Strona 7 z 14 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 13 14 >
Opcje tematu
#1990809 - 25/01/2008 05:06 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Igor]
KeeP Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/09/2003
Originally Posted By: Igor

Wychodziłoby na to że pilot był dupa. Podchodził drugi raz do lądowania bo za pierwszym razem nie widział pasa startowego. Ciekawe czy za drugim razem go widział? Gdyby tam był dobry pilot to powinien był się domyślić, że system wspomagający lądowanie nie działa poprawnie i albo próbować wylądować na innym pasie na tym samym lotnisku albo skorzystać z innych systemów naprowadzania albo polecieć na inne lotnisko.

Igor wstrzymaj się z ferowaniem wyroków...

od wczoraj to już było tyle wersji że aż szkoda powtarzać..
urwane koło
oblodzenie
brak przeglądu (to za tvn24)
teraz ILS
ILS sam nie wyląduje..

przyczyny katastrof sa nieraz zupełną niespodzianką...np. niedawno gdzies czytałem (ale juz nie umiem tego odkopać) że w jednej z katastrof komisja jako główną przyczynę uznała.....zbyt szeroki rękaw marynarki pilota !!! bo tylko w ten sposób potrafili wytłumaczyć nagły i niespodziewany manewr zwiększenia mocy jednego z silników...po prostu zaczepił rękawem o manetkę...

więc dajmy się na spokój i pozwólmy komisji działać..i niech nei przesłania nam to faktu że to nie iles tam mln $ poszło do piachu ale dwudziestka ludzi..i tyle

może to zabrzmi zbyt obcesowo - ale to NORMALNY wypadek...statystyka jest nieubłagana...co jakiś czas się tak zdarza...i naprawdę nie ma potrzeby ogłaszania żałoby...
tylko czekam aż bercik z donkiem zaczną ze spadochronami chodzić...

Do góry
Bonus: Unibet
#1990832 - 25/01/2008 05:11 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: [T]-error]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
[quote=[T]-error]I jeszcze raz, na czarno ...

T-error ,to sie dawniej nazywało "Praca u podstaw" \:\)

Do góry
#1990844 - 25/01/2008 05:13 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: [T]-error]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Tragedie dzieją się codziennie. A jednak oczywiście liczą się tylko te gdzie zginęło wielu ludzi. Mi w tym roku odeszła najbliższa osoba i co... Jak państwo Polskie mi pomogło?. Ano karetka z oddalonego o niecałe 10km Piaseczna jechała ponad 20 minut. Ja ten odcinek pokonuję o wiele szybciej. Do tego do dzisiaj czekam na rozprawę w sądzie po pani sędzina wzięła sobie urlop. I tak szczerze jakoś nikogo nie obchodzi, że mi się stała tragedia, że mało, ze straciłem bliską osobę to jeszcze stałem się głową rodziny i nie wiem gdzie ręce mam włożyć. Oczywiście to nikogo nie obchodzi, ale jeśli stało się to co się stało to zróbmy szopkę... wyjdą znani politycy zrobią sobie dobry PR a telewizje mają temat do wałkowania.

Tak naprawdę w moim odczucie to rzeczywiście stała się tragedia, ale tych rodzin. A my robimy z tego medialne show i to jest chore. Sam przeżyłem tragedię i wiem co to jest strata bliskiej osoby. W tych ciężkich chwilach ważne jest wsparcie rodziny a nie Prezydenta, Premiera, Marszałka czy Kowalskiego z Olsztyna.

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#1990853 - 25/01/2008 05:15 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Ignorator]
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Jeszcze raz ...

"Ogłoszenie tzw. żałoby narodowej nie obliguje kazdego do przedsiewziecia kilkudniowego umartwiania się i nie przewiduje kar za bycie w jak najlepszym humorze podczas jej trwania.

Tu chodzi o cos innego ,o poczucie pewnej wspólnoty, identyfikacji ,ot "stała sie tragedia, zgineło wielu naszych rodaków, uczcijmy to ciszą i powagą ,wszak jesteśmy Polakami"

Chyba tego nie czytacie ....

Do góry
#1990858 - 25/01/2008 05:17 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: [T]-error]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
nie rozumiesz, że jesteśmy tak wyzuci ze współodczuwania, że mamy to gdzieś?

Do góry
#1990859 - 25/01/2008 05:17 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: [T]-error]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Jurand ;\) jak ktos umrze i widzisz klepsydre tez go oplakujesz?

Jak ksiadz w Kosciele wyczyta zmarlych tez go oplakujesz?

Ja rozumiem, ze w takich chwilach rodzina, przyjaciele i kazdy kto znal czlowieka, czuje smutek, zal i wscieklosc, ze to dotknelo akurat ich, ale im ogloszenie zaloby w zaden sposob nie pomaga.

Ogloszenie zaloby to nie tylko konferecnja, Oglaszamy i koniec.
Z tym sie wiaze masa spraw.

Nie rozumiem w jakim celu mam nagle oplakiwac kogos kogo nie znam?
Jakbym mial tak zamartwiac sie nad kazdym kto umarl z glodu, zginal w wypadku samochodowym, porazil go prad, spalil sie zywcem w mieszkaniu to bym calymi dniami tak musial i bym zwariowal.

Udawany smutek, i zgrywanie powaznych i litowanie nad innymi, w przypadku jesli sie nie poznalo czlowieka jest zalosone i tyle \:\)
Jakas moda sie na to robi.
Jeszcze se swieczki jak na onecie wstawiajcie.

Do góry
#1990864 - 25/01/2008 05:19 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: KeeP]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Wiadomo, ze codziennie gina ludzie na drogach, ale tutaj zginelo tyle osob w tym samym miejscu i czasie, dlatego jest zaloba narodowa.

Mialem isc w sobote do teatru, teraz nie pojde, bo odwolali, ale nie bede rzygal z tego powodu na Kaczynskiego czy Tuska...

Do góry
#1990926 - 25/01/2008 05:27 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: connor]
[T]-error Offline
I see dead people

Lupus, nie opłakuję obcych, ale czasem pomyślę, zastanowię się ... co się stało, dlaczego, kim byli ci ludzie ....
Jak ksiądz wyczytuje zmarłych, odmawiam za nich modlitwę ...

Llama, a jeśli ja nie jestem wyzuty ze współodczuwania, to co?

Przeczytajcie te słowa amkwisha jeszcze raz, przecież tam jest wszystko jasno napisane co i dlaczego.

Do góry
#1990960 - 25/01/2008 05:31 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: [T]-error]
Llama Offline
Ana <3

T-error, to Ty nie idziesz wtedy do teatru w imię solidarności. Ja idę.

Do góry
#1991023 - 25/01/2008 05:38 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Llama]
Llama Offline
Ana <3

takie akcje tylko dezawuują znaczenie 'żałoby narodowej'.
co dalej, kot prezydenta?

20 ludzi zginęło w jednej katastrofie, ludzie, którzy liczyli się z ryzykiem śmierci w katastrofie lotniczej. co to ma być w ogóle?

a co do postu amk'a. On sam wie, że śmierć jest nieunikniona, spotyka się z nią na co dzień. i funkcja ŻAŁOBY NARODOWEJ, nie jest żadnym czynnikiem sprawczym do zadumy i solidarności ze zmarłymi, tak właśnie można dzieci mamić, a nie dorosłych ludzi. To beznadziejny wymysł, który jest do przyjęcia w sytuacjach wyjątkowych osób, wyjątkowych dramatów.

Do góry
#1991028 - 25/01/2008 05:39 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Llama]
KeeP Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/09/2003
1994
pożar w Gdańsku na koncercie Golden Life

katastrofa autobusu Gdańsk - Kokoszki 32 ofiary

nie było żałoby

dlaczego?

bo to plebs?
bo autobus tańszy niż samolot?

razi mnie wykorzystywanie tragedii ludzi do własnych celów politycznych...razi mnie cholernie
niech się jeden z drugim premier z prezydentem wypowie i finito

niech się nie prześcigają z propozycjami pomocy - bo teraz to moga sobie naskakać a nie pomóc - zycia nie przywrócą

jeden w nocy poleciał na iejsce katastrofy (po co? - szabrować? ) drugi skrócił wizytę zagraniczną po to żeby ogłosić żałobę...czekam jeszcze aż marszałek sejmu dokona samospalenia w imię solidarności z rodzinami zmarłych i bedziemy mieli komplet...

Do góry
#1991080 - 25/01/2008 05:47 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Llama]
[T]-error Offline
I see dead people

Originally Posted By: Llama
T-error, to Ty nie idziesz wtedy do teatru w imię solidarności. Ja idę.

No ale czy ja komuś bronię?
Idź ...
Tylko nic na siłę ...
Ktoś kto np nie był 12 lat w teatrze, akurat w ten weekend nie będzie mógł spełnić swoich teatralnych pragnień?
No bez jaj \:D

Do góry
#1991106 - 25/01/2008 05:48 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: [T]-error]
Llama Offline
Ana <3

no ale w tym problem, że nie mogę, bo odwołali, właśnie pan prezydent z premierem mi zabronili \:\( o tym właśnie piszę. czy 20 duszyczkom będzie lepiej z tego powodu?

Do góry
#1991141 - 25/01/2008 05:53 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: connor]
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Originally Posted By: Experto
Wiadomo, ze codziennie gina ludzie na drogach, ale tutaj zginelo tyle osob w tym samym miejscu i czasie, dlatego jest zaloba narodowa.

Mialem isc w sobote do teatru, teraz nie pojde, bo odwolali, ale nie bede rzygal z tego powodu na Kaczynskiego czy Tuska...

Jedni odchodzą, inni przychodzą, a nam trzeba żyć dalej. Odwoływanie teatrów, dyskotek, studniówek nie umila nam życia. Wręcz przeciwnie. To powoduje że życie robi się mniej miłe lub nawet niemiłe. Każdy ma jakieś problemy i smutki w swoim życiu i potrzebuje je jakoś odreagować. Jeden pójdzie do kina, drugi do teatru, a trzeci na dyskotekę. Tych co odeszli już nie ma i oni mają głęboko w dupie czy my robimy sobie jakąś żałobę czy nie.
Dlatego ja będę rzygał na tego totalitarystę Kaczyńskiego za to że zabrania ludziom normalnie żyć. Dziś wymyślił sobie zakaz chodzenia do kina, teatru i na dyskotekę, a jutro może wymyślić sobie jakieś inne zakazy. Tylko bogowie wiedzą co tam siedzi w jego totalitarnym móżdżku.
Póki jeszcze mam prawo będę rzygał na tego drania.

Do góry
#1991143 - 25/01/2008 05:53 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Llama]
[T]-error Offline
I see dead people

A może raz na ... ileś tam, warto odstawić na dzień - dwa, ja, mi, mnie, moje, dla mnie ... ?
Za tydzień nic nie będą wystawiać?
Teatry i galerie będą zamknięte?
Kina i puby też?
Dyskoteki i dancingi?

Proszę ja was ...

Nawet, NAWET jakby w całej Polsce, we wszystkich miastach, miasteczkach i wsiach, zamknęli wszystkie teatry, puby, dyskoteki, kina, dancingi ... jakby wszystko zamknęli na dwa dni ...to i tak nic by sie nie stało ...
Nic ...

Do góry
#1991153 - 25/01/2008 05:55 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: [T]-error]
[T]-error Offline
I see dead people

Rzygaj sobie Igor, rzygaj, ulżyj trzewiom \:D

Tylko nie obraź się kiedyś tam, jak ktoś na ciebie narzyga bez zastanowienia i nie przeprosi, w sumie też mu będzie wolno, co nie?

\:D

Do góry
#1991163 - 25/01/2008 05:57 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: [T]-error]
Llama Offline
Ana <3

oczywiście, że nic by się nie stało.
ale tu chodzi o zasadę.
jesteśmy dorosłymi ludźmi z wolną wolą i własnymi zasadami moralnymi. czemu zepsuta władza ma mnie umoralniać na siłę i mówić mi co powinienem robić jednocześnie ograniczając moje swobody obywatelskie?
żeby jeszcze był dobry powód ku temu. śmierć 20 żołnierzy w stanie pokoju nie jest dobrym powodem.

Do góry
#1991169 - 25/01/2008 05:58 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: [T]-error]
ArtekPotito Offline
GRILL MASTER

Meldunek: 04/01/2007
Originally Posted By: [T
-error]A może raz na ... ileś tam, warto odstawić na dzień - dwa, ja, mi, mnie, moje, dla mnie ... ?
Za tydzień nic nie będą wystawiać?
Teatry i galerie będą zamknięte?
Kina i puby też?
Dyskoteki i dancingi?

Proszę ja was ...

Nawet, NAWET jakby w całej Polsce, we wszystkich miastach, miasteczkach i wsiach, zamknęli wszystkie teatry, puby, dyskoteki, kina, dancingi ... jakby wszystko zamknęli na dwa dni ...to i tak nic by sie nie stało ...
Nic ...

studniówki odwołują, jeśli szkoła miała wynajęty lokal nie odzyska wpisowego, za orkiestre trzeba mimo wszystko zapłacić, umówione fryzjery i kosmetyczki, a przede wszystkim zawód tych, którzy mieli się na tych studniówkach bawić

Do góry
#1991171 - 25/01/2008 05:59 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Llama]
[T]-error Offline
I see dead people

Llama, ale przecież ta zepsuta władza codziennie mówi ci co masz robić ! Podatki, ustawy, zakazy, nakazy, przepisy, abonamenty .... i co?
nie czujesz się obywatelsko ograniczony, stłamszony?
no weź ... \:\)

Do góry
#1991175 - 25/01/2008 06:00 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: [T]-error]
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Originally Posted By: [T
-error]Nawet, NAWET jakby w całej Polsce, we wszystkich miastach, miasteczkach i wsiach, zamknęli wszystkie teatry, puby, dyskoteki, kina, dancingi ... jakby wszystko zamknęli na dwa dni ...to i tak nic by sie nie stało ...
Nic ...

Nie znałem tych ludzi, którzy zginęli, nie znam ich i nigdy nie poznam. Zginęło ich 10, 20, 30? Co to za różnica? Nic się nie stało. Nic.
Ale zamknięcie teatrów, kin, dyskotek to zwykły totalitaryzm pod przykrywką żałoby. Ktoś wreszcie powinien kropnąć tego małego Hitlerka.

Do góry
Strona 7 z 14 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 13 14 >

Moderator:  Biszop, rafal08