura - Adam Topolski powiedział, że spodziewał się właśnie tak dobrej gry ze strony Kmity. Rzeczywiście poczynione transfery w przerwie zimowej były dość imponujące jak na drugoligowca. Pozyskano znanych piłkarzy: Jan Cios, Dariusz Gawęcki czy Piotr Bagnicki (powrót do Kmity). Prócz konkretnych wzmocnień trener Robert Moskal miał dobre warunki aby przygotować swój zespół. Włodarze klubowi nie szczędzili pieniędzy na drogie zgrupowanie we Włoszech. Dzisiaj to wszystko procentuje.

Jednak wygrane trzy mecze nie są gwarantem utrzymania się w 2.lidze polskiej. Teraz przed Kmitą kolejny trudny sprawdzian. Jeśli podopieczni trenera Roberta Moskala wygrają z Turem to będą bliżsi swojego upragnionego celu.

Kmita ma bardzo dużą szansę na zdobycie trzech oczek w tym spotkaniu. Wszystko przez bardzo słabą formę podopiecznych trenera Adama Topolskiego. Tur w rundzie wiosennej jest przeciwieństwem swojego vis-a-vis. Tylko jeden zdobyty punkt w derbach Wielkopolski z Wartą Poznań pokazał, że Tura czeka w tej rundzie ciężka walka o pozostanie na drugoligowym froncie. Jednak remis z Wartą to mały problem w porównaniu do choćby ostatniego spotkania ligowego z Pelikanem Łowicz. Goście z Łowicza wygrali w Turku, aż (2:0). Zaskakująca był przebieg meczu. W pierwszej połowie drużyny grały jak równy z równym a w drugiej nastąpiła dziwna zmiana. Właśnie słabsza drugą połówka zdecydowała o wygranej Pelikana Łowicz.

Trener Adam Topolski był zaskoczony takim właśnie przebiegiem wydarzeń. Na konferencji po meczowej mówił, że problem nie leżał w złym przygotowaniu kondycyjnym i dlatego nie rozumie przegranej. Niestety trzeba jak najszybciej pewne fakty skojarzyć, bo już jutro mecz z liderem rundy wiosennej.

Faworytem tego spotkania będzie Kmita Zabierzów, która dzielnie walczy o pozostanie na drugoligowym froncie. Po fantastycznych meczach ze Śląskiem Wrocław i Arką Gdynią trzeba zacząć wygrywać ze słabszymi zespołami. Już wiosną podopieczni trenera Roberta Moskala pokazali, że potrafią. Warto wspomnieć o wygranej (2:0) ze Stalą Stalowa Wola. Teraz czas na Tur Turek, który gra bardzo słabo w tej rundzie spotkań.

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#2206363 - 28/03/2008 20:09 Re: 2 Liga - 23 kolejka [Re: Ignorator]
Ryan20 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2005
zgadzam sie Ignorator \:\)

jeszcze dwa slowa o tym. Wczoraj zarzad zdecydowal ze Topolski dostanie ultimatum: albo 4 pkt w dwoch najblizszych meczach (Kmita wyjazd, GKS K. dom) albo trener odchodzi. Co oznacza ze najpewniej niedlugo Tur bedzie mial nowego coacha \:p O oslabieniach pisalem. W bramce Sabela sciagniety z ŁKS-u i zapewne znow defensywna taktyka sic...

-- Warta Poznan: Marcin Klatt odniosl kontuzje w Plocku i czeka go kilka tyg.rehabilitacji, Truszczynski i Jankowski dwojka srodkowych obroncow podpory defensywy pauzuja za kartki, do tego kolejny defensor Cudny rowniez zmaga sie z kontuzja. Ciekawi mnie jak sytuacja wyglada z Jastrzebiem, jesli ktos jest stamtad niez zarzuci cos o nich. Sa widoki na 3 pkt o ile Slazacy nie spierdziela czegos i o ile B.Baniak (kandydat nr 1 podazenia sladami Wdowczyka do Wroclawia) nie "wyczaruje" czegos przed meczem \:D

pozdro wygranych zycze

Do góry
#2207673 - 29/03/2008 02:03 Re: 2 Liga - 23 kolejka [Re: Ryan20]
Skorpion BB Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2005
Podbeskidzie-Wisła Płock
Ze składu gospodarzy na pewno wypada Jarosz z powodu kartek.U gości (co cieszy) zabraknie Słaomira Peszki (najlepszy strzelec Wisły) oraz Łukasza Adamskiego.Mecz zapowida sie ciekawie.Najlepszy atak zmierzy sie z jedna z najlepszych defensyw ligi.Główny typ jaki mi sie nasuwa to under.W meczu z Turem nie dopuścili do sytuacji bramkowych gosci.Wiadomo Tur to nie Wisła ale głównym celem będzie zachowanie czystego konta.W meczach z faworytami u siebie czyli z Arką oraz Piastem porazki 0:1.Dla mnie mecz na remis.Dla ryzykantów 1:1.Pozdrawiam i zycze wygranych

Do góry
#2208854 - 29/03/2008 06:17 Re: 2 Liga - 23 kolejka [Re: Skorpion BB]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Meldunek: 28/12/2005
To i ja zarzuce newsem. Ze składu Stalówki na mecz ze zniczem wypada jeden z lepszych ich zawodników - defensywny pomocnik Uwakwe.

quincy nie reklamuj w ten sposób swojej witryny internetowej. Jest to nie dopuszczalny sposób na mec.pl. Przykro mi, ale na tą formę nie mogę się zgodzić jako moderator tego działu. .::Think Twice::. Ignorator.

Edited by Ignorator (29/03/2008 08:17)

Do góry
#2209068 - 29/03/2008 07:26 Re: 2 Liga - 23 kolejka [Re: quincy]
retoox Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2003
quincy poruszył temat druzyny której kibicuje, wiec czuje sie lekko wywołany do tablicy... .

Znicz Pruszków - Stal Stalowa Wola
Typ:X @3.55 betsson @3.50 exp 1.5/10
2-3 bramki @2.00 exp
Typ troszkę wynikający z tego, ze kibicuje Stali, ale przesłanki ku jego zagraniu są… .Wyniki Stali może w rundzie wiosennej nie powalają. Cztery punkty w trzech spotkaniach to średni wyczyn, ale gra Stali jest naprawdę dość dobra. Tutaj chciałem spytac mojego przedmówce gdzie wyczytał, ze Stal w pierwszych dwoch spotkaniach zagrała słabo. Dwa mecze widziałem osobiscie na wyjazd do Zabierzowa zaspałem, ale znajomi złożyli mi obiktywna relacje z tego spotkania i z cała odpowiedzialnością mogę powiedzieć, ze Stal nie zagrała w tych spotkaniach słabo. Potrafią stworzyć wiele groźnych akcji, tylko ze skutecznością jest jak na razie średnio. W obronie było ( i dalej jest) średnio ciekawie, ale do składu wrócił podstawowy bramkarz za kartki nikt nie pauzuje, wiec na chwile obecna jakiejś tragedii nie ma. Do składu wraca po pauzie za kartki Salami, kluczowy napastnik Stali. Nie zagra natomiast Uwakwe który w meczu z GKSem złamał sobie rękę. Na szczęście po kontuzji wrócił Trela, który w ostatnim spotkaniu pokazał się z bardzo dobrej strony i będzie kim tą lukę uzupełnić. Co do Znicza to maja opinie drużyny lepiej radzącej sobie na wyjazdach, wystarczy porównać ich osiągnięcia na własnym boisku z wyjazdami i trudno się z tym stwierdzeniem nie zgodzić. Jak na razie grają bardzo dobrze i teoretycznie powinni sobie dość łatwo ze Stalą poradzić, ale większą motywacja gości którzy ciągle walczą o utrzymanie oraz lekko przeszacowany kurs na remis przekonują mnie do ów typu.

Kmita Zabierzów - MKS Tur Turek
Typ: Kmita @1.70 ub, pb gb doxxx 4/10
Nowy trener Kmity i kilku nowych graczy zachwycają jak na razie wszystkich. Trzy spotkania i 9 punktów czyli tyle samo ile udało się Kmicie zdobyć przez cała jesień ( 9 remisów ) robi wrażenie. Młody Kurowski jest w dobrej dyspozycji w pomocy doskonale radzą sobie doświadczeni Romuzga i Powroźnik a obrona kieruje Janek Cios. Wszystko to jak na razie doskonale ze sobą
współpracuje. Tur… ciężko mi cokolwiek o nim pozytywnego napisać. Tur Janicki (pierwszy bramkarz) i Grabowskiego (podstawowy obrońca) obaj pauzują za 4żk, Olszewski (podstawowy nap/pomocnik) pauza za czerwona. Trener dostał ultimatum, kartki kontuzje, słaba postawa zespołu jednym słowem ciężko pod każdym względem. Jak na razie rywali mieli raczej słabych a mimo to niczym nie zachwycili. Ich los coraz bardziej karze upatrywać w nich zespół który ta ligę opuści. Ich bezradność pokazuje chociażby ostatnie spotkanie, porażką u siebie z Pelikanem i 7żk. Wcześniej porażka z Podbeskidziem i czerwień oraz remis u siebie z Warta pokazują, ze oba zespoły na chwile obecna są na dwóch rożnych biegunach.

Tu już bez stawek kilka przemyśleń:

Śląsk Wrocław - LKS Łomża
Typ: 1X

Śląsk zaczął fatalnie, pojawiły się głosy, ze mając pewny awans zaczęli cos kombinować… . W sobotę zagrają z dość przeciętnym rywalem, ale trzeba pamiętać ze ów rywal ma nóź na gardle i każdy punkcik jest dla tego zespołu w tej chwili na wagę złota. Łomża zaczęła również sezon nieciekawie, ale podobnie jak Śląsk miała ciężkie mecze. W Śląsku największą bolączką jest defensywa 3 mecze i 8 straconych bramek do tego w sobotę nie zagrają pauzujący za kartki Adam Marciniak, Sebastian Przybyszewski i
Vladimir Cap. Stłuczonego Achillesa dodatkowo ma Wójcik, wszystko to za różowo nie wygląda, dlatego skłaniałbym się tu lekko do grania remisu, bo kursy na gospodarzy mimo wszystko są za bardzo zaniżone.

GKS Katowice - Arka Gdynia
Typ: 1X2
Każdy wynik możliwy. Szanse tu oceniam idealnie równo 1-33.3% X-33.3% i 2-33.3%, wiec jeśli gdzieś kurs przekroczy 3.0 to warto spróbować.

Motor Lublin - Odra Opole
Typ:under 2.5
Patrząc na to ile oba zespoły strzelają i tracą bramek typ wygląda na dość ryzykowny, ale Motor u siebie i Odra na wyjazdach to w tym sezonie raczej drużyny underowe. W Lublinie ostatnio troszkę sypało śniegiem, wiec boisko zbyt „przyjemne” nie będzie do tego tez oba zespoły znajdują się tuz nad kreska i będzie to mecz z rangi tych o 6pkt, wiec nie spodziewam się zbyt otwartej gry z obu stron.

Do góry
#2213403 - 30/03/2008 19:08 Re: 2 Liga - 23 kolejka [Re: Kameleon]
magic12 Offline
newbie

Meldunek: 26/02/2008
LechiaG-PoloniaW
typ 1

Jak wiemy zarówno jedni jak i drudzy walczą o awans do ekstraklasy.Jednak w dzisiejszym spotkaniu daje wiecej szans druzynie z gdanska która po zimowej przerwie spisuje się znacznie lepiej według mnie.Dziś niewiadomo kto poprowadzi zespół z warszawy czy zatrzymany za korupcje Dariusz Wdowczyk czy dotychczasowy asystent Tomasz Strejlau.Na oficjalnej stronie poloni podają że jednak drużyne Poloni poprowadzi asystent jednak oglądając dzisiejszy program na polsacie sport cafe futbool czy coś takiego obaj dziennikarze prowadzący program potwierdzili że jeszcze jest sytuacja nie wiadoma kto poprowadzi zespół gości.Całe to zamieszanie napewno nie wpłynie pozytywnie na morale zespołu.Fakt faktem nie zmienia tego iż polonia jak dotychczas gra dobrze tylko pierwszą połówkę.To co pokazują w drugiej można porównać to do amatorskiego zespołu.Do tego dochodzi niekorzystny bilans w rywalizacji h2h z lechią.Dotychczas zespoły spotykały się pięciokrotnie gdzie aż trzy razy górą byli Lechici.Dlatego też uważam że dziś inny wynik niż zwycięstwo gospodarzy będzie niespodzianką.

Kurs na Bwin 2,0
spotkanie rozpocznie sie o godzinie 14:40.

Powodzenia!

Do góry
#2213445 - 30/03/2008 19:19 Re: 2 Liga - 23 kolejka [Re: magic12]
El D1ablo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2007
Wg mnie Lechia - Polonia = X. Wczoraj rozmawialem z chlopakami z Lechii i potwierdzili slusznosc tego typu, widzialem wszystkie spotkania bialo-zielonych i gra wyglada solidnie, lecz opiera sie glownie na walce w srodku pola, sytuacji strzeleckich Lechia wielu nie stwarza. Polonia to klasowy rywal jak na ten poziom i typuje w tym spotkaniu underowy remis.

Do góry
#2213882 - 30/03/2008 21:24 Re: 2 Liga - 23 kolejka [Re: El D1ablo]
h0oli Offline
enthusiast

Meldunek: 16/04/2004
Jak dowiedział się Sport.pl, Polonia Warszawa nie zwalnia, ani nawet nie zawiesza trenera Dariusza Wdowczyka. Poprowadzi on dziś II ligową Polonię w Gdańsku w meczu z Lechią...

Tez sie zastanawialem nad underowym remisem, ale teraz juz nie wiem co myslec. Moze pilkarze Polonii mega sie zmotywuja? A moze wlasnie na odwrot?

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro