Lewica i Demokraci:
Izabella Sierakowska - 24870 głosów
Grzegorz Kurczuk - 12263 głosów
Liga Polskich Rodzin:
Roman Giertych - 6394 głosów
No to pojechałem z tym Giertychem
Swoją drogą, kto by się spodziewał, że społeczeństwo tak zmądrzało, że Romek tak w dupę dostanie. Tak się promował - konwencje, ciamciaramcie, debata z Millerem, deklaracje o nie pobieraniu pensji do czasu zniesienia podatku od emerytur - i na co to wszystko? Żeby dostać mnie głosów od jakichś cześków z PSL czy PiSuarowców z dalszych miejsc na liście
Przecież te 6 tysiący to jest nic. Kurczuk tak jak myślałem, daleko w tyle za Sierakowską, ale myślałem, że ten drągowaty koł Roman dostanie od prowincji te 20 tys.
Tyle pewniaków, a ja na takim syfie się wyłożyłem.
UNDER, mimo tak wielkiego zainteresowania i idealnej pogody (!) wszedł z małym zapasem, dlatego typ był dobry, co tu dużo mówić.
Do 'rena' - choć strasznie trząsłaś się i przeżywałaś, żeby tu innym under nie wszedł, to mówimy Ci teraz
Ja tu nie widziałem cwaniactwa, tylko szukanie dobrego typu, który jak widać okazał się trafny. Dlatego STS choć chciał być mądrzejszy, musi teraz wypłacać.
PS. Biernacki 84,2 tys., Szczypińska 48 tys.
Na koniec jeszcze:
Jedno wielkie
PBS DGA
Ładny popis wczoraj - frekwencja 55,3%, Gowin 32% / Ziobro 23%, Palikot i Kruk po 80 pare tys. i lepszy o kilkaset głosów Palikot, Giertych 19 tys.
Grabarczyk 13% / Olejniczak 11% / Drzewiecki 11%.
Po chu... taki ściek istnieje? Bez komentarza.