#2123860 - 03/03/2008 05:01
Re: 19 kolejka Orange Ekstraklasa
[Re: Ojro]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
zobaczymy co bukmacherzy zaproponują na mecz Górnik - Jagiellonia licze ze kursy juz na mecz z Cracovia w srode bede dobre dla Zabrza. Oby z Jaga byly powyzej 2.5 - 2.8... biore w ciemno i pojedziemy z Jagiellonia az milo, mysle ze tak 'skrome' 4:0 chyba 1.8 nie żartuj, że liczysz na kurs 2.8 na sobote
|
Do góry
|
|
|
|
#2123894 - 03/03/2008 05:07
[Re: Kura]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
szczerze to licze na kurs 2,0 - 2,2. Co do 1X2 to napisalem powaznie. Licze ze, tak jak to mialo miejsce w rundzie jesiennej, tak i teraz po 3 [a moze i po 4 - srodowy mecz z Cracovia] porazkach z rzedu licze na mocne uderzenie u siebie. Mozliwe ze Gornik postara sie juz o zwyciestwo w srode. Ale licze ze u siebie w koncu przelamiemy zla passe. Z drugiej strony mamy bardzo mlody zespol, ale za 2/3 lata Ci mlodzi pilkarze bede stanowic o sile zespolu z Zabrza a i byc moze o sile reprezentacji.
|
Do góry
|
|
|
|
#2124110 - 03/03/2008 05:48
[Re: Ignorator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Choćby dzisiaj w Chorzowie tak było, bo spotkały się dwie równe sobie siły. Ruch był dzisiaj zespołem zdecydowanie lepszym.
|
Do góry
|
|
|
|
#2125068 - 03/03/2008 18:06
[Re: Chaoz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Chaoz ja się z tobą nie mogę zgodzić. Oczywiście jak wrócą wspomniani przez ciebie zawodnicy to trener będzie miał większe pole manewru, jednak czy to coś da?. W moim odczuci chyba nie za dużo. Już przed rundą wiosenną trener Artur Płatek udzielił bardzo szczerego wywiadu i widać było po przeczytaniu go, że nie jest zadowolony z tego co ma. Narzekał na formację obronną, na atak. I rzeczywiście dzisiaj widać, że te formację zawodzą. Zwłaszcza zastanawiająca jest postawa Marka Wasiluka, który zaimponował wszystkim w zeszłej rundzie. Przecież o tego zawodnika już zaczęła pytać choćby Legia Warszawa to pokazuje, że był w znakomitej formie. Niestety kiedy oglądałem skrót meczu z Cracovię to popełnił bardzo duży błąd przy bramce. Także na jego formę narzekał trener Artur Płatek, który powiedział, że trzeba spytać samego zawodnika dlaczego jego forma nie jest już taka jak na jesieni?. Oczywiście w tyle nie tylko Wasiluka w dobrej formie brakuje. Także Rodneia, który zaskoczył pozytywnie w naszej lidze. Także o niego pytały czołowe kluby polskie. Niestety już tego piłkarza nie ma w zespole beniaminka. A przecież Rodnei to nie jedyne wykluczenie. Pamiętamy dobrze jakie przepychanki były o Evertona pomiedzy Jagiellonią a ŁKS-em Łódź. Niestety "Jaga" musiała oddać zawodnika, bo właścicielem karty tego piłkarza był współwłaściciel ŁKS Litiwn - Algimantas Breikstas. Także wielkim ubytkiem w przedniej formacji było odejście Wahana Geworgiana, który wrócił do marzącej o powrocie na salony ligowej - Wisły Płock. Tak jak widać na załączonym obrazku Jagiellonia jest już innym zespołem w porównaniu do poprzedniej rundy. Pamiętam jak jeszcze "Jaga" na stadionie Wojska Polskiego stawiła skuteczny opór Legii Warszawa. Jednak tamte czasu to już przeszłość. Niestety w tej rundzie trzeba będzie szukać punktów i to głównie na swoim stadionie przy ulicy Słonecznej. Mam nadzieję, że Jagiellonia się utrzyma jednak jak słusznie zauważył Radosław Kałużny wszyscy muszą wziąć się w garść i zagrać na 200% swoich możliwości w innym przypadku istnieje zagrożenie drugoligowym frontem.
.::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#2125959 - 03/03/2008 23:17
[Re: Ignorator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
Chaoz ja się z tobą nie mogę zgodzić. Oczywiście jak wrócą wspomniani przez ciebie zawodnicy to trener będzie miał większe pole manewru, jednak czy to coś da?. nie chciałbym być nieuprzejmy albo żeby wyszło że jestem ślepo zapatrzony w Mój klub ALE JAK TO COŚ DA?? To jakim cudem Ci sami zaowdnicy w poprzedniej rundzie u siebie pozwolili się ograć tylko Dyskobolii a na wyjazdach pokazali że też grać potrafią? (skazywani na porażkę nawet z Odrą) Jakim cudem pytasz czy powrót połowy drużyny do składu coś da? Wyjmij pół pierwszej jedenastki np. Legii czy Wisły (vide Puchar Ekstraklasy z Jagą) i zobacz jak będą grać. Co do Wasiluka to to nie jest stoper i nie dziwne że popełniał błędy. To jest lewy obrońca. Co do Napierały szymon całkowicie popieram. Dla mnie to zwykły wolny "szpadel" A ja dla odmiany od Was postawie na Jagę bo czemu nie Przecież tak słaba postawa drużyny na pewno nie będzie po drodze nowemu inwestorowi w klubie z Białegostoku i nie po to będą wykładać kasę żeby spaść do 2 ligi
|
Do góry
|
|
|
|
#2142308 - 09/03/2008 00:02
[Re: szymon0305]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
a ja pamietam jak zmiotla Kolejorza z boiska, ale to nie ta sama Jaga oj, na pewno tamtego meczu nie widziałeś..
|
Do góry
|
|
|
|
#2142637 - 09/03/2008 00:53
[Re: kfjatek]
|
old hand
Meldunek: 29/12/2004
|
' Korona fatalnie rozpoczęła rundę wiosenną. Porażka w ostatnim wyjazdowym spotkaniu z Odrą Wodzisław . Teraz przed własną publicznością zmierza sie z dobrze grajacym Ruchem. W meczach na własnym stadionie Korona przegrala w tym sezonie jeden raz Zespół Ruchu po pewnie wygranych 3:1 derbach Śląska z Górnikiem Zabrze. Zespół Ruchu bardzo słabo spisuje się jednak w meczach wyjazdowych. Ruch ,jak widac powyzej z dziewięciu takich spotkań zdołał wygrać zaledwie jeden i doznac aż pięc porażek.
|
Do góry
|
|
|
|
#2142964 - 09/03/2008 01:35
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
a ja pamietam jak zmiotla Kolejorza z boiska, ale to nie ta sama Jaga oj, na pewno tamtego meczu nie widziałeś.. powiedz jeszcze ze Lech był lepszy? Bo nie wiem do czego pijesz :).
|
Do góry
|
|
|
|
|
|