Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#1760362 - 09/11/2007 04:51 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: KfjatekZapomnialHasla]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Wracając jeszcze do kwestii meczu Lech Poznań-Polonia Bytom to warto trochę napisać o bytomskiej Polonii. Niestety okazuje się, że na Bułgarskiej czeka na iście "serowa" rywalizacja.

Dobrze wiemy, że ser żółty ma dziury tak samo jak obrony Lecha i Polonii. Sporo już napisaliśmy tutaj w dziale o Lechu Poznań czas więc na Bytom.

W składzie beniaminka zabraknie także imponującej ilości obrońców. Od dłuższego czasu poza grą są: Adrian Klepczyński, Karol Drej, Tomasz Sosna i Jarosław Kupis. Teraz do tej magicznej czwórki dołączył podstawowy stoper: Grzegorz Jurczyk, który razem z Jakubem Dziółką stworzyli bardzo dobrany duet stoperów.

Niestety brak pauzującego za żółte kratki Jurczyka zmusi trenera Dariusza Fornalaka do postawienia na kogoś ze słowackiego duetu: Kral-Stanko. Warto w tym miejscu przypomnieć, że ci panowie wsławili się fatalną grą w obronie w meczu z Wisłą Kraków (0:5). Dopiero po zmianie tej dwójki przyszły lepsze czasy na Olimpijskiej. Strach się bać powrotu jednego ze Słowaków, bo obaj nie reprezentują poziomu pierwszoligowego!.

Dość ciekawa także będzie rywalizacja pomiędzy PGE GKS Bełchatów a Zagłębiem Sosnowiec. Już przy okazji poprzedniej kolejki pisałem, że Sosnowiec to taki wdzięczny przeciwnik. Tą drużynę lubią wszystkie zespoły naszej ligi, które mają problem w odniesieniu zwycięstwa. Wystarczy tylko spojrzeć na ŁKS Łódź. Z kim to Łodzianie wygrali jedyne spotkanie?. Oczywiście z Zagłębiem Sosnowiec.

Jednak ważniejszą wiadomością dla tej rywalizacji będzie brak czołowego snajpera Sosnowiczan - Marcin Folca, który musi pauzować za nadmiar żółtek na koncie. Trener Szukiełowicz cieszy się, że powraca Grzegorz Kmiecik. Jednak gra młodego Kmiecika to dramat a przecież nie tak dawno temu jeszcze ten piłkarz sięgał do kieliszka za co został wykluczony z pierwszego zespołu. W ataku także po kontuzji nie wiadomo czy w pełnej formie zobaczymy pewnie Przemysława Oziębałę. Kieyd oglądałem powtórki na stacji komercyjnej to byłem w szoku ile ten chłopak doznał cierpienia w meczu z Widzewem Łódź. Jeśli chodzi o inne formacje to zabraknie jeszcze Dżenana Hosicia. Jest to także spora strata dla Zagłębia.

W dużo lepszej kadrowo sytuacji jest PGE GKS Bełchatów. Tutaj trener Orest Lenczyk nie będzie mógł skorzystać z usług Mariusza Ujka, który użył bardzo obelżywych słów do sędziego Marcina Szulca. Kara to trzy mecze dyskwalifikacji. Jednak trener Lenczyk ma w swoim składzie Dawida Nowaka czy też Costly'iego. Więc brak Mariusza nie będzie, aż tak widoczny jak to ma miejsce w przypadku Marcina Folca.

Niestety przed zbliżającą się rywalizacją nad zespołem zebrały się już nie tylko ciemne chmury, ale duży huragan. Wróbelki ćwierkają, że jeśli Sosnowiec zdobędzie choćby punkt na Sportowej to Orest Lenczyk pożegna się z funkcją pierwszego szkoleniowca. Do tego doszło wielkie nie zadowolenie fanów, którzy po meczu z Górnikiem Zabrze powiedzieli co myślą. Słowa nie były miłe a najbardziej dotchnęły Tomasza Jarzębowskiego.

W tej rywalizacji faworytem będzie PGE GKS Bełchatów ten zespół jest na musie. Myślę, że staną na wysokości zadania i wygrają. Patrząc na grę Sosnowca to tylko Szymon Gąsiński jest pozytywną postacią. Mecz z Widzewem Łódź mógł zakończyć się przegraną (0:3) i nikt w Zagłębiu Dąbrowskim nie mógł by mieć o to pretensji.

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
Bonus: Unibet
#1760894 - 09/11/2007 06:47 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: Ignorator]
b3str Offline
member

Meldunek: 20/09/2007
Zagłębie Lubin-Górnik Zabrze
Zabrze świetnie sobie radzi, jestem im winny przeprosiny za ostatnią kolejkę gdzie upatrywałem zwycięstwa gości.Tak czy siak Bełchatów miał wiele okazji by strzelić w pierwszych dwóch kwadransach, niestety Ujek pokazał że juz nic z niego nie wyrośnie, brak pomysłu na gre i głupota pomogły jednie obroncom Zabrza na wykonanie swojej pracy.Zagłębie po wygranej w Krakowie beda skoncentrowani jedynie na zgarnięciu pelnej puli w meczu z Górnikiem.Wkońcu bramke strzelił Włodarczyk, jak sam sądzi-"Odlicza do setki", zobaczymy.Ostatnie domowe mecze Zagłębia to kataklizm nic wspólnego z piłką nożną niemający.Gdyby nie gole Stasiaka i Arboledy w ostatnich minutach(kolejno na 2:1 z ŁKS`em i 2:1 z Sosnowcem), to kursy na Lubin były by moze nieco wyzsze przed meczem z Gornikiem.Lubinianie jednak wywiezli 3pkt z Krakowa wiec teoretycznie sa w stanie wygrac mecz z Zabrzem.Gospodarze wymęczą pewnie skromne zwycięstwo, typ w zupełnosci na czuja, 1:0, 2:1 - coś takiego pewnie Lubin ugra.
Typ:Zaglebie Lubin-Gornik Zabrze hc (0:1) X @3,50 Bet at Home

Do góry
#1761522 - 09/11/2007 20:09 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: b3str]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
bardzo fajny typ b3str

Ja może spróbuje coś wykombinowac do dzisiejszego meczu, choć nie będe ukrywal, że głownie po to żeby się lepiej oglądało mecz \:p

Dzisiaj do Warszawy przyjeżdza Jagiellonia i jak napisał Chaoz wystąpi bez Markiewicza i Vuka. Natomiast Legia zagra bez Edsona, który strelil pierwszą bramkę z Ruchem. Bramki które padały w niedziele w stolicy to głównie dzięki babolom bramkarza i obrońcy niebieskich. Ale i tak chyba jeszcze bardziej fartowne bramki strzelała Jaga (1 - z wolnego Markiewicz wrzucał piłke a ona mineła wszystkich i chyc do bramki, 2 - ładny wolej Kwieka odbija się od pleców Vuka, 3 - swojak roku Kikuta \:D \:D \:D 4 - znów proba wrzutki, która się skończyła lobem nad Kotorem)
Co nei zmienia faktu, że Jaga strzeliła 7 bramek w 2 meczach (wcześniej wygrywając 3-1 z Odrą) W Legii siła ataku dużo słabsza: Grzelak, który sam przyznaje że kibice za nim nie przepadają, Korzym który strzelił tylko jedną bramkę i jedynie Czinjama z tymże z nim jest taki dziwny fakt, że nigdy nie strzela w 2 meczach z rzędu!! Do tego brak Edsona, który potrafił strzleć z daleka. Stałę fragment to zdecydowanie będzie plus dla Jagi gdzie każdy z 4 obrońcow ma min 190 cm. wzrostu.

Zagranie na X2 raczej nie wchodzi w gre, tym bardziej 1.30 na Legie. Więc ja skusze się na taki typ:
Legia - Jaga (+1,5) 2 kurs 2.15
buk: 10bet
Stawka: 3/10

Do góry
#1761550 - 09/11/2007 20:21 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: drfocus]
KfjatekZapomnialHasla Offline
journeyman

Meldunek: 03/10/2007
drfocus - widziałem co prawda tylko 1 mecz Jagi (ostatni), ale ich gra obronna wygląda słabo. Lech w Białymstoku naprawdę powinien strzelić min. 5 goli (obiektywnie). Myślę, że Legia która prawie w każdym meczu u siebie ma dużo sytuacji strzeleckich, może dziś trochę postrzelać.

Ja liczę na over, tymbardziej iż L notowała ostatnio dużo underow i już w meczu z Ruchem powinno być spokojnie >2,5. Co się odwlecze..

Typ: OVER 2,5 gola

Do góry
#1761556 - 09/11/2007 20:24 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: drfocus]
Stalion Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/10/2006
A co myslicie o typie na Legia under 2,5 gola?

Legia za wiele bramek ani nie strzela, ani nie traci. Jaga bez watpienia zlapala wiatr, co moze spowodowac ze mecz bedzie naprawde zaciety.
W Warszawie bedzie mogl zagrac Astiz, ktory z Ruchem nie gral.

Ciekawe z jakiej strony pokaza sie kibice na Lazienkowskiej \:p

Kurs na under to 1.85 (expekt).
Osobiscie jeszcze chodzi po glowie takie cos:
Legia Warszawa - Jagiellonia Bialystok
typ: dokl.wynik - 1:0
kurs: 6.50 (expekt)

-----------------------------------------------------------------
Ryszard Wieczorek oglosil kadre na mecz w Lubinie:

Boris Peskovic,Tomasz Laskowski

Sławomir Jarczyk,Tomasz Hajto,Mariusz Pawelec,Tadas Papeckys,Michał Pazdan,Adam Marciniak

Marius Kiżys,Konrad Gołoś,Piotr Gierczak,Jerzy Brzęczek,Piotr Madejski,Dariusz Stachowiak,Adam Danch,Piotr Malinowski

Dawid Jarka,Tomasz Zahorski,Tomasz Moskal

W Gorniku nie zagra Smirnovs jednak wydaje mi sie ze Ryszard Wieczorek bez problemu go zastapi.

- Wygraliśmy ostatni mecz z zespołem z czołówki, jakim jest GKS Bełchatów. Lubinianie to również drużyna z góry tabeli i stać nas na wywalczenie u nich nawet kompletu punktów. Drużyna trenera Wieczorka gra coraz lepiej - uważa Krzysztof Hetmański, dyrektor klubu z Zabrza.

Widac ze nadzieje na Slasku sa bardzo rozbudzone. Jak to wszystko sie skonczy dowiemy sie juz jutro

Pozdrawiam

Do góry
#1761570 - 09/11/2007 20:32 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: Misiaski]
Stalion Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: misiek1991
Wisła Kraków-Groclin Grodzisk
Wisła na krajowym podworku u siebie kurs 1.70? To nie zdarza sie czesto. Mimo osłabien kadrowych to powinni sobie dac rade.

I sprobowac zagrac na taki typ. Tez ciekawe. W expie dalej stoi Wisla po kursie 1.7.
Szkoda ze Dudka ma taka kontuzje. W wywiadach az "czuc" ten zal ze nie bedzie mogl zagrac z Belgia. Na jego miejsce zostal powolany Kielbowicz. Zobaczymy co pokaze Legionista.
Trener Skorza na pewno cos interesujacego wymysli. Watpie, aby Groclin wywiozl chociaz punkt z Krakowa.
A kurs ~ 1.7 wydaje sie byc bardzo atrakcyjny...

--------------------------------------------------------
A widze Kfjatek, ze mamy troche inne podejscie do dzisiejszego meczu (under - over)

Do góry
#1761589 - 09/11/2007 20:38 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: drfocus]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
zdecydowanie popieram typ Jagiellonia +1,5 . Legia z Ruchem nie grala jakiejs niesamowitej pilki , glupie bledy i wynik 2-0 ot tyle jak dla mnie , choc wiadomo ze byla druzyna lepsza.

Dziwie sie natomiast ze nikt nie probuje zagrac

Odra - Cracovia 1 2.00

To co Cracovia prezentuje w tym roku na wyjazdach to chyba jakis maly rekordzik jest , nieprawdopodobne zeby zdobyc po tylu kolejkach 1 gola (przypadkowego przy stanie 0-3 w Poznaniu) i przegrac wszystkie mecze dotychczasowe. Kto choc raz widzial jak Pasy graja na wyjezdzie ( a ja nie raz na zywo ) to wie ze w zadnym z tych meczy nie byli strona lepsza ( w Kielcach niezly wystep ale wynik 0-2 , natomiast na Widzewie , w Chorzowie z Polonia gra byla wrecz katastrofalna ) . Duzo sie mowi o konflikcie zawodnikow z trenerem , ze graja "pod" niego na wyjazdach. Przykro mi to mowic ale nie licze na nawet 1 pkt w Wodzislawiu , zawsze ciezko sie tam nam gralo , a Odra pokazala juz nie raz ze u siebie potrafi powalczyc z kazdym , a dzis zapewne przeciwnik bedzie w zasiegu. Cracovia potrzebuje punktow na gwalt , ale nikt nam ich nie podaruje , i patrzac na to spotkanie chlodnym okiem nie widze innej opcji niz wygrana gospodarzy , moze nawet 2-0. Taktyka 3-5-2 to przestarzala metoda Majewskiego , i na obecne lata NIESKUTECZNA ,3 obroncow moze byc ale obroncow klasowych a niestety Skrzynski ,Radwanski powoli najlepsze momenty swojej kariety maja za soba i popelniaja mase kardylalnych bledow , do tego dochodzi niemoc strzelecka . Podsumowujac spodziewam sie kontynuowania KOSZMARNEJ SERII WYJAZDOWEJ i porazki w Wodzislawiu z Odra, kurs dosc dobry, warto sprobowac.

Odra - Cracovia typ 1 kurs 2.00

Do góry
#1761635 - 09/11/2007 20:53 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: Stalion]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Kfjatekktóryniechsobiezapiszehasłowtelefonie. Co do obrony Jagi to fakt jest słabiuska, ale ofensywa Legii wcale nie jest lepsza bo ja naprawdę nie widze kto ma strzelac bramki i wcale nie zdziwie się jak skończy się tak jak pisze Stalion choć ja bardziej tam widze 2:1, a może nawet powtórzy się wynik ze sparingu jaki się odbył tej jesieni:
Legia - Jaga 2:2

Także ja tu także widze over 2,5 gole jesli juz coś

Co do Wisły, to ostatnio wygrywa wszystko jedną bramką i kiedyś się to zemści. Już w meczu se słabiutkim ŁKS jakby Klatt był troszkę bardziej skuteczny to kto wie czy by nie było niespodzianki. Jednak 1,7 kusi \:\)

Do góry
#1761666 - 09/11/2007 21:16 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: drfocus]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

I jeszcze taka mała ciekawostka. Legia nie zremisowała w pojedynku ligowym na swoim boisku od 25 spotkan!!

Do góry
#1761668 - 09/11/2007 21:17 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: drfocus]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: drfocus
I jeszcze taka mała ciekawostka. Legia nie zremisowała w pojedynku ligowym od 25 spotkan!!

We wszysykich meczach a nie tylko na swoim boisku, miało być

Do góry
#1761721 - 09/11/2007 21:39 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: drfocus]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
Co myslicie o tym ze Piechna strzeli bramke Koronie?? Bylaby to jego pierwsza bramka po powrocie na polskie boiska. Chlop zarzeka sie ze strzeli ta bramke wlasnie w niedziele swojemu bylemu klubowi. Z jednej strony napewno motywacja bedzie u niego wieksza, chec "przypomnienia o sobie" dzialaczom Korony, trenerom(choc gral w Koronie za kadencji Wieczorka), z drugiej strony zawodnicy Korony znaja go swietnie, a przynajmniej wiekszosc zawodnikow, bo kilka nowych ogniw przybylo od czasu wyjazdu Kielbasy do Rosji. Korona bedzie mocno oslabiona... Bonin, Hermes, Bednarek, Celeban, Sobolewski, Gajtkowski, Robak - oni wszyscy nie zagraja wiekszosc z powodu kontuzji, lub tak jak Robak pauzuje za kartki.

Do góry
#1761755 - 09/11/2007 21:57 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: drfocus]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005
Originally Posted By: KfjatekZapomnialHasla
drfocus - widziałem co prawda tylko 1 mecz Jagi (ostatni), ale ich gra obronna wygląda słabo. Lech w Białymstoku naprawdę powinien strzelić min. 5 goli (obiektywnie).

obiektywnie to ja moge napisac ze idac za ciosem po 2-0 moglo byc wyzej juz do przerwy (2 interwencje Kotora przy strzalach z dystansu Markiewicza) a przy 2-2 na samym poczatku 2 polowy Jarecki z 3 metrow w bramkarza i dobija nad bramka.. w 2 polowie Lech nie istnial i moglo byc duzo wyzej niz 4-2 chocby swietna szansa Vahana gdzie kiwna wszystkich obroncow i Kotor wybil noga, czy w ostatnich sekundach rajd Wasiluka przez cale boisko, wymijajac pilkarzy Lecha jak tyczki (to jest lewy obronca ) i dopiero Kotor broni sam na sam... wiec skoro byles i widziales to obiektywizm masz b.slaby.. Lech przycisnal po golu na 2-2 i wtedy mial 2 swietne szanse i nic poza tym..
Aha co do tej nedznej gry w obronie Jagi to chcialbym zauwazyc ze oslabia ja jedynie Kałużny grajacy na srodku z Rodneiem i to jego bledy musza b. czesto latac Rodnei z Nawotczynskim (Kfjatek pewnie widziales gdzie przy golu na 2-2 byl Rengifo a gdzie Kałużny
\:D )

Originally Posted By: drfocus
a może nawet powtórzy się wynik ze sparingu jaki się odbył tej jesieni:
Legia - Jaga 2:2

nie przykladalbym wagi do tego wyniku gdyz obie ekipy graly rezerwami a gole dla Jagi w odstepie minuty strzelil jeden z mlodszych wychowankow bedacych w kadrze Jagi.

Pozdrawiam

Do góry
#1761757 - 09/11/2007 21:58 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: Dziabor]
antyfutbol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2005
Legia Warszawa - Jagiellonia Białystok

Legia podejmować będzie Jagiellonie Białystok. Gospodarze przeżywają kryzys. Grają zdecydowanie gorzej niż w pierwszej części rundy. Ich ostatnie zwycięstwo z Ruchem jest wynikiem koszmarnych błędów przeciwników, a nie ich genialnej gry. Legia zagra w tym meczu bez Edsona, co jest sporym osłabieniem. Jagiellonia natomiast gra teraz bardzo dobrą piłkę. W ostatnim spotkaniu pokonała Lech Poznań aż 4:2, co jest świetnym wynikiem. Myślę, że wcale Legii nie będzie tak łatwo wygrać, jak na to wskazują kursy.W drużynie gości zabraknie Markiewicza i Vuka Sotirovicia. Jaga potrafi strzelać bramki, a przy ostatniej fatalnej dyspozycji obrony Legii jest to bardzo możliwe. Legia będzie musiała nadrabiać w ataku, więc szykuje nam się over.Dodatkową motywacją dla piłkarzy powinna być obecność na trybunach przedstawicieli Racingu Santander.

Do góry
#1761762 - 09/11/2007 21:59 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: Dziabor]
Stalion Offline
Carpal Tunnel

Ale nie ma co ukrywac ze Kielbasa sie zepsula.
Wyjazd do Rosji, ze wzgledow finansowych byl bardzo dobry, ale ze wzgledow czysto sportowych zle sie skonczyl.
Ten 31-letni napastnik nie wniosl czegos ciekawego do gry Widzewa.
Warto zauwazyc jak byl postrzegany po przyjsciu do Lodzi. Przez wielu byl uwazany za olbrzymia nadzieje. A teraz, sam trener Zub wypowiada sie o nim sceptycznie.
Grzegorz ostatnio pokazal tez swoja ostrzejsza gre. Chce bardzo strzelic, ale nie wiem czy mu sie to uda.

Dziabor, a jaki jest w ogole kurs na to ze Piechna strzeli? (bo u mnie w Expekcie tego nie ma).

Tak na wesolo:
A czy wiecie ze panieńskie nazwisko żony Grzegorza Piechny, Izabeli, brzmi również Piechna ? \:p

Do góry
#1761765 - 09/11/2007 22:01 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: antyfutbol]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: michael89
Dodatkową motywacją dla piłkarzy powinna być obecność na trybunach przedstawicieli Racingu Santander.

na trybunach bedzie takze Leo, a to dla pilkarzy Jagi niecodzienne wydarzenie \:\)

Do góry
#1761781 - 09/11/2007 22:08 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: Stalion]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
na wsiach tak jest, ze pol wsi ma takie same nazwisko \:\) na wsi u mojej babci tez pol wioski na nazwisko Lis, choc bliskiego pokrewienstwa nie ma,

co do Kielbasy to fakt ze sie zespula, Korona zrobila swietny interes sprzedajac go do Rosji za spora sumke, jak na polskie warunki, wkoncu krol strzelcow nie wiem co brac bardziej pod uwage to ze Piechna chce bardzo strzelic i odblokowac sie w meczu z Korona, czy to ze Korona jest oslabiona, zagra sporo zawodnikow ktorzy zazwyczaj siedzieli na lawce i ktorzy dobrze znaja Piechne ze wspolnych wystepow. sam kursow jeszcze nie patrzylem, chcialem tylko podrzucuic taki temat do dyskusji, bo wkoncu Kielbasa to fenomen, czlowiek z nikad, trach, bum i krola strzelcow OE zdobyl

Do góry
#1761960 - 09/11/2007 23:32 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: Dziabor]
santiago Offline
veteran

Meldunek: 25/11/2004
Tak samo jak na Kiełbasie Korona dobry interes zrobiła na Golanskim:) pod wzgledem finansowym...

Ale nie o tym, przegladam meczyki na weekend i jestem troszke zdziwiony. Na Wisłe kursy w okolicach 1,7. A czemu tak wysoko:) Ja to biore jak nic, na Wisłe w domu juz w tym sezonie wiecej nie bedzie. Groclin wcale nie jest taki mocny, to ze wysoko ograł Korone to niewiele mowi. Bo miał szczescie z tym karnym a do tego Korona jest chyba niestety w dołku.

Wisła-Groclin 1 1,7

pozdrawiam

Do góry
#1762040 - 10/11/2007 00:20 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: santiago]
pescar Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2005
Legia Warszawa- Jagiellonia Białystok
Typ: under2,5

Rewelacja początku sezonu znacząco obniżyła jakoś i efektywność swojej gry w porównaniu do pierwszych 7 kolejek gdzie odnieśli komplet zwycięstw.

Jagiellonia jako beniaminek nie miała na początku łatwo ale z czasem wyrosła na beniaminka, który najwięcej wniósł do OE.

Widać, że gra Legii nie układa się już tak dobrze i Legioniści mają problemy ze strzelaniem bramek. Nie licząc ostatniego meczu to Legia nie strzeliła żadnej bramki w 3 meczach.

Ostatnio zwycięstwo 2:0 z Ruchem ale największą zasługę przy pierwszej bramce miał bramkarz Ruchu, który puścił piłkę po strzale Edsona pod pachą. Może i strzał był silny ale na pewno była możliwość jeżeli nie złapania piłki to przynajmniej jej odbicia. Druga bramka to fatalne nieporozumienie między obrońcą, a bramkarzem, który wykorzystał najgroźniejszy zawodnik Legii- Chinyama.
Czarnoskóry napastnik nie zagra od początku meczu bo groźniejszy jest jak wchodzi z ławki rezerwowych, więc pewnie w talii Urbana będzie pełnił rolę jokera, a od początku szansę kolejną dostanie Grzelak, który ani formą ani skutecznością nie grzeszy.

Brak będzie również strzelca pierwszej bramki z Ruchem Edsona, któy jest kontuzjowany i na pewno nie zagra. W jego miejsce powołany został Grosicki vel Hazardzista ale raczej nie zagra przynajmniej od początku.

Nie najlepiej układa się gra Legii w środku pola gdzie Roger i Giza nie do końca potrafią dobrze funkcjonować obok siebie. Do tego Giza bardzo nieskuteczny. W każdym meczu ma świetne okazje ale w każdym z nich jest daleki od zdobycia bramki. Jeżeli goście dobrze będą grać w środku pola to mogą ograniczyć wpływy Rogera i Gizy na zespół.

O obronę Legionistów się nie boję bo wygląda solidnie i nawet do zdrowia wrócił Astiz, który jest najjaśniejszym punktem.

Moje obawy budzi postawa Jagielloni bo jest to drużyna raczej overowa, która ostatnio ze zdobywaniem bramek nie ma problemu i do tego nauczyła się w OE wygrywać na wyjeździe.
Jednak spodziewam się że goście zagrają inaczej niż do tej pory i jednak bardziej skoncentrują się na grze defensywnej bo wszystkie drużyny, które przyjeżdżają na Legię mocno dbają o bronienie dostępu do bramki, więc powinna na tym ucierpieć trochę gra ofensywna co jest sprzyjająca underowi. w przypadku Jagielloni, która w stolicy przyjedzie bez pauzującego za kartki kapitana Jacka Markiewicza oraz kontuzjowanego Serba Vuka Sotirovicia.

Jeszcze należy dodać, że nadal trwa protest kibiców, który udało się trochę załagodzić i nie ma być już śpiewów na temat właściciela klubu ale i dopingu też nie będzie po za końcówką I i II połowy.

Ja zagram to dopiero na live jak zobaczę jak wygląda gra obu drużyn. Może nawet jak Legia strzeli bramkę to kursy urosną to wtedy zagram. Bo nie spodziewam się wielu bramek.
Dokładny wynik 1:0 dla Legii

Mój typ:
under2,5
1,85
expekt

Do góry
#1762074 - 10/11/2007 00:36 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: pescar]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: pescar
Jednak spodziewam się że goście zagrają inaczej niż do tej pory i jednak bardziej skoncentrują się na grze defensywnej bo wszystkie drużyny, które przyjeżdżają na Legię mocno dbają o bronienie dostępu do bramki, więc powinna na tym ucierpieć trochę gra ofensywna co jest sprzyjająca underowi.

"- Przed meczem z Lechem mówiłem, że absolutnie nie interesuje mnie jeden punkt. No i co? Wyszło na moje. I jeszcze jedno. Nie jesteśmy chłopcami do bicia – powiedział „Przeglądowi Sportowemu” Łukasz Nawotczyński.

W meczu z Lechem był jednym z najlepszych piłkarzy Jagiellonii. Teraz czeka ich wyprawa do Warszawy. – Trzeba podejść do tego meczu spokojnie, nie na klęczkach, bo bać się nie ma czego. Teraz też mówię: przyjedziemy do Warszawy po punkty, a nie punkt, bo my nie jesteśmy Jagiellonia Częstochowa, tylko Białystok. Obrony Częstochowy nie planujemy. Zawsze gramy o zwycięstwo."
taki tam znalazlem fragment ;\)
pewnie bedzie ze slepo wierze w Jage ale szczerze mowiac remis bedzie w tym meczu przeogromnym sukcesem \:\)

Do góry
#1762221 - 10/11/2007 01:45 Re: 14 kolejka Orange Extraklasa 09-11 listopad [Re: Chaoz]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
W naszych rozmowach przed ligowych zabrakło mi komentarza jeszcze jednego naszego kolegi 19marcin08. Jestem sam ciekawy jak Marcin widzi rywalizację pomiędzy Ruchem Chorzów a ŁKS-em. Kurs na to spotkanie w moim odczuciu jeszcze przeszacowany.

Oczywiście można powiedzieć, że Ruch zagrało słabo na Łazienkowskiej i popełnił dwa dziecinne błędy. Jednak przez większość część spotkania grał naprawdę dobrze i gdyby nie te dwa oczywiste błędy to być może padłby nawet remis.

Słusznie zauważył Stalion, że na Cichej Ruch gra zupełnie inaczej niż na wyjeździe, bo przecież nawet w przegramy dość wyraźnie meczu z Wisłą Kraków pokazali się z dobrej strony.

Sam jestem ciekawy waszych komentarz odnośnie tego spotkania, któremu jednak poświęciliśmy zbyt mało miejsca \:\)

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro