Strona 4 z 14 < 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 >
Opcje tematu
#1989501 - 24/01/2008 23:35 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Conrad]
shane Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/04/2006
małysz srałysz skacze a moje sobotnie derby przełożone.

czemu on skacze, a mecze odwołane?

co daje taka żałoba narodowa? NIC

gratulację dla pajacyków co głosowali na naszego prezydenta aka nie umiem się wysłowić i nigdy nie pogodzę z przegraną braciszka w wyborach.

ten kraj jest chory.

Do góry
Bonus: Unibet
#1989502 - 24/01/2008 23:35 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Conrad]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Tia...jeszcze "polityke" tu przenieście.

Do góry
#1989503 - 24/01/2008 23:35 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: konstruktor1]
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Originally Posted By: konstruktor1
Originally Posted By: Igor
Najśmieszniejsze jest to że oni wracali z konferencji "Bezpieczeństwo Lotów" \:D
Ale tak to jest jak się lata jakimiś zachodnimi złomami. Gdyby lecieli Rusłanem to żałoby by nie było.
To wszystko wina Kaczora i PiSu bo to oni nam nasprowadzali tego badziewia z zachodu.

Przypomnij mi bo moge sie mylic, ale pare lat temu pod Lwowem tez byla ogromna tragedia podczas pokazow lotniczych. Bodajze 70 osob zginelo. Ukraincy tez lataja na amerykanskich samolotach?

Jeśli dobrze pamiętam to w zeszłym roku była katastrofa pod Lwowem, ale zginęło w niej znacznie mniej niż 70 osób. I to nie był rosyjski samolot tylko amerykański, a lecieli nim Czesi.
W 1992 roku była katastrofa Rusłana pod Kijowem podczas lotu testowego i zginęło w niej 8 osób.
Ale Rusłany latają już 22 lata, a CASA dopiero tylko 9 lat. Za 10 lat z nieba spadnie więcej CASA niż Rusłanów w ciągu 32 lat ;\)
Na okrętach podwodnych się nie znam i nie interesuję się tym. Poza tym wątpię aby Polska miała jakikolwiek okręt atomowy.

P.S.
Nie jestem panslawistą.

Do góry
#1989513 - 24/01/2008 23:37 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Conrad]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Amk ja rowniez wspolczuje, ale jestem przeciwny robieniu cyrkow. Wlasnie dzieki takim decyzjom pojecie "zaloba narodowa" stracilo swoje, kiedys ogromne znaczenie.

I naprawde uwazam, ze Twoje stanowisko by bylo inne, gdyby tam nie bylo Twojego przyjaciela.

Co do tego, ile % stracilo polskie lotnictwo czy oslabienie obronnosci to ja sie spierac nie bedze, bo to do niczego nie doprowadzi.

Do góry
#1989522 - 24/01/2008 23:39 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: polskignom]
polskignom Offline
Live fast, die young

A i jeszcze jedno. Skoki mnie gowono obchodza, bo i tak ich pewnie nie obejrze, mimo, ze to o wiele lepsza wizytowka dla naszego narodu/kraju niz ci, ktorzy zgineli.

Do góry
#1989532 - 24/01/2008 23:40 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
[quote=Wychowany_Na_Nalewce
A czy ja nie wspolczuje rodzinom ofiar tych zolnierzy? Wspolczuje jak kazdemu kto stracil bliskiego, ale jestem przeciwny wprowadzaniu cyrku zwanego "zaloba narodowa". Tyle. [/quote]

A czy ja mówię,ze jestem "ZA" ?

Jest to prostu zwyczaj, który urósł do rangi ceremoniału.

Zgineli hodowcy gołębi - była ,górnicy - była ,pielgrzymi pod Grenoble - była ,więc....wg obowiazujacych "zasad ceromoniału" powinna byc również teraz i biorac powyższe pod uwage, decyzja jest zasadna.

Inna sprawa,to znieść te "pokazówki" ,ale...kto z polskich miernot politycznych ma na tyle odwagi ,by to zrobić ?

Do góry
#1989539 - 24/01/2008 23:42 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: polskignom]
deresz Offline
enthusiast

Meldunek: 22/10/2007
Originally Posted By: polskignom
A i jeszcze jedno. Skoki mnie gowono obchodza, bo i tak ich pewnie nie obejrze, mimo, ze to o wiele lepsza wizytowka dla naszego narodu/kraju niz ci, ktorzy zgineli.

zal mi ciebie bo to co wyrzuciles z siebie pozakzuje ze na ratunek juz za pozno
specyficzne jednostki pisza na tym forum kaczkofobia rzuca sie juz na mozg ale sa pewne granice ktore wielu przekracza

mali ludzie...

Do góry
#1989540 - 24/01/2008 23:42 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Igor]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
[quote=Igor]Najśmieszniejsze jest to że oni wracali z konferencji "Bezpieczeństwo Lotów" \:D
Ale tak to jest jak się lata jakimiś zachodnimi złomami. Gdyby lecieli Rusłanem to żałoby by nie było.
To wszystko wina Kaczora i PiSu bo to oni nam nasprowadzali tego badziewia z zachodu.

P.S.
Nie jestem panslawistą.

Tylko rusofilem

Do góry
#1989549 - 24/01/2008 23:45 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: deresz]
polskignom Offline
Live fast, die young

Originally Posted By: deresz
Originally Posted By: polskignom

zal mi ciebie bo to co wyrzuciles z siebie pozakzuje ze na ratunek juz za pozno
specyficzne jednostki pisza na tym forum kaczkofobia rzuca sie juz na mozg ale sa pewne granice ktore wielu przekracza

mali ludzie...

specyficzne jednostki pisza na tym forum, bo to specyficzne forum. Jesli chodzi o moja osobe, to mam sie dobrze i ratunku nie potrzebuje.

Do góry
#1989560 - 24/01/2008 23:50 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Amkwish]
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Originally Posted By: amkwish
Ta tragedia niesie za sobą kolosalne osłabienie obronnosci panstwa i kto nie zdaje sobie z tego sprawy, temu naprawdę gratuluję dobrego "samopoczucia".

A kto ma nas zaatakować?

Do góry
#1989577 - 24/01/2008 23:55 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Igor]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
wstyd. skoro żałoba, to idźmy na całość. odwołajmy co się da. a tu 'małyszomania jedynie okrojona' \:D kpina. co prawda daleko nam do bycia na pokaz w stylu USA, ale zbliżamy się wielkimi krokami.

BTW, jakaś organizacja już przyznała się do zamachu?

żałoba narodowa, a ja nie mam najmniejszego pojęcia kto zginął, ignorant ze mnie? rozumiem, miasteczko wysadzono w powietrze, 10 tys niewinnych ludzi zginęło. a tu proszę, w swoim żywiole zginęli, piękna śmierć. pewnie każdy pilot o tym marzy.

Do góry
#1989589 - 24/01/2008 23:58 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Igor]
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2004
Najśmieszniejsze jest to że oni wracali z konferencji "Bezpieczeństwo Lotów" \:D

Przypomnij mi bo moge sie mylic, ale pare lat temu pod Lwowem tez byla ogromna tragedia podczas pokazow lotniczych. Bodajze 70 osob zginelo. Ukraincy tez lataja na amerykanskich samolotach?

Jeśli dobrze pamiętam to w zeszłym roku była katastrofa pod Lwowem, ale zginęło w niej znacznie mniej niż 70 osób. I to nie był rosyjski samolot tylko amerykański, a lecieli nim Czesi.
W 1992 roku była katastrofa Rusłana pod Kijowem podczas lotu testowego i zginęło w niej 8 osób.
Ale Rusłany latają już 22 lata, a CASA dopiero tylko 9 lat. Za 10 lat z nieba spadnie więcej CASA niż Rusłanów w ciągu 32 lat ;\)
Na okrętach podwodnych się nie znam i nie interesuję się tym. Poza tym wątpię aby Polska miała jakikolwiek okręt atomowy.

P.S.
Nie jestem panslawistą.

Katastrofa o ktorej pisalem byla w 2002 roku i zginelo 85 osob. Samolot byl produkcji rosyjskiej.

Skoro obecnie Ruslany lataja 22 lata to w 92 roku nie mogly byc starsze niz 7 lat wiec nie rozumie argumentu , ze CASA byla nowsza, tak samo jak nie pojmuje jakie ma znaczenie czy wiecej bedzie defektow amerykanskich czy rosyjskich samolotow, skoro kazdy z nich przyniesie tragedie. ja bym chcial zeby nie spadl zaden.

Nie jestem ekspertem ani od lotnictwa, ani od marynarki, nie lubie Kaczynskiego i nie przepadam za US and A . Irytuje mnie natomiast Twoja radosc z mozliwosci " przypiecia" szpili Amerykanom czy tez Kaczynskiemu w chwili gdy wydarzyla sie tragedia, w ktorej zgineli ludzie.

Do góry
#1989591 - 24/01/2008 23:58 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: konstruktor1]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
Premier zapowiedział, że podjęte zostaną wszystkie środki, aby zapobiec w przyszłości takim katastrofom. - Rozmiar tej tragedii - jeśli chodzi o ilość ofiar, trzecia katastrofa lotnicza w historii Polski - jest oczywiste, że podejmiemy wszystkie środki, żeby zabezpieczyć się na przyszłość przed tego typu zdarzeniami - powiedział Tusk.

\:D piękne puste słówka \:D

Do góry
#1989617 - 25/01/2008 00:12 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Llama]
AnJay Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2003
Tusk mówi co ma mówić, a tak naprawdę to co niby mają zrobić żeby w przyszłości tego uniknąć? Zawsze coś kiedyś się stanie, nie wiadomo kiedy i gdzie. Nagła usterka, czy błąd pilota.. trudno mieć na to wpływ

Do góry
#1989619 - 25/01/2008 00:13 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Conrad]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
w/w fotki po prostu wymiatają

Do góry
#1989621 - 25/01/2008 00:13 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Conrad]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Originally Posted By: Conrad
Ta żałoba to kolejna próba zwrócenia na siebie uwagi i chęć zdobycia kilka punktów politycznych. W tym jest cały problem, że prezio tylko myśli na zasadzie "czy coś z tego będę miał?"

Ten krasnal taki już jest, a te jego próby są tak żałosne, że aż się za niego wstydzę. Wcześniej jakieś ważne uroczystości chciał przesunąć żeby tylko można je było przeprowadzić przez odejściem z rządu jego brata.

Do tego przypomina się to jak jechał na miejsce tragedii zawalonego dachu i pajacował w kombinezonie strażackim w tym samym celu, tylko dla własnych celów politycznych:

Normalnie cyrk.

Pośmiewisko c.d.

Pośmiewisko c.d. 2

.

Do góry
#1989623 - 25/01/2008 00:14 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Llama]
Hajzel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/03/2006
Originally Posted By: Llama
Premier zapowiedział, że podjęte zostaną wszystkie środki, aby zapobiec w przyszłości takim katastrofom. - Rozmiar tej tragedii - jeśli chodzi o ilość ofiar, trzecia katastrofa lotnicza w historii Polski - jest oczywiste, że podejmiemy wszystkie środki, żeby zabezpieczyć się na przyszłość przed tego typu zdarzeniami - powiedział Tusk.

no idiotyczne puste słowa tego śmiesznego człowieczka ;\) chyba że ma cudowne zdolności \:D

Do góry
#1989624 - 25/01/2008 00:14 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Llama]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Originally Posted By: Llama

OCB ? Jak się zabezpieczyć ? Wynajdzie samolot, który nie będzie się psuł, czy jak ? Przecież każde urządzenie stworzone przez człowieka jest zawodne, taka katastrofa musiała się kiedyś wydarzyć. Przed tym nie da się zabezpieczyć.

Do góry
#1989632 - 25/01/2008 00:18 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Szewa]
Sensej Offline
old hand

Meldunek: 04/10/2003
Wystarczy ze samoloty bedziemy używać do bezpieczenstwa narodowego, a nie zastepstwo dla LOT-u i już nie bedzie katastrof

Do góry
#1989651 - 25/01/2008 00:27 Re: "Zaloba" narodowa po raz n-ty [Re: Sensej]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
Kolejny watek polityczny. Czy nie macie co innego do roboty?
A najbardziej to chyba na tej zalobie moze stracic TVP bo wtedy moga nic nie zarobic na tej szopce w Zakopcu.

Dla mnie to obojetne. Zaloba moze byc i mi nie przeszkodzi w niczym.
Bo tak naprawde jest uzasadniona. Zginelo 20 osob a wsrod nich wysocy ranga dowodcy ... \:\(

Do góry
Strona 4 z 14 < 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 >

Moderator:  Biszop, rafal08