Dziś finał. Zagrają w nim
Jastrzębie i
Częstochowa. Faworytem bukmacherów jest drużyna która wyeliminowała Skrę czyli Jastrzębie. W mojej opinii spore szanse na wywalczenie Pucharu ma Częstochowa.
W internecie jest sporo wypowiedzi trenerów, ekspertów i zawodników odnośnie wczorajszych półfinałów. Zgodne jednak są one, że mecz Skry z Jastrzębiem nie stał na wysokim poziomie. Że Skra zagrała wczoraj fatalnie. Dodatkowo dzień konia miał Murek. Zresztą przy odrobinie szczęścia to Skra mogła dziś być w finale. Ale mniejsza z tym. Natomiast mecz Olsztyn - Częstochowa stał na bardzo wysokim poziomie. Zawodnicy Olsztyna w pomeczowych wywiadach jasno dali do zrozumienia, że szkoda iż odpadli bo naprawdę grali dobrze. Panas po meczu powiedział: zrobiliśmy drugi krok, jutro trzeba zrobić trzeci. Zawodnikiem meczu został Marcin Wika. Zresztą ten chłopak wyrasta w tym sezonie na naprawdę wielką gwiazdę. Myślę że pójdzie on z powodzeniem w ślady byłych ex-kolegów z AZS-u czyli ś.p.Gołasia i Winiarskiego i zawita do Włoskiej Serii A.
W tym sezonie grali dwukrotnie w lidze i dwukrotnie wygrał AZS. Sercem będę z nimi i mam nadzieję, że wygrają bo w przekroju całego sezonu zasłużyli na ten sukces. Przed sezonem każdy mówił że miejsce w 4rce byłoby dobre. Młody niedoświadczony trener, kupa młodych nikomu nieznanych zawodników. Zagubiony Szczerbaniuk i chimeryczni Amerykanie. Tymczasem okazuje się że Trener się świetnie sprawdza, Szczerbaty powrócił do dyspozycji z przed lat a Ci młodzi nikomu nieznani zawodnicy pukają do Kadry Lozano.
Podsumowując mam nadzieję że turniej wygra
Częstochowa, a za najlepszego zawodnika turniej nagrodę odbierze
Wika.
Jednak to jest sport i wszystko może się zdarzyć także pamiętajmy o tym :).
Typ:
AZS CzęstochowaKurs:
2.20Stawka:
Taka po której nie będę płakał jeśli przegram heheMiłego oglądania