Opcje tematu
#183774 - 26/11/2002 21:07 II liga A - podsumowanie 1 rundy
kuba81 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2001
Skoro pierwsza liga ma swoje podsumowanie to i druga liga nie moze byc gorsza... Takze pozwolilem sobie zrobic podsumowanie i 2-3 zdania komentarza do kazdej z druzyn.

1.LECH POZNAN(KUBA81) - Niezrecznie jest opisywac swoich podopiecznych jednak z gry moich zawodnikow jestem bardzo zadowolony jako jedyni w lidze nie zaznali jeszcze porazki a najslilniejsza formacja tego zespolu jest obrona(stracona tylko 1 bramka!)Jesli zespol utrzyma forme powinien byc glownym kandydatem do awansu.

2.UNTS WARSZAWA(WESUL) - Druga pozycja podopiecznych Wesula nie jest przypadkowa,zespol znakomicie spisuje sie na wlasnym stadionie(gorzej z meczami wyjazdowymi)Jednkaze w kazdym meczu widac znakomity pomysl taktyczny i przede wszystkim swietna kondycje zawodnikow.Na uwage zasluguje rowniez skutecznosc zespolu UNTS-u(20 bramek w 11 meczach!!).Jesli zespol utrzyma forme takze jest glownym kandydatem do awansu.

3.NEWCASTLE UNITED(KLOPSIKUS)- Popularne "Sroki"to chyba najbardziej nieobliczalny zespol 2 ligi.Znakomite mecze przeplata slabszymi ,jednkaze ostatnio zespol wyraznie ustabilizowal forme (duza w tym zasluga trenera ktory ma bardzo wysokie notowania a angielskiej prasie)i od 4 meczy nie poniosl porazki.Takze zespol z wyraznymi aspiracjami na awans do 1 ligi.

4.LAZIO RZYM(DESZCZ)-Najslabsza formacja tego zespolu ewidentnie jest obrona(az 8 straconych bramek w 11 meczach)Jednkaze duzo lepiej prezentuje sie atak (18 bramek)i dzieki temu druzyna Lazio zajmuje tak wysoka pozycje w tabeli.Najbolesniej zespol Lazio odczul porazke z Fc Ps Tworkami ktore rozegraly praktycznie 1 mecz w lidze i rozgromily na wyjezdzie wlasnie zespol Lazio.Po tej porazce trener zmotywowal zawodnikow i na efekty nie trzeba bylo dlugo czekac.

5.BLACHOSTROPY BABZE($IWY) - Niestety ale druzyna rozegrala pod wodza $iwego tylko 7 spotkan z ktorcyh az 6 wygrala i tylko 1 przegrala ,niestety w pozostalych meczach druzyna nie stawila sie na boisku i dlatego 5 pozycja w tabeli,a szkoda bo widac bardzo dobre przygotowanie druzyny do sezonu przez $iwego.

6.HURAGAN GASOCIN(LEGIAS) - W tym sezonie podopiecznym Legiasa prawdopodbnie pozostanie walka w srodku tabeli jednkaze druzyna Huraganu w 2 rundzie moze jeszcze postarac sie o urywanie punktom zespolom wyzej notowanyn.Zespol przede wszystkim bardzo ambitny i walaczeny.Przy 2-3 wzmocnieniach moze odgrywac glowna role w nadchodzacym sezonie.

7.ZKS ZGIERZ(TOMY) - Jest to typowy zespol "wlasnego podworka".Bardzo dobra forma na wlasnym stadionie (w 5 meczach 4 wygrane i tylko1 porazka)Jednkaz o meczach na boiskach rywali zespol powinien jak najszybciej zapomniec...(w 5 meczach az 5 porazek)Jesli zespol ZKS-u poprawi gre na wyjazdach to ma jeszcze spore szanse na utrzymanie sie w lidze azkolwiek nie bedzie to latwe.Zwraca uwage rowniez fakt iz na 10 spotkan druzyna ze Zgierza nie zanotowala ani jednego remisu.

8.STOMIL OLSZTYN(GOODMAN) - Druzyna Stomilu po slabym poczatku niestety zrezygnowala z udzialu w dalszej grze.

O druzynach FC PS TWORKI , RAKOW CZESTOCHOWA,TsH BABILA, WYGRZEWCY ZABKI nie bede pisal poniewaz druzyny oraz ich trenerzy nie podjeli walki mimo wczesniejszych zgloszen....No coz szkoda bo gdyby wyzej wymienione druzyny uczestniczyly w rozgrywkach bylyby one jeszcze ciekawsze aczkolwiek sadzac po przebiegu 1 rundy na brak emocji raczej nie bedziemy narzekac!

POZDRAWIAM WSZYSTKIM TRENEROW DRUZYN I ZYCZE POWODZENIA W 2 RUNDZIE! iwo:

Do góry
#183775 - 27/11/2002 01:40 Re: II liga A - podsumowanie 1 rundy
klopsikus Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/12/2001
Skoro chwalą twórcę pierwszoligowych podsumowań to i ja gratuluje Kuba zgrabnego raporciku iwo:
Dzięki szczególnie za te wysokie notowania w angielskiej prasie (patrząc na dzisiejsze moje mecze to uzasadnione, że nieskromnie się pochwalę )
Jeszcze powalczymy o awans!
Pozdrawiam iwo:

Do góry
#183776 - 27/11/2002 15:36 Re: II liga A - podsumowanie 1 rundy
kuba81 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2001
Dzieki Klopsikus iwo: Nasza liga jest bardzo ciekawa .4 druzyny z duzymi szansami na awnas bedzie walka do ostatniej kolejki i o to chodzi!A co do angielskiej prasy to pojawily sie opinie ze "Sroki"szykuja powazne wzmocnienia na 2 runde...hmmm mozesz odkryc tajemnice? Dobrze ze juz mecz w Newcastle mam za soba bo czuje ze w 2 rundzie to tam padnie wiele druzyn

POzdrawiam iwo:

Do góry
#183777 - 27/11/2002 16:13 Re: II liga A - podsumowanie 1 rundy
Goodman Offline
veteran

Meldunek: 08/11/2001
Witaj Kuba81

Wiem wiem miałem słaby początek ale nie oznacz to że zrezygnowałem z udziału w konkursie gram zresztą spójrz na ostatnią kolejkę!!!!!

Gram i będe grał dalej i raczej nikt nie ujrzy walkowera ode mnie!!!!!!!!

Salutos
Goodman

Do góry
#183778 - 27/11/2002 16:14 Re: II liga A - podsumowanie 1 rundy
Goodman Offline
veteran

Meldunek: 08/11/2001
Aha możecie też na mnie liczyć w walce o podium:))

Salutos
Goodman

Do góry
#183779 - 27/11/2002 17:33 Re: II liga A - podsumowanie 1 rundy
klopsikus Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/12/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał kuba81:
[qb]Dzieki Klopsikus iwo: Nasza liga jest bardzo ciekawa .4 druzyny z duzymi szansami na awnas bedzie walka do ostatniej kolejki i o to chodzi!A co do angielskiej prasy to pojawily sie opinie ze "Sroki"szykuja powazne wzmocnienia na 2 runde...hmmm mozesz odkryc tajemnice? Dobrze ze juz mecz w Newcastle mam za soba bo czuje ze w 2 rundzie to tam padnie wiele druzyn

POzdrawiam iwo: [/qb][/QUOTE]Co do wzmocień to część kart odkryłem już w pierwszej kolejce . Ale inne drużyny zapewne też nie próżnowały w tej krókiej przerwie i o każdy punkt będzie ciężko. Byle tylko walkowerów było jak najmniej to walka będzie ciekawsza. Cięzko będzie o awans, tym bardziej, że ostatni mecz trzeba będzie rozgrywać przy Bułgarskiej w Poznaniu, i obym do tej pory awans miał zapewniony bo wygrać w Poznaniu graniczy z cudem.
Pozdrawiam i do spotkania na boisku (wcześniej na lodowisku ) iwo:

Do góry