#2120363 - 02/03/2008 05:59
Re: 19 kolejka Orange Ekstraklasa
[Re: gremlin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
u ale ta Jaga slabiutka - z oslabiona Cracovia dostala sluszne bęcki Nie będę nic pisał na temat osłabień (bo to chyba Jaga byla bardziej osłabiona, czyż nie?), pogody bo jakie to ma znaczenie?! Wkleję tylko jeden cytat który jest doskonałym komentarzem do tej całej dzisiejszej tragikomedii w wykonaniu Jagi: Radosław Kałużny (obrońca Jagiellonii): - Gramy jak cipy, jeśli będziemy tak dalej grali to będziemy mieli dużo problemów. Albo zrozumiemy, że bez walki i oddawania strzałów na bramkę meczu nie można wygrać. Jedna stracona bramka, potem druga, co mogę powiedzieć, przeszliśmy obok meczu. Mieliśmy zdobyć jakieś punkty, a nie zdobyliśmy ani jednego, ale tak to jest jak cipy grają. Mówię tu o całym zespole, bo sam należę również do tych samych cip. Obudźmy się, bo to miasto zasługuje na pierwszą ligę, a jak tak dalej pójdzie to będzie bardzo ciężko. Coś musi się stać i nami wstrząsnąć, bo to jest kolejny mecz gdzie nie gramy dobrze, a nie można ciągle liczyć, że obrona nie popełni jakiegoś błędu i wszystko wybroni. Weźmy się w garść i zacznijmy grać, bo na pewno grać potrafimy. Być może uśpiły nas te 23 punkty z jesieni, bo gdybyśmy mieli tych punktów siedem czy osiem to pewnie zapieprzalibyśmy na boisku. Jesteśmy po prostu cipy i trudno mi cokolwiek więcej powiedzieć. Dziękuję.
|
Do góry
|
|
|
|
#2120767 - 02/03/2008 07:58
[Re: Chaoz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/11/2005
|
Chaoz gdzie on tak powiedzial ? jak to gdzie? na konferencji pomeczowej dla prasy. Tata jest ostry gosc : D ale zapewne nie mozna tego nigdzie posluchac w necie
|
Do góry
|
|
|
|
#2121018 - 02/03/2008 18:15
[Re: olejajo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Ruch Chorzow-Gornik Zabrze X do polowy Co o tym sadzicie? Mecz derbowy, czyli powinna byc ostra walka przy goracym dopingu, ale przy pogodzie nie widze tu wielkiego widowiska. Zreszta widac jak rozpoczela sie runda wiosenna, bez zadnej fantazji. Do polowy 0:0 mozliwe wg mnie. W ostatnim meczu byl skromny wynik 1:0 i to po karnym Hajty. Mega duże ciśnienie przed tym meczem, paraliż grajków i taktyki - byle na zero z tyłu. 0:0 i z dużej chmury, mały deszcz. Wg mnie X, a przede wszystkim under bardzo prawdopodobny, ale to gra chyba już i tak 3/4 forum. Jak z pogodą na Śląsku, wieje mocno?
|
Do góry
|
|
|
|
#2121024 - 02/03/2008 18:17
[Re: Chaoz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Chaoz gdzie on tak powiedzial ? jak to gdzie? na konferencji pomeczowej dla prasy. "Popeye" Wiśniewski kiedyś podobnie się wypowiedział na gorąco w Canalcu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2121035 - 02/03/2008 18:24
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/01/2006
|
Ruch Chorzow-Gornik Zabrze X do polowy Co o tym sadzicie? Mecz derbowy, czyli powinna byc ostra walka przy goracym dopingu, ale przy pogodzie nie widze tu wielkiego widowiska. Zreszta widac jak rozpoczela sie runda wiosenna, bez zadnej fantazji. Do polowy 0:0 mozliwe wg mnie. W ostatnim meczu byl skromny wynik 1:0 i to po karnym Hajty. Mega duże ciśnienie przed tym meczem, paraliż grajków i taktyki - byle na zero z tyłu. 0:0 i z dużej chmury, mały deszcz. Wg mnie X, a przede wszystkim under bardzo prawdopodobny, ale to gra chyba już i tak 3/4 forum. Jak z pogodą na Śląsku, wieje mocno? Wiatru już nie ma. Za to cały czas pada deszczyk. Temperatura ok 5 stopni C. Zgadzam się z przedmówcami, że w tym spotkaniu zobaczymy małą liczbę bramek. Oglądałem pierwsze spotkanie Górnika z Lechem i muszę powiedziec, że piłkarze z Zabrza zaprezentowali się fatalnie. Dzisiaj co prawda zagra reżyser środka pola Jerzy Brzęczek, ale do końca nie wiadomo w jakiej jest formie. Obie drużyny zapewne w pierwszej kolejności będą myślały o tym, żeby nie stracic bramki. Zwłaszcza Górnik, który zagra bez Tomasza Hajty, będzie musiał podwójnie skupic się na obronie. Każdy podnieca się tym meczem, ale tak na prawdę to dzisiaj spotykają się dwaj średniacy, którzy w swoich szeregach nie mają żadnych "artystów futbolu". Rzemieślnicy natomiast zapewnią mecz pełen walki, ale bez dużej ilości goli.
|
Do góry
|
|
|
|
#2121770 - 02/03/2008 22:06
[Re: medivall]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Ruch Chorzów - Górnik ZabrzeSuma Punktów Karnych Ponad 40,5 Żółta Kartka = 10 Pkt., Czerwona Kartka = 25W dzisiejszym spotkaniu wydaje mi sie ze to najlepsza opcja... Obie druzyny wyjda dzis na murawe ogromnie zmotywowane, z ogromna presja i checia walki o prestiz jakim niewatpliwie jest zwyciestwo w Derbach Śląska ... Z moich recznych obliczen wynika ze srednia ilosc kartek w meczu (po odrzuceniu kilku skrajnych wyników) wynosi odpowiednio: Górnik Zabrze 2,74 zoltych kartek Ruch Chorzó 2,53 -''-czerwone liczylem jako dwie zolte Dzis pogoda nienajlepsza i chyba wiecej bedzie typowej walki w srodku pola niz skladnych akcji a co za tym idzie wiecej fauli i nieczystej gry ... 17 sierpnia 2007r. w Zabrzu były 3 zółte kartki i 2 czerwone Kurs 1,72 Unibet Stawka 8/10
|
Do góry
|
|
|
|
|
|