Opcje tematu
#1740468 - 03/11/2007 10:01 II LIGA - 18. Kolejka
Valverde Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/11/2005

Do góry
Bonus: Unibet
#1740469 - 03/11/2007 10:02 Re: II LIGA - 18. Kolejka [Re: Valverde]
Valverde Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/11/2005
<B>ŁKS Łomża – GKS Jastrzębie</B>
Typ: 2
Kurs: 2.60
Buk: Expekt
Stawka: 6/10

Zespół z Łomży już od dłuższego czasu ma spore problemy finansowe, co przekłada się na osiągane przezeń wyniki. Zaledwie punkt w starciach z outsiderami II ligi Kmitą Zabierzów i Pelikanem Łowicz, to wynik aż nadto mizerny. Jakby tego było mało w klubie jest sporo kontuzji w efekcie czego w dzisiejszym spotkaniu szkoleniowiec gospodarzy będzie miał do dyspozycji zaledwie 13 zawodników. Z kolei Jastrzębie ostatnio notuje całkiem dobre wyniki, czego ukoronowaniem była wyjazdowa wygrana w Płocku. Jak dla mnie na chwilę obecną beniaminek ze Śląska prezentuje się zdecydowanie lepiej i to on jest faworytem dzisiejszego spotkania. Spodziewałem się kursu w okolicach 1.80, dlatego też 2.60 biorę od Expekta z pocałowaniem w rękę.

Do góry
#1740669 - 03/11/2007 16:59 Re: II LIGA - 18. Kolejka [Re: Valverde]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Valverde mam nadzieję, że nie zagrałeś tego spotkania mocno. Oczywiście Łomża ma nie tylko już wielkie problemy, ale nawet gigantyczne. Od dawna mówiło się, że klub trzeba wycofać z drugiej ligi, ale jest jedno ...ale. Wszystkie relacje przed meczowe dotyczące GKS Jastrzębie zaczynają się od zdania: "W jastrzębskim GKS-ie nadal plaga kontuzji". W zbliżającym się meczu zabraknie:
Jakub Kafka, Artur Jędrzejczyk, Witold Wawrzyczek, Kamil Wilczek. Nadal do końca nie są zdrowi: Robert Żbikowski i Marcin Bednarek. Oczywiście znakomita większość powie, że wygrali z Wisłą Płock, ale trzeba sobie jasno powiedzieć, że "Nafciarze" grają fatalnie. Oby przyjście Leszka Ojrzyńskiego zmieniło tą sytuację.

W tej kolejce bardziej podoba mi się Polonia Warszawa, która pod wodzą trener Dariusza Wdowczyka pokonała już w Pucharze Polski samą Koronę Kielce. Widać , że powrót dawnego szkoleniowca z, którym "Czarne Koszule" zdobywały mistrzostwo Polski w 2000 roku wpłynął na nich mobilizująco. Jeśli dzisiaj Polonia wygra to dołączy do czołówki ligowej i bramy ekstraklasy powoli dla niej zaczną się otwierać.

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#1740979 - 03/11/2007 18:36 Re: II LIGA - 18. Kolejka [Re: Ignorator]
Grzesiek_890 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/05/2005
Może ja się wypowiem. Dziś jest pierwszy mecz w sezonie na którym mnie nie będzie. GKS wystąpi dziś najprawdopodobniej w takim samym składzie jak w Płocku. Jakub Kafka kontuzjowany jednak dobrze zastępuje go Piotr Paś. Jędrzejczyk nie grał już parę razy w sezonie z powodu kartek i jego braku bardzo nie odczuwaliśmy. Wawrzyczek nie gra od dłuższego czasy, jednak świetnie zastępuje go Kamil Wilczek, który w tym meczu zagra. Żbikowski już bez kontuzji ale nie cały pewnie. Pewnie wejdzie w drugiej połowie. O zespole Łomży wypowiedział się Valverde, nie będe się powtarzał, ale widać jak bardzo jest źle. Ja z mojej strony proponuję zagrać oczywiście GKS. Pozdrawiam

Do góry
#1741474 - 03/11/2007 21:22 Re: II LIGA - 18. Kolejka [Re: Grzesiek_890]
Qubi Offline
veteran

Meldunek: 29/04/2005
Drobne info na temat Tura Turek.
Podobno (zasłyszane przy okazji 1 listopada od wuja, który jest wiernym fanem) mają mały szpital w zespole, ma nie grać 5 lub 6 zawodników z podstawowego składu z powodu kontuzji (niestety nie znam nazwisk) oraz kolejny zawodnik z powodu czerwonej kartki.

Do góry
#1744038 - 04/11/2007 03:44 Re: II LIGA - 18. Kolejka [Re: Qubi]
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Qubi, a jak pewne jest to info bo wchodzę teraz na strony Motoru i Turka i nic o kontuzjach w Turku nie piszą. Wydaje się jednak, że pewnym typem na to spotkanie jest zagranie handicapu na Motor w profesjonalu znalazłem taki typ bop jakoś wątpię, żeby Tur wygrał różnicą 2 bramek do składu Motoru wraca ich najlepszy strzelec Daniel Koczon. Jest to mecz 2 beniaminków, którzy znajdują się w dole tabeli dlatego bęzie to przysłowiowy mecz o 6 punktów jak to jednak w takich przypadkach bywa często takie mecze są bardzo nudne z niewielką liczbą akcji i kończy się 0:0 ale ja jednak stawiałbym w tym meczu X2 bo jak nie z Turem to z kim gracze Motoru mają zdobywac punkty na wyjeździe ?

Znicz Pruszków - Pelikan Łowicz 1
Tutaj wydaje się, że pewka jutrzejszych meczów 2 ligowych. ZNicz bez zwycięstwa od 4 kolejek po 3 kolejnych porażkach zremisowali u siebie z Podbeskidziem w ostatniej. Nadarza sie wspaniała okazja do zakończenia tej czarnej serii bo do Pruszkowa przyjeżdża najsłabsza drużyna 2 ligi,a więc Pelikan Łowicz, który wszystkie mecze na wyjeździe przegrał nie sądzę żeby zmieniło się to po meczu ze Zniczem chociaż Łowiczanie zaprezentowalui się sotatnio dobzre wmeczu wyjazdowym z Katowicami przaegrywając tylko 2:1. Dodatkowym faktem grania na Znicz jest nowy trener czyli Janusz Wójcik,a wiemy co ozancza przyjście nowego trenera do drużyny, dodatkowa moblizacja wśród piłkarzy. Większośc przypadków przyjścia nowego trenera kończy się wygraną drużyny lub przynajmniej remisem. To jest dodatkowy czynnik do stawiania na gospodarzy. Zastanawiam się czy nie grać handicapu na Znicz ale to muszę jeszcze dobrze przemyśleć,a co wy myślicie o wygraniu piłkarzy Znicza różnicą 2 bramek ?

Do góry
#1744901 - 04/11/2007 09:23 Re: II LIGA - 18. Kolejka [Re: grzesol]
RadoMaster Offline
stranger

Meldunek: 05/10/2007
Witam, jesli chodzi o mecz Znicza z Lowiczem to handicap na gospodarzy biore w ciemno! (Bet-at-home 1.95). Przyjscie J.Wojcika jest wielkim wyroznieniem dla takiego klubu jak Znicz Pruszkow. Popularny Wojt jak nikt wprowadza pelna mobilizacje i przede wszsytkim motywacje w szeregi swojej druzyny.

Podsumuwujac

Uwazam ze Znicz wygra to spotkanie minimum 2 bramkami.

Obok Znicza gram rowniez na zwyciestwo Arki w derbach Pomorza. Wiem ze Lechia nie zaznala smaku porazki od kilkunastu spotkan, lecz atut wlasnego boiska, doping kibicow oraz przede wszystkim umiejetnosci sa po stronie Arki!. Dodac trzeba ze nie zagra Bartosz Lawa lecz to akurat po tym co mozna przeczytac w prasie nie jest on w najwyzszej formie i spokojnie zastapic go moze Damian Nawrocik. Arka u siebie wygrala ostatnie spotkania zaliczajace sie do meczow na szczycie. Tj z Wisla Plock i Polonia Wa-wa. Wygrala je pewnie 4:1 oraz 2:0. Bedac zdecydowanie zespolem lepszym. Wracajac do niedawnego spotkania derbowego miedzy tymi druzynami (0:0) czytajac wypowiedzi trenerow oraz zawodnikow mozna wywnioskowac ze Arka byla zespolem lepszym,moze i nie stworzyla wielu klarownych sytuacji ale byla lepsza.Mysle ze potwierdzi to w meczu u siebie. Trener Stawowy od tygodnia powtarza ze caly tygodniowy cykl treningow poswiecony byl wlasnie pod ten mecz, a zwyciestwo w Pucharze Polski z Pasami tylko zwiekszylo morale w szatni Arki.

Reasumujac Arka bedzie miala zdecydowana przewage w polu co przelozy sie na zdecydowanie wieksze posiadanie pilki a co za tym idzie sytuacje bramkowe z ktorych mysle ze niejedna skonczy sie golem dla druzyny Stawowego. Zastanawiam sie jeszcze nad handicapem nad Arka (3.05 ) w bet at homie kusi bardzo....

Do góry
#1744983 - 04/11/2007 15:27 Re: II LIGA - 18. Kolejka [Re: RadoMaster]
jackm Offline
pewny piniądz

Meldunek: 05/12/2004
12:00 GKS Gieksa Katowice - Kmita Zabierzow Pol. 2 Liga

czyzby GKS zmienil nazwe?

Do góry
#1745277 - 04/11/2007 17:36 Re: II LIGA - 18. Kolejka [Re: jackm]
_zvonimir_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/04/2007