Strona 6 z 17 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 16 17 >
Opcje tematu
#2114446 - 29/02/2008 20:46 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: AnJay]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005
Originally Posted By: AnJay
Małe sprostowanie.. Jorge Rodrigues podobno został zgłoszony ale wyjechał z powrotem do Portugalii.

nie podpisano z nim kontraktu.

Do góry
Bonus: Unibet
#2120943 - 02/03/2008 17:14 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: AnJay]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Groclin od nowego sezonu we Wrocławiu!

Jest już niemal pewne, że w przyszłym sezonie Śląsk Wrocław zajmie w Orange Ekstraklasie miejsce Dyskobolii Grodzisk Wielkopolski. W poniedziałek ma zostać podpisana umowa z miastem Wrocław, dzięki której firma Zbigniewa Drzymały zostanie współwłaścicielem Śląska.

"Nowy" Śląsk zagra prawdopodobnie na licencji Dyskobolii. Jeżeli zespół Jacka Zielińskiego wywalczy w tym sezonie miejsce w europejskich pucharach, to w przyszłym sezonie wystąpi w nich Śląsk.

Stadion w Grodzisku od nowego sezonu będzie pełnił rolę bazy treningowej dla Śląska.

Decyzja ma zostać oficjalnie ogłoszona przez Zbigniewa Drzymałę na konferencji prasowej w poniedziałek.

Śląsk Wrocław po rundzie jesiennej jest liderem 2. ligi.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,wid,9713236,wiadomosc.html?rfbawp=1204444741.164&ticaid=15752

Do góry
#2120964 - 02/03/2008 17:34 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: Chaoz]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
Żal mi kibiców Groclinu. Mimo ze wielu z Nas sie z nich wysmiewalo, ze to zasciankowe sa, ze to male miasta itp. Ale co byscie zrobili jakby Wam klub przeniesli do innego miasta ?
Przykladow mamy sporo np. Sokół Pniewy, Amica, teraz Groclin. Ja nie dopuszczam mysli ze takie rzeczy moglyby sie dziac w Gorniku.

Do góry
#2121240 - 02/03/2008 19:31 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: Ojro]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2005
Originally Posted By: Ojro
Żal mi kibiców Groclinu. Mimo ze wielu z Nas sie z nich wysmiewalo, ze to zasciankowe sa, ze to male miasta itp. Ale co byscie zrobili jakby Wam klub przeniesli do innego miasta ?

Smutna prawda jest taka, że współczesnym futbolem i to zarówno w ujęciu światowym, jak i coraz bardziej regionalnym i lokalnym rządzi niestety pieniądz. \:o

Ta sytuacja zabija w futbolu to co w nim najpiękniejsze: walkę, zaangażowanie, emocje, ambicje ... i czynnik przez wielu tak pomijany,a niezwykle ważny: KIBICÓW właśnie.

http://pilkanozna.pl/news.php?ID=85359

"Piłka nożna jest dla kibiców i przede wszystkim dla nich powinniśmy grać, a tych dzisiaj zabrakło."

\:\)

Jednak ciągle wierzę, że są jeszcze ludzie, dla których piłka nożna to coś więcej niż jakiś plik banknotów w kieszeni.

Do góry
#2121279 - 02/03/2008 19:41 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: Mindman]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Ja osobiście cieszę, się, że Śląsk Wrocław dołącza od przyszłego sezonu do największych naszej ligi. Wreszcie duże miasta jak Warszawa, Kraków, Poznań czy Wrocław będą walczy o mistrzostwo Polski. Także jest duże prawdopodobieństwo, że dołączy jeszcze Gdańsk. Przyszły sezon zapowiada się genialnie

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#2121329 - 02/03/2008 19:50 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: Ignorator]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Chyba Gdynia, a nie Gdańsk.

Do góry
#2121598 - 02/03/2008 21:15 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: Kameleon]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Wrocław jako beniaminek to chyba od razu nie powalczy o mistrzostwo Polski? Bo do takiej Wisły czy chociażby Legii to jeszcze bardzo im daleko.

Do góry
#2121626 - 02/03/2008 21:25 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: Chaoz]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Chaoz
Wrocław jako beniaminek to chyba od razu nie powalczy o mistrzostwo Polski? Bo do takiej Wisły czy chociażby Legii to jeszcze bardzo im daleko.

Oj Chaoz ja się z tobą nie zgadzam. Przecież jeśli dojdzie do fuzji to w Śląsku Wrocław będą grali gracze obecnego Groclinu. Widziałeś jak podopieczni Jacka Zielińskiego zmietli z powierzchni zmieni najpierw Legię (1:0) a wczoraj PGE GKS Bełchatów (4:0). To pokazuje, że jeśli jutro dojdzie do fuzji to Śląsk Wrocław w przyszłym sezonie będzie dużym faworytem do końcowego tytułu. Oczywiście jeśli będzie spadkobiercą Groclinu Grodzisk wliczając w to aktualny skład Groclinu.

Co ciekawe nie tylko Zbigniew Drzymała chce inwestować w Śląsk także właściciel Polsatu - Zbigniew Solorz powiedział, że stać go aby zainwestować w zespół ze stolicy Dolnego Śląska. CViekawe czy panowie połączą siły?.

Jeśli chodzi o przygotowania do występów na najwyższym szczeblu rozgrywek to we Wrocławiu aktualnie remontowany jest stadion przy Oporowskiej. Powstała już podgrzewana murawa i poprawione oświetlenie. Teraz na trybunie głównej montowane są krzesełka.

Tak jak widać we Wrocławiu powstaje nowa siła Orange Ekstraklasy, która już po wzmocnieniach powinna stanąć na drodze najlepszym. Mam tutaj na myśli : Wisłę Kraków, Legię Warszawa, Lecha Poznań i Koronę Kielce.

Do góry
#2121654 - 02/03/2008 21:36 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: Ignorator]
Radzio Offline
newbie

Meldunek: 14/12/2007
Zgadzam się z tobą Ignorator. W moim przekonaniu główną siłą Groclinu nie są piłkarze,choc ci są bardzo dobrzy jak na polskie warunki , ale organizacja klubu ! Ta wiadomość cieszy, bowiem nie wyobrażam sobie walki o najwyższe trofea w tym o europejskie puchary drużyny na która w porywach przychodzi golądać około 5 tyś ludzi. Trzymam kciuki w negocjacjach z kibicami. Bo jest to ważne. Pokazał to przykład Zawiszy Bydgoszcz ! Z drugiej strony cieszę sie,że Jacek Zieliński II dostał szansę pracy w silnym polskim klubie.

Do góry
#2121683 - 02/03/2008 21:46 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: Ojro]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Żal mi kibiców Groclinu.
A czego tam żałować? Zdecydowana większość z nich na DYSKOBOLIE nie chodziła, a zaczęła no właśnie na GROCLIN. Klub ma być możliwie jak najbardziej rentownyny, a we Wronkach, Grodzisku itp. po prostu nie ma na to warunków. Tam możliwości się wyczerpały, a sam pomysł inwestowania pieniędzy w tych ośrodkach był wg mnie chybiony. W Poznaniu, Wrocławiu jest potencjał, są tysiące (nie setki) kibiców.

A co wyjdzie z Wielkiego Śląska - czas pokaże. W Poznaniu też miało być pięknie, a na razie jest kpina ze strony zarządu klubu.

W Legii też kibicom z ITI coś nie po drodze..

Do góry
#2121971 - 02/03/2008 22:42 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: kfjatek]
pescar Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2005
zal to piłkarzy Śląska, którzy już dzisiaj mogą być niemal pewni, że na następnym sezon się nie załapią. Skoro Drzymała zabierze ze sobą piłkarzy Groclinu to do składu może załapie się 2-3 piłkarzy a reszta szukać sobie klubów. Więc trzeba zadać sobie pytanie o co gra teraz Śląsk? Bo o awans już nie skoro przejmą licencje Groclinu, a jak awansuje Groclin do pucharów to na 99,99% tak się stanie. Oprócz piłkarzy pewnie taki sam los czeka trenerów Śląska.

Do góry
#2123669 - 03/03/2008 04:27 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: Ignorator]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Ignorator
Originally Posted By: Chaoz

Oj Chaoz ja się z tobą nie zgadzam. Przecież jeśli dojdzie do fuzji to w Śląsku Wrocław będą grali gracze obecnego Groclinu. Widziałeś jak podopieczni Jacka Zielińskiego zmietli z powierzchni zmieni najpierw Legię (1:0) a wczoraj PGE GKS Bełchatów (4:0). To pokazuje, że jeśli jutro dojdzie do fuzji to Śląsk Wrocław w przyszłym sezonie będzie dużym faworytem do końcowego tytułu.

yhym Lech po fuzji z Amicą od razu bił się o mistrza.. niejaka Hydrozagadka w cuglach awansowała do OE.
Idąc takim tokiem rozumowania to ja mogę napisać że w następnym sezonie zacznie powstawać Wielka Jaga bo pojawili się sponsorzy i w końcu są pieniądze na lepszą piłkę w Białymstoku? I co też powalczą o mistrza? \:\)

Do góry
#2124043 - 03/03/2008 05:36 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: Chaoz]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Z Jagiellonią Białystok to zgadza się. Wiem, że jest już pozytywna decyzja o budowy galerii handlowej "Jagiellonia". Duża część z wpływów z tej działalności handlowej pójdzie na Jagiellonię, bo obiekt ma chyba stanąć na Jurowieckiej czyli na terenach klubu.

Do góry
#2124339 - 03/03/2008 06:23 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: Ignorator]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Ignorator
Z Jagiellonią Białystok to zgadza się. Wiem, że jest już pozytywna decyzja o budowy galerii handlowej "Jagiellonia". Duża część z wpływów z tej działalności handlowej pójdzie na Jagiellonię, bo obiekt ma chyba stanąć na Jurowieckiej czyli na terenach klubu.

dokładnie. A przez cały czas budowy co miesiąc będą wpływać pieniążki od inwestora który będzie to wszystko budował. Z tego co wiem to do Jagi będzie szło docelowo 50% zysków z Galerii. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

PS: W końcu można w tematach o OE ciekawie podyskutować

Do góry
#2127555 - 04/03/2008 06:52 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: Chaoz]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

W autokarze znalazł się niespodziewanie 24-letni środkowy obrońca z Anglii – Adam Howarth. Ten rosły obrońca (194 cm wzrostu) przyjechał do Białegostoku wczoraj wieczorem a dzisiaj wziął udział w przedpołudniowym treningu z zespołem. Anglik ostatnio przebywał na testach w dziewiątym zespole angielskiej Premier League - Portsmouth FC. Jest on wolnym zawodnikiem i gdyby pomyślnie przeszedł testy mógłby zostać zgłoszony przez nasz klub do rozgrywek.

jagiellonia.pl

Do góry
#2128605 - 04/03/2008 21:57 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: Chaoz]
Stalion Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/10/2006
A jak tak jest o Jagiellonii to na sobotni mecz Gornika z Jaga kobiety beda mogly wejsc za darmo

Do góry
#2128912 - 05/03/2008 00:36 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: kfjatek]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2005
Originally Posted By: kfjatek
Żal mi kibiców Groclinu.
A czego tam żałować? Zdecydowana większość z nich na DYSKOBOLIE nie chodziła, a zaczęła no właśnie na GROCLIN. Klub ma być możliwie jak najbardziej rentownyny, a we Wronkach, Grodzisku itp. po prostu nie ma na to warunków. Tam możliwości się wyczerpały, a sam pomysł inwestowania pieniędzy w tych ośrodkach był wg mnie chybiony. W Poznaniu, Wrocławiu jest potencjał, są tysiące (nie setki) kibiców.

Też mi żal kibiców Dyskobolii/Groclinu ... Kibic to kibic - nie dzielmy ich na lepszych i gorszych tylko na podstawie miejsca zamieszkania (?), bo co to za kryterium?

Z całej Twojej wypowiedzi biją takie słowa jak - rentowny i inwestowanie i naprawdę absolutnie nie zwracam się w tym momencie do Ciebie, tylko nawiązuje do tego o czym tu już pisałem:

PRAWDZIWY FUTBOL umiera niestety. Zabija go kasa. Kasa tu, kasa tam - piłkarze chcą wyższych kontraktów, kluby (agenci) większych pieniędzy za piłkarzy, bilety są coraz droższe i ja się pytam w imię czego i gdzie to prowadzi? ... MUSI być jakaś granica tego szaleństwa.

Dla mnie w ogóle nie ma o czym rozmawiać - "twór", który powstanie we Wrocławiu nie będzie na pewno Śląskiem, a także nie będzie Groclinem/Dyskobolią. Jest to przykre, bo moim zdaniem kibice OBU klubów mają prawo czuć się oszukani.

Do góry
#2129022 - 05/03/2008 01:29 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: Mindman]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Fatalna wiadomość dla kibiców piłkarskich. Nie będą już mogli oglądać w pubach czy kawiarniach meczów transmitowanych przez Canal+. Koncern już pożalił się policji, która robi naloty na lokale. Właścicielom grożą grzywny.

http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,4985973.html?nltxx=1077754&nltdt=2008-03-04-02-06

Do góry
#2129044 - 05/03/2008 01:35 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: Kameleon]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Spoko Kameleon, takie rzeczy to tylko w Kielcach działacze Korony ni jak nie mogę zapełnić stadionu to kombinują jak mogą. Na Wiśle nie było kompletu to nasyłali na knajpy gdzie leci mecz.

Do góry
#2132198 - 05/03/2008 21:38 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (3) [Re: drfocus]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Istnieje możliwość, że Śląsk awansuje i odsprzeda swoją licencje na gre w 1 lidze innemu klubowi?

Do góry
Strona 6 z 17 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 16 17 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro