Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#1734070 - 02/11/2007 01:27 OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE !
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
OSKARY mecz.pl 2007 czas zacząć.

W tym topicu, każdy będzie mógł podać osoby, które nominuje do
OSKARA 2007 w danej kategorii.
Zmianą w stosunku do lat ubiegłych jest to, że nominację trzeba uzasadnić;
jednym dwoma zdaniami, nominacja musi mieć sens.
Nie nominujcie kogoś, kto w tym roku napisał jednego posta, albo wogóle.
Nominacje, które nie będą uzasadnione, nie będą brane pod uwagę.

W zależności od ilości głosów przyznanych nominowanym osobom, w danej kategorii będą walczyć od 3 do max 5 osób.

W kategorii "OSKAR za całokształt" - nie nominujemy Prema i Experto; laureatów tej nagrody z poprzednich lat.

Zniesiono kategorię "Kogo brakuje na forum"

Nominujemy przez cały listopad. 1-2 grudnia powstanie osobny temat - głosowanie.

---------------

Kategorie:

Typer roku:
Typer roku [piłka nożna]
Typer roku
Typer roku [koszykówka]
Typer roku
Typer roku [US Sports]
Typer roku [sporty zimowe]
Typer roku [sporty motorowe]
Typer roku [tor żużlowy]
Typer roku [piłka ręczna]
Typer roku [siatkówka]
Typer roku [wyścigi konne]
Typer roku [inne sporty]
Pokerzysta roku:
Moderator roku:
Odkrycie roku:
Tekst roku:
Złota malina:
Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt

Edited by Experto (10/11/2007 22:31)

Do góry
Bonus: Unibet
#1734105 - 02/11/2007 01:47 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: [T]-error]
[T]-error Offline
I see dead people

Nominujemy jedną osobę w danej kategorii.
Nie trzeba nominować we wszystkich kategoriach, tylko w tych co do których jesteśmy przekonani ;\)

pzdr))

Do góry
#1734244 - 02/11/2007 02:33 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: [T]-error]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Kategorie:

Typer roku: konstruktor1

konstruktor1 jest najlepszym typerem jeśli chodzi o Anglię. Jego typy są wyszukane w staranny sposób a także trafność i celność jest na wysokim poziomie. W skrócie wielki ekspert od Wielkiej Brytanii.

Typer roku Maxi

Maxi pokazał, że piłka nożna jest jego ukochanym sportem. Typuję wiele spotkań piłkarskich od Hiszpanii po egzotyczną Albanię. Udowodnił swoją pracą na forum, że potrafi celnie typować. Dla mnie osobiście jest ekspertem od Holandii, to tutaj stawiał pierwsze kroki na mecz.pl \:\)

Typer roku Piostar

Dobra i rzeczowa analiza przedmeczowa pozwala mi tutaj na nominację do zwycięstwa.

Typer roku shane

Wybór był bardzo prosty. shane swoją pracą na forum pokazał, że kocha ponad życie Dominet Bank Ekstraligę. Jest wielkim ekspertem w tej dziedzinie. Nigdy mu nie zapomnę meczu z zeszłego sezonu Polpharma Starogard Gdański-Anwil Włocławek. Ja dałem na Włocławek full stake'a po meczu triumfował shane, który mnie przestrzegał przed ślepym graniem na Anwil i wygrała Polpharma. shane to wielki ekspert od polskiego kosza dlatego jego nominacja jest oczywistą oczywistością \:\)

Typer roku Valverde

W tej dziedzinie nominuje człowieka, który jest bardziej kojarzony w ligą hiszpańską. Jednak w swoim temacie w elite private picks dość często Valverde daje także typy z hokeja. Idzie mu w miarę dobrze stąd też ta nominacja. Mam nadzieję, że konsekwencją i uporem zyska w tej dziedzinie jeszcze więcej pozytywnych jednostek. Szkoda, że brakuje trochę typów z naszej ligi hokeja.

Typer roku [US Sports] juancarlos

Tutaj nominuję juancarlos na forum pokazał się z dobrej strony i w każdym dziale w którym coś pisze to zawsze ma to ręce i nogi. W US Sports ode mnie dostaje nominację za NBA. Bardzo ładnie i trafnie opisał pierwszą kolejkę i mam nadzieję, że efekty jego pracy będą bardzo dobre \:\)

Typer roku [sporty zimowe] tomo

Myśląc o sportach zimowych od razu do głowy przychodzi mi tomo. Tomek kocha Biathlon i potrafi naprawdę nie źle w tej dziedzinie zarobić. Także często i gęsto rozmawialiśmy o skokoach narciarskich tutaj też Tomek ma wiele do powiedzenia \:\)

Typer roku [sporty motorowe] tomo

Znowu nominacja dla tomo. Jest on największym ekspertem od Formuły 1 nie boję się powiedzieć w Polsce. Zawsze trafnie potrafi znaleźć błąd bukmacherka w kursach i go wykorzystuje z zimną krwią. Tomek ma jedno marzenie: pojechać i na żywo zobaczyć wyścig Formuły 1. Mam nadzieję, że mu się w końcu uda z naszymi kolegami tam pojechać \:\)

Typer roku [tor żużlowy] buszmen

Tutaj nominacja dla buszmena, który potrafił naprawdę fajnie typować Grand Prix. Oby w przyszłym sezonie z równie dobrym skutkiem \:\)

Typer roku [piłka ręczna] maxxey

maxxey ma bardzo szeroką wiedzę na temat piłki ręcznej. Szkoda, że w zbyt małym stopniu udziela się w tej dziedzinie, ale bądźmy szczerzy w tym dziale bardzo rzadko ktoś piszę. Nominacja dla maxxeya na pewno za to, że potrafi jeden dobry typ poddać taki co da nam konkretnie zarobić \:\)

Typer roku [siatkówka] Misiek

Misiek zaimponował mi swoją wiedzą na temat polskiej ligi koszykówki. Podaje bardzo fajne typy okraszone bardzo dobrą analizą \:\)

Typer roku [wyścigi konne] brak nominacji

Typer roku [inne sporty] brak nominacji

Moderator roku: Biszop

Nominacja mogła być tylko jedna i chodzi mi tutaj o Biszopa. Takich moderatorów jak on są jednostki. Potrafił zawsze skutecznie działać na forum a także wprowadzać spokój pomiędzy skłóconymi stronami \:\)

Odkrycie roku: Koski

Swoją wiedzą na temat Bundesligi imponował mi już na typowaniu. Dzięki temu dostał jeszcze lepszą szansę na rozwój swojej "drogi eksperckiej". Na forum potrafi bardzo dobrze przekazać nam swoją wiedzę na temat piłki niemieckiej do tego ma bardzo dobrą ilość trafień \:\)

Tekst roku: brak nominacji
Złota malina: brak nominacji

Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt Biszop

Wybór znowu mógł być tylko jeden \:\) . Biszop na forum był nie tylko świetnym moderatorem, ale także typerem. Zawsze z chęcią czytam jego analizy tutaj u nas na forum. Wiem, że Biszop poddał je zawsze bardzo szczegółowej analizie. Oczywiście znakomita większość jest trafiona. Także brawa za organizację pierwszego zlotu mecz.pl. Do dzisiaj wiele naszych userów żyje tamtymi wydarzeniami. Brawo Biszop zasługujesz na tą nagrodę jak nikt inny

Oczywiście niektóre osoby musiałem pominąć, bo nie starczyło już miejsca. U nas na forum jest wielu wspaniałych typerów, którzy swoją praca pokazują, że znają się na rzeczy. Dlatego dla wszystkich, którzy nie zostali przez zemnie wymienieni, ale ich strasznie szanują za wkład

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#1734253 - 02/11/2007 02:36 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: [T]-error]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
Originally Posted By: [T
-error]
---------------

Kategorie:

Typer roku - Fro, za ciekawe projekty w dziale, za merytoryczne posty i za to, że całkiem nieźle pickuje.

pozostałymi działami się nie interesuję.

Moderator roku: bez wzajemnej adoracji
Odkrycie roku: pewnie któryś zbanowany ;\)
Tekst roku:nic mi nie zapadło w pamięci.
Złota malina: tutaj nie chciałbym skrzywdzić żadnego z szanownych userów \:D zbyt wiele perełek, żeby wybrać tę jedyną.
Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt - Biszop. w dużej mierze, to jak wygląda forum jest Jego zasługą. Mam nadzieję, że przyjdzie taki dzień, w którym Chłopak wróci do pełnej aktywności w naszym małym bajorku \:\)

Do góry
#1734298 - 02/11/2007 02:50 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! *DELETED* [Re: Llama]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Post deleted by Đa Bartek

Do góry
#1734317 - 02/11/2007 02:57 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! *DELETED* [Re: lupus]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005

Do góry
#1734327 - 02/11/2007 03:02 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! *DELETED* [Re: Ignorator]
lupus Offline
antimadrista

Do góry
#1734330 - 02/11/2007 03:02 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! *DELETED* [Re: Ignorator]
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002

Do góry
#1734331 - 02/11/2007 03:03 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! *DELETED* [Re: lupus]
[T]-error Offline
I see dead people

Do góry
#1734338 - 02/11/2007 03:05 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Llama]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Typer roku: Suazo
W swoim temacie pokazał, że zna się na rzeczy. Rzeczowe analizy i przede wszystkim niezwykłe "czucie" granych spotkań. Wyniki mówią same za siebie \:\)

Typer roku Fro_Lech
Ogromna wiedza na temat tenisa. Świetne i skuteczne analizy. Dużo pracy włożone w prowadzenie działu tenisowego.

Typer roku [sporty zimowe] Tomo
Sezon zimowy tuż tuż. Liczę, że Tomo znowu zaprezentuje nam kilka świetnych picków z biathlonu i carlingu, bo w końcu to jego domena \:\)

Tekst roku: "Robię częściej wypłaty z unibetu niż ty bierzesz oddech" Zapomniałem autora, mam nadzieję, że się ujawni tutaj \:\)

Do góry
#1734413 - 02/11/2007 03:27 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Llama]
shane Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/04/2006
Kategorie:

Typer roku: tomo

Dla mnie tomo to wzór typera. W moim przekonaniu zna się na typowaniu jak mało kto, a ogrywanie bukmacherów to dla niego chleb powszedni. Umiejętnie potrafi znaleźć dobry kurs, analizować mecze i napisać parę rzeczowych zdań o każdym swoim becie. Jego wyniki mówią same za siebie. Dla mnie zdecydowany numer jeden.

Typer roku PIŁKA NOŻNA: Ignorator

Ignorator to nie tylko mój dobry znajomy, ale także człowiek, którego darzę ogromnym szacunkiem. Ekspert od Orange Ekstraklasy o której ma ogromną widzę i co najważniejsze - kocha ligę, którą typuje, a w typowaniu to bardzo duży procent sukcesu. Jego analizy są rzeczowe, dobrze napisane, a wyniki jakie uzyskuje zawsze na stałym, dobrym poziomie. Zawsze pomoże, pogada na każdy temat.

Typer roku TENIS: Fro_Lech

Fro_Lech dysponuje ogromną wiedzą tenisową. Jego analizy z Poznania czytałem po kilka razy, a wyniki jakie uzyskał w swoim temacie PP ukazują, że na tenisie zna się jak mało kto na tym forum. Rzeczowy i konkretny user, oby takich więcej. Zdecydowanie numer jeden w swojej dziedzinie.

Typer roku KOSZYKÓWKA: jarko33

Konkretny i rzeczowy. Ma dużą widzę o koszykówce na całym Świecie, a jego informacje bardzo często przydawały się do typowania wielu osobom na forum.

Typer roku HOKEJ: vonseb

Cóż ja mogę powiedzieć. Jak już zaglądam do działu o hokeju to zawsze zwracam uwagę na to co vonseb ma do powiedzenia o danym meczu. Dobrze zna się na ligach, umiejętnie wyszukuje informacje - mi to wystarczy, by nominować tak, a nie inaczej.

Typer roku US SPORTS: lupus

Nie dość, że dobry moderator to i dobry typer. Praktycznie jego wiedza obejmuje i NBA, NHL, NFL, MLB. Chętnie czytam jego wypowiedzi na forum.

Typer roku SPORTY ZIMOWE: brak nominacji

Typer roku SPORTY MOTOROWE: tomo

To już druga nominacja dla tomo. Świetny typer przede wszystkim F1, o której ma ogromną widzę. Potrafi dobrze ocenić zdarzenie i dać na nie odpowiednią stawkę. Wyniki, które uzyskał w tym roku robią duże wrażenie.

Typer roku TOR ŻUŻLOWY: jarko33

Zna się praktycznie na każdej z żużlowych lig: angielskiej, szwedzkiej i oczywiście polskiej. Dobry typer, znajduje często ciekawe i przydatne info. Często jego porada była dla mnie pomocna przy podejmowaniu ostatecznych decyzji odnośnie zakładu.

Typer roku PIŁKA RĘCZNA: brak nominacji

Typer roku SIATKÓWKA: Misiek

Lubię czytać wypowiedzi Miśka w temacie o siatkówce. Dobrze pisze, ogląda spotkania, kocha siatkówkę i dobrze ją typuje.

Typer roku WYŚCIGI KONNE: brak nominacji

Typer roku INNE SPORTY: brak nominacji

Moderator roku: Biszop

Wiele dobrego zrobił dla forum, dobrze moderuje. No cóż ja więcej mogę napisać... \:\)

Odkrycie roku: _zvonimir_

_zvonimir_ - niedawno pojawił się na forum, a moim zdaniem wniósł do niego dosyć dużo. Dobry typer hokeja na lodzie.

Tekst roku: [T]-error

Wypowiedź [T]-errora w temacie "Słodycze naszej młodości":

"Lista przebojów pragramu trzeciego ... to było coś.
Z kuzynem wysyłaliśmy kartki pocztowe* na Depeche Mode - People are people ... \:\)

*taka wczesna odmiana sms-a"

Złota malina: brak nominacji

Nagroda specjalna OSKAR ZA CAŁOKSZTAŁT: Biszop

Wiele zrobił dla tego forum, wiele czasu mu poświęcił. Sumienny i dojrzały człowiek. Zawsze mi pomógł, gdy go o to poprosiłem.

Do góry
#1734857 - 02/11/2007 04:57 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! *DELETED* [Re: shane]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002

Edited by Experto (02/11/2007 05:10)

Do góry
#1735144 - 02/11/2007 05:29 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: connor]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Nie blubrać. Rok temu o podobnej porze były Nominacje, nikomu to nie przeszkadzało. Jak nie chcecie teraz to poczekajcie do końca Listopada i wtedy zagłosujcie.
Jak chcecie o tym porozmawiać to zawsze możecie założyć oddzielny temat do dyskusji :).

Typer roku
: Na siebie zagłosować nie wypada \:\) (żarcik) , więc głos na najlepszego speca w Polsce od WTA - Piomila. Jego dwa typy podczas Wimbledonu (Rezai + Azarenka) wstrząsnęły światem.

Odkrycie roku: haku. Rejestrował się w 2006, ale dopiero w tym roku na dłużej zapadł mi w pamięci. Uczestnicząc w projekcie opisywania grajków pokazał, że ma pojęcie o co chodzi.

Złota malina: Naiwność forumowiczów mecz.pl w wymianach pieniężnych. W tym roku mieliśmy wyjątkowo rekordową ilość oszustw.

Do góry
#1736029 - 02/11/2007 17:02 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Fro_Lech]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Typer roku: Valverde - zna się na wszystkim i to dobrze ;\)
Typer roku [piłka nożna] - Maxi - duży wybór dobrych typerów ale analizy Maxiego czyta się z przyjemnością a co ważniejsze typy są naprawdę niezłe
Typer roku - Fro_Lech - za wiedzę o tenisie, która przekłada się na peffki ;\)
Typer roku [koszykówka] - pettersen - zna się na koszu europejskim jak mało kto
Typer roku - vonseb - bo ma talent do dobrych typów z których bardzo często korzystam
Typer roku [US Sports] - dopiszę tu kogoś jak na dobre rozkręci się NBA
Typer roku [sporty zimowe] - brak
Typer roku [sporty motorowe] - Baqu - za zmiażdżenie rywali w konkursie F1
Typer roku [tor żużlowy] - brak
Typer roku [piłka ręczna] - brak
Typer roku [siatkówka] - brak
Typer roku [wyścigi konne] - skunks - za wygraną w konkursie i znajomość angielskich torów \:\)
Typer roku [inne sporty] - kasparov - za typy lekkoatletyczne
Moderator roku: lupus - aka Kapitan Sowa na tropie - za walkę z multikontowcami oraz z dysleksją, dysgrafią i dysortografią ;\)
Odkrycie roku: Betadonna - jedyny temat w PP na który zwróciłem uwagę dłużej niż na jedno wejście
Tekst roku: rybek - za piękny QC w ślicznotkach \:D
Złota malina: niektórzy aktywni uczestnicy tematu polityka \:\)
Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt - Biszop - co tu uzasadniać - bez konkurencji \:\)

Do góry
#1736068 - 02/11/2007 17:36 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Ghost]
vindom Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/03/2006
Typer roku: Valverde- bo na piłce zna się jak mało kto, zwłaszcza hiszpańskiej
Typer roku [piłka nożna] - rene- fachowa wiedza, ciekawe dyskusje sporo dobrych typów w działe piłki nożnej, czy trzeba coś więcej
Typer roku (tenis) - Fro_Lech - chyba już wszyscy powyżej napisali i nic więcej nie da się dodać, napisać że ma fachową wiedzę to jak skłamać i nie powiedzieć nawet pół prawdy

Moderator roku: Rafał08 - nikt nie banuje tak jak on ;\) wysoka kultura osobista itd.

Odkrycie roku: [b[haku[/b] - sporo udziela się w dziale tenisa i na qc, duża wiedza, żeby tak jeszcze wyniki w teacie poprawił

Złota malina: Conrad -za kulturę wypowiedzi w dziale Polityka w stosunku do osób popierajacych PiS

Do góry
#1737530 - 03/11/2007 00:00 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: [T]-error]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Typer roku: Valverde Piłka nożna, koszykówka, hokej, tenis. Rzadko jest tak, że typer jest skuteczny grająć tak różne dyscypliny. Do tego ciekawe analizy.
Beticos (vel rene) - Wielu osobom nie odpowiada jego cięty język i spojrzenie na Polską piłke, jednak ja uważam że ma doświadczenie jakich tu mało. Naprawdę niektóre typki co wchodzą to aż sam jestem w szoku. Zawsze uważałem, że większa frajda trafić kurs 7.00 niż 1.30.

Fro_Lech - mało się na tym znam, ale raz mi dobrze doradził

US Sport - Kto może bardziej kochać te wspaniale amerykanskie sporty niż lupus i jego kotek.

Sporty motorowe: Widać, że tutaj buczki jeszcze mają średnich analityków a najlepiej wykorzystuje to tomo. Szkoda, że nie bral udziału w konkursie do końca

Bezapelacyjnie rockemen . A najlepiej to pokazał w lidze mecz.pl

Mod roku: lupus - gdzie nie spojrzysz on tam jest, aż boje się otworzyć lodówke

Odkrycie: _zwonimir_ - naprawdę chłopak wniósł wiele do piłki kopanej. I ma fajne afro \:\)

Tekst roku: "analiza - analizą, peffka to peffka" - upierdliwy kolega _MichaL_

Złota malina: Nirz, Agassi, Conrad za polityke

Nagroda za całokształt: Kot najbardziej lubianego użytkownika - lupusa

Do góry
#1737564 - 03/11/2007 00:02 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: drfocus]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Tekst roku: Rybek - za to co zrobił w ślicznotkach

Złota malina: Conrad - za teksty w polityce

Do góry
#1738547 - 03/11/2007 01:59 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Kameleon]
dejv Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/09/2007
zlota malina: Piomil - za teksty w polityce, choc nie ma racji upiera sie ze ja ma \:D \:\)

Do góry
#1738699 - 03/11/2007 02:16 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: dejv]
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
Tekst roku (jakos tak to szlo, poczatku nie pamietam, a nie chce mi sie szukac)

"...motor napedowy silnika walca Legia" - Ignorator

Do góry
#1738769 - 03/11/2007 02:24 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: donic]
lupus Offline
antimadrista

Originally Posted By: donic
"...motor napedowy silnika walca Legia" - Ignorator

Mowie wam to jest bankowa wygrana \:\)

Do góry
#1739450 - 03/11/2007 04:16 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: lupus]
retoox Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2003
Typer roku [sporty motorowe]:
tomo - przez cały sezon trzymał pewien równy, wysoki poziom.

Typer roku [inne sporty]:
rafael86 - w tym roku prowadził w PP temat w którym prowadził temat z typami z siatkówki plażowej. Dzieki niemu temat z ta dyscyplina odzył. Podawał sporo UD które czesto gładko wchodziły

kasparov - udzielał sie w kilku tematach, najwiecej osob jednak kojarzy go z lekkaatletyka w ktorej w tym roku podawał sporo naprawde dobrych typów

W tej kategori zauwazyc wypada jeszcze chyba kilka innych osob, ktore ostatnio jednak zamilkły. Mam tu na mysli:
ARCYFAZA - na poczatku roku podawał naprawde ciekawe analizy ze snookera
wasp - równiez co jakis czas podawał interesujace typy ze snookera, podobnie jak poprzednik jednak od dłuzszego czasu milczy... .
polskignom - co jakis czas jego posty pojawiały sie w róznych dyscyplinach w tym roku jednak mam wrazenie jakby było go mniej. W zesłym roku bardziej sie starał ;\)

Do góry
#1740037 - 03/11/2007 06:03 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: retoox]
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Typer roku
-

Typer roku [piłka nożna]
Ignorator - nie znam drugiej takiej osoby, która posiadałaby tak obszerną wiedzę na temat OE i Premiership. Ale wiedza to jedno, a typowanie to drugie... jednak w tym przypadku idzie to w parze. Ignorator dobitnie pokazał, że w dłuższej perspektywie czasu potrafi swoją wiedzę zamienić na realne pieniądze.

Typer roku
-

Typer roku [Koszykówka]
shane - podobnie jak powyżej tak i w tym przypadku, nie znam drugiej osoby dysponującej tak potężną wiedzą o polskim koszu i co wazże regularnie dzielącą się tą wiedzą na forum. I choć shane ma obecnie słabszy okres w swoim typowaniu to przecież takowe każdemu się zdarzają, a w zeszłym sezonie dobitnie pokazał jak można zarabiać na DBE.

Typer roku
-

Typer roku [US Sports]
-

Typer roku: [Sporty zimowe]
KRAJAN - szczerze powiedziawszy nie wiem jakim bilansem legitymuje się nominowana przeze mnie osoba, ale na podforum Sporty Zimowe jest to w ostatnim czasie zdecydowanie najbardziej aktywny użytkownik, zna się nie na jednym, nie dwóch, ale na bardzo wielu sportach zimowych i z dużą regularnością dzieli sie to wiedzą poprzez podawane przez siebie typy.

Typer roku [Sporty motorowe]
-

Typer roku [Żużel]
-

Typer roku [Piłka ręczna]
-

Typer roku [Siatkówka]
-

Typer roku [Wyscigi konne]
-

Typer roku [Inne sporty]
retoox - bez wątpienia najbardziej wszechstronny typer na forum, zajmuje się dyscyplinami, o których przeciętny polski kibic nie wie praktycznie nic.
ARCYFAZA - świetny fachowiec od Snookera, duża wiedza i przemyślane typy.

Typer roku [poker]
- (jaki 'Typer'? - chyba Pokerzysta Roku)

Moderator roku
-

Odkrycie roku
-

Tekst roku
-

Złota malina
Conrad - za swoje popisy w dziale polityka i mieszanie na każdym kroku z błotem zwolenników innych opcji politycznych, niż te, którym on jest wierny. W swoich popisach bije Nirtza na głowę.
Amkwish - za poziom dyskusji prowadzonej na QC, w temacie poświęconym ME w Koszykówce i w temacie La Liga.

Nagroda specjalna [OSCAR za całokształ]
-

Do góry
#1740117 - 03/11/2007 06:25 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: retoox]
rafael86 Offline
El Siete

Meldunek: 29/03/2006
trzeba docenić ludzi dzięki którym poszczególne działy wogóle funkcjonuja

Typer roku: Radek_89 - trzeba go docenić za wkład włożony w forum, spor analiz w dziale tenisa, niezły kandydat na moda
Typer roku: Fro_Lech za ATP i Piomil za WTA - duża wiedza, dużo typów, dużo analiz
Typer roku [piłka nożna] Maxi - ciekawe i skuteczne analizy - duża wiedza na temat piłki nożnej z różnych stron świata
Typer roku [koszykówka] pettersen - dużo dobrych typów w przekroju całego roku
Typer roku [sporty motorowe] tomo -za duży wkład w temat o F1, poparty wiedzą i niezłymi typami
Typer roku [siatkówka] Misiek i Amperek - ciekawie i skutecznie przez cały rok - oby tak dalej
Typer roku [inne sporty] retoox dzieli i rządzi w dziale inne sporty - szczególnie go cenie za sporty plażowe - siatkówkę plazówą i piłkę nożna plażową
Moderator roku: mopsiq - sporo pozytywnych działań w wielu działach
Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt [T]-error wszędzie go pełno, złego słowa powiedzieć o nim nie można

Do góry
#1740172 - 03/11/2007 06:42 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: tomo]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Typer roku
Ignorator - Owszem, ogranicza się tylko do piłki, ale każdej Jego zdanie napisane na tym forum ma swoje znaczenie. Bardzo podobały mi się Jego przedsezonowe zapowiedzi dotyczące Orange Ekstraklasy, tego, co się dzieje w klubach. Tak naprawdę dopiero w tym sezonie zacząłem na poważnie traktować naszą ligę, jako świetną do zarabiania, bo przecież co mam znać lepiej, niż własne podwórko? I jak widać na moim blogu wyniki przyzwoite. A to całe zainteresowanie zaczęło się właśnie od tekstów Ignoratora, więc nie mógłbym wybrać innej osoby do tej nominacji.

Typer roku [piłka nożna]
DJ SOSNA - Głowne siły kładzie na swój serwis, dlatego na forum nie jest aż tak często widoczny, ale jeżeli już pisze, to zawsze z Jego analiz można wyciągnąć ciekawe rzeczy, zawsze znajdzie jakiś mecz, gdzie jedna drużyna gra totalnymi rezerwami albo ma inne poważne problemy. Jeden z niewielu userów, którego typami nie boję się czasem sugerować.

Typer roku
Kameleon - Ciężko mi tutaj kogoś typować, bo w końcu wspieram konkurencję w dziedzinie, w której czuję się najmocniejszy, ale jednak ... Kameleon to jeden z tych typerów, przy których lubię "weryfikować" swoje typy. Po prostu działa to na zasadzie: typuję swoje "peffki", wchodzę na forum i czytam, czytam i szukam wtedy błędów w swoich analizach. I jeżeli Kameleon typuje odwrotnie, to wtedy muszę się poważnie zastanowić - "Dlaczego ten chłop tak widzi ten mecz?" - czasem pomaga, czasem nie, ale nominacja dla Kameleona ;\)

Typer roku [koszykówka]
Shane - Muszę się przyznać bez bicia - na koszykówce znam się mocno-średnio, ale jak już Shane napisze analizę, to od razu czuję się mądrzejszy - i za to nominacja dla niego

Typer roku
Mopsiq - Akurat tą osobę najbardziej kojarzę z hokejowych typów w EPP. Chyba zasłużył ;\)

Typer roku [US Sports]
Lupus - I Jego temat z typami z MLB - na Niego zawsze mogę liczyć, jeżeli trzeba zweryfikować swoje typy. Jak już mi się mocno wieczorem nudzi i w akcie desperacji wybiorę kilka typów z MLB, to zawsze kontruję moje typy z Jego typami - jak się "zgadzamy", to gram ... i wygrywam o dziwo \:p

Tomo - Czy tutaj może być inny kandydat? Świetne analizy z F1, z którą jestem zaprzyjaźniony (jedyny sport motorowy, który gram), więc co ja mam tu szukać. Dodatkowy "+" za uczciwość (bardzo sprawna wymiana) ;\)

Naroda specjalna: OSKAR za całokształt
Pierniczek - Za Jego wypowiedzi w temacie "Jak zagadać...". Pisze tam dużo mądrych i fajnych rzeczy, tylko jeszcze nie wszyscy to docenili \:\)

Do góry
#1740295 - 03/11/2007 07:37 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: tomo]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Originally Posted By: tomo
Conrad - za swoje popisy w dziale polityka...

Widzę, że pisiaczki nawet tutaj rozlewają swoje żale.

Typer roku: Skipper, Ghost - rzadko kiedy mam szansę czytać analizy takich sportów jak żeglarstwo (Louis Vuitton Cup, America's Cup) czy krykieta, NFL też ciężko spotkać bo najwięcej fanów jest NBA. ;\) Skipper i Ghost zawsze prezentowali bardzo wysoki poziom i ich opinie zawsze z chęcią czytam - w tych dziedzinach w których siedzą ciężko jest znaleźć wielu znawców.

Typer roku [US Sports]: Ghost - szacunek zdobyty dawno temu i do dziś zawsze się liczę z jego zdaniem przed postawieniem zakładów na futbol amerykański.

Typer roku [Sporty motorowe]: Tomo - pod względem Formula 1 jest w temacie nawet od pierwszych kwalifikacji, na pewno na długą metę wygra z każdym bukiem swoimi typami na F1.

Złota malina: PioKing - za politykę zmieszaną nawet z typami (a tu nigdy nie powinno się mieszać emocji) typu PiS jest cacy i łatwo wygra bo ma świetnych przywódców i super hasła a PO jest marne i skończy z wynikiem 25%. ;\) Trzeba mu natomiast dać szacunek za to, że na innych dyscyplinach bardzo dobrze się zna i jest jednym z najlepszych typerów na forum. \:\)

Pokerzysta Roku: Bzyku - mój autorytet pokerowy, którego chyba od pół roku męczę o to gdzie najlepiej grać. ;\) Doszedł do finału konkursu organizowanego tu kilka dni temu.

Moderator roku: ciężko mi wskazać na jedną osobę, chciałbym wszystkim podziękować za dobrą robotę i trzymanie ręki nad wszystkim.

Odkrycie roku: Skipper - j.w.

Do góry
#1740353 - 03/11/2007 08:15 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Conrad]
Pierniczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/10/2005
Dzięki Radek_89 za głos ale głosować na mnie to tak jak głosować na Partię Kobiet - nie ma sensu, bo i tak nie wygram \:\)

Moderator roku: Experto i Amkwish - bardzo ich lubię. Pamiętam jeszcze naszą rozmowę na temat ich pracy jako moderatorów. Bardzo kompetentni i kontaktowi Panowie. Wysoka kultura, bardzo sympatyczni. (Mam nadzieję, ze nikt się nie obrazi, ze zgłosiłem dwie osoby)

Więcej nominacji nie przyznaję, gdyż To i Owo to jedyny dział, który przeglądam \:\)

Do góry
#1746045 - 04/11/2007 20:33 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Pierniczek]
Da Bartek Offline
pokakulka

Meldunek: 14/10/2002
Typer roku: zdecydowanie duet Experto-rockerman - wystarczy poczytac ich temat \:\) mistrzostwo
Typer roku [piłka nożna] rene Wie wszystko, nawet jesli wie zle, to i tak to wie, a potem to sie sprawdza Pisze w chyba kazdym temacie z pilki noznej. Stary, Ty robisz cos oprocz tego??
Typer roku FRO_Lech za pasje wlozona w ten sport, nie tylko typy, ale takze za organizacje konkursow tenisowych, to sie chwali \:\)
Typer roku [US Sports] lupus - za kota i walke o swoje sporty w pewnym temacie i pokazanie przez to jaka radosc mu one daja \:p
Typer roku [sporty motorowe] tomo zdecydowanie... F1 i tyle
Typer roku [siatkówka] Misiek - poprostu za to co psize w temacie siatkowki
Typer roku [inne sporty] Tutaj ciezko kogos nominowac... Wiele osob zna sie na konkretnych sportach...
Moderator roku: Bzyku - dla mnie robi zawsze tylko to, co trzeba, ani wiecej ani mniej
Odkrycie roku: zvonimir czy jak mu tam \:\) tez wszedzie go pelno \:\)
Złota malina: Experto, tyle nagrod wygral to neich wygra jeszcze jedna \:\) Oczywiscie nominacja w formie zartu, Experto kupa dobrej roboty, i tak nie wygrasz w tej kategorii \:\)
Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt Terror \:\) Nie bede sie tu tlumaczyl

Do góry
#1747295 - 05/11/2007 00:10 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: lupus]
kewin Offline
Q

Meldunek: 19/04/2005

Typer roku HOKEJ: _zwonimir_ .... kolega dba o to aby nasi czytelnicy mieli jasny wgląd na to co w najbliższym czasie wydarzy sie w danej lidze , do tego dobry typer

narazie tyle ....

Do góry
#1747754 - 05/11/2007 01:01 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: kewin]
_zvonimir_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/04/2007
ja się bardzo cieszę, że tyle osób mnie docenia ale do jasnej anielki moja ksywa to _zvonimir_ a nie jakaś podróba _zwonimir_ \:D

Do góry
#1748053 - 05/11/2007 02:00 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: lupus]
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Ja tradycyjnie

Typer roku: Pio

Typer roku tenis : Pio

\:\)

Wnioskuje o podzielenie oskara tenisowego na ATP i WTA \:D bo mialem cicha nadzieje, ale widze, ze Fro zgarnie caly miód \:\( ;\)

Do góry
#1748190 - 05/11/2007 02:31 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: PioKing]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
mam coś:
Malina roku: AL_Capone
Dzieli nas zasadniczna roznica , ty musisz czekac do konca
meczu , ja juz znam wynik przed jego rozpoczeciem.

przed paryskim finałem.

Do góry
#1748232 - 05/11/2007 02:38 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: shane]
cobra Offline
Luc Nilis

Meldunek: 18/10/2007
Kategorie:

Typer roku: boomber

300% zysku w danym roku to chyba wystarczający powód do nominowania, świetna robota na forum, jeden z niewielu typerów którego bronia wyniki a nie przechwałki...

Typer roku PIŁKA NOŻNA: Ignorator

Świetne analizy, nie zawsze trafne ale zawsze ciekawie napisane i emanujące sporą wiedza tego goscia...

Typer roku TENIS: Kameleon

Spora wiedza w tym temacie poparta pracą w podliczaniu konkursów, spore poczucie humoru w textach...

Typer roku KOSZYKÓWKA: pettersen

Czesto śledze jego typy, spora wiedza i niezła intuicja jesli chodzi o kosza, berdzo rzeczowy gosc...

Typer roku HOKEJ: -

Typer roku US SPORTS:
Lupus

jesli chodzi o US Sport to jeden z suwerenów na forum, spora wiedza poparta autentyczną sympatią do gier typu MLB czy NFL...

Typer roku SPORTY ZIMOWE: -

Typer roku SPORTY MOTOROWE:
tomo

prawdziwy autorytet jesli chodzi o F1, świetny typer...

Typer roku TOR ŻUŻLOWY: -

Typer roku PIŁKA RĘCZNA: -

Typer roku SIATKÓWKA:
Giertyszek

Spora wiedza merytoryczna i świetna praca w konkursach...

Typer roku WYŚCIGI KONNE: -

Typer roku INNE SPORTY: -

Moderator roku: Lupus

skoro mają byc lupusy to wybór jest oczywisty ;\) choc raczej za soba nie przepadamy to jednak obiektywnie rzecz biorąc sprawdza sie w roli moda... trzyma pewien pułap swojej retoryki i dba o ład na forum, niekiedy do przesady ;\) do tego dobry typer, tyle...

Odkrycie roku: -

Tekst roku: -

Złota malina: -

Nagroda specjalna OSKAR ZA CAŁOKSZTAŁT: Experto

świetny moderator ze spora wiedza merytoryczna, zawsze opanowane i stonowane texty, jedna z "ikon" tego forum...

Do góry
#1748263 - 05/11/2007 02:45 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Llama]
rafal08 Offline
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
Originally Posted By: Llama
mam coś:

przed paryskim finałem.

Też na to głosuje

Do góry
#1748300 - 05/11/2007 02:52 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: rafal08]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Uaktualnienie :

Typer Roku - boomber - Właśnie przeglądnąłem jego temat w PP.

Do góry
#1748378 - 05/11/2007 03:02 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: rafal08]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2006
Originally Posted By: rafal08
Originally Posted By: Llama
mam coś:

przed paryskim finałem.

Też na to głosuje

Zdecydowanie TAK!!! Zreszta to nie piersze takie wyrazenie w dziale zuzlowym bylo podobnych dosc sporo:)

Do góry
#1748403 - 05/11/2007 03:07 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: cobra]
[T]-error Offline
I see dead people

Originally Posted By: Cobra

świetny moderator ze spora wiedza merytoryczna, zawsze opanowane i stonowane texty, jedna z "ikon" tego forum...

Experto nie może być nominowany w tej kategorii, ponieważ już dostal Oskara za całokształt.

\:\)

Do góry
#1748408 - 05/11/2007 03:09 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: [T]-error]
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003
A dlaczego nie mógłby dostać po raz drugi? Bez sęsu.

Do góry
#1748416 - 05/11/2007 03:10 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: krycha84]
Policeman Offline
veteran

Meldunek: 06/11/2006
Typer roku KOSZYKÓWKA: pettersen zna się na rzeczy, świetne analizy i świetny typer

Typer roku US SPORTS: kewin świetne typy

reszta nominacji kiedy indziej \:p

Do góry
#1748417 - 05/11/2007 03:10 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Zbigniew]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Nie róbcie tutaj syfu. Jest temat dyskusja , tam piszcie takie posty.

Da Bartek proszę pokasuj zbędne posty.

Do góry
#1748458 - 05/11/2007 03:20 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: cobra]
cobra Offline
Luc Nilis

Originally Posted By: Cobra

jesli Experto wypada z gry to mój głos przekazuje koledze Fro Lech ... to co napisałem nt Experto mozna spokojnie odniesc do Fro, z tym ze tutaj kluczowa dyscyplina kolegi jest oczywiscie tenis... Jego temat prowadzony z Pio Kingiem czy opisy graczy plus wiele innych ciekawych iniciatyw z lat poprzednich oraz nienaganne moderowanie to chyba wystarczajace argumenty... choc pewnie nigdy nie bedzie okazji sie poznac to mysle ze to fajny gosc, tyle

Do góry
#1748685 - 05/11/2007 04:08 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: cobra]
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Typer roku: Fro
Typer roku [piłka nożna]-
Typer roku tenis: Fro
Typer roku [koszykówka] Stoin
Typer roku hokej lemex
Typer roku [US Sports]
Typer roku [tor żużlowy] -
Typer roku [piłka ręczna] -
Typer roku [siatkówka] -
Typer roku [wyścigi konne] -
Typer roku [inne sporty] -
Typer roku [poker] -
Moderator roku: Fro
Tekst roku: Ten Al_Capone się nadaje \:D
Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt: Fro

Do góry
#1748871 - 05/11/2007 05:00 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Rusty]
Pierniczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/10/2005
Originally Posted By: Thrall
Typer roku: Fro
Typer roku tenis: Fro
Typer roku [koszykówka] Stoin
Typer roku hokej lemex
Typer roku [US Sports]
Typer roku [siatkówka] -
Typer roku [poker] -
Moderator roku: Fro
Tekst roku: Ten Al_Capone się nadaje \:D
Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt: Fro

"Nominacje, które nie będą uzasadnione, nie będą brane pod uwagę."

Do góry
#1749012 - 05/11/2007 05:38 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Pierniczek]
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
się czepiacie \:p

Fro - konkretne typy oparte konkretną, rzetelną analizą. Znawca tematu - tenis. Ogromna wiedza tenisowa, idzie z nim pogadać o tenisie, o tym jaki styl preferuje gracz, a nie jak to nie raz na m.pl ma miejsce Santoro powinien wygrać bo ostatnie 2 mecze 2-0. Poza tym charakteryzuje go zimna i opanowana ręka, toteż dobry z niego mod.

Stoin - jak dla mnie najlepszy rzeczoznawca NBA na mecz.pl. Poza tym uczy WFu (chyba pomyliłem nominacje, także nominacja idzie na typer ussport)

tomo - sporty zimowe i motorowe.. wystarczy zajrzeć, mało kto jest tak nieustępliwy i kreatywny w tym co robi, ciągnie kupę tematów od wieków.

lemex - mistrz sam w sobie, nie znajdę w sieci lepszego polskiego znawcy NHL, zresztą to on chyba ma manie na tym punkcie.

Do góry
#1749462 - 05/11/2007 08:46 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Rusty]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Typer roku: Valverde
Wszechtronny typer, zna się na wielu dyscyplinach. Pisze bardzo konkretnie i fachowo, przekazuje wiele cennych informacji i spostrzeżeń pomocnych dla każdego.

Typer roku Piłka Nożna: drfocus
Aż się dziwię, że nie został dostrzeżony i właściwie oceniony
Ma conjones i duże poczucie humoru. Nie idzie na łatwiznę i stara się - i to z powodzeniem - wyszukać coś po wyższym kursie. Znawca polskiej pomarańczy, ale nie tylko. Zawsze dostarcza najświeższe newsy z obozu Korony Kielce. Jeśli typujesz naszą pomarańczę, zawsze zapoznaj się z tym, co ma do powiedzenia drfocus. Przed postawieniem \:D

Moderator roku: amkwish
Pomocny, koleżeński. Popularyzator ligi hiszpańskiej, od której nie ma nic lepszego... więc i amk musi być najlepszy

Odkrycie roku: Gedzo
Na forum dość długo. Ja oceniam go za typy i celne spostrzeżenia w tematach piłkarskich w tym roku. Widać, że zna się na rzeczy.

Tekst roku: drfocus
Dla mnie bezapelacyjne zwycięstwo za tekst:
"... Boruc już trochę wpuścił bramek na Stadionie Światła ( i nie mówie tu o Łazienkowskiej ) ..."

Złota malina: drk1908
Za tekst:
"Gamebookers - bardzo dobry buk, przynajmniej jest mało zakładów Live na których można przegrać mnóstwo kasy"

Nagroda specjalna Oskar za całokształt: DJ Sosna
Na forum nie pojawia się zbyt często, ale jeśli już, to z czymś konkretnym. Jeden z najlepszych znawców piłki nożnej. Więcej uzasadniać chyba nie muszę.

Do góry
#1749805 - 05/11/2007 20:37 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: rene]
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2004
Typer roku: Lord Devastator

Myslac o tej nominacji bralem pod uwage takze beticosa, Ignoratora oraz Szewe. Wybralem Lorda bo lubie jego nieschematyczne podejscie do typowania. Wykorzystywanie tzw. "typow dnia" do grania dokladnie odwrotnie. Poza tym dobra skutecznosc w British Clubie oraz aktywnosc w dziale " Sports insider" . No i przedsezonowy typ na spadek Boltonu. Niewiele osob wierzylo, ze beda miec az tak wielkie problemy.

Typer roku Pilka Nozna : Jinx

Niestrudzona praca w dzialach o ligach angielskich. Ciekawe podejscie do typowania ze stricte statystycznego punktu widzenia. Jinx utrzymuje swoja skutecznosc na wysokim poziomie i potrafi uzasadnic swoje typy. Z innych kandydatow myslalem o ryan20, swansea oraz kefirze70, ktorzy pokazali sie ze swietnej strony jesli chodzi o typowanie lig angielskich.

Typer roku Inne dyscypliny: magic321

Jego typy podczas MS w rugby to byla magia \:\)

Odkrycie roku: swansea
Zarejestrowal sie co prawda pod koniec zeszlego roku ale udzielac sie zaczal na poczatku tego sezonu w Anglii. I to ze swietnym skutkiem.

Moderator roku: Ignorator

Ma jasna wizje tego jak chce zeby podlegajacy mu dzial wygladal. Mimo wielu krytycznych uwag trzyma sie swojego planu i dzieki temu dzial o lidze polskiej jest jednym z lepszych na SP. Poza tym jego pomysl o wprowadzeniu tematu na swobodne dywagacje sprawdzil sie i dzial Ligi Polskie jest bardzo przejrzysty.

Oscar (lupus, peffka, rafter) za caloksztalt: Biszop

.... za caloksztalt.

Pozdrawiam

Do góry
#1749837 - 05/11/2007 21:16 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: konstruktor1]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
typer roku: -

pilka nozna: Drfocus - za czesto nie zagladam do tego dzialu, bo tam malo ciekawie, ale Pan z Kielc zasluzyl na nominacje za wiedze podparta typami o naszej lidze oraz dostarczanie wielu ciekawych, bardzo przydatnych info.

inne (jako, ze dzial inne jest najczesciej przeze mnie odwiedzanym to pozwole sobie nominowac wieksza liczbe uczestnikow): Retoox za nieustepliwa chec zarazenia wieloma innymi ciekawymi do obstawiania dyscyplinami szerszej rzeszy i przede wszystkim za dobra skutecznosc, Arcyfaza za snooker, Kasparov za lekka i Magic321 za rugby.

tenis: Fro za wiedze o ATP i bardzo dobre typy.

sporty motorowe: Tomo za formule 1, ogromna wiedze, bardzo dobre i czesto podawane typy.

mod: Amkwish

caloksztalt: Biszop

W moim odczuciu tych 2 Panow wykonuje swoje obowiazki bardzo dobrze, a ze nie chcialem dac calosci jednemu, bo niby jak mialbym wybrac? To dziele te 2 nominacje w taki oto sposob.

tekst roku: tekstow jak mrowkuff, jeden glupszy od drugiego, szczegolnie na quasi. Z tych ciekawszych: Al Capone o Nadalu i Murrayu, Pio o Szarapowej (peany podczas RG), kogostam czy mu policza bramke w 93. minucie czy nie, bo jakby wiedzial, ze policza to by tego nie zagral \:D , fajna byla tez walka na slowa z Sergiushem o kurs w sts w ktorym z tenisowych QC

Malina: niestety Conrad za wrzuty pod adresem wszystkich i zbanowanie mnie na kilkanascie h za inna niz jego opinie na temat PO.

Do góry
#1749895 - 05/11/2007 22:06 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: [T]-error]
Vader Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/10/2007
Mimo, że na forum jestem zarejestrowany od niedawna to pewne działy czytam regularnie od dawna. Jakoś nie mogłem się zarejestrować na forum... Więc jak narazie bankowe 4 peFki. Co do niektórych nie mam pojęcia bo nie czytam tych działów, a co do niektórych trudno mi się zdecydowac.Jako, że czytam głównie 4 działy to mam już na szybko 4 nominacje.

Typer roku:
Typer roku tenis:
Typer roku [koszykówka]- petteresen
Nie ma co tu pisać. Europejskie parkiety=== pettersen. pettersen=== europejskie parkiety. Pettersena stawka 7-8/10 to peFki. 9-10/10 to już mega peFki. Europejski kosz jest mu bardzo dobrze znany. A już turniej ME u16 K i M, ME u21 K i M to mega pokaz skuteczeności

Typer roku hokej- lemex
Za co?Za dobry tok myślenia o nhl. Za wiedze o hokeju ( zwłaszcza NHL). Mimo, że nie lubie grac progresji która uprawia lemex to ważne jest, że On ma z tego profit. I to się liczy.

Typer roku [US Sports] Policeman
Właściwie to znawca kosza. Ale przecież WNBA i NBA to us sports prawda? A drugiego takiego typer na NBA czy WNBA trudno znaleźć. Choć w koszu europejskim także wymiata to tam nominuje kogo innego \:\) Policeman

Typer roku [siatkówka] - misiek
Ma dużą wiedzę o siatce. Często w dział siatka, zaglądałem coma dopowiedzenia misiek. A jeśli z typem się nie zgadzałem i ostatecznie miałem racje to zawsze była większa "frajda".

Typer roku [poker] -
Moderator roku:
Tekst roku:
Nagroda specjalna:

Do góry
#1750151 - 05/11/2007 23:53 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Szewa]
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

Nie ma nic o ilości nominacji. Poza tym nie wiem jak uzasadniać tekst roku, więc zostawiam bez uzasadnień. Jeżeli trzeba, to napisz [T]-error, a wtedy uzupełnię ;\)

Tekst roku:

1.
Daję dupy, przyjmuję Inteligo.

2.
sosikkrk: od ilu można wypłacać kase na paddy?
rafal08: od 18 lat

3.
połknij ją szybko w tym secie w życiu będziesz jeszcze gorsze rzeczy połykała

4.
user1: OOOO 6-4 5-3 30*-0 jeszcze 2 pilki i jutro bede mogl szpanowac hajsem przed dziewczynami w gimnazjum
user2: Nie wiedzialem ze preferujesz starsze kobiety !!

5.
Matias88: lemex powiedz mi bo jestem świeżak jak to jest z tymi progresjami? czy to można tak obstawiać gdzieś?

Złota malina: Conrad

Edited by Conrad (06/11/2007 23:45)

Do góry
#1750153 - 05/11/2007 23:54 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Zbigniew]
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

PS
Tekst numer 1 autorstwa Gowyspa.

Do góry
#1755156 - 07/11/2007 07:46 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Zbigniew]
Valverde Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/11/2005
Nie znalazłem zapisu zabraniającego nominowania więcej niż jednej osoby, więc w niektórych działach popuściłem wodze fantazji \:\)

Typer roku: Tomo
Tomo może być wzorem dla każdego typera. Jeśli już pojawiają się jakieś wpisy jego autorstwa na forum, to ich poziom merytoryczny jest bardzo wysoki, a ich treść to dla mnie lektura obowiązkowa.

Typer roku: piłka nożna
Rene, DJ Sosna, Ignorator,
Rene to niezwykle świeże i nieschematyczne podejście do piłki. Nie boi się odważnych typów, dlatego też tchórz taki, jak ja grający tylko Barcę i Real po @1.20, podczas gdy on stawia na Levante i Huelvę po @9.00 musi się z jego zdaniem liczyć ;\)
Z kolei Filip to futbolowa encyklopedia. Cieszy mnie więc, że pomimo upływającego czasu nie traci zapału i wciąż znajduje chwilę by podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami na temat kopanej.
Ignoratora pragnę wyróżnić za olbrzymi wkład, pracę i serce, jakie oddaje piłce na łamach forum.

Typer roku: tenis
Fro Lech, Kameleon
Fro to niemal już legenda. Jego wiedza o tenisie jest przeogromna, dlatego też tym bardziej cieszę się z jego wzmożonej aktywności na forum (szkoda, że sezon już się kończy sic!).
Z kolei Kameleona jest dla mnie objawieniem, które skutecznie może zapełnić lukę po Gogecie i Emrodzie. Szkoda tylko, że jego temat w PP oraz stronka, jakoś ostatnio podupadły...

Typer roku: koszykówka
Zw1, Sebkos, Shane
Zw1 i Sebkos, to już bardzo doświadczeni jegomoście, których analizy zawsze chętnie czytam tak na forum, jak i basbetball (szkoda, że tak rzadkie wpisy...). Shane zaś już kolejny sezon z rzędu udowadnia, że na DBE zna się, jak mało kto.

Typer roku: hokej
Vonseb
Vonseb niemal od początku mojego pobytu na forum jest dla mnie najważniejszym głosem doradczym w sprawach hokeja. Jego wiedza jest ogromna, zaś picka bez value w jego wykonaniu sobie nie przypominam

Typer roku US Sports:
Lupus, Baqu, Big Ben, Stoin, Zabielany
Lupus i Baqu --> NHL, MLB, NBA..., nie ma chyba takiej dyscypliny za oceanem, na której by się nie znali. Ponadto bardzo ciekawe tematy w PP plus projekty poboczne.
Big Ben, Stoin, Zabielany ---> jeśli ta trójka razem „zasiada" do kolejnego dnia rozgrywek NBA można być niemal pewnym, że znajdziemy kilka stron ciekawej dyskusji okraszonej fajnymi typami

Typer roku sporty zimowe:
Tomo
Curling, biathlon, skoki... Tomo zawsze znajdzie w zimie coś ciekawego, a że jest niemal cały czas na bieżąco jego typy można brać niemal w ciemno.

Typer roku sporty motorowe:
Tomo
Co GP F1 Tomo dostarczał porcję ciekawych informacji oraz typów, z których jeżeli ktoś skorzystał z pewnością teraz nie narzeka.

Typer roku piłka ręczna:
Nawoj
Nawoj w sprawach piłki ręcznej jest dla mnie jak wyrocznia. Choć z jego rozpisów nie korzystam, to jego nawet króciutkie, dwuzdaniowe wypowiedzi są dla mnie lekturą obowiązkową.

Nagroda specjalna:
OSKAR za całokształt DJ Sosna
Ktoś powie, że po znajomości Jednak prawda jest taka, że aż dziw bierze, że człowiek, który niemal od początku bierze udział przy współtworzeniu tak społeczności bukmacherskiej w Polsce, jak i forum mecz.pl nie został jeszcze w tenże sposób wyróżniony.

Do góry
#1755296 - 07/11/2007 10:16 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Valverde]
zludna Offline
old hand

Meldunek: 18/05/2007
Tenis: zdecydowanie Kameleon - generalnie trochę w tenisie siedzę, dlatego analizy czysto statystyczne mnie nudzą, a jak Kameleon coś napisze, to z miłą chęcią przeczytam, w większości podzielam zdanie, a jak nie, to to zawsze można skonfrontować \:\)

Hokej - _zvonimir_ - rewelacja, na hokeju nie znam się totalnie, ale ten Pan się zna i to wystarczy \:\)

PN - DJ Sosna - ogromna wiedza, a przede wszystkim podziw, że znajduje tyle czasu... a przede wszystkim dobrze się czyta, a ja naprawdę mam problemy, by znaleźć analizy, które mnie zaciekawią ;\)

Mod roku - rafal08 - oj, nie raz czytałam, że jak rafal wejdzie na forum, to na pewno z danym tematem zrobi porządek...

Do góry
#1755409 - 07/11/2007 17:31 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: zludna]
Mitul Offline
Villain

Meldunek: 27/08/2004
Typer roku kosz : shane - przede wszystkim za zasługi w dziedzinie DBL, bardzo czytelnie prowadzone tematy, obszerne wypowiedzi, sprawdzone informacje, ze skutecznością raz lepiej raz gorzej, ale po tym co ostatnio się dzieje w naszej rodzimej lidze to naprawdę nie mozna sie wiele spodziewać

Typer roku sporty motorowe : tomo - bezapelacyjnie i bez konkurencji, chyba naprawdę nie ma co tutaj za wiele uzasadniać, dogłębna wiedza, przemyślane typy, dobrze dobierane kursy i stawki

Typer roku tenis : i tu jest pewien problem bo jest kilku typerów, ktorych moim zdaniem warto poczytać, na pewnoFro i Kameleon (również za ciekawe poczucie humoru)

Typer roku ręczna - maxxey - obszerna wiedza, zwłaszcza o polskiej piłce ręcznej, udziela się jednak trochę za rzadko, dobrze że mam go na Gadu \:p

Nagroda za caloksztalt : T-error (po znajomości :P) a tak serio to robi dobrą robotę w konkursie, jest solidny, można na nim polegac

Malina : Conrad (ban? :P) - za to że nie pojawił sie na zlocie mecz.pl !!! pomimo wcześniejszych obietnic

Do góry
#1755500 - 07/11/2007 18:51 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Mitul]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Kolejna moja nominacja. Tym razem w kategorii:

Typer roku [piłka nożna]: Wychowany Na Nalewce. Uzasadnienie: http://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1755418&Main=20295#Post1755418 \:\)

Do góry
#1765105 - 10/11/2007 22:04 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: [T]-error]
lupus Offline
antimadrista

Typer roku: Nirtz

Swego czasu trzepnalem wszytkie jego posty.
Wiekszosc to doskonale typy wraz z analizami w tematach dziennych jak i temacik w PP, ktory syzbko awansowal do EPP (i ta niesamowita liczba wyswietlen)
Porazajaca skutecznosc.

Typer roku [piłka nożna]
Jak juz zagladne, to ciezko sie zasugerowac czyims typem, chyba nikt w tematach dziennych nie pokazuje swojego bilansu.
Wszyscy nastawili sie na samo pisanie.
Nie nominuje nikogo.

Typer roku
Na forum tenis, obok PN to najbardziej popularna dyscyplina za ktora ja jak wiadomo niespecjalnie przepadam.
Na forum znajduje sie tez wielu typerow, a z racji tego, ze olewam ten sport, nie sledze ich wynikow.
Jednak w tej kategorii nominuje mojego partnera deblowego z PO carlosa

Typer roku [koszykówka] Zagladam raz na jakis czas, ale nie znam wynikow poszczegolnych typerow.

Typer roku
Generalnie na forum nie ma osoby z ktora mogbym porozmawiac na temat hokeja.
W tej kategorii nominuje wiec Homraj, choc bardziej podpada pod hokej niz typer hokeja, ale to za rozmowe od czasu do czasu ;\)

Typer roku [US Sports]
Pamietam jak logowalem sie keidys na forum, to mozna bylo spotkac w tym dziale g00nka.
Chlop sie ozenil i baba mu dala chyba szlaban na kompa ;\)

Moja nominacja to Ghost - jeszcze sie nie ozenil, chyba dlatego, czesto widze jego posty ;\)

Typer roku [sporty zimowe] Niestety nie zagladam, poprawie sie w tym roku ;\)

Typer roku [sporty motorowe] Brak nominacji

Typer roku [tor żużlowy] Niestety nie zagladam, i sie nie poprawie ;\)

Typer roku [piłka ręczna] Niestety nie zagladam, poprawie sie ;\)

Typer roku [siatkówka] Zagaldam raz na jakis czas, ale brak nominacji

Typer roku [wyścigi konne] Zagladam do tego dzialu raz do roku, przed Kentucky derby i jak co roku nikt mi nie odpisuje, nie nominuje nikogo \:p

Typer roku [inne sporty] Rowniez nie nominuje nikogo

Typer roku [poker] Sam nie potrafie grac w pokera.
Ale nominuje Bzyku za to, ze gra i staral sie cos mi tlumaczyc ;\)

Moderator roku: Experto
Wspolpraca przebiega wzorowo, na niego zawsze moge liczyc.

Kilku modow mi podpadlo zwlaszcza decyzja o przywroceniu Nirtza, chyba tylko po to, zeby Eldo nie czul sie samotny i mial sobie z kim pogadac.

Odkrycie roku: Uzupelnie pozniej, jak ktos rzuci pare nickow z 2007r

Tekst roku:
"Giza jest motorem napedowym silnika walca Legia" - Ignorator

Ten tekst po prostu miazdzy.
Jak go przeczytalem po raz pierwszy to az zaplulem monitor \:\)

Złota malina: Typ z AlCapone i jego Nadalem jest dobry, ale to raczej do zartow.

Moje nominacje to Eldorado i T-error

Nagroda specjalna: Biszop
Mimo, ze nie mialem okazji go poznac osobiscie, bo zamiast na zlot pojechal tylek opalac to uwazam, ze to klawy koles.
Mimo, ze (jeszcze przed zrezygnowaniem z moda) ciagle slyszalem ten sam tekst, ze link mu nie smiga co mnie cholernie irytowalo ;\)
Trzym sie

Do góry
#1766235 - 11/11/2007 01:59 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: lupus]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Na razie tyle, co do reszty to nie jestem jeszcze zdecydowany, podam picki w 90 minucie albo w doliczonym czasie gry(chociaz moze jednak nie, jeszcze bedzie zwrot)

Kategorie:

rockeman \:D Przede wszystkim uzywa mozgu, w grze przypadly mi do gustu jego konwersacje z innymi graczami przy stole. Pewnie sie na mnie obrazi za te nominacje, a jakby wygral to bankowo sie do mnie za to juz nie odezwie \:\( Jak wadomo, oskar przynosi pecha, a to oznacza mniej wiecej tyle ze w przyszlym roku rywale beda sobie dobierac river w kazdym rozdaniu zdobywcy oskara \:D

Do góry
#1766434 - 11/11/2007 02:34 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: connor]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Originally Posted By: zludna
Tenis: zdecydowanie Kameleon .

masz u mnie kawe :]

Jak już zajrzałem to ponominuje.

Typer roku - Piomil

Eh tu miałem dylemat. Fro lub Piomil, Piomil lub Fro. Padło na Piomila bo wole poczytać na temat WTA, o którym nie mam zielonego pojęcia.

Typer roku - Shane

Bo pisze długie opowiadania, które lubie poczytać.

Typer roku [US] - Lupus

eh no...bo kocha oglądać facetów machających pałkami i potrafi wyciągać jakieś tam wnioski. Typy też często brałem od lu.

Moderator roku - Fro

Bo zrobił porządek w korcie tenisowym ;]

Tekst roku - rybek

monolog w ślicznotkach

Złota malina: Conrad + Al_Capone

Conrad - czasem mam wrażenie, że jest moim profesorem od matmy. Gdzie nie spojrze to PiS zły, a PO zajebiste. Już to się nudne zrobiło po jakimś czasie. Mam paru studentów którzy głosowali na PiS. Toleruje ich, ale trzeba ich tepić. Trochę zaleciało Conradem na ćwiczeniach ;] Matmy też nie lubie dodatkowo.

Al_Capone - bo ubustwia Nadala i Murraya, a gdy Ci doznają porażki to znika z forum aż do kolejnej wygranej. No i uważa się za nieomylnego.

Do góry
#1767277 - 11/11/2007 05:50 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: cobra]
zostać modem_MLS Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/09/2006
Do każdej nominacji będzie to samo uzasadnienie... "Proszę spojrzeć w temat danego usera w PP, lub w typy podawane w poszczególnych działach".

W niektórych kategoriach nie typuję, więc pozwolę sobie w innych podać po więcej kandydatów.

Typer roku: Suazo, Boomber

Typer roku [piłka nożna]: Rene, Drfocus

Typer roku [ tenis] : Fro_Lech, Piomil, Kameleon

Typer roku [koszykówka]: Pettersen, Muppet

Typer roku [siatkówka]: Misiek

Moderator roku: Experto, Fro_Lech

Tekst roku: Matias88: lemex powiedz mi bo jestem świeżak jak to jest z tymi progresjami? czy to można tak obstawiać gdzieś?
+ temat "jak zagadać panienke na disco" (miazga)

Złota malina:Lupus: "A od Steca sie odwal, to jeden z najlepszych dzieninkarzy w Polsce. "

Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt: Biszop

Do góry
#1767522 - 11/11/2007 07:10 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: zostać modem_MLS]
AL_Capone Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/11/2005
Nadszedl czas podsumowan.

Niezwykle ciezko dokonac wyboru sposrod taki niewielkiej liczby
sensownych kandydatow , ale skoro musze to pisze to tak z mojej
wlasnej perspektywy.

Typer Roku : Vendetta , Suazo , Experto , Marcel

Typer Roku [pilka nozna]: Ignorator

Typer Roku : Vendetta , Marcel

Typer Roku [koszykowka]: Shane , Jarko_33

Typer Roku [siatkowka]: Misiek

Typer Roku [Tor zuzlowy]: Nicki Pedersen , Buszmen

Moderator Roku : Experto , Biszop

Do góry
#1768970 - 11/11/2007 21:57 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: AL_Capone]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Kolejny update :

Txt roku : krycha84 "Rafik nie łam się po recesji musi być secesja i na odwrót głowa do góry"

Do góry
#1769063 - 11/11/2007 22:24 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Fro_Lech]
mario 88 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/08/2003
Typer roku <piłka nożna> Wychowany Na Nalewce

Mod roku: Experto

Za całokształt:Biszop

Do góry
#1769331 - 11/11/2007 23:37 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Rusty]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Typer roku [US Sports]: Stoin, Zabielany

Typer roku [sporty motorowe] : tomo

Typer roku [inne sporty] : retoox

Moderator roku: Lama

Tekst roku: "połknij ją szybko w tym secie w życiu będziesz jeszcze gorsze rzeczy połykała"

Złota malina: wszyscy w temacie Polityka

OSKAR za całokształt: Fro

Do góry
#1770586 - 12/11/2007 03:50 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: lupus]
lupus Offline
antimadrista

Typer roku [piłka nożna]

Zmieniam zdanie, nominuje jednak Kogos.
Biszop

Do góry
#1771648 - 12/11/2007 08:04 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: lupus]
Olisadebe Offline
addict

Meldunek: 28/06/2005
Typer roku

ATP - Fro
WTA- Pio

Fajny temat 'z jajami', podchodzą z dystansem do peff i mają największą wiedzę \:\)

Do góry
#1775771 - 14/11/2007 03:49 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Olisadebe]
Mruzu Offline
veteran

Meldunek: 19/01/2005
Złota malina: HAGI
chyba wiadomo za co \:D

Do góry
#1775878 - 14/11/2007 03:58 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Mruzu]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Również jeszcze nie typowałem w kategorii maliny roku, bo za bardzo nie wiedziałem kogo. Dzisiaj moje wątpliwości zostały rozwiane: HAGIi

http://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=635926&page=1&fpart=12#Post1775441

Do góry
#1775887 - 14/11/2007 03:59 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Mruzu]
Big_star Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/05/2002
HAGI na prezydenta !!

Proponuje mu przyznac Oskara bez glosowania ;\)

Do góry
#1775890 - 14/11/2007 03:59 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Szewa]
Jakubosiu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/01/2004
Również dokładam się do głosu na LOLKA roku Hagi wygrywasz \:D

Do góry
#1775891 - 14/11/2007 03:59 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: Szewa]
BookerS Offline
addict

Meldunek: 26/07/2006
podobnie jak koledzy na górze:

Złota ma(e)lina: HAGIi

prawie jak Barbie...

Do góry
#1775908 - 14/11/2007 04:02 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: BookerS]
Big_star Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/05/2002
Oczywiście ja również złotą malinę przyznaje koledze "pięknemu" HAGi

Do góry
#1775910 - 14/11/2007 04:02 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: BookerS]
cobra Offline
Luc Nilis

j.w , pozdro Hagii ;\)

Do góry
#1806532 - 25/11/2007 06:45 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: cobra]
[T]-error Offline
I see dead people

Typer roku [piłka nożna]: konstruktor1 - typy piłkarskie z Wysp w jego wykonaniu to tzw "duży fach w temacie", dobre analizy, sprawdzone źródła, można podreperować się grając typy konstruktora \:\)

Typer roku : miałem dylemat, ale dla uatrakcyjnienia gosowani, jako typera roku w tenisie daję PioKing - jego analizy zawodniczek WTA czyta się jak powieści sensacyjne \:p duża wiedza nt zawodniczek, o których czasem możemy powiedzieć tylko że są

Typer roku [US Sports]: Ghost - to chyba jego ulubione sporty, wiedza i przemyślane typy, predysponują do tej nagrody \:\)

Typer roku [sporty motorowe]: tomo nikt tak jak tomo nie zna się na F1 ... i chyba styka ;\)

Moderator roku: Riverside chłodna głowa - stonowany, bezkonfiltowy

Tekst roku: teksty Conrada w Polityce

Złota malina: Conrad praktycznie już ma nominacje, więc nominuję lupusa za malkontenctwo, hipochondryczność, brak samokrytyki i zanik tzw "jaja"

Nagroda specjalna: Fro Lech - co tu gadać, bez Kuby te forum nie trybiłoby tak jak teraz, czego się nie dotknie zawsze zmieni na lepsze

pzdr)

Do góry
#1811427 - 27/11/2007 06:47 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: [T]-error]
MagiK Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/01/2005
jako,ze wiekszosc moich nominacji jest podobne do poprzednikow,to dodam tej ktorej jeszcze nie ma lub jej nie zauwazylem...

Nagroda specjalna: Master.com back nie ma nagrody dla najbardziej pozytywnie zakreconej osoby na forum,a Master niewatpliwie zasluguje na oskara. Potrafi rozladowac atmosfere, mozna sie posmiac,a jego opowiadania to juz po prostu 'miszczostwo', do tego mial swietny temat w PP, szkoda ze juz go nie prowadzi.

Nad reszta nominacji jeszcze pomysle ;\)

Do góry
#1812575 - 28/11/2007 01:44 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: lupus]
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
Okej, czas na moje nominacje

Kategorie:

Typer roku [piłka nożna]:
Mało zaglądam, mimo tego mogę dać 2 nominacje:

1)Ignorator: Nie wiem jak ze statystykami i zyskami, ale analizy naprawdę konkretne, wiedza spora. Zawsze można się czegoś dowiedzieć, zdecydowanie wychodzi poza poziom laików i 'gazetkowych' typów.

2) Rene: wszędzie go pełno. Zawsze ma dużo do powiedzenia, poziom wiedzy bardzo wysoki. Zasługuje na wyróżnienie.

Typer roku :
Poziom "Kortu tenisowego" w porównaniu do zeszłych lat znacznie się obniżył. Brakuje przede wszystkim typów Gogeta. W każdym razie tutaj bez dwćóh zdań na nominacje zasługuje:

1)Piomil - wiedza o WTA ogromna, często korzystam z typów i przemyśleń. Efekty są, bo lepiej znać się świetnie na jednym niż trochę na wszystkim.

Typer roku [koszykówka]:

No tutaj w porównaniu do zeszłych lat to w ogóle przepaść. Bez typów Muppeta, Andja no i przy małej aktywności Sebkosia wygląda to dużo gorzej. Ale jeśli kogoś wyróżnić, to:

1) Jarko_33: zawsze sprawdzone informacje, widać że jest w temacie.

2) Shane: za wytrwałość, konsekwencje no i ciekawe niekiedy opisy meczów.

Zaglądam jedynie do działu ze skokami. Ale skoki to nie całość. Niemniej wyróżniam:

1) HAGIi- ego - a to dlatego, że często jeśli chodzi o skoki był osobą, z którą można było konstruktywnie wymienić poglądy. Poza tym typuje chyba także Biathlon.
2) Tomo - w zasadzie jak wyżej.

Typer roku [tor żużlowy]:

Pomijany przez większość dział, a żałujcie. Bo naprawdę poziom "Toru" w ostatnim roku był bardzo wysoki i mało kto z typujących nie był wyraźnie na żużlu w 2007 zarobiony. Nominuję:

1) AL_Capone - może mało typów, ale wiedza ogromna. Z jego zdaniem liczę się jednak najbardziej. Siedzi w temacie dużo lat, stąd też można zarówno powymieniać typy, jak i w ogóle poglądy nt. żużla.

2) Jarko_33 - jedna z 'firmowych' twarzy toru. Konsekwentne, dobre typy. Wysoki poziom wiedzy, no i podobnie jak w koszu - zawsze sprawdzone informacje.

3)Kyrszko - dobre typy, z niezłymi analizami, wysoka skuteczność.

Tekst roku:

Autorstwa Piomila w temacie założonym przez Gvizdka, w którym zapowiedział on rozbrat z zakładami: "Jak w ogóle można nie grać:|"

Złota malina:

bez urazy, ale:
1) HAGIi - wiadoma sprawa.
2) Adammmm - jako przedstawiciel grupy, nie grającej w ogóle w zakładach i nie wysyłającej żadnych kuponów, za to nad wyraz aktywnej w TiO.

Do góry
#1814678 - 28/11/2007 12:50 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: buszmen]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
70 postów z nominacjami, a potem 1000 głosujących \:D Lepiej chyba byłoby właśnie w takiej formie przyznawać Oskary, czyli według liczby otrzymanych nominacji. No ale co tam obiecałem Terrorowi to podaje swoje nominacje :

Typer roku [piłka nożna]: Ignorator - za wkład w rozwój działu i fachowe analizy

Typer roku : Fro Lech - czasem mu się coś tam uda fuksem trafić z tego tenisa i napisać coś w miarę fachowego

Typer roku [sporty motorowe]: tomo - ma chłopak nosa do F1

Moderator roku : Fro Lech - dobrze się wywiązuje z obowiązków

Tekst roku : lupus idź zajmij się kotem (Terror)

Złota malina: vindom - za jego moderatorskie uprzedzenie ;\)

Nagroda specjalna: Fro Lech - kubuś dużo dobrych pomysłów wcielił w życie w tym roku i myślę, że najbardziej zasłużył

Do góry
#1821140 - 30/11/2007 23:51 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: lupus]
dimes Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 03/09/2003
Typer roku: RAFTER - świetny typer i analizy
Typer roku [sporty zimowe] KRAJAN - jego wyniki z tego roku
Typer roku [tor żużlowy] HAGIi - snowbord to jego konik
Typer roku [inne sporty] KRAJAN bez konkurencji w tym dziale
Moderator roku: [g]um[p] pokaz jak kasować kase nic nie robiąc
Złota malina: PioKing nominowanie siebie, [T]-error za organizacje oscarów
Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt: RAFTER - wnosi najwięcej na tym forum

Do góry
#1821660 - 01/12/2007 03:07 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: dimes]
pettersen Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2005
Typer roku Policeman - duża wiedza i co ważniejsze "ma nosa". Często proponuje trafne i wysokie kursy \:\)

Moderator roku Lipi - konkretny i miły człowiek \:\)

Do góry
#1821715 - 01/12/2007 03:33 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: pettersen]
Tombal Offline

Meldunek: 04/12/2004
Pechowcy roku: Experto i Rockeman - nie można tego nazwać inaczej jak pech wiedzę i typy mają na najwyższym poziomie ale z góry im nie dopisuje szczęście
Typer roku [piłka nożna]: Ignorator Amkwish
Typer roku [koszykówka]: pettersen
Typer roku [US Sports]: lupus, lemex
Typer roku [inne sporty]- Snowboard - hagi
Pokerzysta roku: Rockeman
Moderator roku: Experto - najbardziej rozsądny i opanowany tutaj
Odkrycie roku: viali - dla mnie no 1 w tej kategorii
Tekst roku: nie wiem Master.com back i jego teksty wymiatają
Złota malina: Pierniczek - doradca sercowy nie mogłem go tutaj nie umieścić , Pioneking - nie wiem za co ale nie lubie typa \:D
Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt: Haz$ , rafal08

Do góry
#1821740 - 01/12/2007 03:41 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: pettersen]
(J) Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/02/2006
Podobno do 20 nominacje \:\)

Typer roku [piłka nożna] Ignorator - ciekawie pisze o naszej ekstraklasie, choć czasami nie doczytuję do końca \:D Jeden z nielicznych na którego posty zwracam uwagę w Stadionie Piłkarskim. DJ SOSNA - zna się na rzeczy. Rzadko tu pisze ale jak już coś zarzuci to konkretne propozycję.
Prem - jestem pod wrażeniem jego wiedzy o lidze francuskiej i nie tylko. Mam nadzieję, że zacznie znowu więcej pisać w Stadionie.

Typer roku [US Sports] Lupus - klasyka US Sports to progresje Lupusa. Ale tak na serio to fajnie czyta się posty kogoś kto zna się na amerykańskich sportach i co tu dużo mówić chyba ma małego bzika na ich punkcie.

Typer roku [sporty motorowe]Tomo - zna się na F1 jak mało kto w Polsce. Duży plus za prowadzenie najciekawszego konkursu na forum.

Moderator roku: Rafal08 - za robienie porządku w tym całym bagienku.

Pozdrawiam

Do góry
#1821743 - 01/12/2007 03:41 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: mario 88]
RaJ2005 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/11/2005
Typer roku: Suazo - udowodnił w swoim temacie, że da się zarabiać na tym "sporcie"
Typer roku [piłka nożna] -konstruktor1 , bardzo fajne typy z Brytyjskiego futbolu
Typer roku Kameleon, Piomil - Obaj Panowie na każdym kroku pokazuja,ze znają sie na rzeczy.
Typer roku [koszykówka] - Pettersen, Shane - Dzięki nim w tym roku troszkę grosza wpadło do mojej kieszeni \:\)
Typer roku [US Sports] lupus(Duża wiedza w sportach amerykańskich co przeklada się na wyniki),Ghost(poezja ;\) ),$t$(Jak szło to trafiał wszystko, pod koniec roku trochę gorzej)
Pokerzysta roku:
Moderator roku: $t$(łeb do konkursów), Fro Lech (poważny człowiek, dzieki niemu jest spokój w korcie), Experto (Ikona tego forum)
Odkrycie roku: Koski(Bundesliga)

Do góry
#1821754 - 01/12/2007 03:43 Re: OSKARY mecz.pl 2007 - NOMINACJE ! [Re: RaJ2005]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Pechowiec 21 wieku: Tombal i jego all inny \:D

Moderator roku: mopsiq - za prowadzenie wszystkich konkursow na mecz.pl

Tekst roku: tekst dosc ostry z quasi, ale rozbraja; 'Spale cie w piecu razem z innymi zydami' \:D

Złota malina: hmmm, chyba w tym roku sie nikt specjalnie nie wyroznil

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  Biszop, rafal08