#2196868 - 25/03/2008 17:31
Hieny na forum ?
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Chciałbym poruszyc pewien temat i bardzo ciekawy jestem opinii uzytkowników. Jak zapewne wszystkim wiadomo w Polsce egzystuje wielu "przedsiebiorców" ,zarabiajacych na sprzedaży typów. Pomijam fakt ,ze nie wszyscy działaja legalnie i uczciwie. Sa wśród nich również solidni ludzie ,wywiazujacy sie ze swoich zobowiazań. Wielu handlarzy typami jest zarejestrowanych jako userzy naszego forum. Dzieki czemu mają darmowy dostep do potencjalnego klienta ,badają sobie rynek i zapotrzebowanie ,reklamuja sie za darmo. Na podstawie pisanych przez innych postów zyskują wiedze i informacje gratis. Potem to przetwarzają na własne potrzeby i....na tym zarabiają. Moje pytanie jest nastepujace: Czy to normalne ,ze sprzedawcy typów korzystaja z forum ,którego załozeniem jest bezinteresowna pomoc i wymiana informacji ? Powyższe pytanie skieruje oczywiscie tez do Conrada niemniej jestem opinii innych userów. Moze w swojej opinii sie myle. Oczywiscie nie jest tak ,ze wiekszość zawsze ma rację ,ale z reguły tak własnie bywa 
|
Do góry
|
|
|
|
#2197024 - 25/03/2008 18:49
Re: Hieny na forum ?
[Re: Amkwish]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/02/2005
|
Ogolnie ludzie wola placic za typ bo mysla ze jak zaplaca to maja lepszy od darmowego  A co do tego ze kradna typy i analizy to swieta prawda. Dlatego bede zamykal temat w EPP bo nie lubie robic na kogos. Nie dosc ze kradna typy to jeszcze sie chwala pozniej ze wysokie kursy i bonus - typ za wysoki kurs a tam typ na remis z mojego tematu  no ale co do pytania: "Czy to normalne ,ze sprzedawcy typów korzystaja z forum ,którego załozeniem jest bezinteresowna pomoc i wymiana informacji ?" Raczej tego sie nie da zmienic.
|
Do góry
|
|
|
|
#2197078 - 25/03/2008 19:14
|
enthusiast
Meldunek: 05/05/2005
|
Czy to normalne ,ze sprzedawcy typów korzystaja z forum ,którego załozeniem jest bezinteresowna pomoc i wymiana informacji ?
Odpowiedź : normalne i nikt tego nie zmieni.
|
Do góry
|
|
|
|
#2197102 - 25/03/2008 19:27
[Re: jaszur]
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
Oczywiście, że takie osoby nie powinny mieć dostępu do otwartego forum jak nasze. Tylko jak im to uniemożliwić ? Można by spróbować ograniczyć dostęp do forum ludziom niezalogowanym. Takie osoby nie miałyby dostępu do działów "Typy i Opinie" oraz "Konkursy/turnieje". Potem trzeba by wyszukiwać osoby, które żerują na forum i ich banować. Ale mam wrażenie, że to jest walka z wiatrakami... 
|
Do góry
|
|
|
|
#2197118 - 25/03/2008 19:35
[Re: majner]
|
Carpal Tunnel
|
Oczywiście, że takie osoby nie powinny mieć dostępu do otwartego forum jak nasze. Tylko jak im to uniemożliwić ?
Nie dość precyzyjnie postawiłem pytanie  Nie "korzystają" a "wykorzystują dla własnych korzyści". @Eska ...nie jesteś sam ,mam to samo ,ostatni typ "Barca - Villareal X2" zerzniety zywcem ,ale...jedna hiena była na tyle "przyzwoita" ,ze przerobiła to na asiana 
|
Do góry
|
|
|
|
#2197135 - 25/03/2008 19:48
|
enthusiast
Meldunek: 05/05/2005
|
Nie od dziś wiadomo, że Sosna to sprzedawczyk. Nie zmienisz amkwish tego nic, że ktoś podbierze Twój typ, nawet z analizą.
|
Do góry
|
|
|
|
#2197160 - 25/03/2008 20:02
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
Oczywiście, że takie osoby nie powinny mieć dostępu do otwartego forum jak nasze. Tylko jak im to uniemożliwić ?
Nie dość precyzyjnie postawiłem pytanie  Nie "korzystają" a "wykorzystują dla własnych korzyści". Wg mnie jedno i drugie to prawie to samo. Pomiędzy jednym pojęciem a drugim istnieje bardzo cienka granica. Bo jeśli miałbym swój płatny serwis, wszedłbym na forum i wyczytał, że np. Barca wyjdzie jutro na mecz drugim składem, to czy nie wykorzystałbym tej informacji w swoim serwisie ? Na pewno tak. W końcu ci, którzy robią płatne serwisy też skądś czerpią wiedzę, a skąd najłatwiej ją czerpać jak nie z takich otwartych for bukmacherskich ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2197172 - 25/03/2008 20:11
[Re: Da Bartek]
|
Sherlock Holmes
Meldunek: 17/08/2005
|
Amkwish widze ,ze sie nudzisz  i zarazem osmieszasz jezeli ktos sprzedaje typy i na tym zarabia to ja to akceptuje co w tym zlego ,jak jest zapotrzebowanie na taka usluge swiat idzie do przodu ,wylewasz jakies swoje zale i tyle chcesz zabronic wstepu na forum tym co sprzedaja typy  przemysl to jeszcze raz ,a zrozumiesz ze idziesz zla droga juz rzadzila Polska partia co wszystko zabraniala,dzisiaj powoli i na nasze szczescie powoli umiera.Pozdrawiam Amkwish,pomimo ze cie szanuje w tej sprawie mam odmienne zdanie. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2197314 - 25/03/2008 21:30
[Re: Lokus]
|
Carpal Tunnel
|
oj amkwish w wielu sprawach sie z Toba zgadzam, ale ten temat brzmi tak jakbys sie obrazil na goscia co Ci "podkradl" typ (problem rodem z podstawowki).  Tak to odebrałeś ? No...znajac Cie ,to bardzo mnie to zdziwiło. O moje typy mniejsza ,nie robie z nich tajemnicy,bo je przecież upubliczniam. Chodzi mi własnie o to ,o czym wspomniał Majner i byłbym za tym ,zeby hieny wywalać z tego forum na zbity pysk ,bo ich działalność jest jawnym zaprzeczeniem idei działania naszego forum. Mamy sobie nawzajem pomagać ,a naszym rywalem ma być bukmacher. Odrazą napawa mnie to ,ze jeden sprzedaje typ drugiemu. I od razu zaznaczam ,ze tych drugich w obrone nie biorę ,kupujacy wart sprzedajacego i vice-versa ,tylko....po co to "towarzystwo" na mecz.pl ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2197320 - 25/03/2008 21:34
[Re: pacyfista]
|
Carpal Tunnel
|
Amkwish widze ,ze sie nudzisz  i zarazem osmieszasz jezeli ktos sprzedaje typy i na tym zarabia to ja to akceptuje co w tym zlego ,jak jest zapotrzebowanie na taka usluge swiat idzie do przodu Dobrze ,ja sie osmieszam i robie to na własny rachunek. Śmiej się  Tylko jedna sprawa. Który z tych handlarzy prowadzi ZAREJESTROWANĄ działalnośc gospodarczą ? Ilu działa legalnie ? 1 na 5 ,1 na 10 ? Jak ktos chce sprzedać bilet na ME to sie krzyk podnosi ,ze nielegalne ,ale jak na forum egzystuja hieny to jest normalne. Rozumiem, świat idzie do przodu...ech..
|
Do góry
|
|
|
|
#2197327 - 25/03/2008 21:38
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
amkwish a jak technicznie chcesz to rozwiązać? Jak wyodrębnisz i wyłapiesz takie osoby, które na forum są tylko i wyłącznie w celach "hieny"? Jak udowodnisz im taką działalność? Niestety w moim niemaniu to walka z wiatrakami, a podając typy publicznie, niestety nie możemy mieć pretensji że ktoś z nich korzysta (wykorzystuje do własnych celów). Z kolei zamykając dostęp dla osób niezalogowanych po części tworzysz forum zamknięte  Kwadratura koła.
|
Do góry
|
|
|
|
#2197335 - 25/03/2008 21:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
Można by spróbować ograniczyć dostęp do forum ludziom niezalogowanym.
Przecież to i tak by nigdy nie przeszło 
|
Do góry
|
|
|
|
#2197345 - 25/03/2008 21:48
[Re: rafal08]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Juz od dawna tak wlasnie jest, ze platne serwisy kradna picki z for, smieszne to, ale taka prawda. To tak jak ludzie ktorzy wplacaja kase na lokate do banku, a bank za te ich kase wykupuje obligacje skarbu panstwa i ma jeszcze zysk z ich kasy. Ludzie to idioci, taka jest prawda, to widzi sie na kazdym kroku. Po co wykupic obligacje s.p. skoro za mniej % mamy lokate bankowa Tak samo w pickami, ludzie wykupuja picki z platnych serwisow, a tamci biora te picki z darmowych for, polskich czy tez zagranicznych. ludzie Mnie w odroznieniu od Michala to bawi, bo kiedys wydawalo mi sie ze jest jakas granica glupoty, jednak net mnie przekonal, ze nie ma.
|
Do góry
|
|
|
|
#2197350 - 25/03/2008 21:49
[Re: Randall]
|
Pooh-Bah
|
Przeciez wiadomo ze forum ma zarabiac wiec liczy sie liczba wejsc a jak trzeba bedzie sie logowac to polowie nie bedzie sie chcialo tego robic.
Zreszta co to za roznica czy trzeba sie logowac czy nie. Dla kogos takiego jak pisze amkwish nie robi o roznicy.
Temat troche dziwny bo nic z tym sie nie da zrobic no ale wiadomo ze mile to nie jest jak ktos podaje typy za darmo a pozniej moze je zobaczyc w platnym serwisie albo dostaje info ze notorycznie typy sa wykorzystywane. No ale raczej nic sie z tym nie da zrobic
|
Do góry
|
|
|
|
#2197370 - 25/03/2008 22:01
[Re: connor]
|
Carpal Tunnel
|
Tak samo w pickami, ludzie wykupuja picki z platnych serwisow, a tamci biora te picki z darmowych for, polskich czy tez zagranicznych.
Nareszcie  Toż to własnie chcę, przy okazji, uswiadomić. Tylko idiota kupuje to, co ma pod ręką za darmo 
|
Do góry
|
|
|
|
#2197395 - 25/03/2008 22:09
|
Carpal Tunnel
|
amkwish moze faktycznie zle to odebralem (sorry). Idac Twoim tokiem myslenia ciezko mi sobie wyobrazic w jaki sposob moznaby walczyc z hienami. Lokus ,wiesz doskonale ,ze na Waszych typach (mam na myśli Mocna Grupe Basketową  ) tez niejedna hiena żerowała. Jak ich tepić ? Hmm...od czasu do czasu rejestruja sie tutaj i spamują forum. Jakie to musi byc uciązliwe  Zarejestrować się, puscic jeden post i zostać któryś tam raz z rzedu zbanowanym. Ułatwijmy im zycie - zacznijmy sami ich (anty)reklamować ,przy kazdej okazji.
|
Do góry
|
|
|
|
#2197399 - 25/03/2008 22:13
|
Pooh-Bah
|
Ale panowie trzeba sobie jasno powiedziec ze platne typy nie kupuja gracze z jakims doswiadczeniem tylko ludzie ktorzy sie nie znaja na tym biznesie i jesli wchodza na strone platna i tam maja ladnie wypisane ze zarobia spora kase i maja typy za 50 zl na miesiac to taki ktos mowi a co mi tam 50 zl - co to za pieniadze. I mysli sobie ze jak placi za typ to jest on napewno lepszy od tego ktory ktos podaje za darmo  W sumie kazdego wola i rozum jakie typy sobie gra i czy za nie placi czy nie. Wszystko ok tylko jak juz ktos zaklada sobie platny serwis to powinien miec swoje typy a nie sciagac od innych po roznych forach... No ale ludzie tacy sa i tego sie nie zmieni. W sumie zaloze sobie platny serwis taki nieprofesionalny dla picu i zobacze czy ludzie naprawde wola placic za typ niz miec go za darmo. Bo wiadomo jak maja typ za darmo to nie doceniaja a jak zaplaca to mysla sobie - o dobrze zainwestowalem moja kase, jestem zajebisty bo mam kase 'za darmo' od kogos kto podaje mi dobre typki. Tylko zeby nie oszukiwac ludzi zrobie tak ze jak miesiac bedzie na - to za nastepne typy nie placa przez kilka miesiecy albo dozywotnio  Potestuje i zdam relacje jak chcecie heh
|
Do góry
|
|
|
|
#2197522 - 25/03/2008 22:41
|
Carpal Tunnel
|
Niestety nie weszlo, wtedy postanowilem zrezygnowac, a chwile pozniej Ares zostal jedynym typerem w tymze serwisie. Leże i założe sie ,ze w tej chwili Experto tez turla sie ze śmiechu  Juz wyjasniam. Senior Magbets pisał ,ze niejaki Ares zaczynał u niego w....poczekalni  Teraz juz wiemy ,w jaki sposób awansował. Najlepsze jest to ,ze wielkiej kariery nie zrobił ,bowiem typując wygraną Milanu z Liverpoolem w Stambule zaksiegował "zyski" przy stanie 3:0 dla Milanu i w szale radości z wygranej zapomniał ,ze.....mecz trwa 90 minut. Tak wiec wychodzi na to ,ze jelenie kupuja od ...jeleni 
|
Do góry
|
|
|
|
#2197804 - 25/03/2008 23:43
|
Carpal Tunnel
|
Ale to sie chyba nawet zgadza, Ares zaczynal w poczekalni, ale pod innym nickiem. Teraz juz szczegolow nie pamietam, bo po pracy w magbets odcialem sie od bukmacherki na jakis czas Goldpick  Jednakowoz te picki złotodajne nie były ,po ich zagraniu wielu przekwalifikowało sie na zbieraczy złomu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2197826 - 25/03/2008 23:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/12/2005
|
Bo jeśli miałbym swój płatny serwis, wszedłbym na forum i wyczytał, że np. Barca wyjdzie jutro na mecz drugim składem, to czy nie wykorzystałbym tej informacji w swoim serwisie ? Na pewno tak. W końcu ci, którzy robią płatne serwisy też skądś czerpią wiedzę, a skąd najłatwiej ją czerpać jak nie z takich otwartych for bukmacherskich ? No, pogratulowac  Jakby ktos czerpal infa z for otwartych i prowadzil swoj wlasny serwis, to osoby kupujace same sa sobie winne co do wyboru. Placi sie za wiedze albo to co niedostepne dla przecietnego usera.
|
Do góry
|
|
|
|
#2198447 - 26/03/2008 02:38
[Re: codi]
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Bo jeśli miałbym swój płatny serwis, wszedłbym na forum i wyczytał, że np. Barca wyjdzie jutro na mecz drugim składem, to czy nie wykorzystałbym tej informacji w swoim serwisie ? Na pewno tak. W końcu ci, którzy robią płatne serwisy też skądś czerpią wiedzę, a skąd najłatwiej ją czerpać jak nie z takich otwartych for bukmacherskich ? No, pogratulowac  Jakby ktos czerpal infa z for otwartych i prowadzil swoj wlasny serwis, to osoby kupujace same sa sobie winne co do wyboru. Placi sie za wiedze albo to co niedostepne dla przecietnego usera. Otóż nie. Płaci się za zysk. Nie każdy umie odpowiednio stawkowac, nie każdy ma czas na analize. Niektórzy traktują to jak inwestycje. Płacą, dostają smsa czy maila, stawiają, zarabiają. Trzeba tylko wiedziec, gdzie warto płacic aby strona osiągał rzeczywisty zysk i tyle. Można też w ogóle nie płacic, a po prostu zerknąc sobie do PP lub EPP i grac typy kogoś dobrego za free  Tylko jak kolejna dobra osoba z PP lub EPP zniesmaczona poziomem niektórych użytkowników tego forum zamknie swój temat i odejdzie to trzeba szukac kogoś innego.
|
Do góry
|
|
|
|
#2198681 - 26/03/2008 03:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/05/2005
|
ostatni typ "Barca - Villareal X2" zerzniety zywcem ,ale...jedna hiena była na tyle "przyzwoita" ,ze przerobiła to na asiana nie wiem o kim mówisz, więc nie mogę sprawdzić, ale czy ów zerżnięty typy był wraz z użytą przez Ciebie argumentacją? czy suchy typ? -- pzdr.bcn1899 *...*
|
Do góry
|
|
|
|
#2198852 - 26/03/2008 04:53
[Re: bcn1899]
|
Carpal Tunnel
|
nie wiem o kim mówisz, więc nie mogę sprawdzić, ale czy ów zerżnięty typy był wraz z użytą przez Ciebie argumentacją? czy suchy typ?
-- pzdr.bcn1899 *...*
I ja na razie nie bedę ujawniał o jaka hiene chodzi. Poobserwujemy Przyjechali w komplecie ,maja ten luksus ,ze nawet w przypadku porażki zachowuja dystans nad rywalami do 3 miejsca. Ale....kto powiedział ,ze nie moga powalczyc o wiecej ?!To zdanie było niemal identyczne (wyrzucono "kto powiedział") i znalazło sie w moim poscie ,jak i w czyimś "uzasadnieniu". Ponieważ ja od nikogo nie przepisuję ,wiec przepisano ode mnie ,jak sie nietrudno domysleć. Jeszcze raz powtarzam ,ze tu nie chodzi tylko o to ,ze ktos wykorzystuje czyjąś prace i wiedzę ,że na niej zarabia. Ignorator ,nikt nas nie zmusza do tego ,wiec niby nie możemy mieć pretensji. Niby. Mnie po prostu irytuje obecność HIEN na forum ,a jak widze ,ze takie coś jeszcze śmie przejawiać obawy "zatroskania" o to forum ,no to ....lałbym po Rijkaardzie 
|
Do góry
|
|
|
|
#2198892 - 26/03/2008 05:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/05/2005
|
To zdanie było niemal identyczne (wyrzucono "kto powiedział") i znalazło sie w moim poscie ,jak i w czyimś "uzasadnieniu". Nie mam więcej pytań. I choć mnie problem mniej dotyczy, bo typów z np Kolumbii wiele nie widać ;-) to tylko sobie myślę, że takie tępienie to walka z wiatrakami. I - być może nie mam racji - sensowniejsze byłoby publiczne piętnowani - np zalozenie czarnej listy czy czegoś w tym stylu, pod warunkiem oczywiscie, ze potrafi sie udowodnic takie umyslne i bezmyslne kopiowanie. -- pzdr.bcn1899 *...*
|
Do góry
|
|
|
|
#2198895 - 26/03/2008 05:16
[Re: bcn1899]
|
Carpal Tunnel
|
I - być może nie mam racji - sensowniejsze byłoby publiczne piętnowani - np zalozenie czarnej listy czy czegoś w tym stylu, pod warunkiem oczywiscie, ze potrafi sie udowodnic takie umyslne i bezmyslne kopiowanie.
-- pzdr.bcn1899 *...* Zgadzam się. Ja pomyslałem sobie ,ze moglibysmy zakupic abonamenty u kilku takich cwaniaczków i po otrzymaniu płatnych typów od nich.....publikowac je na forum  Chyba nie byłoby to niezgodne zprawem ,bo przeciez zakupiony towar byłby nasza własnoscią i moglibysmy z nim zrobic ,co nam sie bedzie podobało,czyż nie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2199007 - 26/03/2008 07:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Amkwish dobrze wiemy, że chcesz się pozbyć konkurencji, a sam masz płatny serwis na gruzińskich serwerach  Mówiąc poważnie tego typu manewry to właściwie paserstwo! Ktoś kradnie czyjąś własność intelektualną, a później sprzedaje jako swoją. Niestety jest to praktycznie nie do udowodnienia! Ja co do płatnych typów mam takie samo zdanie jak co do narkotyków. Ja nie używam, ale jak ktoś jest na tyle głupi/sprytny (niepotrzebne skreślić) to jego brocha 
|
Do góry
|
|
|
|
#2200705 - 27/03/2008 00:54
[Re: Bullet]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/03/2006
|
Płaci się za zysk. Nie każdy umie odpowiednio stawkowac, nie każdy ma czas na analize. Niektórzy traktują to jak inwestycje. Płacą, dostają smsa czy maila, stawiają, zarabiają.
Hm to sa takie strony ktore przynosza zysk  Dosc duzo stron znam i smiem twierdzic ze nie ma takiej co przez dluzszy okres - ponad rok przynosilaby zysk - albo jest to jakas nowa gwiazda i skonczy sie bankructwem przed uplywem roku albo i strona ciagnie sie latami ale nie dociera do nich fakt ze zysku od dawna nie mieli, chyba ze zadowala kogos gra za 3000 dziennie w celu zarobienia 600 zl miesiecznie przy zalozeniu zekursy nie spadna. Czasem warto jest miec jednak dostep coby wiedziec czemu kursy na cos leca - jak rzuca sie bezyslnie stado barankow-klientow platnych typerow to wiem ze spadki nie maja zadnego merytorycznego uzasadnienia - nikt poinformowany nie gra grubo i nic nie ustawil tylko ci klienci wlasnie wiec wcale wynik nie bedzie taki jak wskazuje kierunek zmian i to wlasciwie jedne zastosowanie platnych. Jesli to bylo jakas 'inwestycja' na 10000% moge teraz stwierdzic ze to zadna inwestycja nie jest - nerwy duze a w najlepszym wyniku zastoj finansowy: jesli strona jest na fali bukmacherzy sami wykupuja do niej dostep i od razu zbijaja kursy badz jak np Canbet symuluja awarie rynku, limituja tych co graja podług schematu tej platnej jednym slowem maksymalnie zniechecaja do 'inwestycji' - naprawde juz nie te czasy nie jest wszystko takie proste Poza tym autor tematu wydaje sie niepoprawnym romantykiem  sadzac ze zrealizowanie jego wzniosłych idealow jest wykonalne - jest jeszcze inny aspekt tej strony - bukmacherzy monitorujacy strony, wiemy wszyscy ze sa tacy ktorych zyciem jest forum i stad biorainformacje jaki kurs skorygowac, jaki zdjac, kogo zlimitowac, ewentualnie jak jakas smierdzaca sprawe rozpuscic po kosciach, wszystkie gotowe sposoby podgladaja stad - jako userzy byli na forum i tutaj obserwuja jak zachowuje sie przecietny gracz i walczyc z tym jesli osiaga zyski....to co wypisuja ludzie w temacie o bet 365 jest dziecinie proste do zlikwidowania lub np znacznego zredukowania bonusu zeby ie bylo ze pan bukmacher jest zly - zawsze znajdzie sie nowy narybek ktory pomysli ze bonus 100 jest fajny i nie wie ze wczesniej bylo 500... wiadomo nie jest to jakas zamknieta grupa i sa uzytkownicy co tylko przegladaja nic od siebie nie wnoszac co latwo sie domyslic Jesli ktos podbiera typy i je sprzedaje to zidentyfikowac napisac mu priva co bedzie jesli bedzie kopiowal i po klopocie - tacy lubia krecic wtedy ze sa administratrami i przekazali sprawe dalej a potem 'wyniklo nieporozumienie' i najczesciej przepraszaja i mowia ze sie nie powtorzy - nie wiem jak w polskich realiach
|
Do góry
|
|
|
|
#2200869 - 27/03/2008 01:19
[Re: Lord Devastator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2005
|
...Czasem warto jest miec jednak dostep coby wiedziec czemu kursy na cos leca - jak rzuca sie bezyslnie stado barankow-klientow platnych typerow to wiem ze spadki nie maja zadnego merytorycznego uzasadnienia...
otóż to znałem faceta który najpierw grał jakieś zdarzenie, następnie na swojej stronie dawał ten typ z kilkudniowym wyprzedzeniem a póżniej grał odwrotnie i robił surebeta i to nie były 1-2% siury ale min 10% (chwalil sie nawet 30%) i teraz tak, nie dość, że kosił od leszczy po kilkadziesiąt PLN miesiecznie (jeszcze bylo cos takiego, ze jak nie bedzie zysku na stronie to bedzie zwracal im "abonament"  ) to zarabiał w miesiac wiecej niz w bankach przez rok podobno teraz na gieldzie popynal ostro
|
Do góry
|
|
|
|
#2202817 - 27/03/2008 18:53
[Re: Emrod]
|
Pooh-Bah
|
Mówiąc poważnie tego typu manewry to właściwie paserstwo! Ktoś kradnie czyjąś własność intelektualną, a później sprzedaje jako swoją. Niestety jest to praktycznie nie do udowodnienia!
raczej plagiat. Bo paserstwo to jak kupujesz cos od zlodzieja. Czyli klient takiego portalu z kradzionymi typami bylby paserem  Bo kupuje cos od zlodzieja. Tylko ze on to robi w dobrej wierze i nie wie ze kupuje od zlodzieja takze nie dostanie duzego wyroku  A powaznie to za robienie stron platnych zabieraja sie ludzie ktorzy nie umieja zarobic sami na bukach. I wtedy musza skasc sciagac typy a kasa wpada co miesiac z abonamentu. Nie jest problem zrobic dochodowa stronke przez caly czas i zeby byl zysk i klienci mieli tez duze zyski. To jest naprawde zaden problem tylko jak ktos sie zna oczywiscie na bukach a takie strony robia wlasnie tacy co sie malo znaja. Niedlugo otworze stronke z typami to zobacze czy rzeczywiscie ludzie wola placic za typy ktore moga miec za darmo (temat w EPP) to ze zysk bedzie to gwarantuje tak samo jak w EPP gwaratowalem zyski ale jakos tego nikt nie umial docenic ze zarabia grajac razem ze mna. Teraz otworze platne typy i potestuje i zobacze. Bo wydaje mi sie ze ludzie wlasnie lubia placic bo jak placa to mysla ze cos jest lepsze... Tylko jeszcze musze jakas stronke 'wyprodukowac'
|
Do góry
|
|
|
|
#2203112 - 27/03/2008 22:22
[Re: Eska]
|
old hand
Meldunek: 18/05/2007
|
typy typami. znaczy - swoją drogą. mnie denerwuje kopiowanie ze starszych for rzeczy opracowanych przez moderatorów czy nawet userów - cokolwiek - czy to będą opisy buków, czy jakieś przyjemnie opracowane tabelki pokazujące jakieś zależności - takie rzeczy potrzebne/przydatne do typowania, ułatwiające przede wszystkim... wchodzi się na jakieś nowe forum - postów zero z analizami - za to pokopiowane do każdego działu takowe, jak właśnie wymieniałam rzeczy, żywcem, bez żadnego dopisku, że jest to czyjegoś autorstwa. żal i tyle. a apropo płatnych stron. Była dawno taka jedna, pewnego pana, który chyba był moderatorem bardzo dawno temu, na forum, na którym ja moderuje (kto wie, ten wie), potem założył swoje i przy tym sprzedawał swoje typy. Najpierw wychodziło to po 1pln dziennie, a potem cena wzrosła do... ponad 100 za miesiąc. widziałam później te typy. rzeczywiście było za co płacić 
|
Do góry
|
|
|
|
#2203181 - 27/03/2008 22:41
[Re: zludna]
|
Pooh-Bah
|
No ale ludzie kupowali. Nie rozumiem tego  ale mysle ze to jest mechanizm taki ze jak placisz to myslisze masz cos lepszego. I typy sa z kosmosu a darmowe sa do dupy... hehe Dziwne ale coz. Psychologia.
|
Do góry
|
|
|
|
#2228118 - 04/04/2008 10:02
[Re: Eska]
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Meldunek: 11/07/2005
|
Co do kopiowania powinno się napisać, że nie jest się autorem. A co do typowania, to po to są fora bukmacherskie by sobie wyszukać co można zagrać. Bo przecież lepiej przeczytać analizy niż jechać na samych statystykach. Co do płatnych typów to nie mam nic przeciwko by sobie funkcjonowały. Ale sam nigdy nie kupowałem, tylko dobry czas temu miałem po znajomości typy Orzecha za free, a i tak nie grałem. Może sam kiedyś sobie jakieś kupie, ale to by musiała być osoba która coś już udowodniła publicznie np. wszystkie tematy z typami na plus w PP czy też inne osiągnięcia. Tematy z typami na forach tak na moje oko jest kilka które można polecić z polskich portali. Reszta do bani, ci co są na minus z daleka trzymać się. Tylko by wiedzieć też co ogólnie ludzie grają. Chyba że podaje jakas osoba analizy to jeszcze można po patrzeć. Ale o wielę bardziej cenię tych co nie piszą analiz a mają dobre zyski. Zysk najważniejszy. Kolega w listopadzie wpłacił 70zł za płatne typy, a gość wysyłał typy przeważnie na małe kursy/peffki typu ManU, Chelsea, Barca itd. Wysłał jeszcze książeczkę z poradami/systemami, a wszystko to jest w necie. Jakoś tam wyszło że się abonament zwrócił, a skoleji jak mu pokazałem kilka tematów w tym swój  to zrozumiał że sensu nie ma płacenie. Tylko że wpłatnych jest troszkę lepiej bo ci na sms przyślą typy dadzą znać. Ale lepsze typy być może że nie. Ja bukmacherkę traktuję jak coś w stylu zarządzania informacjami. Zarejestrowany na większości for w PL 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|