#1990809 - 25/01/2008 05:06
Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty
[Re: Igor]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/09/2003
|
Wychodziłoby na to że pilot był dupa. Podchodził drugi raz do lądowania bo za pierwszym razem nie widział pasa startowego. Ciekawe czy za drugim razem go widział? Gdyby tam był dobry pilot to powinien był się domyślić, że system wspomagający lądowanie nie działa poprawnie i albo próbować wylądować na innym pasie na tym samym lotnisku albo skorzystać z innych systemów naprowadzania albo polecieć na inne lotnisko.
Igor wstrzymaj się z ferowaniem wyroków... od wczoraj to już było tyle wersji że aż szkoda powtarzać.. urwane koło oblodzenie brak przeglądu (to za tvn24) teraz ILS ILS sam nie wyląduje.. przyczyny katastrof sa nieraz zupełną niespodzianką...np. niedawno gdzies czytałem (ale juz nie umiem tego odkopać) że w jednej z katastrof komisja jako główną przyczynę uznała.....zbyt szeroki rękaw marynarki pilota !!! bo tylko w ten sposób potrafili wytłumaczyć nagły i niespodziewany manewr zwiększenia mocy jednego z silników...po prostu zaczepił rękawem o manetkę... więc dajmy się na spokój i pozwólmy komisji działać..i niech nei przesłania nam to faktu że to nie iles tam mln $ poszło do piachu ale dwudziestka ludzi..i tyle może to zabrzmi zbyt obcesowo - ale to NORMALNY wypadek...statystyka jest nieubłagana...co jakiś czas się tak zdarza...i naprawdę nie ma potrzeby ogłaszania żałoby... tylko czekam aż bercik z donkiem zaczną ze spadochronami chodzić...
|
Do góry
|
|
|
|
#1990832 - 25/01/2008 05:11
[Re: [T]-error]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
[quote=[T]-error]I jeszcze raz, na czarno ... T-error ,to sie dawniej nazywało "Praca u podstaw"
|
Do góry
|
|
|
|
#1990859 - 25/01/2008 05:17
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Jurand jak ktos umrze i widzisz klepsydre tez go oplakujesz? Jak ksiadz w Kosciele wyczyta zmarlych tez go oplakujesz? Ja rozumiem, ze w takich chwilach rodzina, przyjaciele i kazdy kto znal czlowieka, czuje smutek, zal i wscieklosc, ze to dotknelo akurat ich, ale im ogloszenie zaloby w zaden sposob nie pomaga. Ogloszenie zaloby to nie tylko konferecnja, Oglaszamy i koniec. Z tym sie wiaze masa spraw. Nie rozumiem w jakim celu mam nagle oplakiwac kogos kogo nie znam? Jakbym mial tak zamartwiac sie nad kazdym kto umarl z glodu, zginal w wypadku samochodowym, porazil go prad, spalil sie zywcem w mieszkaniu to bym calymi dniami tak musial i bym zwariowal. Udawany smutek, i zgrywanie powaznych i litowanie nad innymi, w przypadku jesli sie nie poznalo czlowieka jest zalosone i tyle Jakas moda sie na to robi. Jeszcze se swieczki jak na onecie wstawiajcie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1991023 - 25/01/2008 05:38
[Re: Llama]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
takie akcje tylko dezawuują znaczenie 'żałoby narodowej'. co dalej, kot prezydenta?
20 ludzi zginęło w jednej katastrofie, ludzie, którzy liczyli się z ryzykiem śmierci w katastrofie lotniczej. co to ma być w ogóle?
a co do postu amk'a. On sam wie, że śmierć jest nieunikniona, spotyka się z nią na co dzień. i funkcja ŻAŁOBY NARODOWEJ, nie jest żadnym czynnikiem sprawczym do zadumy i solidarności ze zmarłymi, tak właśnie można dzieci mamić, a nie dorosłych ludzi. To beznadziejny wymysł, który jest do przyjęcia w sytuacjach wyjątkowych osób, wyjątkowych dramatów.
|
Do góry
|
|
|
|
#1991080 - 25/01/2008 05:47
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
T-error, to Ty nie idziesz wtedy do teatru w imię solidarności. Ja idę. No ale czy ja komuś bronię? Idź ... Tylko nic na siłę ... Ktoś kto np nie był 12 lat w teatrze, akurat w ten weekend nie będzie mógł spełnić swoich teatralnych pragnień? No bez jaj
|
Do góry
|
|
|
|
#1991141 - 25/01/2008 05:53
[Re: connor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2004
|
Wiadomo, ze codziennie gina ludzie na drogach, ale tutaj zginelo tyle osob w tym samym miejscu i czasie, dlatego jest zaloba narodowa.
Mialem isc w sobote do teatru, teraz nie pojde, bo odwolali, ale nie bede rzygal z tego powodu na Kaczynskiego czy Tuska... Jedni odchodzą, inni przychodzą, a nam trzeba żyć dalej. Odwoływanie teatrów, dyskotek, studniówek nie umila nam życia. Wręcz przeciwnie. To powoduje że życie robi się mniej miłe lub nawet niemiłe. Każdy ma jakieś problemy i smutki w swoim życiu i potrzebuje je jakoś odreagować. Jeden pójdzie do kina, drugi do teatru, a trzeci na dyskotekę. Tych co odeszli już nie ma i oni mają głęboko w dupie czy my robimy sobie jakąś żałobę czy nie. Dlatego ja będę rzygał na tego totalitarystę Kaczyńskiego za to że zabrania ludziom normalnie żyć. Dziś wymyślił sobie zakaz chodzenia do kina, teatru i na dyskotekę, a jutro może wymyślić sobie jakieś inne zakazy. Tylko bogowie wiedzą co tam siedzi w jego totalitarnym móżdżku. Póki jeszcze mam prawo będę rzygał na tego drania.
|
Do góry
|
|
|
|
#1991143 - 25/01/2008 05:53
|
I see dead people
|
A może raz na ... ileś tam, warto odstawić na dzień - dwa, ja, mi, mnie, moje, dla mnie ... ? Za tydzień nic nie będą wystawiać? Teatry i galerie będą zamknięte? Kina i puby też? Dyskoteki i dancingi?
Proszę ja was ...
Nawet, NAWET jakby w całej Polsce, we wszystkich miastach, miasteczkach i wsiach, zamknęli wszystkie teatry, puby, dyskoteki, kina, dancingi ... jakby wszystko zamknęli na dwa dni ...to i tak nic by sie nie stało ... Nic ...
|
Do góry
|
|
|
|
#1991169 - 25/01/2008 05:58
|
GRILL MASTER
Meldunek: 04/01/2007
|
-error]A może raz na ... ileś tam, warto odstawić na dzień - dwa, ja, mi, mnie, moje, dla mnie ... ? Za tydzień nic nie będą wystawiać? Teatry i galerie będą zamknięte? Kina i puby też? Dyskoteki i dancingi?
Proszę ja was ...
Nawet, NAWET jakby w całej Polsce, we wszystkich miastach, miasteczkach i wsiach, zamknęli wszystkie teatry, puby, dyskoteki, kina, dancingi ... jakby wszystko zamknęli na dwa dni ...to i tak nic by sie nie stało ... Nic ...
studniówki odwołują, jeśli szkoła miała wynajęty lokal nie odzyska wpisowego, za orkiestre trzeba mimo wszystko zapłacić, umówione fryzjery i kosmetyczki, a przede wszystkim zawód tych, którzy mieli się na tych studniówkach bawić
|
Do góry
|
|
|
|
#1991171 - 25/01/2008 05:59
|
I see dead people
|
Llama, ale przecież ta zepsuta władza codziennie mówi ci co masz robić ! Podatki, ustawy, zakazy, nakazy, przepisy, abonamenty .... i co? nie czujesz się obywatelsko ograniczony, stłamszony? no weź ...
|
Do góry
|
|
|
|
#1991175 - 25/01/2008 06:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2004
|
-error]Nawet, NAWET jakby w całej Polsce, we wszystkich miastach, miasteczkach i wsiach, zamknęli wszystkie teatry, puby, dyskoteki, kina, dancingi ... jakby wszystko zamknęli na dwa dni ...to i tak nic by sie nie stało ... Nic ... Nie znałem tych ludzi, którzy zginęli, nie znam ich i nigdy nie poznam. Zginęło ich 10, 20, 30? Co to za różnica? Nic się nie stało. Nic. Ale zamknięcie teatrów, kin, dyskotek to zwykły totalitaryzm pod przykrywką żałoby. Ktoś wreszcie powinien kropnąć tego małego Hitlerka.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|