#1804789 - 24/11/2007 22:53
Re: NBA - sezon 2007/08 cz.2
[Re: juancarlos]
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
dla mnie na pierwszy rzut oka bardzo fajnie wygladaja Golden State Warriors -2 przeciwko 76ers. Poki co biore to na pewno, poki utrzymuje sie taki spread i taki kurs na owe zdarzenie Kompletnie nie kumam kursów na ten mecz ... wczoraj Wojownicy -2,5 z bedącymi w świetej formie Wizards a dziś -3 z zespołem węgla i papy 76ers GSW złapali wiatr w żagle, do ekipy wrócil Al Harington, Davis w gazie , cała ekipa bardzo skuteczna - wczoraj ponad 50% z gry + 50% za "3" 16/31 a kto z drugiej strony ? Phila ktora jest na szarym końcu większości statystyk: Niecałe 90 pkt na mecz Skuteczność z gry ledwo ponad 40% Skuteczność za 3 ledwo ponad 30 Skuteczność z lini rzutów wolnych ledwo 70 % Obraz nędzy i rozpaczy jednym słowem (czy dwoma)Porostu nie wyobrażam sobie innego wyniku jak wygrana gości ponad 10 pkt więc -3 biore bez dwóch zdań ... martiw tylko jedno ... te typ będzie na wszystkich nocnych kuponach
|
Do góry
|
|
|
|
#1804896 - 24/11/2007 23:13
[Re: Stoin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
Houston Rockets - Denver Nuggets Nie zgadzam się z opinią jednego z kolegów odnośnie typu na Denver. Houston po serii sześciu porażek powinno się dziś odrodzić (T-Mac już gra po perypetiach zdrowotnych). Bardzo fajnie do zespołu wprowadza się Scola (wczoraj 20pkt), razem z Mike'm James'em stanowią o sile rezerwowych drużyny z Teksasu. Jednak są oni tylko dodatkiem do świetnego duetu Yao $ T-Mac, który poprowadzi dziś Rakiety do pewnego zwycięstwa nad Nuggets, którzy chyba mają leciutki dołek formy (przegrana w LAC 90:101 i nikła wygrana u siebie z Minnesotą 99:93) Typy na ten mecz: Houston - Denver @ 1,50Póki co tyle ode mnie Pozdrawiam c.d.n.
|
Do góry
|
|
|
|
#1804952 - 24/11/2007 23:33
[Re: Big Ben]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
Ja tez zamierzam dzis zagrac na GSW ale troszke boje sie ze to bedzie "masowy typ" i zeby to tylko nie byla masowa wtopa.
Poza tym co do meczu Houston - Denver to ja zamierzam zagrac Denver +5. Juz kiedys pisalem ale dla mnie Denver ma wszystko i strzelcow (AI , Carmelo) i graczy podkoszowych ktorzy niezle bronia ( Camby,K.Martin) , niezle rezerwy (J.R.Smith,Najera) zal tylko ze kontuzje maja Nene ( choc mocno przeplacany) i niezly strzelec Kleiza. W Houston prawdopodobnie nie zagra Bonzi Wells.
Mysle tez ze dzis Dallas wroca na wlasciwe tory, wczoraj fatalna skutecznosc, mysle ze drugi dzien pod rzad tak zle nie bedzie a kurs nie najgorszy.
PODSUMOWUJAC: Philadelphia - Golden State Warriors 2 1,80 Houston - Denver (+5) 2 1,90 Milwaukee - Dallas 2 1,55 i dodatkowo lzej New York (+3) - Chicago 1 1,90 LA Clippers - New Orleans 2 1,80
|
Do góry
|
|
|
|
#1805041 - 25/11/2007 00:01
[Re: vonseb]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/07/2007
|
Ja tez zamierzam dzis zagrac na GSW ale troszke boje sie ze to bedzie "masowy typ" i zeby to tylko nie byla masowa wtopa.
Poza tym co do meczu Houston - Denver to ja zamierzam zagrac Denver +5. Juz kiedys pisalem ale dla mnie Denver ma wszystko i strzelcow (AI , Carmelo) i graczy podkoszowych ktorzy niezle bronia ( Camby,K.Martin) , niezle rezerwy (J.R.Smith,Najera) zal tylko ze kontuzje maja Nene ( choc mocno przeplacany) i niezly strzelec Kleiza. W Houston prawdopodobnie nie zagra Bonzi Wells.
Mysle tez ze dzis Dallas wroca na wlasciwe tory, wczoraj fatalna skutecznosc, mysle ze drugi dzien pod rzad tak zle nie bedzie a kurs nie najgorszy.
PODSUMOWUJAC: Philadelphia - Golden State Warriors 2 1,80 Houston - Denver (+5) 2 1,90 Milwaukee - Dallas 2 1,55 i dodatkowo lzej New York (+3) - Chicago 1 1,90 LA Clippers - New Orleans 2 1,80 nie zgodzię się co do typu na Denver, wczoraj do 6 nie spałem czekając aby wygrali mi po 1.1 z Minnesotą, Iverson miał skuteczność gorszą od graczy Prokomu, trójki za nic nie wchodzą i nawet nie ma kto ich rzucać.... Orland- Miami osobiście w toto znalazłem linię 87 punktów na Miami, no proszę spokojnie przeskoczą, tym bardziej po wczorajszym świetnym niestety meczu w ich wykonaniu:( tutaj bym się skupił na hc na Miami niż na Denver
|
Do góry
|
|
|
|
#1805179 - 25/11/2007 00:37
[Re: vonseb]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2007
|
vs Wojownicy po wczorajszym pokonaniu Washington Wizards, przeniosa sie ze stolicy do Philadelphii, by podjac tamtejszych 76ers. Obie druzyny, po 10 rozegranych spotkniach, prezentuja sie obeceni bilansem 3-7. Kibicow GSW z pewnoscia rozczarowal slaby start ich ulubiencow. Zespol pierwsze 5 pojedynkow zakonczyl porazkami i pierwszym zespolem z jakim byli w stanie sie uporac, byli Clippers. Po tym meczu, podopieczni Dona Nelsona pojechali do Toronto, gdzie zagrali z Raptors. Wygrali. Ale co wazniejsze, pierwszy raz w tym sezonie ujrzelismy na parkiecie Stephena Jacksona - wazna postac Wojownikow. Od powrotu tego zawodnika do skladu, GSW zagrali 4 spotkania. 3 z nich wygrali, a polegli tylko z samymi Boston Celtics. Razem z Baronem Davisem i Alem Harringtonem beda bardzo grozni. Wczorajszy wieczor i pojedynek przeciwko Wizards to przede wszystkim swietny wystep Davisa. Obronca GSW zaliczyl triple-double, rzucajac 33 punkty, 15 razy asystujac i 11-krotnie zbierajac pilke! Niemale znaczenie miala przy tym wyczynia bardzo dobra skutecznosc rzutow za 3. Davis we wczorajszym meczu zanotowal 5/8 takich celnych rzutow. Ogolnie caly zespol w tym elemencie gry pokazal sie z bardzo dobrej strony. 16 trafionych trojek na 31 prob, a co za tym idzie skutecznosc minimalnie powyzej 50%. Widac, ze Warriors wchodza na dobry tor, a powrot Jacksona mial spory wklad w osiagane przez druzyne wyniki. Z drugiej strony parkietu, stana dzisiaj koszykarze 76ers. Zespol malo stabilny, grajacy raczej nieciekawa koszykowke i notujacy nienajlepsze wyniki. I w przeciwienstwie do Warriors, zespol bez wiekszej nadziei na poprawe gry i wynikow. Odkad z Philadelphii odszedl Iverson, druzyna nic wielkiego nie pokazuje. Samym Iguodala za duzo nie zdzialaja. I dzisiaj, i w calym sezonie... Zaufam dzisiaj gosciom. Sa w formie, powrocil Jackson, ktory gra bardzo dobrze. Do tego Harington i Baron Davis. Dla mnie wynik moze byc tylko jeden. Buki rano daly nam przedswiateczny, maly prezent, w postaci zaledwie 2-punktowego spreadu na GSW. Teraz juz linia i kursy troszke wariuja, czego sie spodziewalem. Na szczescie juz zagralem teraz tez mysle, ze mozna smialo probowac. Jedynym mankamentem tego typu jest fakt, o ktorym wspomnial juz Stoin - to bedzie masowka dzisiejszej nocy z NBA i co do tego nie mam zadnych watpliowsci. Moj typ: Golden State Warriors -2 1.88********************************************************* Co do innych pojedynkow, to zapowiada sie ciekawa gra Denver @ Houston. Myslalem o postawieniu, po raz kolejny juz, na Rakiety. Nie pasuje mi ich seria 6L to nie jest druzyna na kolejna porazke. T-Mac wrocil i ma sie dobrze tylko to Denver na przeciwko...Graja w tym sezonie naprawde fajna koszykowke, bo maja kim grac. Na obwodzie szaleja Iverson i Carmelo, pod koszem swoje robia Kenyon Martin i Camby. Kurs na ML za maly, wiec ja nie gram. Choc czuje w kosciach dzisiaj wygrana Rockets
|
Do góry
|
|
|
|
#1805798 - 25/11/2007 02:45
[Re: juancarlos]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
Memphis Grizzlies – Washington WizardsTyp: 1 (-5.5pkt) Kurs: 1.90 Buk: UnibetStawka: 6/10 W Memphis na obecny sezon skompletowano ciekawą drużynę. Jednak dotychczasowe wyniki są dużo poniżej możliwości „Niedźwiadków“. Dlatego też spodziewam się, że w starciu z pozbawionymi swojego lidera (Arenasa) „Czarodziejami” miejscowi powinni poprawić swój bilans zwycięstw. W poprzednich latach gospodarze regularnie, wysoko ogrywali drużynę ze stolicy. Dziś powinno być podobnie, a swoją cegiełkę dołoży zmęczenie gości, którzy przez ostatnie cztery dni podróżowali na linii: Waszyngton – Charlotte – Waszyngton – Memphis. Philadelphia 76-ers – Golden State Warriors Typ: 2 (-3.5 pkt) Kurs: 1.98 Buk: PinnacleStawka: 6/10 „Wojownicy“ od czasu powrotu kontuzjowanego Stephena Jacksona z meczu na mecz prezentują się coraz lepiej i nadrabiają stracony dystans z pierwszych spotkań. Wiele zapowiada, że podopieczni Dona Nelsona dopiszą dzisiaj kolejne zwycięstwo, gdyż miejscowi 76-ers, to bardzo słaba drużyna, w której brak indywidualności. W zespole gości za taką z pewnością uchodzi Baron Davis, który jest w oszałamiającej formie i także dzisiaj powinien skutecznie dowodzić kolegami.
|
Do góry
|
|
|
|
#1806046 - 25/11/2007 04:06
[Re: Valverde]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
5-4 +6.08
#10 Boston 1-12 @2.10 4/10 willhill Przed sezonem myslalem, ze z duzej chmury bedzie maly deszcz, ale Celtowie z meczu na mecz potwierdzaja, ze juz w 1 sezonie sa w stanie walczyc przynajmniej o mistrzostwo wschodu. Ubieglej nocy zmiazdzyli Lakersów, a ta machina naprawde dobrze sie sprawowala. Z niecieprliwoscia czekam na spotkania Bostonu z zespolami pokroju Pistons, Mavs i Spurs, kiedy to wyjdzie ich prawdziwa wartosc. Narazie obowiazuja zasada 1 za wszystkich, wszyscy za jednego. Kazdy jest w stanie sie poświecac... jednak watpliwe zeby byli w stanie utrzymac taka swietna atmosfera przez caly sezon. Mniejszy lub wiekszy konflikt w sezonie to niemal pewnik. Bobki to nie ogóry... jednak kilka punktów wiecej powinien zdobyc Boston.
#11 Miami +7 @1.962 6/10 Miami @3.70 2/10 Miami 1-12 @4.50 1/10 Mój typ dnia. Jeszcze tydzien temu taki typ bylby nie do pomyslenia... jednak mam wrazenie, ze sporo sie zmienilo wczorajszej nocy. Flash zagral swietne zawody...Szak tez dobrze sobie radzic z Yao. Nawet Ricky Davis nie odstawal, chociaz nadal utrzymuje, ze to najgorszy defensor w lidze. Magic graja chyba lepiej, niz potrafią. 7-1 na wyjazdach musi budzic respekt.. dzisiaj jednak czeka ich naprawde ciezka przeprawa. Howard bedzie mial pod koszem rownorzednego rywala, a to glowna strzelba wsrod medżików. Moim zdaniem zapowiada sie rowny mecz... cos a'la boston - heat.. jednak tym razem podopieczni Pata wszyarpią zwyciestwo. Szanse oceniam 55-45 na korzysc Magic, dlatego Heat i handi wygladaja apetycznie.
#12 GSW 1-12 @2.15 3/10 masówka.. dlatego ostrozenie ze stawka...wiecej argumentów, zwlaszcza w ofensywie maja wojownicy.
#13 Houston 1-12 @2.10 3/10 powinna zadecydowac wieksza zespolowosc, lepsza defensywa i handicap parkietu. Pogromu nie bedzie.
#14 Dallas 1-12 @2.15 3/10 Mavericks podraznieni porazka z Pacers. Kozły u siebie powinni postawic ciezkie warunki, jednak nie widze drugiej porazki z rzedu przyszlych mistrzów NBA.
|
Do góry
|
|
|
|
#1806175 - 25/11/2007 04:51
[Re: Zabielany]
|
addict
Meldunek: 24/10/2007
|
Zabielany skupilem sie glownie na spotkaniu Orlando - Miami więc odniose sie tylko do tego w twojej analizie.Uwazam rowniez tak jak ty ze dzis Miami wygra, widac ze juz powoli wszystko wraca do normy. Pokonali wczoraj Rockets dzis moim zdaniem slabszy rywal z tym ze graja na wyjezdzie.Jednakze jeli wczoraj Miami grajac pod presja pierwszej wygranej u siebie potrafi ograc Houston,to dlaczego nie mieli byc dzis wygrac z Orlando
typ:2 kurs: 3.75
|
Do góry
|
|
|
|
#1806260 - 25/11/2007 05:24
[Re: Stoin]
|
addict
|
Orlando słabszy rywal no nooo Vit a powiedz mi jak ostatnio Miami radziło sobie w meczach z Orlando ... ? i W czym Orlando ustępuje Houston Wklej przy okazji wyniki 5 ostatnich spotkań Orlando vs Miami http://www.betexplorer.com sam se sprawdz ostatnie 4 spotkania W czym a chocby budzetem :D... To ze ostatnie spotkania Miami nawet u siebie przegrywalo nic nie znaczy.A napewno juz nie to ze dzis maja przegrac.
|
Do góry
|
|
|
|
#1806270 - 25/11/2007 05:25
[Re: Ghost]
|
journeyman
Meldunek: 21/11/2007
|
Witam ponownie Ghost tak ładnie mnie powitałeś w tym dziale, że nie mogę Ci odmówić Ale naprawdę jedno zdanie i raczej będzie ono zawsze podobne. I albo zaakceptujecie to, albo po prostu mnie stąd wyp.... Mówię od razu jak chodzi o USA sport opieram się w 99% o staty i o mojego nochala. Wczoraj w debiucie 2 na 3 trafiłem to jestem happy. Dziś mam tylko jednego rodzynka. Charlotte - Boston Celtics handicap : 10.5-0 - 1,70 Charlotte u siebie raczej nie widzę aby strasznie wysoko topili. W ostatnich sezonach w pojedynkach z Celtami również nie zdarzało im się notować u siebie jakichś klęsk. Na wyjeździe 11 pkt to nawet dla rewelacyjnych Celtów poprzeczka dość wysoko postawiona. Pozdrawiam all.
|
Do góry
|
|
|
|
#1806273 - 25/11/2007 05:27
[Re: Maracana]
|
addict
|
Maracana zobaczymy czy na Ciebie hieny sie rzuca. Piszesz ostatnio ... >Ostatnio to BOston nie mial takiej paki jak w tym sezonie wiec nie mozna porownywac juz wogole tamtych spotkan
|
Do góry
|
|
|
|
#1806435 - 25/11/2007 05:57
[Re: Vit a]
|
veteran
Meldunek: 06/11/2006
|
vs Uważam, że Minnesota dziś przerwie serię porażek, mogło stać się to już wczoraj ale Denver okazało się za mocne może nie tyle za mocne tylko Minnesota nie potrafiła wykorzystać sytuacji w końcówce z czego Denver zrobiło run 10-0. Walker w wywiadach mówił, że nie grali źle ale od 43 min wszystko zaczęło się sypać, w dzisiejszym spotkaniu zapowiada walkę do samego końca. Atlanta nic szczególnego na wyjazdach bilans 1-4 mimo to stawiani są jako faworyci tego spotkania ja jednak uważam, że górą będą gospodarze. Minnesota @2,65 Pinnacle vs Kolejne spotkanie na które zwróciłem uwagę to właśnie Houston-Denver. Nuggets wczoraj dopisało dość dużo szczęścia natomiast dziś tak łatwo nie będzie. Denver ostatnio słabiej się prezentuje porażka z osłabionym i to bardzo LA Clippers wczoraj ciężki spotkanie z Minnesotą choć mecz meczowi nierówny ale uważam, że Rockets będzie ciężko im ograć. Houston na pewno jest w stanie wygrać a nawet pokryć hcp. Houston -5 @1,92 Pinnacle
|
Do góry
|
|
|
|
|
|