#2089614 - 22/02/2008 20:45
Re: Golden Tour - Pytania,dyskusje
[Re: pol44]
|
old hand
Meldunek: 01/02/2006
|
W jaki sposób mam wliczać zwroty do bilansu gry? Jak zagrałem za 10j to mam podać ,że wygrana w tym typie wynosiła 10j? Czy też pominąć całkowicie ten typ i kolejny mój typ ma mieć ten sam numer, jak ten który jest zwrotem. Twój problem opisuje jasno pkt. 4c) regulaminu konkursu, który wklejam poniżej. 4. Każdy kupon będzie mógł być singlem lub zakładem AKO. Nie można jednak stosować zakładów systemowych, a równowartość AKO nie może przekraczać 5.0. a) nie można łączyć tego samego zdarzenia na więcej niż jednym kuponie (w razie gdy na dany mecz jest wystawiona oferta 1x2, handicap, number of goals itp. można zagrać tylko jedną z możliwości na dane wydarzenie) oraz nie można stosować zakładów systemowych. b) nie można podawać typów nawzajem wykluczających się, tzn. jeśli w jednym zakładzie typujemy 1, to w następnym nie można typować tego meczu przeciwnie (czyli X, 2 itd.) c) w wypadku zwrotu, typ jest zaliczony z zerowym zyskiem
|
Do góry
|
|
|
|
#2089647 - 22/02/2008 21:06
[Re: guardian]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Podawaj podsumowania "zerowe". Nivet również nie typował, a bilans podawał. Nie zajmie Ci to dużo czasu, a będzie pomocne sporządzającym bilans całkowity i tabelę. Ok. Dzieki
|
Do góry
|
|
|
|
#2101213 - 26/02/2008 04:19
[Re: Gowysp]
|
old hand
Meldunek: 28/11/2005
|
Sorka nie chciałbym zostać uznany za warchoła ale może parę rzeczy warto ustalić.. Dla mnie jest to I konkurs tak , że może tak po prostu ma być , ale mimo wszystko napiszę.. Jak to jest - kto przygotowuje cotygodniowy "szkielet" do podawania typów - prowadzący-moderator czy jak to chce ? Jakie są ostateczne zasady rozliczania wyników - bo jak na razie to społecznie robi to Michael - a miał ten z najgorszym wynikiem ? Skoro wszyscy mieliśmy podawać zestawienie do środy to czy podsumowania nie można do końca tygodnia ? czy musi być to 2 tygodnie co powoduje , że wyniki z 2 tygodni nakładają się ?Ot jak to ma miejsce w tej chwili Ja sugeruję żeby spojrzeć jak ładnie to funkcjonuje w British Club gdzie prowadzi to Konstruktor .. każdy wie co ma robić , a prowadzący zapowiada kolejne kolejki , dba o porządek , itp. a tutaj tak trochę ...anarchia...Ot przede chwila dopiero wskoczył temat z nowymi typami na dzisiaj .. i pytanko wraca - czy tak ma być - chcesz postawić typ załóż temat - czy robi to prowadzący konkurs..
|
Do góry
|
|
|
|
#2101359 - 26/02/2008 04:37
[Re: Kefir70]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Ot i właśnie Michael zrobił społecznie podsumowanie - dzięki tyle , że jak słusznie zauważył - biorąc pod uwagę liczbę zgłoszeń prawie 20 osób nie zrobiło choćby zerowych podsumowań. I pytanko - KTO TO MA EGZEKWOWAć ?? I DLACZEGO NIE EGZEKWUJE ?? dokładnie a tak wogole to dlaczego jesli ktos sie zglasza to nie stosuje sie do obowiazujacego regulaminu czy to naprawde tak ciezko dostosowac sie do pewnych obowiazujacych regul
|
Do góry
|
|
|
|
#2102306 - 26/02/2008 08:19
|
old hand
|
Sorka nie chciałbym zostać uznany za warchoła ale może parę rzeczy warto ustalić.. Dla mnie jest to I konkurs tak , że może tak po prostu ma być , ale mimo wszystko napiszę.. Jak to jest - kto przygotowuje cotygodniowy "szkielet" do podawania typów - prowadzący-moderator czy jak to chce ? Jakie są ostateczne zasady rozliczania wyników - bo jak na razie to społecznie robi to Michael - a miał ten z najgorszym wynikiem ? Skoro wszyscy mieliśmy podawać zestawienie do środy to czy podsumowania nie można do końca tygodnia ? czy musi być to 2 tygodnie co powoduje , że wyniki z 2 tygodni nakładają się ?Ot jak to ma miejsce w tej chwili Ja sugeruję żeby spojrzeć jak ładnie to funkcjonuje w British Club gdzie prowadzi to Konstruktor .. każdy wie co ma robić , a prowadzący zapowiada kolejne kolejki , dba o porządek , itp. a tutaj tak trochę ...anarchia...Ot przede chwila dopiero wskoczył temat z nowymi typami na dzisiaj .. i pytanko wraca - czy tak ma być - chcesz postawić typ załóż temat - czy robi to prowadzący konkurs.. Po kolei: 1. Jak to jest - kto przygotowuje cotygodniowy "szkielet" do podawania typów - prowadzący-moderator czy jak to chce ? odp.: moderator lub prowadzący (w tym tygodniu jest jeden wyjątek, dziękujemy za pomoc)2. Jakie są ostateczne zasady rozliczania wyników - bo jak na razie to społecznie robi to Michael - a miał ten z najgorszym wynikiem ? odp.: Obowiązuje regulamin tak więc całkowity bilans powinien zrobić gracz z najgorszym w danym tygodniu bilansem. Jest jednak pewne ale. Po pierwsze zgłosiłem do slav007o'a propozycję zmiany tego zapisu, ale wówczas do wykonania bilansu potrzebujemy człowieka (może ty michael89?), po drugie michael89 wykonał bilans więc nie było problemu Po trzecie przypominam, że na sporządzenie bilansu całkowitego są 2 tygodnie, tak więc michael89 przygotowując zestawienie tak szybko "nie dał szansy" wykazania sie innym 3. Skoro wszyscy mieliśmy podawać zestawienie do środy to czy podsumowania nie można do końca tygodnia ? czy musi być to 2 tygodnie co powoduje , że wyniki z 2 tygodni nakładają się ?Ot jak to ma miejsce w tej chwili. odp. to jest konkurs długoterminowy więc pośpiech jest zbędny.4. Ja sugeruję żeby spojrzeć jak ładnie to funkcjonuje w British Club gdzie prowadzi to Konstruktor .. każdy wie co ma robić , a prowadzący zapowiada kolejne kolejki , dba o porządek , itp. odp.: to jest konkurs Golden Tour i albo się akceptuje jego zasady, albo nie5. a tutaj tak trochę ...anarchia...Ot przede chwila dopiero wskoczył temat z nowymi typami na dzisiaj .. i pytanko wraca - czy tak ma być - chcesz postawić typ załóż temat - czy robi to prowadzący konkurs.. odp. wyjdziemy na prostą $t$-a nie było i nie dogadaliśmy się co do pewnych spraw organizacyjnych. Mam nadzieję, że dalej będzie już bez niejasności i opóźnień.Pozdrawiam guardian
|
Do góry
|
|
|
|
#2116420 - 01/03/2008 06:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
guardian podałes typ na Łks po kursie 12 ... Ja tez mialem kilka pomyslow w tym tygodniu po wysokich kursach ale jak sie to ma do tego : 4. Każdy kupon będzie mógł być singlem lub zakładem AKO. Nie można jednak stosować zakładów systemowych, a równowartość AKO nie może przekraczać 5.0.Czyli i tak bedzie brane pod uwage kurs 5 jesli trafisz
|
Do góry
|
|
|
|
#2117679 - 01/03/2008 22:28
[Re: Inzaghi78]
|
old hand
|
guardian podałes typ na Łks po kursie 12 ... Ja tez mialem kilka pomyslow w tym tygodniu po wysokich kursach ale jak sie to ma do tego : 4. Każdy kupon będzie mógł być singlem lub zakładem AKO. Nie można jednak stosować zakładów systemowych, a równowartość AKO nie może przekraczać 5.0.Czyli i tak bedzie brane pod uwage kurs 5 jesli trafisz Wiem, ale nie codziennie trafia mi się zagrać na ŁKS po takim kursie, więc nie mogłem sobie odmówić...
|
Do góry
|
|
|
|
#2121908 - 02/03/2008 22:33
[Re: Killa Boom]
|
old hand
|
Niestety muszę zrezygnować z gry, brak czasu :/ Trudno, brak czasu to brak czasu. Konkurs rzeczywiście wymaga systematyczności, wytrwałości i trochę czasu. Miejmy nadzieję, że to już ostatni z wycofujących się Swoją drogą jeszcze cały marzec można się zapisywać do konkursu. Zapraszamy wszystkich chętnych, którzy mają ochotę "pomęczyć" się z typowaniem do końca sierpnia!
|
Do góry
|
|
|
|
#2136851 - 07/03/2008 03:21
|
old hand
Meldunek: 28/11/2005
|
Proste pytanie - Co z tymi którzy nie podają bilansów miesięcznych... Bo sorka ale dochodzi już do paradoksalnej sytuacji kiedy klasyfikowane są nawet osoby , które obstawiały , ale nie podały bilansów - a w klasyfikacji są umieszczane na podstawie wcześniejszych (patrz bodaj Larsson).I jak, za chwilę znowu wrócą .. a tych wcześniejszych, obstawionych , ale nie podliczonych nie będzie się uwzględniać ?!? Organizatorzy powinni się zdecydowac - albo reguły są egzekwowane albo ....ja tez chciałbym żeby w konkursie brało udział jak najwięcej osób ale powiem szczerze - wolę 20 zdyscyplinowanych z którymi rywalizacja to przyjemność , jak taką anarchię.. I moja propozycja do regulaminu - Jest warunek aby mieć co najmniej 100 typów aby na końcu być sklasyfikowanym..I dobrze Ale czy nie powinno się jeszcze zrobić podobnego warunku co do ilości obstawionych jednostek np. co najmniej 500.. ? Bo można wyobrazić sobie hipotetycznie sytuację - ktoś farci wchodzi mu w jednej kolejce np. 150 j - spokojnie to jest możliwe.. A potem już tylko jedzie 1J, 1j, 1j ... I zaznaczam , że nie chodzi o jakikolwiek mój osobisty handicap bo ja akurat stawiam stosunkowo ostrożnie..
|
Do góry
|
|
|
|
#2138155 - 07/03/2008 08:31
|
old hand
|
Prosta odpowiedź: począwszy od tego tygodnia jeżeli ktoś nie poda bilansu dwukrotnie z kolei, będzie wypadał z gry. Dotychczas rzeczywiście ten punkt regulaminu był traktowany liberalnie. Teraz jednak czas zacząć egzekwować zapisy regulaminu. Co do sprawy drugiej to nie widzę potrzeby wprowadzania minimalnej wartości jednostek stawianych przez graczy, każdy ma jakąś strategię i gra według niej. Jeden woli grać niskimi stawkami (patrz guardian ) inny obstawia po 10j za każdym razem. Każdy sposób jest dobry aby dotrzeć do założonego celu.
Edited by guardian (07/03/2008 08:32)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|