@onda - gram na Arsenal bo dla mnie to spore value
wg mnie kursy na zwycięstwo obu drużyn powinny kształctować się po równo 2,5-2,5
nie widzę żadnych piłkarskich atutów na to by Milan mógł okazać się lepszy od Arsenalu
ale to tylko sport, więc czasem nawet jedna decyzja sędziego może zmienić obraz meczu; do tego dochodzi fakt że Milan gra jednak u siebie, gdzie nie jest pokonać go tak łatwo, no i dlatego że to jednak włosi których brzydkie catenachio nie raz już okazywalo sie lepsze od brazylijskiej czy hiszpanskiej piłki
![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
to wg mnie jedyne powody dla których kursy powinny być równe
Arsenal gra fantastycznie, a gdy zespół ze światowej półki jest w formie to na San Siro może wygrywać w cuglach (np. Rivaldo czy Ronaldinho z Barceloną)
pisanie o braku doświadczenia? Wenger to ścisła czołówka światowa, stworzył niesamowity zespół, a skoro tak świetnie radzą sobie w najlepszej lidze świata to chyba są przyzwyczajeni do gry pod presją i czy buczenia kilkudziesięciu tyśiecy kibiców
Adebayor to piłkarz który w ostatnim roku zrobił chyba największy postęp ze wszystkich grajków świata. sam go kiedyś niedoceniałem ale obecnie ręce same składają się do oklasków. kto wie czy asem w rekawie Kanonierów może nie okazać się wracający do składu RvP. do tego mamy Fabregasa czy Flaminiego - ten drugi pełni w zespole dużo większa rolę niż jego popularność jako piłarza. Arsenal to zespół kompletny, a obroną rządzi walczeny i twardy charakter Gallas
Milanowi ma pomóc 80 000 tifosi? jak pisałem Arsenal jest przyzwyczajony do gry pod presją. a kibice nie grają
przywołaywanie porażki Arsenalu w krajowym pucharze jest zbędne bo kto zna realia to dobrze wie że Kanonierom a tamtym meczu w ogóle nie zależało a Manchesterowi wychodziło wszystko
dziwne, że kibice którzy próbują osłabić potęge Arsenalu potrafią przywołac tylko ten mecz, w wypadku Milanu byłoby tego trochę więcej
![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
największym wykładnikiem przy analizie meczu jest oczywiście aktualna forma a ta ze zdwojoną przewagą jest po stronie gości
Onda - ciekawa analiza meczu - pisząc że Milan ciągle nie może grać tak beznadziejnie i że może im wyjść parę meczów. hm szczerze mówiac to traktując tak bukmacherkę i liczyć głównie na przełamania to można sądzić że kariera u buka byłaby krótka
njitap słusznie przywołałeś przykre konsekwencje braku Seedorfa. w przywoływanej przez większośc tu formie Milanu z poprzedniej LM trzeba stwierdzić że ten zawodnik był wówczas jednym z fundamentu sukcesu
Kaka - pikarz genialny ale na dziś w moim odczuciu będący w słabszej dyspozycji Cesa czy Flaminiego.
@slawicus - ty w takim meczu grasz 1x po 1,25? łomatkoboska. nigdy w tak ciężkim meczu nie zagrałbym kursu przypominającego ligowego pewniaczka podczas meczu lidera z outsiderem
tyle co do tego meczu.
wypowiem się jeszcze na temat Czerwonych Diabłów po kilku ripostach mojego typu
njitap Lyon u siebie i na wyjeździe to zupełnie inna drużyna. kąsali groźnie ale w ubieglych latach gdy dysponowali dużo lepszym zespołem. na co dzień mają do czynienia z ligą francuską któa angielskiej ustępuje o spooooro. i ten Lyon nie mający wciąż jeszcze rywala na ich patent na prymat w kraju, w Eurpie radzi sobie już znacznie gorzej
co do Benzemy - oczywiście zgadzam się. przywołałeś bardzo istotnych piłkarzy, skoro już tak wymieniamy to Govou i Ben Arfa są naprawdę bardzo groźni. tylko że dla wielu kibiców Ci gracze są nijako "nowi" i stąd często gloryfikacja ich umiejętności. bo jak można stwierdzić że są lepsi od asów Manchesteru - Teveza, Rooneya, Ronaldo czy Scholesa. nie można tak powiedzieć bo Ci z United to gracze z pierwszych stron gazet.
kluczowe jest więc porównanie bloków defensywnych - tam gdzie ci ofensywni zawodnicy będą mogli wykazać się swoim talentem. nie wspomniałeś więc o obronie Lyonu. cieszyć może jedynie powrót Grosso. pozostałym przydarzają się co rusz straszne klopsy w obronie i myśle że MU własnie dzis to wykorzysta. obrona Manchesteru jest monolitem i na co dzień w kraju musi sobie radzić z groźniejszymi zespołami
Machester jest za silny by odpaść tak szybko a kolejnym ich atutem będzie to że .. Lyon musi atakować by marzyć o awansie.
moim zdaniem zadecyduje większe zgranie zespołu i jednak większe umiejętności indywidualne najwiekszych gwiazd zespołów