#2085804 - 21/02/2008 20:05
Re: Film, TV, seriale [11]
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Panowie eksperci mam parę pytań  1. Skoro strajk scenarzystów się już skończył, czy jest szansa, że trzeci sezon Supernatural będzie liczył klasycznie 22 odcinki, czy już na bank jest skrócony? 2. Ruszyło się coś z filmem pełnometrażowym "Veronica Mars", bo krążyły plotki, że po zamknięciu serialu skończą historię filmem? 3. Ktoś wie coś o serialowej wersji "Blade'a"? Miał się pojawić w tym roku z raperem Sticky Fingazem (rola rapera-gangstera w The Shield była świetna) w roli Chodzącego za Dnia? 4. Californication będzie kontynuowane, czy to tylko jednorazowy wyczyn był? 5. Słyszał ktoś o projekcie "Moonlight"? Ma to być serial o wampirach z Jasonem Dohringiem znanym z "Veronici Mars"? Z braku czasu wypadłem trochę z obiegu, a chętnie bym coś ciekawego pooglądał. Wszystkie lubiane przeze mnie produkcje się pokończyły i posucha  Byleby do czerwca - ostatnia seria The Shield! Juz się nie mogę doczekać 
|
Do góry
|
|
|
|
#2085944 - 21/02/2008 21:02
[Re: Emrod]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/03/2005
|
5. Słyszał ktoś o projekcie "Moonlight"? Ma to być serial o wampirach z Jasonem Dohringiem znanym z "Veronici Mars"?
Slyszalem i ogladalem caly 1 sezon. Polecam  Nie wiem kiedy, ale ma byc nastepny sezon. Co do reszty to nie wiem, musisz poszukac w necie, najlepiej na zagranicznych stronkach. Od siebie polecam tvrage.com jest tam tez calendarz 
|
Do góry
|
|
|
|
#2085964 - 21/02/2008 21:18
[Re: agr1]
|
Carpal Tunnel
|
Dzięki za informację  Ja się zastanawiałem, czy to w ogóle będą kręcić, a tu już po I serii  Shannym Sossamon, Jason Dohring - świetna obsada! Tylko dlaczego tam musi grać Alex O'Loughlin?? W The Shield w V serii wprowadzono Forresta Whitakera jako kontrę dla Michaela Chiklisa i przy ich spięciach ekran mi aż iskrzył  Serię później podobne zadanie powierzono O'Loughlinowi i chłopak sobie wyraźnie nie dawał rady, Chiklis go wręcz zeżarł! No cóż jakoś przeboleję, trzeba i tak pościągać.
|
Do góry
|
|
|
|
#2086067 - 21/02/2008 21:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
3. Ktoś wie coś o serialowej wersji "Blade'a"? Miał się pojawić w tym roku z raperem Sticky Fingazem (rola rapera-gangstera w The Shield była świetna) w roli Chodzącego za Dnia?
Potwierdzam, doskonała rola  Byleby do czerwca - ostatnia seria The Shield! Juz się nie mogę doczekać Totalnie przez przypadek wpadłem na ten serial i podchodziłem do niego przyznaje - sceptycznie ... Jestem po 5 sezonie i serial jest genialny  BTW dobry avatar, Vic 
|
Do góry
|
|
|
|
#2086465 - 21/02/2008 23:37
[Re: Mindman]
|
Carpal Tunnel
|
Dla mnie serial musi mieć bohaterów, którzy mnie zainteresują! Wiadomo, że forma serialu który się ciągnie przez kilkadziesiąt odcinków powoduje znużenie fabułą i pewne powtórzenie, dlatego trzeba lubić te postacie, żeby bawić się serialem dalej. Dlatego mnie nie rusza Prison Break, bo jedynie ten włoski mafioso z początku i T-Bag to bohaterowie jakoś tam ciekawi. The Shield natomiast to przykład rewelacyjnie nakreślonych postaci do których idealnie dobrano aktorów! Chiklis mistrzostwo, CCH Pounder jako detektyw ze sztywnymi zasadami niewiele gorzej. No i inni bohaterowie: Shane Vendrell -redneck jak się patrzy, Dutch - geniusz-pierdoła, Julian - ortodoksyjny chrześcijanin walczący z własnym homoseksualizmem. A ci "źli"! Danny Pino znany jako sympatyczny Scottie Valence z "Dowodów zbrodni" gra wyzutego z wszelkiej moralności Meksykańskiego gangstera, Anthony Andersson - rubaszny grubasek z murzyńskich komedii tutaj jest zły do szpiku kości  Poza tym brak w serialu elementów politycznej poprawności: korupcja, dobro rzadko wygrywa, rasizmu jest w trzy dupy, poszanowania dla mniejszości seksualnych równiez! Dobrze jednak, że skończą po VII serii, bo formuła już się wyczerpuje, a niepotrzebne rozciąganie zabija klimat. O.C. to świetny przykład urwanego w porę serialu, było w sam raz!
|
Do góry
|
|
|
|
#2087641 - 22/02/2008 03:52
[Re: Kameleon]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Ostatnio przeczytałem o Shield coś takiego : Production on all 13 episodes of the seventh and final season are completed, but awaiting final edit. Will air sometime after the summer. Jeżeli to prawda to pewnie na nowy sezon trzeba będzie poczekac 
|
Do góry
|
|
|
|
#2087980 - 22/02/2008 05:01
[Re: Dziabor]
|
podwórkowy attaché
Meldunek: 23/11/2004
|
ogladal ktos juz Rambo?? warto sciagac?? czy totalne dno i jeden John zabija w buszu wszystkich innych wrogow?? początek z ciekawości obejrzałem i wygląda dosyć fajnie , resztę obejrzę w weekend jak będę miał trochę wolnego czasu
|
Do góry
|
|
|
|
#2088632 - 22/02/2008 06:32
|
Carpal Tunnel
|
Dla mnie serial musi mieć bohaterów, którzy mnie zainteresują!
Poza tym brak w serialu elementów politycznej poprawności: korupcja, dobro rzadko wygrywa, rasizmu jest w trzy dupy, poszanowania dla mniejszości seksualnych równiez!
Właśnie! Dla mnie ten serial jest świetny między innymi z wyżej wymienionych powodów Jest tak jak w życiu - świat nie jest czarno-biały, ludzie nie są czarno-biali ... I nie mam na myśli koloru skóry  Vic - świetny glina, ale jednak skorumpowany w pewnym sensie. Dutch - "mózg" i detektyw jak się patrzy,ale popełnia błędy (akcja z parą gdzie to kobieta była prowokatorką, a nie facet), tudzież zabija zwierzęta by poczuć to "coś" ... Takich przykładów jest w tym serialu mnóstwo. One pokazują, że jest jak jest - stalowych kręgosłupów ze świecą szukać, a większość ludzi jest po prostu ... "szara" - w ciemniejszym lub jaśniejszym odcieniu,ale jednak. Generalnie - polecam 
|
Do góry
|
|
|
|
#2088890 - 22/02/2008 07:44
[Re: Mindman]
|
Carpal Tunnel
|
Pierwsze co mi przyszło do głowy po obejrzeniu pierwszego odcinka The Shield to "jakim cudem ktoś to puścił w Stanach", wtedy bodajże o 20.00 Serial jest niesamowicie wyrazisty co daje świetną rozrywkę, ale odnaleźć tam można sporo zagrań na wysokim poziomie kinowym, a nie telewizyjnym. Artyzm wręcz można powiedzieć  Wysoki poziom jest w dużej mierze zależny od tego co często zabija inne niezłe serialu - od czasu! Od marca 2002 do czerwca 2007 powstały zaledwie 74 odcinki, dla porównaniu Lost jest o 2.5 roku młodsze, a odcinków ma tyle samo. Nie było poganiania, nie było więc kompromisów i można było dopieścić każdy odcinek. Pierwsze dwie serie były świetne, trzecia chyba najsłabsza; wydawało mi się, że serial padnie śmiercią tragiczną! A tu w czwartej genialne role Glenn Close i Anthony'ego Andersona; w piątej Close zastąpił Forest Whitaker i to dopiero była bomba  Na początku kasowali wszystkie nagrody ze Złotymi Globami na czele, potem jakoś dziwnie ucichło. Odnoszę wrażenie, że ostatnio zrobił się z tego niszowy serial dla fanów, ale ja nie narzekam Gdybym miał z czymś porównać The Shield to przychodzi mi namyśl chyba tylko "Dzień próby" z Denzelem za którą zresztą dostał Oskara - film nieco inny, ale klimat dość podobny.
|
Do góry
|
|
|
|
#2090050 - 22/02/2008 22:58
|
Carpal Tunnel
|
Pierwsze dwie serie były świetne, trzecia chyba najsłabsza; wydawało mi się, że serial padnie śmiercią tragiczną! A tu w czwartej genialne role Glenn Close i Anthony'ego Andersona
Bardzo podobne odczucia  Rzeczywiście - dobrze określiłeś ten moment "krytyczny" ... też miałem mieszane odczucia. Aż tu nagle ...  powrót i to jaki  Nie jestem jakimś wielkim serialo-filem ;), ale jak dla mnie lepszy jest tylko Dexter.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|