Roma-Catania
Oba zespoly sa po ciezkich meczach pucharowych, zakonczonych awansem do dalszej fazy.
W Romie bardzo nieciekawa sytuacja.Przede wszystkim zabraknie zawodnika nr. 1 czyli Tottiego(grypa) - z pewnoscia po raz kolejny szanse dostanie bardzo niebezpieczny Vucinic.Ponadto wypadl ze skladu podstawowy obronca Juan, choroba takze dopadla Taddeiego.Jakby tego bylo malo Barusso pojechal z Ghana na PNA, a za kartki musza pauzowac Panucci i Tonetto - czyli de facto 2 kolejnych defensorow.
Catania zagra bez pauzujacego Stoviniego(kluczowy obronca), a takze kontuzjowanych od dluzszego czasu: Sabato, Morimoto i Spinesiego.
prawdopodobne sklady:
Doni, Cicinho, Mexes, Ferrari, Cassetti, De Rossi, Pizarro, Giuly, Perrotta, Mancini, Vucinic
Polito, Sardo, Silvestri, Terlizzi, Vargas, Colucci, Edusei, Baiocco, Martinez, Spinesi, Mascara
Biorac pod uwage, iz defensywy Rzymian od dawna nie mozna nazwac monolitem, a takze aktualne oslabienia w tejze formacji, gram:
over 2.5 @1.72 5/10
Catania strzeli @2.12 2/10
-------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------
Inter-Parma
Inter, nie wliczajac kontuzjowanych od dluzszego czasu: Toldo, Vieiry, Figo, Dacourta, Maicona i Samuela, zagra w najsilniejszym skladzie. Zadebiutuje natomiast swiezutki nabytek Maniche, pozyskany z Atletico.
W Parmie zabraknie kontuzjowanych Paciego oraz Falcone, natomiast zadebiutuje powracajacy do Serie A z Ukrainy[Szachtar] Lucarelli, ktory z pewnoscia znaczaco wzmocni sile razenia zespolu.
prawdopodobne sklady:
Julio Cesar, Zanetti, Cordoba, Materazzi, Maxwell, Maniche, Cambiasso, Chivu, Jimenez, Cruz, Ibrahimovic
Bucci, Coly, Couto, Rossi, Castellini, Dessena, Morrone, Cigarini, Pisanu, Corradi, Lucarelli
Mowiac szczerze, strata jakichkolwiek pkt przez gospodarzy jest wg mnie raczej nierealna. Do tego Parma to zdecydowanie najslabszy klub, jesli wziac pod uwage gre na obcych boiskach[2pkt. w 8 meczach - zadnej wygranej]. Porownojac to do bedacego w bardzo solidnej formie, wzmocnionego dodatkowo klasowym graczem zespolu Interu, wychodzi tylko jedno:
Inter(-1) @1.8 5/10co do meczu Udine z Milanem, ja napewno po wysokim 5-2 z Napoli w zachwyt nie wpadne - Udinese to bardzo niebezpieczny ale i nieobliczalny zespol, wybuchowa mieszanka mlodosci i doswiadczenia. Jestem zdania, ze tak jak moga ten mecz wygrac, tak i mozliwa jest wysoka wygrana gosci. Choc kontuzja Pirlo to napewno wielki cios dla Milanu.
jesli mialbym cos wybierac to zdecydowanie ...
over oraz moja ulubiona opcja
both to score ponadto czuje strate punktow Juve w meczu z Sampa, moze
X ?