to masz 10 dni na zwrot, bez podawania przyczyny. Zadzwoń do nich jeszcze raz i się zapytaj. Jeżeli znowu coś odburkną, to podam Ci podstawę prawną i napiszesz jakieś pisemko i im odeślesz.
Dzieki odgdog za odzew, szczerze powiedziawszy liczyłem na Ciebie. Czy mógłbyś mi podać tą podstawę prawną już teraz? Bo jeśli Ci chodzi o tą: Ustawa z 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. nr 22, poz. 271 z późn. zm.).
to czytałem, w artykule (jednak z 2002 roku więc mam nadzieje ze się zmienilo coś)
"Na początek jednak należy zdać sobie sprawę, że ustawa ta nie dotyczy: inwestycji kapitałowych, ubezpieczeń, czynności bankowych,
sprzedaży z licytacji, czyli aukcji internetowych, a także nieruchomości z wyjątkiem najmu."
Ja to kupiłem ze sklepu ale za pośrednictwem Allegro KupTeraz, więc nie wiem jak to potraktować? Mam nadzieje, że mam wszelkie podstawy żeby się nie obawiać, że zostanę z towarem, którego nie chce.