#1736198 - 02/11/2007 18:39
Re: NHL 07/08
[Re: jackm]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2006
|
witam Pozdrowienia dla Wuja,Szmajchela i Ralpha za to ze z Nami sa Minionej nocy zerowa skutecznosc wiec NYR MIN i DET do poprawki. jesli na dzis zdecyduje cos zagrac to na pewno forumowicze sie o tym dowiedza . Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1736244 - 02/11/2007 18:48
[Re: nivet]
|
enthusiast
Meldunek: 28/12/2005
|
Witam,
wczorajsza noc - NY Rangers - zaliczone poprawnie. Dzisiaj tak jak już wspominałem na pierwszy plan wysuwa się spotkanie Dallas z Phoenix. Jak dla mnie z trzech powodów -
1)dwóch porażek z rzędu we własnej hali Gwiazd 2)terminarza najbliższych spotkań Kojotów 3)tego że Gwiazdy są po prostu lepszym zespołem
- typuję zwycięstwo gospodarzy, i to w regulaminowym czasie gry. Za mniejszą stawkę zagram dzisiaj również na zwycięstwo New Jersey z Toronto - Diabły chyba w końcu obudziły się z letargu w jaki wprawił je cykl 9 wyjazdowych meczy, i po ostatnim wysokim zwycięstwie z Tampą dzisiaj powinni zainkasować kolejne 2 punkty. Jako że Toronto traci goli na potęgę,a zawodnicy New Jersey w końcu wyregulowali chyba swoje celowniki można zagrać również Over 5,5 - tym bardziej iż Brodeur w tym sezonie narazie ewidentnie nie "błyszczy" Pozdrawiam i życzę trafnych typów.
|
Do góry
|
|
|
|
#1736456 - 02/11/2007 19:36
[Re: Szmajchel]
|
veteran
Meldunek: 12/12/2002
|
Dallas-Phoenix Tym meczem Gwiazdy zakończą serie 3 spotkań w domu i udają się w podróż do: Anaheim, San Jose, Phoenix i LA. Szansa na odniesienie win na wyjeździe będzie mniejsza niż w domu, więc Modano i spółka muszą zabrać się do roboty, by przerwać serię 2 "wtopek" przed własną publicznością - 2:4 z Rekinami i 4:5 z Chicago. Turco w tych meczach puścił 9 goli, a i Smyth w Phoenix nie popisał się zbytnio, bo 3 razy został "ukłuty", ale jednak udało się wygrać 5:3. Kojoty w ostatnim meczu niespodziewanie pokonały St.Louis i dzisiaj rządni rewanżu na Gwiazdach mogą poddać ich ostremu testowi, a zwłaszcza bramkarzy(nie ważne kto stanie przed bramką)- łatwo nie będzie. Jutro Phoenix zagra w domu z Anaheim i o żartach też mowy być nie może - to w końcu rywale z Dywizji. Mam na progresji zwycięstwa Dallas i Anaheim, więc typ wymusza na mnie ustalona wcześniej strategia. Przeglądając bilans spotkań pomiędzy Dallas i Phoenix z ubiegłego sezonu, zarówno w domu jak i na wyjazdach - faworytem wydaje się być ekipa Gwiazd - oby zaświeciły dzisiaj pełnym blaskiem, a Kojoty zawyły z "bólu" po 2 najbliższych porażkach. Typ: 1, 1X, 1(OT+SH)
|
Do góry
|
|
|
|
#1739783 - 03/11/2007 05:17
[Re: lemex]
|
old hand
Meldunek: 29/05/2006
|
A skąd Ci przyszło do głowy, że ja mam zamiar OT Washingtonu grać progresywnie? Remis to taki sam typ jak 1 czy 2, a nawet lepszy, bo z chwilą rozpoczęcia meczu jest trafiony(żart), przynajmniej przez kilka minut czasami. jak na jednorazowy to zdecydowanie najlepszy - ponieważ po najlepszym kursie( oczywiście żart) najlepiej niech wypowiedzą się tropiciele remisów w nhl
|
Do góry
|
|
|
|
#1739907 - 03/11/2007 05:40
[Re: crossmen]
|
member
Meldunek: 20/05/2005
|
Hmm,specem od remisow nie jestem,lecz na dzisiejsza kolejke prognozuje przynajmniej 2 remisy,a ze spotkan 6 daje nam to 33% szans. Jesli gdzies odrzucalbym remis bylbym nierozsadny gdyz moze pasc w kazdym ze spotkan lecz pominolym go w meczu SJ-LAK uwazam iz w tym 2 meczu jest bardzo mozliwy lecz bardziej pasuje mi on jutro. Ponadto jesli diably zagraja w defensywioe tak jak potrafia i ustrzela cokolwiek co jest bardzo prawdopodobne gdyz graja z druzyna ktora ma najbardziej dziurawa obrone-jesli wyeliminuja to w dalszej czesci rozgrywek beda niesamowicie grozni gdyz potencjal w ataku maja dosc spory. Pozatym jak juz powiedzialem wczesniej,wszedzie remis bardzo prawdopodobny.
|
Do góry
|
|
|
|
#1741247 - 03/11/2007 20:09
[Re: Matias88]
|
veteran
|
Phoenix-Anaheim Może to i głupie, może nie rozsądne, może desperackie, może dyletanckie, może ryzykowne, ale kilka dni temu pisałem o swojej koncepcji typowania z udziałem Phoenix i Anaheim. Fakt, że nie spodziewałem się, że Kaczki, wystawią mnie na "strzał", bo to raczej na nie powinno się polować, ale słowo się rzekło. Typ:2,2(ot+sh)
|
Do góry
|
|
|
|
#1743744 - 04/11/2007 02:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
ja sprobuje dzisiaj zupelnie odwrotnie zagrac , ostatnio Phoenix na wyjazdach cos tam pokazuje , a u siebie nie wygrali od 5 spotkan , mysle ze nadszedl czas cos ugrac u siebie PHOENIX - Anaheim typ : 1,1(ot+sh) oprocz tego Senators ze srednim Bostonem powinni znow sobie poradzic , tylko ilez tak mozna he
|
Do góry
|
|
|
|
#1744549 - 04/11/2007 06:03
[Re: jacgan]
|
old hand
Meldunek: 21/09/2005
|
Dziś postanowiłem oprócz Anaheim i St Louis podjąć próbe złamania znakomitej passy Ottawy. Czy ich bilans po najbliższych 6 meczach będzie wyglądać (16-1-1) ? Dziś pierwsza przeszkoda - Boston. O ile dziś Senatorom powinno być łatwo to jutro Niedzwiadki beda napewno probowli wziac rewanz we wlasnej hali za ewentualna dzisiejsza porazke. A więc na dzisiejsza noc: Ottawa - Boston 2 lub OT St.Louis - Chicago 1 lub OT Phoenix - Anaheim 2 - postawiłem "czystą" dwójke z racji tego że 2 ostatnie mecze Kaczek nie skonczyły sie w 60 min. 3 raz z rzędu OT pada rzadko... Dlaczego na Nutki nie bede pisał, bo kto czyta temat ten wie Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1744608 - 04/11/2007 06:26
[Re: Hans]
|
Carpal Tunnel
|
Witam Dzis krotko i na temat bo jakies przeziebienie mnie bierze. New York Rangers - New Jersey Devils Polujemy na porażke strażników i dzis krok numer 3, mysle ze Diably moga postawic sie druzynie z NY i zagrać dziś dla mnie. 3 poziom progresji na L NYR @ 3.60 1j Betway Minnesota Wild - Calgary Flames Dzikusy przezywaja ostatnio cięzkie chwile i kto wie czy dzis nie usmaża w "Płomieniach". Czy po tym meczu na koncie Minnesoty bedzie widniało 6 porażek z rzedu ? Bardzo prawdopodobne bo mecz z CGY to bój w dywizji Northwest, a jak wiadomo każdy mecz z tej samej dywizji jest bardzo cięzki. Wild przegrac mogą ale nie muszą, zobaczymy co pokażą, ja życze im jak najlepiej. 3 poziom progresji na W MIN @ 2.30 2.5j Betsafe
|
Do góry
|
|
|
|
#1745039 - 04/11/2007 16:05
|
Carpal Tunnel
|
3 poziom progresji na L NYR @ 3.60 1j -1 3 poziom progresji na W MIN @ 2.30 2.5j +3.25
Dzikusy ustrzeleni Na Strażników jeszcze poczekam bo dzis wygrali po SO. Co do postu Lemexa to nic tylko sie z Nim zgadzac w 100%. W takiej lidze jak NHL nie ma słabych i mocnych. Tutaj po passie 6 porazek moze i nawet na pewno przyjdzie wieksza/mniejsza passa wygranych. Tak to juz jest, sa druzyny ktore graja w kratke - wtedy musimy wejsc w ich ta krate i trafic Są też teamy ktore graja seriami, w tym przypadku jednak trzeba czasem troche wiecej cierpliwosci na postawienie plusika przy konkretnej druzynce. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1745869 - 04/11/2007 19:42
|
veteran
|
Columbus-St.Louis Kurtki są jedną z ekip, która mnie w tym sezonie jak na razie zaskakuje na +. Lecleire i Norrena grają na wysokim poziomie, a reszta ekipy w niczym nie odbiega od poziomu prezentowanego przez ekipy teoretycznie lepsze. Zastanawiam się, ile meczy z rzędu może nie przegrać Columbus w reg.time? "Wpadli" teraz w serię meczy, które dały im zwycięstwo za zwycięstwem: 7:4 w Chicago, w domu 3:0 z St.Louis i 2:1 z San Jose oraz na wyjeździe 4:1 z Los Angeles i porażka po OT 1:2 z Anaheim. Czeka ich teraz sporo meczy wewnątrz Dywizji i głównie w tym upatruje swojej szansy na "celny strzał". 4.11 dom z St.Louis 7.11 wyjazd do Chicago 9.11 wyjazd do Detroit 10.11 wyjazd do Nashville 12.11 dom z Nashville 14.11 dom z Chicago 16.11 wyjazd do St.Louis 18.11 dom z Detroit O ile w tej Dywizji "pierwsze skrzypce" gra Detroit, to sprawa drugiego miejsca w tym sezonie wydaje się wyjątkowo "otwarta" i każda z pozostałych ekip przed fazą PO może się na niej zameldować. St.Louis sprawia wrażenie, że "wracają do gry" po słabszym okresie z zeszłego sezonu. Chicago skoro pokonało dwukrotnie Detroit, wygrało i przegrało z St.Louis, także może "sprać" każdego z rywali do awansu. Nashville "zapaść" z początkowej fazy sezonu już ma za sobą i pomimo przedsezonowych spekulacji jakoś "straszą" rywali i potrafią przegrać jak "mamlasy", by być "hero" za dwa dni z kimś innym. No i Columbus - zagadka dla mnie, ale mecze wewnątrz Dywizji w ciągu nadchodzących 2 tygodni powinny dać promyk światła i chociaż w przybliżeniu określić - "Quo vadis Columbusie". Typ:X2 i handi 1,5 dla St.Louis
|
Do góry
|
|
|
|
#1746880 - 04/11/2007 23:20
|
Carpal Tunnel
|
Czytając post Lemexa mocno zastanawiałem się czy jest sens rzeczywiscie grać na porażke Kurtek... Pytanie zasadnicze brzmi: czy Clb przegra w meczach wymienionych przez Niego? Oczywiscie ze tak. 5 ostatnich mecze w ktorych zrobili 9 punktów to duzo, powiedziałbym nawet że bardzo dużo. Sens gry na porake Niebieskich Kurtek oczywiscie jest, pytanie tylko co z kursami. Dzis podejmuja u siebie Nutki z St.Louis, kurs jest bardzo ładny na "dwójeczke" i warto sprobować. Jednak jeśli dziś przyjezdni nie zagraliby Bluesa to potem Columbus czekaja 3 mecze wyjazdowe a tam jak wiadomo kursy na ich przegrana beda zdecydowanie mniejsze. Kazdy moze sobie poukładac w głowie co zrobić. Ja zabiore sie na wózek z Wujem 1 poziom progresji na L CLB @ 2.95 1j Exp
|
Do góry
|
|
|
|
|
|