#1955305 - 16/01/2008 20:16
Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej (2)
[Re: lopatka]
|
journeyman
Meldunek: 10/01/2008
|
i dobrze , że Kosa odchodzi-czas najwyzszy...
a wałki były i zawsze bedą-taka rzeczywistość polskiego futbolu:D chyba kibicujesz Legii. kosa to wspanialy pilkarz i to nie jest dobrze ze go tak potraktowali. teraz sa jakies jaja z Cantoro bo on chce kasy zaleglej przez klub i poszedl z tym do sadu. jak tak dalej pujdzie to jeszcze Legia wyprzedzi Wisełkę i wtedy no to strasznie sie wkurze, bo to ludzki pojecie przechodzi Nazwy klubów piszemy zawsze z dużej litery a także nazwiska piłkarzy. .::Think Twice::. Ignorator.
Edited by Ignorator (17/01/2008 01:38)
|
Do góry
|
|
|
|
#1956048 - 17/01/2008 01:24
[Re: dmucha]
|
stranger
Meldunek: 27/12/2007
|
Wisła mogła podpisać ten kontkrakt z Kosowskim. Po powrocie do klubu rozegrał sie, jego występy były dobre jak na tą lige. Jeszcze robił to grając za najniższe wynagrodzenie w lidze, czyli grał wtedy po prostu dla klubu i dla siebie, bo pieniądze miał marne. Powinni mu być wdzięczni. Jednak Wiślacy myślą, że mają taką kadre, że taki Kosowski im już nie jest potrzebny. A wydaje mi się, że będą żałować, gdy przyjdzie czas, że będą zmagać się z kontuzjami, co w kadrze Wisły powraca co jakiś czas.
Co innego tłumaczenie, że na nowy kontrakt Kosowskiego nie ma kasy, a na Krzynówka jakoś by się znalazły. Oczywiście Krzynówek przewyższa Kose umiejętnościami, ale takie tłumaczenie jest debilne. Wobec swojego niedawnego zawodnika powinni być szczerzy. Ale tak to jest w tej Polsce - pograł za pół darmo, to jest wypad!
Nie jestem fanem Kosowskiego - jednak uważam, że potraktowany został bardzo źle przez Wisłe. Został po prostu wykorzystany.
|
Do góry
|
|
|
|
#1957589 - 17/01/2008 04:54
[Re: miszalke]
|
stranger
|
Widzew zdegradowany !!! Sam w to nie wierze, nie przypuszczałem, że zostaną zastosowane takie środki. http://www.90minut.pl/news.php?id=668493Niestety, decyzja w sprawie Zagłębia nie sostała podjęta, pewnie u nich skończy się ujemnymi punktami i karą finansową.
|
Do góry
|
|
|
|
#1957675 - 17/01/2008 05:00
[Re: miszalke]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Więc stało się i już dzisiaj poznaliśmy pierwszego spadkowicza z Orange Ekstraklasy jest nim Widzew Łódź, który przez grzechy przeszłości został karnie zdegradowany do drugiej ligi. Do tego zespół musi zapłacić karę 35,000 złoty i będzie miał w przyszłym sezonie 6 punktów na minusie. Nadal nie wiadomo co z Zagłębiem Lubin jednak najprawdopodobniej zespół ten zostanie zdegradowany w przyszły czwartek. Dzisiejsze decyzje są bardzo korzystne dla zespołów drugoligowych. Po czubie tabeli drugoligowego frontu widzimy, że kilka zespołów bardzo poważnie myśli o ekstraklasie. Oczywiście mam tutaj na myśli: Śląsk Wrocław, Polonię Warszawa czy Arkę Gdynia. Na pewno także chętnie ekstraklasę zobaczono by w Gliwicach i Gdańsku jednak te kluby mogą mieć problemy z uzyskaniem licencji. W razie czego jest zawsze Wisła Płock. Miejmy nadzieję, że w końcu jesteśmy blisko zakończenia "afery korupcyjnej w polskim futbolu". W końcu jest to już drugi sezon piłkarski kiedy borykamy się z konsekwencjami jakie pozostawił po sobie "Fryzjer". Oby ten sezon raz na zawsze zakończył ten proceder ![piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif) .::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#1957716 - 17/01/2008 05:06
[Re: Inzaghi78]
|
stranger
|
Oczywiście zgadzam się z tobą, wg mnie Widzew został słusznie zdegradowany do 2. ligi, jednak Arka powinna znaleźć swoje miejsce w 4. lidze, jak wcześniej GKS Katowice (jednak tam nie chodziło chyba o samą korupcje a również o bankructwo, było to dawno i już dokładnie nie pamiętam).
No cóż, patrz że Arka wtedy sponsorowana była jeszcze przez wielkiego oligarche - Krauzego, za pośrednictwem Prokomu. Tutaj kasa odgrywa największą role -> patrz Zagłębie, z którym zwlekają.
Szkoda, że w Widzewie był taki "zarząd" + Boniek, który jak dla mnie powinien już zostać zatrzymany, on musiał o tych wszystkich wałach wiedzieć!
|
Do góry
|
|
|
|
#1957856 - 17/01/2008 05:22
[Re: Ignorator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Masz racje Ignorator we wszytskim tym co piszesz bo w swietle prawa i obowiazujacych przepisow to o zadnej paranoi nie moze byc mowy !!!!!!! Ale od kiedy to zyjemy w panstwie prawa moze mi powiesz ??? Bo nic takiego sobie nie przypominam ![smirk](/forum/images/graemlins/default/smirk.gif) A wiesz ile przedsiebiorstw tak sie zachowuje ze zmieniajac nazwe zapomina o wierzytelnosciach (glownie sieci handlowe) A moze mi powiesz cos o pamietnym meczu Legii z Gornikiem Zabrze gdzie Pan Redziński podarował trzy czerwone kartki zabrzanom ![shocked](/forum/images/graemlins/default/shocked.gif) Ale predzej Rasiak zostanie krolem strzelcow na Euro2008 niz Legia miala byc bron Boze o cokolwiek posadzona... Widzisz dobrzez gdy problem dotyka klubu ktoremu ktos inny kibicuje ale szlak mnie trafia jak Tomczak zawsze marzyl o tym zeby "udupic" Widzew i dzis jego marzenie sie spelnilo ![mad](/forum/images/graemlins/default/mad.gif) Aha zeby byla jasnosc... Uwazam ze winnych trzeba karac i nie mam pretensji o to ze ukarali Widzew ale o to ze sa rowni i rowniejsi ...
|
Do góry
|
|
|
|
#1957942 - 17/01/2008 05:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Aha zeby byla jasnosc... Uwazam ze winnych trzeba karac i nie mam pretensji o to ze ukarali Widzew ale o to ze sa rowni i rowniejsi ... Czy ja wiem Legii zabrano tytuł mistrza Polski z 1993 roku i tak naprawdę dziś jest decyzja, że cudu nie było a mistrzostwo winno być oddane Legii (wspominał choćby o tym Janusz Wójcik a także za przywróceniem byli delegaci na walnym zjeździe PZPN z Mazowsza). Jednak nikogo w PZPN-ie już los tamtego mistrzostwa nie obchodzi. Więc nie przesadzałbym z tą równością. Gdyby nie pewny biznesmen wędliniarski to dzisiaj nie rozmawialibyśmy o Widzewie i jego problemach. Winna leży po stronie tego pana, który sam stwierdził, że kupowanie przez niego meczów stało się czymś normalnym między wierszami można nawet odczuć, że obsejsą. .::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#1958000 - 17/01/2008 05:40
[Re: Ignorator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Dlatego tez tego Pana jak i wszystkich w tym kraju "łapówkarzy" powinni zamknac i dac taka kare finansowa zeby odczul a nie jakies smieszne grosze przy sumach jakie sie placi za ustawiane mecze... A tak na marginesie ten Pan ktory przyznawal nieslusznie licencje Widzewowi jaka dostal kare ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) No wlasnie tak smieszna ze szkoda klawiatury zeby pisac... Natomiast dziwi mnie fakt jak wielu sprawiedliwych od razu sie znajduje na forum... Marcin nie jestem kibolem ktory biega z bejem ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) ani szowinista dlatego przez szacunek do lokalnego rywala przypomne Ci tylko dwie nazwy klubow a Ty jesli jestes zagorzalym fanatykiem reszte sobie dopowiesz sam, bo na skleroze pewnie jestes za mlody ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) (Lech Poznan i Ceramika Opoczno) Pamietasz ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1959023 - 17/01/2008 10:00
|
addict
Meldunek: 11/01/2005
|
Arka gdynia-48 kupionych meczy, wszystkie wygrane, dzieki nim awans, piłkarze broniący swojego skorumpowanego szefa, do dzis arka nie przyznała sie do winy kara dla arki:degradacja o 1 klase rozgrywkowa bez ujemnych punktow z minimalna kara finansowa Poniekąd rozumiem Twoje roztrzęsienie i rozgoryczenie decyzją Wydziału Dyscypliny PZPN, jednak dobrze byłoby gdybyś trzymał się faktów. O ile dobrze pamiętam, to częśc spotkań Arki zakończyło się remisem, niektóre nawet porażką. Jeśli chodzi o karę, to oprócz degradacji, Gdynianie rozpoczęli sezon z pięcioma ujemnymi punktami. Poczytaj, zanim napiszesz kolejny post. http://www.polskatimes.pl/2_8442.htm
|
Do góry
|
|
|
|
|
|