Opcje tematu
#2138320 - 07/03/2008 17:42 FINAŁ PUCHARU POLSKI 2008
shaggyr Offline
!!Visca el Barça!!

Meldunek: 01/08/2006
Poznań (Arena), 7-9.03.2008

Ogólnie o Pucharze można poczytać:
tu
tu
i tu

Obszerna zapowiedź każdego ćwierćfinału na sportowychfaktach.pl

LIVE (po prawej stronie lista meczy)

Wszystkie mecze w Polsacie Sport

Dzisiejsze kursy z Unibetu:
13:00 PGE Skra Bełchatów - ZAK SA Kędzierzyn Koźle 1,15 4,75
15:30 Jastrzębski Węgiel S.A. - Asseco Resovia SSA Rzeszów 1,42 2,65
18:00 Mlekpol AZS Olsztyn - Jadar Sport SA Radom 1,20 4,00
20:30 PKE-Polska Energia SSA Sosnowiec - Wkręt-met Domex AZS Częstochowa 4,75 1,15

Do góry
Bonus: Unibet
#2139073 - 07/03/2008 21:53 Re: FINAŁ PUCHARU POLSKI 2008 [Re: shaggyr]
DJ_wAgLiK Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/09/2003
Dzisiaj gram:

Jastrzębski Węgiel - Resovia 1

Tak po prostu, Jastrzębie lepsze sportowo i nie tylko, z pewnością liczą na finał i utarcie nosa Bełchatowianom.

Dla odważnych Radom w handicapie (+1,5). Olsztyn ostatnio nie popisuje się. Dwa tie-breaki u siebie z Resovią z czego jeden przegrany. To tak po krótce \:p

Do góry
#2139339 - 08/03/2008 00:14 Re: FINAŁ PUCHARU POLSKI 2008 [Re: DJ_wAgLiK]
Nasz Offline
stranger

Meldunek: 08/11/2007
Zgadzam sie, wsrod cwiercfinalistow tylko w meczu Mlekpolu z Jadarem moze pasc wiecej niz 4 sety.Reszta do zera.

Edited by Conrad (08/03/2008 00:46)

Do góry
#2141636 - 08/03/2008 20:30 Re: FINAŁ PUCHARU POLSKI 2008 [Re: Nasz]
adriano Offline
veteran

Meldunek: 14/02/2003
Dwa słowa na szybko, miałem okazje oglądać pierwsze 3 ćwierćfinały, częstochowy nie widzialem

Skra - Mostostal - bardzo dobry mecz, mosto gra fajną siatkówke i gdyby trafili na każdą inną drużyne a nie na skre to w obecnej formie ograc mogliby kazdego

Jastrzebie - Resovia - dno i wodorosty, mecz paskudny, same bledy, resovia grala w pol rezerwowym skladzie, pana Kwasnicke przemilcze, nie wiem z jakiej racji ten czlowiek gra na takim poziomie, jastrzebie nie zachwycilo mnie niczym, czy eksploduje z forma na polfinal ze skra? nie sadze, skra jest w duzym gazie i obroni tytuł, stad:

skra - jastrzębie 1 1.35 10/10
skra - jastrzebie -1.5 seta 1.65 8/10
skra - jastrzebie 3-0 2.7 2/10 kursy z profa

co do drugiego polfinalu, zagram delikatnie czewe, olsztyn ma problemy, co widac w kazdym meczu, sa bez formy, ale w pamieci mam mecz z ligi kiedy po kilku porazkach pojechali do czestochowy i wygrali do zera, wiec tutaj ostroznie czewa- olsztyn 1 1.65 5/10

Do góry
#2141856 - 08/03/2008 22:05 Re: FINAŁ PUCHARU POLSKI 2008 [Re: adriano]
Slawek_kk Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2004
Skra Belchatow - Jastrzebski Wegiel 1 1.35

Skra po raz kolejny zmierza po Puchar Polski i pewnie go wygra bo nie widze nikogo kto by mogl przeszkodzic. Na pewno nie bedzie to Jastrzebski Wegiel. Moze dla nie ktorych robi wrazenie wczorajszy wynik z Asseco Resovia, ale na mnie nie. W Rzeszowie grali zmiennicy, bo ten puchar mieli w dupie, wystarczy ze by gral caly podstawowy sklad i bysmy dzisiaj zobaczyli pojedynek Resovia - Skra. Jastrzebski na pewno latwo skory nie odda ale nie maja czym zagrozic druzynie z Belchatowa. Mieli pecha ze juz w polfinale beda musieli sie spotkac z najlepsza druzyna w Polsce i nic w tym sezonie nie osiagna bo za tydzien odpadna w play off z Mostostalem \:\) Ale o tym meczu za tydzien...

Czestochowa - Olsztyn 1 1.72

Tutaj juz bedzie bardziej wyrownany mecz...Na poczatku chcialem odpuscic ale ostatecznie zdecydowalem sie zagrac Czestochowe. Pamietam jak w meczu ligowym obstawialem Olsztyn u siebie z Czestochowa, ale PZU przegral 1-3 gdzie byl zdecydowanie slabsza druzyna. Mam nadzieje ze Czestochowa powtorzy ten mecz i zobaczymy taki sam final jak przed rokiem. Olsztyn ma lepszy sklad ale cos nie dobrego dzieje sie w tym zespole. Nie wiem czym to jest spowodowane czy jakis konflikt w zespole czy juz gwiazdeczki sa zmeczone. Zagumny juz nie rozgrywa tak dobrze jak kiedys kiedy potrafil bez problemu zgubic blok. Nie widac tego cieszenia sie z kazdej akcji czy po zwyciestwie seta. Obserwowalem ich w meczu z Resovia i troche lepiej to juz wygladalo bo Zagumnego juz dawno takiego nie widzialem po zwyciestwie pierwszego meczu z Resovia ale to jeszcze nie jest to. Moim zdaniem Sordyl nie poradzi sobie z nimi i to na pewno nie jest pierwszy trener...Jestem dobrej mysli.

kurs ---> 2.32
stawka ---> 8/10

Do góry
#2144797 - 09/03/2008 19:42 Re: FINAŁ PUCHARU POLSKI 2008 [Re: Slawek_kk]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2006
Dziś finał. Zagrają w nim Jastrzębie i Częstochowa. Faworytem bukmacherów jest drużyna która wyeliminowała Skrę czyli Jastrzębie. W mojej opinii spore szanse na wywalczenie Pucharu ma Częstochowa.

W internecie jest sporo wypowiedzi trenerów, ekspertów i zawodników odnośnie wczorajszych półfinałów. Zgodne jednak są one, że mecz Skry z Jastrzębiem nie stał na wysokim poziomie. Że Skra zagrała wczoraj fatalnie. Dodatkowo dzień konia miał Murek. Zresztą przy odrobinie szczęścia to Skra mogła dziś być w finale. Ale mniejsza z tym. Natomiast mecz Olsztyn - Częstochowa stał na bardzo wysokim poziomie. Zawodnicy Olsztyna w pomeczowych wywiadach jasno dali do zrozumienia, że szkoda iż odpadli bo naprawdę grali dobrze. Panas po meczu powiedział: zrobiliśmy drugi krok, jutro trzeba zrobić trzeci. Zawodnikiem meczu został Marcin Wika. Zresztą ten chłopak wyrasta w tym sezonie na naprawdę wielką gwiazdę. Myślę że pójdzie on z powodzeniem w ślady byłych ex-kolegów z AZS-u czyli ś.p.Gołasia i Winiarskiego i zawita do Włoskiej Serii A.

W tym sezonie grali dwukrotnie w lidze i dwukrotnie wygrał AZS. Sercem będę z nimi i mam nadzieję, że wygrają bo w przekroju całego sezonu zasłużyli na ten sukces. Przed sezonem każdy mówił że miejsce w 4rce byłoby dobre. Młody niedoświadczony trener, kupa młodych nikomu nieznanych zawodników. Zagubiony Szczerbaniuk i chimeryczni Amerykanie. Tymczasem okazuje się że Trener się świetnie sprawdza, Szczerbaty powrócił do dyspozycji z przed lat a Ci młodzi nikomu nieznani zawodnicy pukają do Kadry Lozano.

Podsumowując mam nadzieję że turniej wygra Częstochowa, a za najlepszego zawodnika turniej nagrodę odbierze Wika.
Jednak to jest sport i wszystko może się zdarzyć także pamiętajmy o tym :).

Typ: AZS Częstochowa
Kurs: 2.20
Stawka: Taka po której nie będę płakał jeśli przegram hehe

Miłego oglądania \:\)

Do góry
#2145003 - 09/03/2008 20:56 Re: FINAŁ PUCHARU POLSKI 2008 [Re: GaloGalo]
Slawek_kk Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2004
Zalamala mnie wczoraj postawa Skry Belchatow...Zaczeli grac dopiero to do czego nas przyzwyczaili w trzecim i czwartym secie. Niestety przy stanie 5-2 w tb juz myslalem ze wygraja, a nagle odwrocilo sie i przegrali \:\( Nadal nie potrafie uwierzyc w to co sie wydarzylo. Dzisiaj buki chyba sugerowaly sie tym ze Jastrzebski pokonal Skre i wystawili mniejszy kurs. Ja uwazam wlasnie odwrotnie bo dla mnie Czestochowa jest druzyna lepsza. Wczoraj Jastrzebskiemu wyszedl meczy zycia, bo wszystko im wychodzilo przynajmniej przez dwa sety i tb. Radoslaw Panas przyjechal do Poznania po trzy zwyciestwa i mysle ze mu sie to uda. Jastrzebski moze odczuc troche wczorajszy mecz, tym bardziej cieszy ze w piatek beda grali z Mostostalem \:\) Mysle ze dzisiaj oddadza to co zabrali i gram na odrobienie strat Czestochowe @2.4 10/10 \:\)

Do góry

Moderator:  rafal08