#1955305 - 16/01/2008 20:16
Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (2)
[Re: lopatka]
|
journeyman
Meldunek: 10/01/2008
|
i dobrze , że Kosa odchodzi-czas najwyzszy...
a wałki były i zawsze bedą-taka rzeczywistość polskiego futbolu:D chyba kibicujesz Legii. kosa to wspanialy pilkarz i to nie jest dobrze ze go tak potraktowali. teraz sa jakies jaja z Cantoro bo on chce kasy zaleglej przez klub i poszedl z tym do sadu. jak tak dalej pujdzie to jeszcze Legia wyprzedzi Wisełkę i wtedy no to strasznie sie wkurze, bo to ludzki pojecie przechodzi Nazwy klubów piszemy zawsze z dużej litery a także nazwiska piłkarzy. .::Think Twice::. Ignorator.
Edited by Ignorator (17/01/2008 01:38)
|
Do góry
|
|
|
|
#1956048 - 17/01/2008 01:24
[Re: dmucha]
|
stranger
Meldunek: 27/12/2007
|
Wisła mogła podpisać ten kontkrakt z Kosowskim. Po powrocie do klubu rozegrał sie, jego występy były dobre jak na tą lige. Jeszcze robił to grając za najniższe wynagrodzenie w lidze, czyli grał wtedy po prostu dla klubu i dla siebie, bo pieniądze miał marne. Powinni mu być wdzięczni. Jednak Wiślacy myślą, że mają taką kadre, że taki Kosowski im już nie jest potrzebny. A wydaje mi się, że będą żałować, gdy przyjdzie czas, że będą zmagać się z kontuzjami, co w kadrze Wisły powraca co jakiś czas.
Co innego tłumaczenie, że na nowy kontrakt Kosowskiego nie ma kasy, a na Krzynówka jakoś by się znalazły. Oczywiście Krzynówek przewyższa Kose umiejętnościami, ale takie tłumaczenie jest debilne. Wobec swojego niedawnego zawodnika powinni być szczerzy. Ale tak to jest w tej Polsce - pograł za pół darmo, to jest wypad!
Nie jestem fanem Kosowskiego - jednak uważam, że potraktowany został bardzo źle przez Wisłe. Został po prostu wykorzystany.
|
Do góry
|
|
|
|
#1957589 - 17/01/2008 04:54
[Re: miszalke]
|
stranger
|
Widzew zdegradowany !!! Sam w to nie wierze, nie przypuszczałem, że zostaną zastosowane takie środki. http://www.90minut.pl/news.php?id=668493Niestety, decyzja w sprawie Zagłębia nie sostała podjęta, pewnie u nich skończy się ujemnymi punktami i karą finansową.
|
Do góry
|
|
|
|
#1957675 - 17/01/2008 05:00
[Re: miszalke]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Więc stało się i już dzisiaj poznaliśmy pierwszego spadkowicza z Orange Ekstraklasy jest nim Widzew Łódź, który przez grzechy przeszłości został karnie zdegradowany do drugiej ligi. Do tego zespół musi zapłacić karę 35,000 złoty i będzie miał w przyszłym sezonie 6 punktów na minusie. Nadal nie wiadomo co z Zagłębiem Lubin jednak najprawdopodobniej zespół ten zostanie zdegradowany w przyszły czwartek. Dzisiejsze decyzje są bardzo korzystne dla zespołów drugoligowych. Po czubie tabeli drugoligowego frontu widzimy, że kilka zespołów bardzo poważnie myśli o ekstraklasie. Oczywiście mam tutaj na myśli: Śląsk Wrocław, Polonię Warszawa czy Arkę Gdynia. Na pewno także chętnie ekstraklasę zobaczono by w Gliwicach i Gdańsku jednak te kluby mogą mieć problemy z uzyskaniem licencji. W razie czego jest zawsze Wisła Płock. Miejmy nadzieję, że w końcu jesteśmy blisko zakończenia "afery korupcyjnej w polskim futbolu". W końcu jest to już drugi sezon piłkarski kiedy borykamy się z konsekwencjami jakie pozostawił po sobie "Fryzjer". Oby ten sezon raz na zawsze zakończył ten proceder .::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#1957716 - 17/01/2008 05:06
[Re: Inzaghi78]
|
stranger
|
Oczywiście zgadzam się z tobą, wg mnie Widzew został słusznie zdegradowany do 2. ligi, jednak Arka powinna znaleźć swoje miejsce w 4. lidze, jak wcześniej GKS Katowice (jednak tam nie chodziło chyba o samą korupcje a również o bankructwo, było to dawno i już dokładnie nie pamiętam).
No cóż, patrz że Arka wtedy sponsorowana była jeszcze przez wielkiego oligarche - Krauzego, za pośrednictwem Prokomu. Tutaj kasa odgrywa największą role -> patrz Zagłębie, z którym zwlekają.
Szkoda, że w Widzewie był taki "zarząd" + Boniek, który jak dla mnie powinien już zostać zatrzymany, on musiał o tych wszystkich wałach wiedzieć!
|
Do góry
|
|
|
|
#1957856 - 17/01/2008 05:22
[Re: Ignorator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Masz racje Ignorator we wszytskim tym co piszesz bo w swietle prawa i obowiazujacych przepisow to o zadnej paranoi nie moze byc mowy !!!!!!! Ale od kiedy to zyjemy w panstwie prawa moze mi powiesz ??? Bo nic takiego sobie nie przypominam A wiesz ile przedsiebiorstw tak sie zachowuje ze zmieniajac nazwe zapomina o wierzytelnosciach (glownie sieci handlowe) A moze mi powiesz cos o pamietnym meczu Legii z Gornikiem Zabrze gdzie Pan Redziński podarował trzy czerwone kartki zabrzanom Ale predzej Rasiak zostanie krolem strzelcow na Euro2008 niz Legia miala byc bron Boze o cokolwiek posadzona... Widzisz dobrzez gdy problem dotyka klubu ktoremu ktos inny kibicuje ale szlak mnie trafia jak Tomczak zawsze marzyl o tym zeby "udupic" Widzew i dzis jego marzenie sie spelnilo Aha zeby byla jasnosc... Uwazam ze winnych trzeba karac i nie mam pretensji o to ze ukarali Widzew ale o to ze sa rowni i rowniejsi ...
|
Do góry
|
|
|
|
#1957942 - 17/01/2008 05:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Aha zeby byla jasnosc... Uwazam ze winnych trzeba karac i nie mam pretensji o to ze ukarali Widzew ale o to ze sa rowni i rowniejsi ... Czy ja wiem Legii zabrano tytuł mistrza Polski z 1993 roku i tak naprawdę dziś jest decyzja, że cudu nie było a mistrzostwo winno być oddane Legii (wspominał choćby o tym Janusz Wójcik a także za przywróceniem byli delegaci na walnym zjeździe PZPN z Mazowsza). Jednak nikogo w PZPN-ie już los tamtego mistrzostwa nie obchodzi. Więc nie przesadzałbym z tą równością. Gdyby nie pewny biznesmen wędliniarski to dzisiaj nie rozmawialibyśmy o Widzewie i jego problemach. Winna leży po stronie tego pana, który sam stwierdził, że kupowanie przez niego meczów stało się czymś normalnym między wierszami można nawet odczuć, że obsejsą. .::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#1958000 - 17/01/2008 05:40
[Re: Ignorator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Dlatego tez tego Pana jak i wszystkich w tym kraju "łapówkarzy" powinni zamknac i dac taka kare finansowa zeby odczul a nie jakies smieszne grosze przy sumach jakie sie placi za ustawiane mecze... A tak na marginesie ten Pan ktory przyznawal nieslusznie licencje Widzewowi jaka dostal kare No wlasnie tak smieszna ze szkoda klawiatury zeby pisac... Natomiast dziwi mnie fakt jak wielu sprawiedliwych od razu sie znajduje na forum... Marcin nie jestem kibolem ktory biega z bejem ani szowinista dlatego przez szacunek do lokalnego rywala przypomne Ci tylko dwie nazwy klubow a Ty jesli jestes zagorzalym fanatykiem reszte sobie dopowiesz sam, bo na skleroze pewnie jestes za mlody (Lech Poznan i Ceramika Opoczno) Pamietasz
|
Do góry
|
|
|
|
#1959023 - 17/01/2008 10:00
|
addict
Meldunek: 11/01/2005
|
Arka gdynia-48 kupionych meczy, wszystkie wygrane, dzieki nim awans, piłkarze broniący swojego skorumpowanego szefa, do dzis arka nie przyznała sie do winy kara dla arki:degradacja o 1 klase rozgrywkowa bez ujemnych punktow z minimalna kara finansowa Poniekąd rozumiem Twoje roztrzęsienie i rozgoryczenie decyzją Wydziału Dyscypliny PZPN, jednak dobrze byłoby gdybyś trzymał się faktów. O ile dobrze pamiętam, to częśc spotkań Arki zakończyło się remisem, niektóre nawet porażką. Jeśli chodzi o karę, to oprócz degradacji, Gdynianie rozpoczęli sezon z pięcioma ujemnymi punktami. Poczytaj, zanim napiszesz kolejny post. http://www.polskatimes.pl/2_8442.htm
|
Do góry
|
|
|
|
|
|