#1864266 - 18/12/2007 01:06
Re: Dlaczego mam taki nick ?
[Re: Stoin]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/07/2005
|
Dawniej bylem fanem takich zespolow muzycznych jak: AC/DC( z Bonem Scottem), Rose Tattoo , Van Halen , Motorhead, Saxon i WASP (losp L jal Lodz) Mialem taka manie ze zawsze wypisywalem nazwy tych zespolow na skrawkach papieru , na gazetach itd.Raz wpadl w odwiedziny brat (lata temu) i sie pyta. Kurna , wszedzie tylko napisy wasp , wasp, a coz to znaczy hehe.Logujac sie na forum przypomnialem sobie o tych moich dawnych maniach i stad moj nick - wasp(losp)Kiedys tylko sprawdzilem w slowniku czy to przypadkiem nie jakies slowo obrazliwe itd. hehe , ale nie , moze byc!
|
Do góry
|
|
|
|
#1864297 - 18/12/2007 01:37
[Re: wasp]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/05/2005
|
Dawniej bylem fanem takich zespolow muzycznych jak: AC/DC( z Bonem Scottem), Rose Tattoo , Van Halen , Motorhead, Saxon i WASP (losp L jal Lodz) Mialem taka manie ze zawsze wypisywalem nazwy tych zespolow na skrawkach papieru , na gazetach itd.Raz wpadl w odwiedziny brat (lata temu) i sie pyta. Kurna , wszedzie tylko napisy wasp , wasp, a coz to znaczy hehe.Logujac sie na forum przypomnialem sobie o tych moich dawnych maniach i stad moj nick - wasp(losp)Kiedys tylko sprawdzilem w slowniku czy to przypadkiem nie jakies slowo obrazliwe itd. hehe , ale nie , moze byc! -- pzdr.bcn1899 *som i serem* tak a'propos: " Skrót "W.A.S.P." przez niektórych jest rozszyfrowywany jako "White Anglo-Saxon Protestant" ("Biały Kościół Protestancki"). Inni (stróżowie moralności, hehehe) twierdzą, że znaczy to "We Are Sexual Perverts" ("jesteśmy zboczeńcami seksualnymi"). Ale co wam do tego - panowie stróżowie ? Tak czy inaczej - następna bzdura.
W jednym z wywiadów na pytanie o skrót Blackie odpowiedział: "We Aren't Sure, Pal..." ("sami nie jesteśmy pewni, kolego..."). Ja kiedyś od kogoś słyszałem, że nazwa jest złożeniem pierwszych liter nazwisk jakichś czterech gitarzystów. Tylko nikt nie był w stanie wymienić samych nazwisk. Więc to również nieporozumienie.
Amatorów niezwykłych zagadek z przykrością informuję, że wszystko wskazuje na to, że nazwa oznacza tyle co "Osa", a kropki wstawiono jedynie w celu zaintrygowania (nie)zainteresowanych. Na jednym z ich plakatów promocyjnych widniał napis mówiący, że osa jest jedynym żądlącym owadem, który po ataku nadal żyje."
|
Do góry
|
|
|
|
#1864368 - 18/12/2007 02:35
[Re: djviejo]
|
a.k.a. "dave_k.o."
Meldunek: 19/11/2003
|
ciekaw jestem co napisza tacy uzytkownicy jak dziwka, debil czy debila  ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1864404 - 18/12/2007 02:55
[Re: lemex]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/03/2006
|
Lemex: Le(2pierwsze litery od imienia Leszek)-m(pierwsza litera nazwiska)-ex(od umiejętności kiedyś dawno temu wypicia na "ex" po śląsku 3piw jedno po drugim) Leszek Moczluski ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1864430 - 18/12/2007 03:13
[Re: Lord Devastator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1864524 - 18/12/2007 04:22
[Re: nivet]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/02/2005
|
Nivet
Karierę zaczynałem w AJ Auxerre, gdzie w trzech sezonach rozegrałem w pierwszym zespole 12 spotkań. Wypożyczono mnie nastepie do drugoligowego Chateauroux, skąd po dwóch latach trafiłem do Troyes. Tam w sezonie 2005/06 znalazłem się w dziesiątce najlepszych pomocników Ligue 1 według dziennika L'Equipe. W następnym sezonie Toroyes spadło do drugiej ligi, a ja wybrałem dobrą propozycję SM Caen. tyś widzioł Auxerre...
|
Do góry
|
|
|
|
#1864565 - 18/12/2007 04:35
[Re: Kameleon]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2006
|
a Kasior mówił, że Nivet to od majonezu coś  Kasa uszczypliwie mówi do mnie Majo: -jak się gniewa bardzo na mnie, -albo podaje mu pefke która wchodzi na luzie a on jej nie gra, -albo wtedy gdy jadąc na śląsk nie wzieliśmy mapy ( zamiast prosto do Zabrza to jeździliśmy po jakis miastach miasteczkach  ) A dlaczego Majo ? Jest we mnie troche krwi świętokrzyskiej, a że na całą Polskę słynnyny i lubiany jest majonez Kielecki to tak mu się jakoś uwidziało 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|