#1772712 - 13/11/2007 00:23
Re: Dyskusja o konkursie
[Re: podstawek]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/02/2007
|
Ludzie miejcie honor przegrać godnie, a nie kombinujecie, i to moderator dodatkowo taki 'honorowy'. Przegrałes Giertyszek pogratuluj przeciwnikowi i pogodz sie z tym, masz tu punkt regulaminu ktory skopiowales: 8. Można obstawić ten sam mecz co przeciwnik jeśli typujemy inny wynik. 8.1. Nie można typować "pod przeciwnika" przez co się rozumie się np. obstawienie dokładnego wyniku 1-1 gdy przeciwnik obstawił X (czy odwrotnie) albo np. 1 gdy przeciwnik obstawił X/1 (czy odwrotnie). To samo dotyczy handicapów. Jeśli przeciwnik zagra na 1X2 (bądź 12) to nie można obstawić handicapów, które nawet częściowo się pokrywają z tym typem: np. +0.5 gdy przeciwnik obstawi X lub 2 (czy odwrotnie). Handicap 0 można obstawić jedynie gdy przeciwnik obstawi X (czy odwrotnie). W skrócie, jeśli chcesz obstawić te samo spotkanie co przeciwnik to musi to być taki typ, że nie ma możliwości żeby oba typy były trafione. Czyli jeśli przeciwnik zagra -0.5 to możesz zagrać +0.5 na przeciwnika gdyż tylko jeden z tych typów może wejść. Jeśli przeciwnik obstawi 1 to możesz obstawić 2 albo X.
wyrazne i logiczne jest ze nie mozna typowac "pod przeciwnika" i wszyscy wiedzą o co chodzi - jest to wytlumaczone wyraznie w tym punkcie, natomiast wpis "w skrócie.." jest totalnie błędną interpretacją i jest wlasnie podana "w skrócie", bo logicznym jest ze jesli Ty typowales under/over , a podstawek87 typowal zaklad moneyline - to [b]ten typ nie jest typowaniem "pod przeciwnika" - jest typem całkowicie niezależnym, ja to wiem, podstawek87 to wie, cale forum to wie i oczywiscie Ty to wiesz.. Więc po prostu odpadles i chwytasz sie tak chamskich zagrywek jaką jest interpretacja nielogicznego zdania regulaminu. Oczywiscie organizator zadecyduje, jednak dla mnie to Ty juz nie masz krzty honoru..
|
Do góry
|
|
|
|
#1772775 - 13/11/2007 01:15
[Re: dondo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/07/2004
|
Sorki ze sie wtrace , ale widac czarno na bialym ze zwyciezyl tutaj kolega Podstawek, ciekaw jestem gdzie on typowal Giertyszek pod Ciebie z tym typem ? Wiadomo juz teraz kazdy niby sie rozmarzyl ze juz jest tak blisko ale jednak daleko tej kasioreczki .To jest zabawa i zachowajmy honor i walke fair play . Inie zmieniaj struktury powiedzenia jednego z naszych super fajnych politykow "czarne jest czarne a biale to biale " nic na odwrot. Zwyciezyl Podstawek ijemu skladam gratulacje - ps:przegrany niech naprawde stonuje i pokaze honor (mam nadzieje ze maszGo "Kolego "Giertyszek )
|
Do góry
|
|
|
|
#1772788 - 13/11/2007 01:21
[Re: Tomasz Frankowski]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
W regulaminie jest jasno powiedziane, że można typować ten sam mecz co przeciwnik pod warunkiem, że oba typy nie ma fizycznej możliwości, że oba typy wejdą. W meczu koszykówki drużyna 'X' może wygrać i jednocześnie mecz może zakończyć się underem/overem. A to, że over i ML nie mają ze sobą zbyt wiele wspólnego to już inna bajka... bo też nie zgodzę się, że nie mają nic wspólnego - sa drużyny preferujące powiedzmy defensywny styl gry i większa liczbę zwycięstwo odnoszą w meczach underowych, a częściej przegrywaj gdy jest overowo. Powtarzam jeszcze raz - w myśl regulaminu typ jest nieważny, a dobra wola obu graczy to już inna bajka... Proponuję aby dla rozwiązania tej ciężkiej sytuacji wykonać rzut monetą, niech zadecyduje ślepy los...
|
Do góry
|
|
|
|
#1772933 - 13/11/2007 02:44
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
podstawek87 jest tak jak napisalem - podalem godzine zgodnie z tym co podał bukmacher (czyli zgodnie z pkt9 regulaminu):
9. Co tydzien zostanie utworzony temat gdzie należy zamieszczać typy. Każdy typ musi zawierać następujące dane:
I. numer naszego typu (#1-5, #1-7 w półfinale czy finale) UWAGA: jeśli typ zastępuje inny (np. z powodu przełożonego spotkania) to proszę podać o tym informacje i wpisać ten sam number typu co w odwołanym kuponie. II. data i czas spotkania (według bukmachera wystarczy) III. zawodnika/zawodników lub drużynę/drużyny na których oparty jest zakład (w przypadku zbyt wielkiej ilości zawodników/drużyn wystarczy podać nasz typ) IV. nasz typ V. kurs
A ze expekt podal zla godzine to mozna sprawdzic na quasi-czat chociazby bo tam byla o tym mowa.
Wiec daj sobie juz spokoj bo niepotrzebnie zamieszanie tylko robisz.
|
Do góry
|
|
|
|
#1772939 - 13/11/2007 02:47
[Re: Giertyszek]
|
Inwestor
|
Wazne ze blednie podana godzina przez expekt nie byla pozniejsza niz godzina rzeczywista. A wiec nie podalem typu pozniej niz 6 minut przez rozpoczeciem spotkania.
Koniec tematu, bo naprawde robi sie niepotrzebny szum.
|
Do góry
|
|
|
|
#1772950 - 13/11/2007 02:49
|
Inwestor
|
Napisałem Ci, poszukaj w quasi-czat.
|
Do góry
|
|
|
|
#1772978 - 13/11/2007 02:55
[Re: Giertyszek]
|
wieczny student
Meldunek: 08/12/2006
|
Ok. dobra juz mam. W regulaminie pkt 8.1 sa podane przyklady typow granych pod przeciwnika. O dziwo nie ma nic na temat under/over a moneyline. Chcialbym jeszcze, zeby wypowidxial sie mimo wszystko Conrad, bo on jest tutaj najwazniejszy. Ja osobiscie czuje sie zwyciezca. Prawdopodobnie zakoncze turniej bez porazki wiec Dziekuje za gre i przypominam, ze nie jest to gra o zycie lub smierc wiec nalezy grac fair play i przyznac obiektywna racje. Tego zycze graczom, ktorzy jeszcze pozostali na placu boju. Powodzenia zycze Uzytkownikowi Tomasz Frankowski, ktory wstawil sie za mna Jak widzisz czasami zwyciezca nie jest zwyciezca. Dla mnie definitywnym zakonczeniem tematu bedzie decyzja Conrada, na ktora czekam. Tymczasem uwaga do wszystkich. Wiecej loozu
|
Do góry
|
|
|
|
#1773177 - 13/11/2007 03:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2006
|
Sytuacja jest o tyle niefortunna, że według samego regulaminu rację ma Giertyszek, aczkolwiek jest to spowodowane tym, iż prawdopodobnie do opisania sytuacji jedno zdanie zostało tak niefortunnie użyte, że jednocześnie oddziaływuje na zakres typów, którego twórca regulaminu nie chciał objąć (Przepraszam za taki język, ale uczę się do olimpiady z WOSu i tak mnie wypacza trochę ). Wszyscy chyba wiemy, że typ Podstawka nie naruszył żadnych reguł sprawiedliwej rywalizacji, ale regulamin jest regulaminem. Podstawek, mimo, iż to Ty powinieneś awansować, to raczej nie ma szans na to, żeby Conrad też tak zadecydował, bo to by było ewidentne złamanie regulaminu. Inną sprawą jest to, że Giertyszek postąpił nie do końca fair, ale każdy musi ponosić konsekwencje swoich błędów. Oczywiście moje zdanie jest tylko opinią osoby, która bez wcześniejszych zobowiązań pomaga przy rozliczaniu bilansów tygodniowych, więc to, co ja sądzę, ma znaczenie tylko i wyłącznie opiniotwórcze - Conrad zadecyduje.
|
Do góry
|
|
|
|
#1773219 - 13/11/2007 03:48
[Re: Radek_89]
|
Inwestor
|
Z regulaminu: "W skrócie, jeśli chcesz obstawić te samo spotkanie co przeciwnik to musi to być taki typ, że nie ma możliwości żeby oba typy były trafione." Radek_89, czy to nie jest napisane wprost?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|