Dzisiaj prawdziwa perełka z mojej strony
Empoli - Cagliari
1 @2,25 7/10 Expekt
Kto widzi tabele to zapewne ten kurs nie jest dla niego zaskoczeniem jednak kto stara się śledzić Serie A na bieżąco to wie że delikatnie mówiąc Expekt trochę przesadza.
Oglądałem ostatnim mecz Empoli mam na myśli spotkanie w Coppa Italia z Juventusem (wygrana 2-1) i chwytałem się za głowę jak ten zespół może zajmować ostatnie miejsce w tabeli. Dzisiaj zagrają z drużyną skazywaną na spadek i jest to mecz w zasadzie ostatniej szansy aby przed półmetkiem wyjść z pod kreski. Zespół Empoli obserwuję od dłuższego czasu i wiem że potencjał mają spory już w spotkaniu na początku sezonu z Interem potrafili udowodnić że mądrze w piłkę grać potrafią a to dla mnie jest najważniejsze.
Ostatnio grają w kratkę. Potrafili zatrzymać Romę (2-2), wygrać z Palermo (3-1) i przegrać z Atalantą (0-1). Na wyjazdach słabo ale nie do końca bo jak wytłumaczyć wygraną z Milanem...
Cagliari w ostatnim czasie powoli potwierdza swoje aspiracje do spadku na sześć spotkań tylko 2 pkt. Wynik bardzo słaby ale i ich gra jest w ostatnich kolejkach strasznie nie poukładana.
Dzisiaj dodatkowo będą musieli sobie radzić bez kontuzjowanego bramkarza: Fortina, który do tej pory zagrał w 12 meczach nie zagra również pomcnik D'Agostino i Acquafresca. Największą stratą jest zapewne ostatnie nazwisko na liście zawodników kontuzjowanych. Acquafresca to napastnik, po odejściu Suazo on i Matri są motorem napędowym zespołu. Dzisiaj Matri będzie musiał radzić sobie sam.
Empoli: Bassi; Raggi, Pratali, Marzoratti, Tosto; Vannucchi, Moro, Marianini, Giovinco; Saudati, Pozzi
Cagliari: Marruocco; Ferri, Lopez, Bianco, Agostini; Parola, Conti, Biondini; Foggia; Matri, Fini