Strona 1 z 18 1 2 3 ... 17 18 >
Opcje tematu
#1845246 - 09/12/2007 23:13 Prośby o pożyczkę na forum....
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Coraz częściej dochodzą do nas moderatorów głosy o prośbach na PW odnośnie pożyczek. Niepokojący jest fakt, że często dopuszczają się tego osoby dobrze kojarzone na forum i wzbudzające zaufanie. Pożyczanie to jedna sprawa, gorzej że rzadko później kasa wraca do właściciela, a pożyczający czują się bezkarni.

Osobny problem stanowi łatwowierność samych pożyczających, którzy często udzielają pożyczki osobom, z którymi znają się jedynie wirtualnie, a kasę wysyłają na MB, przez co nie mają żadnych pewnych namiarów na delikwenta.

Nie zmienia to faktu, że nieoddanie kasy w terminie podchodzi pod przestępstwo i każdego można dopaść. Zasada numer jeden w tym biznesie - nie grać za pożyczone pieniądze, niestety często jest łamana i to już podchodzi pod użależnienie.

Ciekaw jestem jak do tego podchodzą inni użytkownicy i kto dostał już propozycję na forum odnośnie pożyczki. Można również podawać tutaj nazwy użytkowników, które dopuściły się pożyczki i nie oddały kasy w terminie, aby uchronić kolejne osoby przed stratą funduszy.
Czy ktoś się do Was zgłosił z forum o pożyczkę ?
Only one choice allowed

Votes accepted starting: 09/12/2007 23:10
You must vote before you can view the results of this poll.

Do góry
Bonus: Unibet
#1845269 - 09/12/2007 23:22 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: Goget]
ArtekPotito Offline
GRILL MASTER

Meldunek: 04/01/2007
Zgłosił się kiedyś do mnie pewien znany i szanowany użytkownik (nie podam jego nicka, powiem tylko, że typuje przede wszystkim tenis). Nie pożyczyłem pieniędzy ponieważ: po pierwsze nie miałem, a po drugie nie posiadam od dawna MB. Myślę jednak, że gdybym miał te pieniądze to bym je temu użytkownikowi pożyczył. Po przeczytaniu tego tematu wprowadzam sobie kolejną zasadę w działaniu na tym forum: "nie pożyczać kasy nikomu, kogo nie poznałem osobiście".

Do góry
#1845284 - 09/12/2007 23:25 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: ArtekPotito]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Dobry zwyczaj nie pożyczaj ;]

Zgłosił się kiedyś do mnie pewien znany i szanowany użytkownik (nie podam jego nicka, powiem tylko, że typuje przede wszystkim tenis).

Trudno zgadnąć \:D \:D

Ja czekam na wypowiedź mury ;>

Do góry
#1845288 - 09/12/2007 23:26 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: Kameleon]
dejv Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/09/2007
do mnie tez i pewnie to ta sama osoba \:\)

Do góry
#1845309 - 09/12/2007 23:34 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: dejv]
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003
Mnie nigdy nikt o kasę nie prosił.

Do góry
#1845370 - 09/12/2007 23:45 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: Zbigniew]
Wahi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/09/2003
Ostatnio nie, ale jak istnial temat kupie, sprzedam... to bardzo czesto ;\)

Tylko raz pozyczylem uzytkownikowi, ktory juz jest zbanowany, byla to minimalna kwota i oczywiscie nie oddal. A wydawal sie ok, no ale coz. Duzej kwoty bym nigdy nie pozyczyl.

Ja z kolei tez raz pozyczylem, dwa lata temu i to na gre ;\) Ale nie dlatego, ze nie mialem, a dlatego, ze bylem w Finlandii i nie mialem swoich hasel do mbanku \:p Oddalem w terminie i tyle ile obiecalem \:p

Do góry
#1845423 - 09/12/2007 23:58 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: Wahi]
pettersen Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2005
ciekawe czy moi dluznicy cos napisza w tym temacie \:D \:D \:D

Do góry
#1845429 - 10/12/2007 00:00 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: Wahi]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Osobiście ostatnio wiem o co najmniej dwóch takich przypadkach. Niestety są to osoby uznane na forum i tym bardziej jest to dziwne, bo jeśli ktoś typuje swoje propozycje to powinien mieć pieniądze. Jak widać na forum są podawane typy, które nie mają wcale odzwierciedlenia w rzeczywistości i jest to bardziej przykre niż te pożyczki. Jeśli natomiast chodzi o pożyczki to jestem zdania, że jeśli osoby o, których myślę będą nadgorliwe pod tym względem to otrzymają bana, bo to co ostatnio się dzieje to istny armagedon.

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#1845501 - 10/12/2007 00:19 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: ArtekPotito]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Originally Posted By: ArtekPotito2
Zgłosił się kiedyś do mnie pewien znany i szanowany użytkownik (nie podam jego nicka, powiem tylko, że typuje przede wszystkim tenis). Nie pożyczyłem pieniędzy ponieważ: po pierwsze nie miałem, a po drugie nie posiadam od dawna MB. Myślę jednak, że gdybym miał te pieniądze to bym je temu użytkownikowi pożyczył. Po przeczytaniu tego tematu wprowadzam sobie kolejną zasadę w działaniu na tym forum: "nie pożyczać kasy nikomu, kogo nie poznałem osobiście".
Ja się zgłaszałem, więc jeżeli mnie masz na myśli, to fajnie, że napisałeś to "szanowany" ;\) Nie widzę nic dziwnego w tym, że jeżeli mam kasę i ufam drugiemu userowi, to mogę pożyczyć. Zresztą kilka razy pożyczałem, ale to osobom, których byłem w miarę pewny. I jeszcze ani razu się nie przejechałem. Nie widzę też nic niewłaściwego, jeżeli userzy, których znam zapytali by się o to, czy nie mam pożyczyć jakiejś kwoty.

Jeśli ktoś typuje swoje propozycje to powinien mieć pieniądze. Jak widać na forum są podawane typy, które nie mają wcale odzwierciedlenia w rzeczywistości i jest to bardziej przykre niż te pożyczki.
Po części masz rację, po części piszesz straszne głupoty. Zgadzam się z tym, że powinno się mieć pieniądze, ale różnie się w życiu zdarza. Bukmacherka to tylko rozrywka, są inne priorytety.
Co do drugiej części. To, czy gram typy w rzeczywistości to jest tylko i wyłącznie moja sprawa. Przykładowo - jeżeli typy na moim blogu (które przynoszą spore zyski) nie byłyby grane w rzeczywistości, to byłoby to przykre? Na początku roku podawałem typy, których nie grałem w rzeczywistości - nie miałem akurat kasy na grę, nie chciałem grać na siłę - ale typy przynosiły zyski - czy kogoś to wtedy obchodziło? Czy jeżeli podam dobry typ na forum, to coś zmieni, jeżeli ten typ zagram sam u bukmachera? Z całym szacunkiem, ale z drugą częścią cytowanego fragmentu za cholerę się zgodzić nie mogę.

Do góry
#1845548 - 10/12/2007 00:32 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: Radek_89]
True02 Offline
veteran

Meldunek: 05/01/2006
Nikt o żadną pozyczkę mnie nie prosil i bardzo dobrze, bo ja nawet niewiem o co chodzi z tym MB :))

Do góry
#1845563 - 10/12/2007 00:37 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: True02]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
Radek to niezla ilosc musiales wyslac Privow jak nie wiesz do kogo pisales

do mnie tez pisales, i paplales o jakiejs wiarygodnosci... po co?
Mam grupe paru osob, ktorym moglbym pozyczyc kase o kazdej porze. reszty nie znam i nie ufam, takze jesli kogos ktos oszuka to gosc moze miec pretensje tylko do siebie za wlasna glupote

Do góry
#1845716 - 10/12/2007 01:19 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: HAGIi]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Genialny plan:

Pozyczyc 100zl. zagrac pewniaczka, oddac z wygranej i pozostanie na granie...

Jednak zycie nie jest takie proste

Do góry
#1845747 - 10/12/2007 01:31 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: connor]
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003
To jest genialne w swojej prostocie!

;\)

Do góry
#1845759 - 10/12/2007 01:36 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: connor]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: Experto
Genialny plan:

Pozyczyc 100zl. zagrac pewniaczka, oddac z wygranej i pozostanie na granie...

Jednak zycie nie jest takie proste

Jest lepszy plan.

Pozyczam ,jak wygram to moze oddam i zostanie na granie ,a jak przegram to tez nic sie nie dzieje ,bo i tak nie oddam frajerom ,co pozyczają \:D

Proponuje załozyc Czarna Ksiegę dłuzników i banować badziewie

Do góry
#1845772 - 10/12/2007 01:42 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: HAGIi]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: HAGIi
Radek to niezla ilosc musiales wyslac Privow jak nie wiesz do kogo pisales

do mnie tez pisales, i paplales o jakiejs wiarygodnosci... po co?
Mam grupe paru osob, ktorym moglbym pozyczyc kase o kazdej porze. reszty nie znam i nie ufam, takze jesli kogos ktos oszuka to gosc moze miec pretensje tylko do siebie za wlasna glupote
Po czym wnioskujesz, że nie wiem, do kogo pisałem? Bo ja nigdzie czegoś takiego nie napisałem.

Lepiej pilnuj, żebyś następnym razem na pewno swoje zdjęcia wstawiał na profil, a nie czyjeś.

Do góry
#1845787 - 10/12/2007 01:47 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: Radek_89]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
nie boj sie o to - takim pisaniem ukazujesz swoja wartosc (atak na atak)

co do pozyczek nie pisz juz do mnie - bede ignorowal Twoje zachowanie

Do góry
#1845821 - 10/12/2007 02:03 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: HAGIi]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: HAGIi
nie boj sie o to - takim pisaniem ukazujesz swoja wartosc (atak na atak)

co do pozyczek nie pisz juz do mnie - bede ignorowal Twoje zachowanie
Nie przez przypadek mawiają, że najlepszą obroną jest atak - szczególnie kontratak na bezpodstawne zarzuty.

Co do drugiej części - napisałeś to w taki sposób, jakbym już kilkukrotnie i nachalnie się do Ciebie zwracał z prośbą o pożyczkę.

Do góry
#1845949 - 10/12/2007 02:53 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: Radek_89]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006

no więc Leonie doczekałeś się. oto jestem :]

chciałbym opisać ciekawy przypadek pewnego osobnika, który zna się na wszystkim. pełno go wszędzie. całymi dniami, różne fora, qc, każda dziedzina sportu. od izrealskiej piłki nożnej, poprzez koszykówkę i hokej różnego formatu, najróżniejszy tenis kończąc na sportach zimowych. nie wiem czy o czymś nie zapomniałem. ale pewnie jeszcze są jakieś dyscypliny i kraje które typuje bohater mojej opowieści. oczywiscie z sukcesem, wszakże to ''buk'' bukmacherki \:D

no ale nie o tym. jakiś czas temu na forum, na którym udzielam się troche częściej niż tu /tutaj czesciej mozna mnei spotkac w ''rekinie giełdowym''/ mój faworyt [gdzie również tak jak i na tym forum powinien zyskać status wszędobylskiego] założył temat z zapytaniem ''Kto chętny na typerski pojedynek o symboliczną kwotę 50 zł?''. cóż zgodziłem się, wygrałem. mimo to od końca konkursu /21 listopad/ swojej wygrałem nie ujrzałem.

gdzie tu o pożyczkach? będzie za moment :]

o jakie forum chodzi chyba sporo ludzi się domyśla, kto nie wie, pewnie przynajmniej kojarzy Vendette. nie w tym rzecz jednak. okazalo się że również tu mój ulubieniec postanowił spróbować swych sił w pojedynku typerskim. jak się okazało - znów nie sprostał zadaniu.

cóż, 50zł kwota symboliczna. jednak zasady są zasadami, więc w rozmowach z chłopakami stąd naświetliłem sprawę. LOL jakei efekty.. doszły do mnie wieści że przezabawna owa postać jakoś nie kwapi się do oddania pieniędzy również innym. mało tego. taśmowo wysyła na priv blagania /dla mnei to żebranie jest/ o pożyczkę. nie wiem jak wiele było tych privów. wiem natomiast że próba omamienia była nastawiona na znanych i szanowanych userów. niech no tylko wspomne o Shane czy Pettersenie, którego dziś na szczęscie ostrzegłem by nie pożyczal MU 50 zł. albo wiem, mam pomysł - może po prostu Peter- prześle mi 5dyszek a TY hokejowy znawco będziesz mu winien.. pewnie minie troche czasu zanim zacznie tracić cierpliwość .. i tak wkoło Macieju \:D

mógłbym tu oczywiście powklejać skrinszoty moich prywatnych wiadomości z gwoździem programu mojej opowieści. jesli będzie taka potrzeba, nie ma problemu. po prostu na razie mi sie nie chce, a wiele osób stąd ''chyba raczej'' jest przekonanych o mojej wiarygodności. nie mam też interesu by kłamać.

mój pupilek prowadzi także bloga u jednego z bardziej popularnych typerów w kraju. panie Sosna, moim zdaniem taki delikwent przynosi wstyd Twojej stronce, a kto miał już z nim doczynienia, raczej odpowiednie zdanie sobie o nim wypracował.

przytocze jego opis /własny/:

''Świeżo upieczony student socjologii, niepoprawny romantyk, entuzjasta literatury psychologicznej i muzyki latynoskiej. Kibicuję GieKsie i Bayernowi ale w swoich analizach kieruję się chłodnym i wyrafinowanym zmysłem łowcy dobrych i skutecznych (oby!) typów...''

''Stanowczo za długo trwał marazm na moim blogu i trzeba przywrócić tutaj blask i dawną świetność... Nie ma co nawet wspominać o ostatnich dwóch miesiącach bo to jedno wielkie qui pro quo. Nie wszystko szło tak jak to sobie zaplanowałem i nie mówię tylko o typowaniu...Długo zastanawiałem się czy w ogóle jest sens kontynuować zabawę z bukmacherką skoro wyniki są takie jakie są, ale rozmowa z kilkoma osobami (za co im serdecznie dziękuję) przekonała mnie, że słowa Seneki mają idealne zastosowanie w mojej aktualnej sytuacji \:\)

Wiele rzeczy musiało upaść, by wznieść się wyżej

Oby było to prorocze i kolejne miesiące na tym blogu były owocne w dobre i skuteczne typy :)''

hm.. chyba już powoli staje się jasne o kim pisze. przede wszystkim widzę że dzieli nas 5 lat różnicy . już nie jestem gówniarzem i nie lubie jak ktos mnie tak traktuje. kłamie, olewa, nie trzyma sie zasad. ja jestem tak wychowany, że do starszych trzeba mieć szacunek więc choćby z tego powodu spaliłbym się ze wstydu na TWOIM miejscu.

''Ale najwcześniej Ci przeleję kaskę w poniedziałek - jestem teraz dość zajęty i do banku raczej nie dam rady jutro podskoczyć ''

takie info otrzymalem po pierwszym moim upomnieniu się po moje pieniądze. cóż, rozumiem studia robią swoje, nie masz czasu hehe.. dziwne że nie przeszkadza to w wielogodzinnym siedzeniu przed kompem każdego dnia. albo jednemu z userów od którego równiez dostałeś jałmużne pisałeś, że pracujesz. hm bardzo ciekawe. El Darro pozdrawiam i licze że dostaniesz to co Twoje.

no nic czekam i czekam i kasy nie ma. niewazne że kolega znów torpeduje nas samymi pewniakami w swoich tematach. nawet nie raczy napisac że opóźnia się jego przelew. hm cholernie dziwne.

znów się upominam. oto odpowiedź:

''cześć, absolutnie nie zapomniałem ale miałem kupę roboty przez ten tydzień... max do środy Ci wpłacę ''

ok. rozumiem. zajęty chłopak \:D przeciez klepanie klawiaturą na qc jest męczące a w XXI wieku nie można przelweu wykonać internetowo /jeśli kolega nie wie jak - zapraszam do mnie na praktykę, wyjaśnię/

więc ponownie czekam /kiedy ja ostatnio taki cierpliwy byłem?/
lekko zirytowany daje mu do zrozumienia że czas zapłaty dawno minął a moje konto wciąż nie jest bogatsze o 50zł.

''Napisałem Ci, że kasę Ci wyślę jak tylko będę miał możliwość - w poniedziałek ją wyślę i koniec tematu. Od chłopaków z mecz.pl nie możesz mieć żadnego info, bo raz pożyczyłem od El_Darro i oddałem po 3 dniach. Z $t$ 2 razy przegrałem pojedynek i kasę dostał i nie narzeka. Z tombalem było tak samo.''

o ile mi wiadomo to z El Darro tak to nie wyglądało \:D
tombal i sts ...nie wiem. doszły mnie za to słuchy, że sts teżtroche czekał hehe i nie wiem czy sie doczekał. jeśli coś źle pisze - można zdementować, ja w każdym razie nic nie dostałem.
z ciekawości spojrzałem na date zakonczenia pojedynku z stsem. pojedynek zakonczyl sie 30 listopada czyli 9 dni po mnie. i z nim sie rozliczylesjuz całkowicie? kategoryzujesz ludzi czy co?

ja nie wiem jak sie tak można za drobne sprzedać. sprzedać siebie. bo dla mnie to jest żałosne. różne fora, blogi, jaka aktywnosc w tematach.. a tymczasem reprezentuje dno.

co teraz zrobisz ZVONIMIRZE ????????

schowasz ogon i uciekniesz? może zmienisz nika? \:D \:D \:D

jesli został ci grosz honoru to rozlicz się ze wszystkimi

a innych ostrzegam przed ZVONKIEM

aha wlasnie widze że zvoncio założył temat w pp na innym forum i gra kupon po 15zl. a zakłada sie o ''symboliczne'' 50 \:D \:D \:D

czegos tu nie rozumiem. ale powodzenia w typowaniu.

''08.12.2007 to będzie historyczna data od tego zacznie się nieprzerwane pasmo sukcesów autora tego topicu (czytaj: Zvonka)

Po ukazaniu się typów pędzić do buków lub włączać internet i obstawiać ''

naprawde życze ci powodzenia. może spłacisz wierzycieli \:D

Do góry
#1845970 - 10/12/2007 03:00 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: mura]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Ja raz byłem pożyczyłem (nagła potrzeba, a nie miałem akurat na moneybookers), a raz pożyczałem. W obu przypadkach transakcje ze znanymi i szanowanymi moderatorami, więc wszystko było perfekt.

Generalnie staram się unikać tego rodzaju transakcji. Jedyne co można na tym zyskać to jakieś niepotrzebne nerwy.

Do góry
#1846098 - 10/12/2007 03:44 Re: Prośby o pożyczkę na forum.... [Re: Bzyku]
Vader Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/10/2007
Witam!

Po przeczytaniu tego co napisał Mura nie mam więcej pytań co do osoby Zvonimira...
Mure znam od jakiegoś czasu i wiem, że jest to facet konkretny.
Sam widziałem pojedynek, o którym pisze Mura.
Ale Mura nie dziw się, że nie dostałeś jeszcze kasy. Zvonek od rana do wieczora podaje typy. Każdy typ to oddzielny post. No i jego Private Picks rośnie w siłe \:\)
Wkleja terminarz spotkań w prawie każdym temacie. Nawet piłka nożna w Katarze.
Poza tym co ciekawe na pewnym ( wiadomym) forum jest moderatorem od hokeja i "ekspertem". Nic nie pozostaje tylko życzyć powodzenia Zvonkowi. Jakoś trzeba żyć na studiach... Ale chyba ta socjologia jest coś mało absorbująca skoro pisze posty cały dzień...
Także nic tylko głosować na Zvonka żeby dostał Oscara. Bo jest nominowany.
Powiem jedno. Wierze w to co napisał Mura. I zapewne żadne tłumaczenie nie będzie wiarygodne.

A co do tematu. To na tym forum jeszcze nie dostałem ani jednej prośby o "pożyczke" pieniędzy. Ale na innym serwisie dostaje takie prośby nagminnie. Z reguły są to osoby nowe. To znaczy zarejestrowały się danego dnia i wysyłają taki spam. Prosząc o przelanie na konto bankowe lub MB jakiejś drobnej kwoty w stylu 5 czy 10 zł.
Jakoś tego nigdy nie zgłaszałem nikomu tam.
Choć jak ktoś tu wskazał takie czyny są penalizowne przez kodeks karny.

pozdrawiam!

Do góry
Strona 1 z 18 1 2 3 ... 17 18 >

Moderator:  Biszop, rafal08