#1874649 - 22/12/2007 06:16
Re: LEAUGE ONE&TWO sezon 2007/08
[Re: Ludwiczek]
|
veteran
Meldunek: 29/03/2005
|
Brawo panowie za Northampton Wygląda na IZZI Szkoda że za niewiele zagrałem... Z kolei Dons ma jakieś problemy. Ale w sumie czy kurs 1.4 w expie był wart grania :> ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1874709 - 22/12/2007 06:50
[Re: VanTheMan]
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
Hm, ja osobiście w angielskich ligach nie lubię grać meczy z kursem poniżej 2, dolną granicę mam ustawioną na 1.7. Niższe kursy poniżej tego gram bardzo, ale to bardzo rzadko. I niestety często tego żałuję. Dziś całe szczęście Donsów odpuściłem. Wesołych Świąt życzę Ja udaję się w stronę wschodzącego Słońca, gdzie internet to rzadkość, a komórki nie mają zasięgu
|
Do góry
|
|
|
|
#1874919 - 22/12/2007 16:45
[Re: jinx]
|
old hand
Meldunek: 28/11/2005
|
Cóż nie wiadomo ile i które meczy się odbędzie ale ja moje typy zaprezentuję :
Accrington - Shrewsbury 2 2,75 - na mecze Accrington na początku sezonu przychodziło po kilkuset kibiców , a liczba sprzedanych karnetów oscylowała w granicach ..100. Włodarze klubu zaczęli wpuszczać za darmo ale i tak w tym sezonie średnia frekwencja oscyluje w granicach 1000.To pokazuje w mojej ocenie kiepski potencjał Accrington - który w mojej ocenie szybciej lub później znajduje odzwierciedlenie w wynikach. I zdaje się , że ostatnio właśnie odzwierciedlenie ntakie znalazł. Po za bowiem meczem z Chesterfield , kilka poprzednich kolejek Accrington do udanych nie zaliczy. Mecz z Chesterfield traktuję na zasadzie przypadku - no i tego , że Chesterfield grało bez swej gwiazdy Jacka Lestera . Nie wierzę , że dwa razy pod rząd uda im się sztuka ogrania drużyny organizacyjnie i siłą składu o niebo lepszej. W Accrington porażających absencji nie ma choć coraz dłuższa nieobecność podstawowego bramkarza - Kenny'ego Arthura i prawego obrońcy Petera Cavanagha (14/0/0) warte są zauważenia. Shrewsbury prezentuje się o niebo lepiej. W zasadzie jak dla mnie podstawowym argumentem aby nie grać tego typu było by jedynie , że od kilku kolejek Shrewsbury gra dokładnie w kratkę - a teraz wychodzi , że mają przegrać. No ale przeciez przesądni nie jesteśmy. Shrewsbury bije się nadal o walkę o awans w barażach , a ostatnie przekonywujące zwyciętswo z Dag&REd 4-0 na pewno podbudowało zespół. Dodatkowo do składu po wielomiesięcznej kontuzji powrócił skrzydłowy Ben Davies , który w ostatnim meczu bardzo ładnie się pokazał strzelając 2 bramki. Jako skrzydłowy myślę , że tym bardziej będzie miał okazję się wykazać grając na wyjeźdezie , gdzie znacznie częściej jest okazja do kontry i do szarży na skrzydle. Jeśli do tego dodać obiecujący kurs to w mojej ocenie mecz warty zagrania.
|
Do góry
|
|
|
|
#1876258 - 23/12/2007 02:01
[Re: VanTheMan]
|
old hand
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1881120 - 25/12/2007 22:37
[Re: konstruktor1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
W dzien Swietego Szczepana ( Boxing Day w tradycji protestanckiej) warto zanim rozpocznie sie poszukiwanie meczow do analizy spojrzec uwazniej na mape Anglii i w ten sposob dokonac pierwszej selekcji. Choc organizatorzy rozgrywek staraja sie bardzo aby uniknac meczow pomiedzy druzynami odleglymi geograficznie to nie zawsze jest to mozliwe. Generalnie menedzerzy, zwlaszcza w nizszych ligach daja pilkarzom wolne w pierwszy dzien Swiat co skutkuje koniecznoscia wczesnorannego wyjazdu jezeli miejsce spotkania oddalone jest o kilkaset kilometrow. Efekty dla druzyn grajacych w tym dniu wyjazdy sa czesto niepozadane. Zmeczenie dluga jazda autokarem, wczesna pobudka, zle samopoczucie pilkarzy z powodu spedzenia Swiat poza domem, itd, itp. Dlatego czesciej niz rzadziej mecze w dniu Swietego Szczepana pomiedzy druzynami z miejsc odleglych od siebie wygrywaja gospodarze, ktorych pilkarze moga sie wyspac, a takze maja swiadomosc, ze jeszcze tego samego wieczora beda ze swoimi bliskimi zamiast koniecznosci telepania sie po angielskich ( walijskich) autostradach. Oczywiscie nie zawsze ten klucz przynosi 100% skutecznosc ale warto chocby dla sprawdzenia tej teorii przyjrzec sie jutro nastepujacym meczom. Plymouth - QPR ( ponad 300 kilometrowa podroz dla pilkarzy ze stolicy) Watford - Cardiff ( spory kawalek ze stolicy Walii na przedmiescia Londynu) Macclesfield - Hereford ( ok. 200 km) Tranmere - Carlisle ( pilkarze znad szkockiej granicy maja wszedzie daleko, a do Liverpoolu to spokojnie ponad 200 kilosow ) Grimsby - Accrington ( podroz nieomal z zachodniego wybrzeza Anglii na wschodnie wybrzeze) Dosc dlugie podroze czekaja takze pilkarzy Northampton, ktorzy graja w Doncaster oraz Roterham, ktorzy jada na polnoc do Darlington. Niestety dla nas typujacych organizatorzy nie zafundowali nam takiego extremum jak w zeszlym roku, kiedy Bournemouth gralo w Carlisle( to tak jakby druzyna Czarnych Jaslo musiala jechac na mecz z Flota Swinoujscie i grac w ten sam dzien ). Efekt mogl byc tylko jeden, bodajze po 5 minutach gry Carlisle prowadzilo 2:0. Ciekaw jestem ile sposrod wymienionych druzyn grajacych na wyjazdach przegra jutro.
|
Do góry
|
|
|
|
#1881298 - 26/12/2007 02:17
|
veteran
Meldunek: 05/12/2004
|
konstruktor z całym szacunkiem ale takie analizy to mozesz sobie wsadzic w dupala, równie dobrze moge powiedcziec ze watford wygra z cardiff bo lodnyn jest wiekszy !! to jest ten sam tok myslenia kochany!! wiec dostajesz ostrzezenie na razie slowne, i nastepnym razem zawieraj uwagi merytoryczne a nie bzdury !! rozumiem ze swiateczna gorączka troche ci na mózg zachrzaniła. no nic oby weszlo
|
Do góry
|
|
|
|
#1881392 - 26/12/2007 03:03
|
old hand
|
Ciekawe spostrzeżenie Konstruktor. Cóż poobserwujemy jutro. Ja z ogólniejszych uwag to zauważyłbym , że największej dyscypliny spodziewałbym się po zespołach które walczą o awans, a nadto grudniowy maraton najlepiej winny znieść drużyny z najszerszą kadrą.Jak będzie zobaczymy.
Moje konkretne propozycje :
DONCASTER-NORTHAMPTON 1 1,85 - przed rozpoczęciem sezonu Doncaster może i nie było jednym z faworytów , ale na pewno zespołem który miał liczyć się co najmniej w walce o baraże. Oddano do użytku nowy stadion - planowany na pewno na coś wiecej jak tylko mecze w League One. Ale początek sezonu był bardzo kiepski. Od jakiegoś jednak czasu wyniki zdecydowanie poprawiły się a ostatnie zwycięstwo z Crewe było bardzo przekonywujące. W takim momencie jest więc dla zespołu okazja aby "pójść za ciosem" i wejść na miejsca dające prawo do gry w barażach. Okazja tym lepsza , że przeciwnikiem jest bardzo przeciętny Northampton w dodatku z lekka osłabiony. Na pewno nie zagrają :Andy Holt (D-13/2/1), Ryan Gilligan (M-10/9/2), Ian Henderson (F-7/4/0). Moim zdaniem bardzo prawdopodobne jest też , że nie zagra wypożyczony z Wolves Daniel Jones (M-11/6/2) którego wypożyczenie nie zostanie przedłużone i w styczniu ma wracać do macierzystego klubu. W takiej sytuacji często zawodnik nie wychodzi aby w ostatniej chwili nie narażać go na kontuzje. W Doncaster znaczących absencji brak. kurs nie jest zły.
SHREWSBURY - STOCKPORT 1 2,05 - Shrewsbury ostatnio prezentuje się całkiem przyzwoicie. Przede wszystkim jednak ich skrzydłowy Ben Davies o którym juz pisałem po powrocie z wielomiesięcznej kontuzji miał prawdziwe "Wejście Smoka". W ostatnich 2 meczach - 3 bramki i bodaj 2 asysty. Na mnie to robi wrażenie. Zespół znajduje się tuż pod kreską uprawniającą do gry w barażach i na pewno zawodnikom motywacji nie zabraknie. Stockport bardzo kiepsko tymczasem zaprezentował się w ostatnim meczu z Grimsby - zgodnie z opiniami kibiców na forach. W obu zespołach brak znaczących abscencji. Zastanawia trochę dość wysoki kurs na Shrewsbury , ale już dawno temu powiedziałem sobie , że nie patrzę na kursy.
BRADFORD - LINCOLN 1 1,95 - Bradford pomalutku dochodzi do siebie po traumie spadku. Ostatnhio zanotował całkiem długą serię bez porażki przerwaną dopiero przez Peterborough - ale to w końcu nie powód do wstydu. Mnie do zagrania tego meczu skłonił debiut chilijskiego napastnika Willy'ego Toppa. Piłkarz od dłuższego czasu anonsowany wreszcie powinien zagrać w pierwszym zespole. W grach rezerw wywarł ponoć bardzo dobre wrażenie. Sprowadzony z Universidad Catolica - jeszcze 2-3 lata temu jednego z czołowych zespołów chilijskich. Jak się doszukałem w biografi ma wpisane uczestnictwo w reprezentacji Chile - choć pewno na ławce w jakimś 3-rzędnym towarzyskim. Ale i tak robi wrażenie. Zawodnik nie kosztował fortuny bo raptem 35.000Ł, ale podobno jest to pierwszy od kilku lat gracz za którego Bradford zapłaciło. W kazdym razie ja uważam , że może to być transfer bardzo ciekawy i jeśli do tego dodać całkiem dobrą postawę Dradford w ostatnich meczach to w mojej ocenie mecz warty zagrania.
|
Do góry
|
|
|
|
#1881451 - 26/12/2007 03:31
[Re: Bosman_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
konstruktor z całym szacunkiem ale takie analizy to mozesz sobie wsadzic w dupala, równie dobrze moge powiedcziec ze watford wygra z cardiff bo lodnyn jest wiekszy !! to jest ten sam tok myslenia kochany!! wiec dostajesz ostrzezenie na razie slowne, i nastepnym razem zawieraj uwagi merytoryczne a nie bzdury !! rozumiem ze swiateczna gorączka troche ci na mózg zachrzaniła. no nic oby weszlo Wersja dla BosmanaW dzien Swietego Szczepana ( Boxing Day w tradycji protestanckiej) warto zanim rozpocznie sie poszukiwanie meczow do analizy spojrzec uwazniej na mape Anglii i w ten sposob dokonac pierwszej selekcji. Jak widzisz nie ma tu ani slowa o analizie. Jest to proba spojrzenia na problem pod troche innym katem, z nawiazaniem do szczegolnego czasu jakim sa Swieta Bozego Narodzenia dla wielu ludzi na calym swiecie i w jaki sposob MOZE ale NIE MUSI, skup sie Bosman, powtorze jeszcze raz: NIE MUSI wplynac na wyniki jutrzejszych spotkan.Wyjasnienie trudniejszych terminow dla Bosmana: dzien - czas od wschodu do zachodu slonca, kiedy jest jasno Swiety Szczepan - pierwszy meczennik chrzescijanski; kosciol katolicki czci jego pamiec 26 grudnia mapa - obraz powierzchni jakiegoś obszaru przedstawiony na płaszczyźnie za pomocą umownych znaków i kolorów Anglia - czesc skladowa Krolestwa Wielkiej Brytanii i Irlandii Polnocnej Mialem tlumaczyc caly tekst ale zrozumienie dotychczasowych wyjasnien zajmie Ci prawdopodobnie okolo roku dlatego zapraszam za 366 dni. Pozdrawiam PS: Jesli nie wiesz dlaczego 366 dni, a nie jak normalnie 365 spiesze z wyjasnieniem. Otoz jak co 4 lata przyszly rok bedzie przestepny dlatego dodajemy jeden dzien kalendarzowy. Dlatego w przyszlym roku luty bedzie mial 29 dni. PS: Jesli wciaz nie zrozumiales to nic Ci nie pomoze.
|
Do góry
|
|
|
|
#1881537 - 26/12/2007 04:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
Dzieki konstruktor1 za swietne uzupelnienie swojej wypowiedzi tylko prosze Cie nie zrazaj sie takimi wypowiedziami jak Bosman-a i pisz dalej swoje.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|