SERBIA - POLSKA
Mimo wszystko uważam, że lepszym zespołem aktualnie są Serbki. Już podczas ostatnich mistrzostw Europy kiedy z nimi graliśmy było widać, że coś z tych młodych dziewczyn wyrośnie. Wtedy wygraliśmy 3:1 ale nie było to łatwe spotkanie. Wtedy byliśmy w formie, dziś każdy wie jak jest. Proste błędy, a jedynie przebłyski pojedyńczych zawodniczek i sporo szczęścia w końcówkach sprawiły, że mamy komplet zwycięstw. Natomiast Serbki przez te 2 lata nie tylko stały się czołową ekipą Europy ale również liczyły się w ostatnim GP. Młode, silnie atakujące z dobrą zagrywką a co ważne nie popełniające prostych błędów.
Moje wyobrażenie odnośnie dzisiejszego spotkania jest takie, że Serbki będą grały swoje, a my jeśli już to możemy liczyć na pojedyńcze przebłyski albo Skowrońskiej albo Glinki. Poza tym spodziewam się więcej błędów własnych po naszej stronie. Dodatkowo jeśli nie zagra nasze objawienie tej reprezentacji Dziękiewicz to już wogóle w czarnych barwach to widzę.
Polska: doświadczenie, 2 silne indywidualności (Skowrońska, Glinka), blok (Dziękiewicz, Skowrońska)
Serbia: obrona, mocny atak, silna zagrywka, młodość a zarazem pewność swoich umiejętności po ostatnich sukcesach w GP.
Mój Typ: Serbia
Kurs: 2.20
Buk: Toto-Mix