#1716580 - 26/10/2007 21:24
Re: Limity indywidualne
[Re: moonlight]
|
journeyman
Meldunek: 15/05/2007
|
Jeżeli firma nie chcę zawrzeć z Tobą umowy ( a daje to do zrozumienia poprzez niski limit dla Ciebie ) to myślę, że nie łamie żadnych praw. I taki klient nie ma nic do gadania.
Przyjmujesze złe zalozeni. Firma nie może odmówić od Ciebie przyjęcia takiego zakładu, nie przyjęcie takiego zakładu mozna by np. tłumaczyć "ryzykiem" Jezeli jednak w tym czasi przyjmowane sa zakłady od innych, oznacza, że to tłumaczenie odpada. Jestem przekonany, że jakikolwiek prawniczyna wygrałby taka sprawę z bukiem. Pewnie kazdy słyszał o producencie Windowsa ? Wg. Twojego myslenia, firma tworzy i ma prawo dołaczać, łaczyć , odłaczać SWOJE oprogramowanie z czym chce. TAK mysli Gates, UNia mysli inaczej !!!!!!! Na potwierdzenie swoich przekonań Unia sciąga kilkaset milionów kary. pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#1716597 - 26/10/2007 21:29
[Re: erty]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/10/2005
|
Jeżeli firma nie chcę zawrzeć z Tobą umowy ( a daje to do zrozumienia poprzez niski limit dla Ciebie ) to myślę, że nie łamie żadnych praw. I taki klient nie ma nic do gadania.
Przyjmujesze złe zalozeni. Firma nie może odmówić od Ciebie przyjęcia takiego zakładu, nie przyjęcie takiego zakładu mozna by np. tłumaczyć "ryzykiem" Jezeli jednak w tym czasi przyjmowane sa zakłady od innych, oznacza, że to tłumaczenie odpada. Jestem przekonany, że jakikolwiek prawniczyna wygrałby taka sprawę z bukiem. Nie przyjmując zakład od konkretnego gracza też można tłumaczyć pewnym ryzykiem. Firma nie chce się zakładać z danym graczem ,ponieważ uważa, że dany gracz stanowi pewne ryzyko dla firmy, chociażby ze względu na stawki jakimi operuje, jakie gra zdarzenia, a nawet jak jest znany w środowisku bukmacherskim powodów może być mnóstwo. Zatem przyjmowanie zakładów także od konkretnych osób , firma może uznać, ze jest to dla niej niekorzystne, i nie będzie po prostu zawierała umów z tym graczem lub graczami...
|
Do góry
|
|
|
|
#1716605 - 26/10/2007 21:33
|
Pooh-Bah
|
Temat jest trudny ale niezwykle ciekawy. Znacznie od innych tematów na tym bukmacherskim forum Tak jak napisal edi, może warto wysondować, co skłania że rodzime firmy naziemne tak limitują graczy a nawet słyszy się, że nie pozwalają konkretnym graczom zawierać zakłady. Nie wiem czy tu chodziło o dj sosne ( który myślę że jest na forum i przeczyta temat - mógłby więcej coś napisać czy to prawda ), czy także jeszcze o kogoś innego. Czy zatem tacy graczy, którym taki sts odmawia zawarcia zakładu, lub straszliwie limituje, gorzej niż innych, mają szansę dochodzić swoich praw ? Pytanie aktualne na naszym polskim gruncie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1716606 - 26/10/2007 21:35
[Re: Lord Devastator]
|
Pooh-Bah
|
Art. 543. Wystawienie rzeczy w miejscu sprzedaży na widok publiczny z oznaczeniem ceny uważa się za ofertę sprzedaży.
Tak to wyglada w polskim prawie cywilnym z grubsza - ze cena jest kurs a sprzedaza puszczenie kuponu nikt chyba nie bedzie polemizowal
Tu się nie zgodzę, pełna oferta dla danego gracza , czyli cena to : kurs + maksymalna stawka. Puszczenie kuponu to tylko prawne zawarcie umowy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1716805 - 26/10/2007 23:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
dla mnie limity indywidualne to jedna wielka glupota...przeciez buki zarabiają glownie na marży i im wiekszy obrot tym wiekszy dla nich zysk...
|
Do góry
|
|
|
|
#1716836 - 27/10/2007 00:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
widzisz roznice pomiedzy "glownie na marży", a "tylko na marży"? bo ja widze i to spora, w bukach gdzie jest mało graczy i małe obroty po prostu nie gram, wole ryzykowac tylko na zakladach, a nie na tym czy mi wyplaca czy nie... wezmy naprzyklad taki Bwin...od zawsze mnie dziwilo, ze oni przy tak ogromnej marży nakladaja jakiekolwiek limity...graczy maja od cholery, kursy najgorsze na rynku, a oni jeszcze limity zakladaja i to dosc spore i dosc szybko
|
Do góry
|
|
|
|
#1716931 - 27/10/2007 00:49
[Re: yaaho]
|
Pooh-Bah
|
Oj yaaho dużo mądrości o sobie prawisz, mniej na temat ,trochę od tematu skręciliśmy w bok ... Tak czy inaczej, limity indywidualne wg mnie są legalne i uzasadnione, są pewnym zabezpieczeniem buków przez graczami , "którzy wg nich są wysokiego ryzyka". Sam jestem graczem i chciałbym mieć moc i chęci jak Lord walczyć o swoje prawa, ale obawiam się to to raczej niemożliwe aby cokolwiek zwojować. Jako gracze musimy się z tym pogodzić, że to buki mają zarabiać i tak kombinować by osiągnąć zysk, na zaś ich klienci.
|
Do góry
|
|
|
|
#1717050 - 27/10/2007 01:26
[Re: Lord Devastator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Moonlight W normalnej sytuacji jesli jestes bukmacherem to zarabiasz dzieki temu ze zaklady sa 'zbilansowane' i nie powinno cie obchodzic ktory gracz jest na plusie a kto na minusie - niezaleznie od wynikow meczow masz zysk i to jest OK Nie w normalnej. Ale w idealnej, wirtualnej, która bardzo rzadko zachodzi. Wyobraź sobie, że jesteś bukmacherem. Między 13:17 a 13:21 trzydziestu dwóch klientów postawiło łącznie 27 tys zł na mecz drugiej ligi austriackiej. Wszystkie zakłady były na zwycięstwo gospodarzy po kursie 2.2. Wcześniej dwie osoby obstawiły zwycięstwo gości za 200 i 75 zł i jedna remis za 15. Mecz zaczynał się się o 18. Do tego czasu postawiono jeszcze nieco 8000 zł na zwycięstwo gospodarzy po średnim kursie 1.8 i 1400 zł na remis po średnim kursie 3.2. A teraz pytanie: co tu się bilansuje? Bo moim zdaniem nic.
|
Do góry
|
|
|
|
#1717132 - 27/10/2007 01:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1717416 - 27/10/2007 02:52
[Re: Mixer8899]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2004
|
Limity u ziemniaków wynikają z tego,że sama marza nie starczy do godziwego zarobku-mam to opracowane na przykladzie milenium,mysle,że u innych podobnie.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|