#2085548 - 21/02/2008 17:55
Re: LM - 1/8 Finału
[Re: polskignom]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2085552 - 21/02/2008 17:58
[Re: Szewa]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
@szymon0305 - czytałem wypowiedzi trenerów, 'znawców' itp i większośc własnie Milan widziała dalej. Liga a LM to dwie różne bajki, nijak ligowe wyniki mają sie do gier w LM. Najlepszy przykład meczu Liverpoolu tak więc nie jest do końca tak jak piszesz ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Ja również oczywiście liczę na awans Arsenalu ![cool](/forum/images/graemlins/default/cool.gif) @Szewa - jak tak wygląda życiówka to ja dziękuje ![cool](/forum/images/graemlins/default/cool.gif) Poważnie. No ale pewnie na więcej tego bramkarza nie stać. Nie wiem czemu taki klub nie zakupi solidnego goklipera tylko stawia na Kalaca no ale pewnie to efekt tej życiówki ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#2085563 - 21/02/2008 18:02
[Re: Platini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
@Szewa - jak tak wygląda życiówka to ja dziękuje ![cool](/forum/images/graemlins/default/cool.gif) Poważnie. No ale pewnie na więcej tego bramkarza nie stać. Nie wiem czemu taki klub nie zakupi solidnego goklipera tylko stawia na Kalaca no ale pewnie to efekt tej życiówki Ile meczów w wykonaniu Kalaca widziałeś ? Nie chcę z niego robić jakiegoś superbramkarza, ale obecnie prezentuje się naprawdę dobrze. Również chciałbym żeby Milan kupił golkipera z najwyższej półki, ale w połowie sezonu taki krok jest bez sensu, skoro żaden z nich nie mógłby grać w LM (zakładając, że w tym sezonie już grali w pucharach).
|
Do góry
|
|
|
|
#2085730 - 21/02/2008 19:40
[Re: szymon0305]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
teoretyzowanie na temat rzutów karnych nie ma absolutnie żadnego sensu. każdy golkiper może mieć swój dzień na jedenastki, tak jak i każdy piłkarz może po prostu spalić strzał mimo że na treningach ma 9/10 presja zawsze jest identyczna. liczy się co wpadnie do siatki, a potem dziennikarze do sytuacji dopowiadają historyjkę o słbych psychikach itp Lehmann - czysto historycznie - pokazał że mimo iż często zachowuje się jak firana to karnych trochę już wyciągnął, Kalaca z tej strony nie znam, zresztą Almunia może będzie gotów na rewanż a wówczas ewentualne 11stki byłyby dla niego prawdziwych sprawdzianem bo oprócz obrony w derbach z kogutami chyba nic istotnego w wapna nei wyciągnął zreszta o czym tu piszemy, żadnych karnych nie będzie ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) i pamiętajcie że gol dla Arsenalu oznacza że Milan musi strzelić już 2 ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) co do Kalaca - to rzeczywiście ma etykietę strasznej pokraki ale teraz naprawde broni bardzo solidnie. jednak on pewnego poziomu nie przeskoczy. podobnie jak Valdez - znany z wielu kapeluszów, ale w tym sezonie bardzo solidny - wczoraj pokazał swój instynkt, rekleks, skoczność i doswiadczenie. myślę że w podobnym tonie może ekplodować w każdej chwili własnie Kalac ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) z tym kto jest faworytem a kto nie po co sie sprzeczać, chyba kursy bukmacherów są tego wyznacznikiem? zgadzam się z Szewą że kupno bramkarza przez Milan po prostu nie wchodziło teraz w grę. ale sami się chyba dobrze zastanawiają kogo wystawić w świątyni w przyszłym sezonie. i jestem przekonany że jednym z kandydatów jest Boruc. @szymon czy ty znasz w ogóle realia? Buffon nigdy nie pójdzie z Juve do Milanu i to jest oczywista oczywistość ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#2127998 - 04/03/2008 17:33
[Re: mura]
|
stranger
Meldunek: 04/03/2008
|
284 Wisla K. - Jagiellonia (1:1) 1 1.25 Jak dla mnie Jagiellonia i tak już za daleko doszła Wisła jest o wiele lepsza i będzie chciała to pokazać,zwłaszcza że gra u siebie i teraz wystawiają najmocnijeszy skład
348 Milan (strz./nie strz.) 1 1.30
U siebie powinni chociaż jedną bramke strzelić
362 Barcelona - Celtic ILG 1.5 2 1.20
Barca będzie chciała przypieczętować wygraną
365 Sevilla - Fenerbahce ILG 1.5 2 1.20
Sevilla będzie chciała wygrać i żeby wygrać musi strzelić sporo bramek,a Fenerbahce napewno też nie będzie stać i patrzeć
|
Do góry
|
|
|
|
#2128094 - 04/03/2008 18:38
[Re: Avic86]
|
stranger
Meldunek: 04/01/2008
|
No proszę, w końcu doczekałem się Jagi w LM ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) post do kasacji naturalnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2128166 - 04/03/2008 19:33
[Re: mura]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
zreszta o czym tu piszemy, żadnych karnych nie będzie ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) i pamiętajcie że gol dla Arsenalu oznacza że Milan musi strzelić już 2 Over 2,5 idelany scenariusz przy dobrym kursie, ktory w trakcie meczu jeszcze wzrosnie. Nie powinna szybko pasc bramka ale Arsenal nie jedzie do Mediolanu po 0-0, to pewniak, Wlosi tez az tak glupi nie sa zeby isc na loterie, moze znow Pipo wejdzie jako as z rekawa...;-) over i obie strzela, niezle tyki, bo 1x2 ciezko tu typowac, szybko strzelona bramka moze odmienic mecz.
|
Do góry
|
|
|
|
#2128198 - 04/03/2008 19:46
[Re: Biszop]
|
veteran
Meldunek: 25/11/2004
|
Ja jesli o mecz Milan-Arsenal mam troszke inne zdanie niz Biszop. Jak dla mnie w tym meczu padnie bardzo mało bramek albo nie padnie wcale. Nikt nie rzuci sie do szalenczego ataku to pewne i im dłuzej bedzie utrzymywał sie bezbramkowy remis tym bardziej kazda z druzyn bedzie zabezpieczała tyły.
Milan-Arsenal under 2,5 6/10 Milan-Arsenal 0-0 1/10
Tak naprawde to mecz Milanu ciezki do typowania i dlatego ja ostrzej pograłem Barcelone i MU. Sa w dobrej formie, graja u siebie i według mnie nie powinny miec problemów z odniesieniem przekonywujacych zwyciestw
Barcelona i MU kurs 1,75
JA TO BIORE:)
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#2128264 - 04/03/2008 20:01
[Re: santiago]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
No wlasnie, pozornie beda pilnowac zeby nie stracic, pozornie... Milan jak to Milan nawet jak atakuje to dupsko ma mocno scisniete i ciezko im cos strzelic, Arsenal tez ogolnie w tym sezonie szczelny, ja rozumiem ze stawka meczu, etap rozgrywek itp itd, tylko wynik 0-0 nic nikomu nie daje, kibice z Mediolanu maja jedna druzyne fajtlap ktore nie potrafia nic ugrac w Europie od wielu lat i druga druzyne ktora wyglada na metryce fajtlapowato, a swieci wiecej sukcesow niz lokalny rywal, Arsenal przycisnie gospodarzy dzisiaj bez dwoch zdan, meiolanczycy sa tego swiadomi i wiedza ze sama obrona nie awansuja, beda odpowiadac na ataki gosci, nie twierdze ze mam racje tylko granie na Milan underow bo "oni tak graja" mnie nie przekonuje zwlaszcza w swietle dobrych kursow na over,
ov 1,5 w 1 polowie za 3,75 i ov 2,5 na caly mecz za 2,50 to naprawde niezle kursy tym bardziej w swietle ze jedna bramka otwiera wynik i powoduje ze mecz rozkreca sie na maksa, pamietacie kto i kiedy strzelil bramke w finale w Stambule?? jak gral wtedy Milan? Owszem teraz sa starsi i bla bla ale kursy na oba zdarzenia, zwlaszcza na pierwsze sa jak najbardziej do gry, etap rozgrywek moze nie pozwala przykladac tego wybitnie grubo ale mi wybitnie pasuje do koncepcji:)
|
Do góry
|
|
|
|
#2128443 - 04/03/2008 21:03
[Re: kicek74]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Co do meczu Milanu, rzeczywiście bardzo cięzki do typowania. Jedni i drudzy są świadomi stawki oraz wiedzą czego chcą. Jednym i drugim marzy się wygranie LM no ale jak wiemy dziś jeden z gigantów się pożegna z rozgrywkami. Chłodno kalkulując nie wiem jak do końca do tego spotkania się zabrac ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Gospodarze posiadają Kakę, Pirlo którzy jednym zagraniem, rzutem wolnym mogą odmienić losy spotkania. Nikt tu nie będzie grał na 0-0 i czekal na loterię ( wg mnie) Wegner to dla mnie świetny fachowiec, powinien poukładać wszystkie klocki w bardzo dobry schemat. Z przodu niebezpieczny Adeba, może jakaś kontra i może nie spudłuje tak jak w pierwszym meczu na pustą ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Ja delikatnie zagrałem sobie już cs : 1-1Czekam aż coś napisze odnośnie tego meczu wielki fan Milanu ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Wezme z pewnością pod uwage to co on napisze, bo z pewnością będzie to prognoza obiektywna tak więc czekam kolego ![cool](/forum/images/graemlins/default/cool.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#2128444 - 04/03/2008 21:03
[Re: drfocus]
|
stranger
Meldunek: 06/01/2006
|
Całą prawdę o meczu Bracy powiedział ich jeden z lepszych piłkarzy: „Jedziemy do Barcelony, żeby uniknąć kompromitacji. Chciałbym choć raz dotknąć piłki” – powiedział Aiden McGeady.Cóż jak dla mnie NO BET ew. jakieś handi na ... drwali drfocus nie bój nic, będzie trzeba to Messi czy Ronaldinho dadzą dotknąć mu piłeczkę i to nie raz ;):P
|
Do góry
|
|
|
|
#2128485 - 04/03/2008 21:19
[Re: kicek74]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/01/2005
|
Barcelona - Celtic over 2,5 W pierwszym meczu Barca wygrala 3-2 i tym samym bardzo zblizyla sie do cwiercfinalu. Dzis przypieczetuje swoj awans. Ktos napisze,ze nie potrzebuje,ze wazniejszy jest najblizszy mecz w lidze itp. Ale Barca gra u siebie, z Celtami,ktorzy na wyjezdzie nie sa potentatami delikatnie rzecz ujmujac. Do tego po porazce 4-2 z Atletico wydaje mi sie,ze Katalonczycy beda chcieli udowodnic cos swoim kibicom. Dlatego dzis wieczorem przewiduje 'radosny futbol' i uwazam,ze Barca bedzie w stanie sama zrobic tego overa. „Jedziemy do Barcelony, żeby uniknąć kompromitacji. Chciałbym choć raz dotknąć piłki” – powiedział Aiden McGeady. Jak dla mnie za cos takiego to on powinien usiasc dzisiaj na lawce. Pilkarz powinien wychodzic z wiara w sukces wlasnej druzyny,a jak on tak mysli przed meczem to juz jest dla mnie przegrany...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|