#2174594 - 18/03/2008 14:47
Re: Słuchawki
[Re: Goget]
|
stranger
Meldunek: 15/03/2008
|
Kupując sprzęt, w tym przypadku słuchawki, płacisz po częsci za firmę, jeśli nie masz jakichś szczególnych wymagań co do słuchawek to myślę, że nie ma sensu kupowac Creative'a, Philipsa czy Soniaka zwłaszcza, że i tak nie będziesz ich w pełni wykorzystywał.
Jeśli zależy Ci na wygodzie i nie lubisz kabli, które leżą przed Tobą, łaskoczą przy najdrobniejszym ruchu to w kwocie jaką tutaj podałeś ja wziąłbym słuchawki bezprzewodowe; to jednak spora wygoda, bo chyba tylko z 10 metrowym kablem będziesz mógł słuchac muzyki na słuchawkach będąc w pokoju obok.
Myślę, ze pasmo przenoszenia do 18Hz spokojnie powinno Ci wystarczyc, ale gdyby w dobrej cenie trafilo się coś lepszego to warto się zastanowic, a i nie kupuj w sklepach, kup na allegro - raz, że jest niebotycznie większy wybór, a dwa, że jest troche taniej niż gdybyś szukał na miescie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2174623 - 18/03/2008 15:44
[Re: Killa Boom]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2174704 - 18/03/2008 17:18
[Re: micha$]
|
stranger
Meldunek: 15/03/2008
|
Od tego sa chyba regulatory? Dobre sluchawki je maja, ale prawda; najlepiej kupic troche wieksze od uszu
|
Do góry
|
|
|
|
#2175131 - 18/03/2008 23:55
[Re: Don Pedro®]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Jak zobaczylem temat SLUCHAWKI odrazu pomyslalem na pewno beda polecac Senheisery  no i sie nie mylilem. ALe dajcie spokoj Senki sa tak pzrereklamowane ze glowa mala ,przestancie byc zaslepieni MARKA I CYFERKAMI , Owsem Senheiser robi znakomite sluchawki audiofilskie ale te modele kosztuja grubo powyzej 800zl i w polce dostepne sa moze 2 -3 .A te co tu podajecie to kiszka np HD 205 . Mialem na glowie wiele modeli sluchawke ( w cenie do 1000)zl i moge powiedziwec z czystym sumieniem ze w tym przediale cenowym senki sa daleko z tylu za AKG,KOSS,PHILIPS ,SONY. A dla GOGETa polecam 2 modele : KOSS UR-40 obecnei ich uzywam ,bardzo dobry naturalny dzwiek , nie sa przebasowane,lekkie nie uciskaja uszu po dlugim odsluchu muzyki czy graniu. http://www.allegro.pl/item330951894_koss_ur_40_ur40_dozywotnia_gwar_salon_lubin.html2 model to philipsy SHP 8900 -bardzo dobre wykonanie , nieco lekko przebasowane jak dla dlamnie .Dziwek dobry czysty Tu prosze porownanie tych 2 modeli i wielu innych ,poczytaj a prekonasz sie e Senki to wcale nie jakies extra sluchawki http://forum.mp3store.pl/index.php?showtopic=23477Milej lektury. MOJ TYP KOSS UR -400 bedziesz zadowolony
|
Do góry
|
|
|
|
#2175298 - 19/03/2008 00:59
[Re: raiders_]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/01/2005
|
A te co tu podajecie to kiszka np HD 205 .
Używałeś ich przez jakiś dłuższy okres czasu ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2175619 - 19/03/2008 02:22
[Re: Killa Boom]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
A te co tu podajecie to kiszka np HD 205 .
Używałeś ich przez jakiś dłuższy okres czasu ? Tak troche ponad 2 miesiace ,dziennie minimum 3h mialem je na glowie i uwiez mi ze po taki m czasie dao sie je odczuc . GOGET te philipsy SHP 8900 maja odpinany kabelek i idzie do jednej sluchawki
|
Do góry
|
|
|
|
#2175949 - 19/03/2008 03:04
[Re: raiders_]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/01/2005
|
Widocznie ja mam jakieś małe uszy, bo używam ich od pół roku, często właśnie po kilka godzin dziennie i jest ok. Fakt, jest wiele opinii, które mowią, że jednak można odczuć na uszach dłuższe słuchanie.
W każdym bądź razie, solidne, na zew. nic nie słychać, także dźwięk w obrębie słuchawek tłumią bardzo dobrze. Kabel do jednej słuchawki, w zestawie skórzane etui, konektory 3,5 i 6,3 pozłacane. Dodam tyle, że słuchawki te mają również obrotową prawą słuchawkę (rzadko, ale jednak się przydaje taka opcja).
|
Do góry
|
|
|
|
#2177347 - 19/03/2008 05:57
[Re: psio krew]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/04/2005
|
Kupując sprzęt, w tym przypadku słuchawki, płacisz po częsci za firmę, jeśli nie masz jakichś szczególnych wymagań co do słuchawek to myślę, że nie ma sensu kupowac Creative'a, Philipsa czy Soniaka zwłaszcza, że i tak nie będziesz ich w pełni wykorzystywał.
To w takim razie co polecisz? Chyba nie chinskie no-name'y. A co do bezprzewodowych: dzwiek jednak nie jest tak dobry jak na kablu. A łaskotanie kablem to chyba jakims dziwakom przeszkadza ...
|
Do góry
|
|
|
|
#2177708 - 19/03/2008 07:45
[Re: rivex]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
No właśne, napisałem kilka maili do osób, które kupiły te [url=http://www.torres.pl/sluchawki-bezprzewodowe-philips-shc8525-p-3161.html]słuchawki[/img] i jeden gość mi odpisał w ten sposób : Witam, ogolnie rzecz biorac to sa to moje pierwsze sluchawki bezprzewodowe i jest troche zawiedziony ta technologią. Najgorszym mankamentem jest to ze przy niektorych glosnych utworach albo glosniejszych partiach utworu czy nawet pojedynczego dzieku, np. strzalu w grze slychac male zaciecie, taką doslownie przerwe w sygnale ktora trwa ulamek sekundy ale potrafi sie powtorzyc przy kazdym takim dzwieku. Po drugie gdy sie zrobi glosniej slychac taki szum jak z radia, na sluchawkach bezprzewodowych tak nie bylo pamietam, no i dochodzi do tego jeszcze krotki czas oczekiwania na poplyniecie sygnalu od odbiornika do sluchawek w momencie uruchomienia zrodla dzwieku, czyli slychac dzwiek dopiero po paru sekundach. Mysle ze to nie jest wada modelu tylko raczej calej tej technologii bezprzewodowej. Jesli chodzi o zaklucenia to takowych raczej nie ma ale testowalem je tylko w zasiegu 10 metrow. Przez sciany tez dobrze odbieraja. Baterie zyja dlugo, tym bardziej ze laduja sie gdy tylko sluchawki sa odstawiane do stacji. Sa dosc wygodne, uszy wcale nie bola gdy ma sie je zalozone przez dlugi czas nawet tyle ze w rzeczywistosci te sluchawki sa dosc duze. Troche komicznie wygladaja gdy sie je zalozy. Takze ze swojej strony moge powiedziec ze jeszcze nie jest to na tyle dopracowana technologia ktora moglaby dorownywac jakoscia dzieku przewodowym sluchawkom. Nastepnym razem bede sie rozgladal za dobrymi sluchawkami przewodowymi z dlugim kablem  Mimo wszystko preferowałbym model z kablem idącym do jednej słuchawki.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|