#1733033 - 01/11/2007 19:19
Taki dzień jak dziś...
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
Zapewne zdecydowana większość z nas odwiedza dziś groby swych bliskich, znajomych... Ja właśnie wróciłem z cmentarza, gdzie modliłem się o spokój dusz moich dziadków. Jednak nie o tym chciałem napisać... Widziałem tam moją koleżankę, jest w moim wieku (21 lat)...ponad rok temu w wypadku samochodowym zginęła jej mama. Nagle w jednej chwili zachciało mi się płakać, pomyślałem o tym co jest naprawdę ważne... To jest naprawdę niesłychane, jak nie potrafimy docenić tego co mamy. Co rusz na forum lecą bluzgi na jakiegoś zawodnika lub na zespół gdy nie wejdzie kupon...czym jest przegrany kupon w porównaniu ze stratą bliskiej osoby? To straszne, że tylko w "takie dni jak dziś" stać nas na chwilę zastanowienia nad tym co naprawdę jest w życiu ważne. (może wszystko napisałem chaotycznie, ale po prostu musiałem założyć taki temat) 
|
Do góry
|
|
|
|
#1733132 - 01/11/2007 19:50
Re: Taki dzień jak dziś...
[Re: Llama]
|
Tata
Meldunek: 27/01/2007
|
z całego serca nie cierpię, nienawidzę tego dnia. Ja tez...dlatego dziisaj siedze w domu i nigdzie sie nie wychylam pzdro
|
Do góry
|
|
|
|
#1733184 - 01/11/2007 20:09
[Re: Gib01]
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
Faktycznie dzień nie należy do najprzyjemniejszych w roku ale pisanie że tylko dziś stać Nas na chwile zastanowienia co jest tak naprawde w życiu ważne w/g mnie jest poprostu nieprawdą ... Są przecież chwile które skłaniają do refleksji ... święta Bożego narodzenia , urodziny , narodziny dziecka itp itd ... Różne rzeczy dzieją się na świecie każdego dnia i chyba nie chcesz powiedzieć że przechodzisz obok nich obojętnie ? Jeśli tak ( a wierze że nie ;)) to naprawdę straszne ! Z drugiej strony nie ma się co dziwić że tak rzadko zastanawiamy się co jest w życiu ważne ... trzeba się cieszyć życiem , wielkimi rzeczami i tymi bardzo małymi , przyziemnymi a być może forum to taka odskocznia od codziennego życia od problemów , może ludki w ten sposób odreagowują stres  to chyba nie tragedia ... Cieszmy się życiem ale niezapominajmy o tym co dla Nas jest czy powinno być najważeniejsze ... Pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#1733197 - 01/11/2007 20:15
[Re: Bzyku]
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Też nie lubię tego święta.
Dlatego, że w ten jeden dzień wszyscy nagle rzucają się na cmentarz, jakby nie mieli od tego też 364 innych dni w roku. A miasto sparaliżowane... W ten sposób można wytłumaczyć "bezsens" istnienia każdego innego święta. To jakby wszyscy w Wigilię rzucają się do stołów i dzielą opłatkiem, jakby nie mieli od tego 364 innych dni w roku ... Po coś jest to święto, niekoniecznie zaraz by lecieć na cmentarz, może też po to by się zastanowić chwilkę, pomyśleć ...
|
Do góry
|
|
|
|
#1733263 - 01/11/2007 20:46
[Re: connor]
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Experto: zgadza się, że czas leczy rany, bo to prawda, ale nie zgodzę się że się zapomina. Wraz z upływem czasu powstaje taki dystans, z perspektywy którego patrzymy na pewne sprawy, śmierć, odejście itd. Mniej boli, więcej rozumiemy, godzimy się z rzeczywistością. Ale się nie zapomina 
|
Do góry
|
|
|
|
#1733276 - 01/11/2007 20:49
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Dobrze ze jest taki dzien jak dzis ktory przypomina nam o bliskich ktorzy odeszli, prawda jest taka ze czas leczy rany, wiec po jakims czasie sie po prostu zapomina. pffff. dupa. ty chyba o jakichś zadrapaniach piszesz.
|
Do góry
|
|
|
|
#1733691 - 01/11/2007 23:43
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/12/2006
|
Dobrze ze jest taki dzien jak dzis ktory przypomina nam o bliskich ktorzy odeszli, prawda jest taka ze czas leczy rany, wiec po jakims czasie sie po prostu zapomina. Skromnie pragnę zauważyć, iż formalnie, dzień w którym wspominamy bliskich zmarłych jest jutro czyli 2.11, no chyba. Ale to oczywiście tylko formalnie. A czas rzeczywiście leczy rany. Po prostu się zapomina, bądź nowe przeżycia wypierają te stare. I dobrze.
|
Do góry
|
|
|
|
#1733807 - 02/11/2007 00:20
[Re: [T]-error]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
-error] zgadza się, że czas leczy rany, bo to prawda. Czas nie leczy ran. Czas przyzwyczaja do bolu.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|