#1588637 - 14/09/2007 07:42
Re: Kilka slów...
[Re: herkules]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/03/2006
|
konowały kłamią
nic nie jest jeszcze przesądzone
trzeba wierzyć i walczyć
a po za tym kto inny będzie banował z taką gracją
|
Do góry
|
|
|
|
#1588645 - 14/09/2007 08:02
[Re: Adammm]
|
Nick Kyrgios, Jerzyk i Del Potro
Meldunek: 08/08/2004
|
Nie znamy sie w sumie, ale ludzie ktorych dotknelo w zyciu jakies cierpienie, byli mi zawsze jakos szczegolnie bliscy. Byc moze dlatego, ze tez mimo nie tak starego wieku (29 lat) sporo w zyciu przeszedlem (m.in. smierc rodzicow) a teraz najblizsza mi ciotka takze ma nowotwor, dlugo juz sie leczy i mimo ze na poczatku byla zalamana to teraz jakos sie trzyma mimo, ze co 2-3 miesiace jezdzi na badania i czeka na ew. wyrok. Nie bede Ci tu zamydlal w stylu ciesz sie zyciem, bo wiem, ze to teraz niemozliwe, poza tym nigdy nie bylem zwolennikiem takich teorii. Od dawna juz czekam na smierc (zreszta jak mowi to moj nick), bo zycie na ziemi jest do d... i jestem przekonany ze po smierci czeka nas cos o niebo lepszego. Chcialbym jednak bys uwierzyl, ze nic w naszym zyciu nie dzieje sie z przypadku i moze wlasnie w tej chorobie i tylko w niej bedziesz w stanie dostrzec cos wiecej niz inni, cos co zmieni Twoj poglad nie tylko na zycie na ziemi, ale na cala marna egzystencje ziemska czlowieka i zycze Ci bys odkryl to, do czego tak naprawde jestesmy powolani i dokad zmierzamy, bo niewielu to potrafi dostrzec ... I naprawde maja racje Ci ktorzy mowia ze duza role w walce z nowotworem odgrywa wola walki, ale o to wole trzeba sie tez modlic ... Obiecuje modlitwe ... 3maj sie Biszop ...
|
Do góry
|
|
|
|
#1588662 - 14/09/2007 08:31
[Re: Adammm]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/01/2005
|
prawdopodobnie nigdy nie zaprowadze mojego synka do szkoly, nie zobacze go na jego pierwszym meczu w pilke... Biszop musisz walczyc nie tylko dla siebie,ale przede wszystkim dla Was. Rodzina to duzo wieksza sila niz rak i razem go pokonacie. Zacznij raczej myslec,ktora szkole dla syna wybierzecie? Jakie buty kupic mu do gry? Kiedys usiadziesz przed komputerem jeszcze raz przeczytasz te slowa ktore tu napisales i to co napisali inni uzytkownicy, i bedziesz mogl sobie powiedziec kurde, oni wszyscy mieli racje - jestem cholernie silny. Po czym napiszesz nam, na jakie studia skonczyl Twoj syn, jak poszlo mu z futbolem,i jaki jestes z niego dumny.... moze wtedy bedziesz juz wtedy dziadkiem? Ja naprawde wierze w to co tu napisalem i czekam na takiego Twojego posta! Trzymaj sie!
|
Do góry
|
|
|
|
#1588686 - 14/09/2007 10:14
[Re: tomo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
A gówno prawda, że Ci zostało 3-5 lat! Jak się będziesz tak nad sobą użalał to może zostało ci 3 razy mniej niż napisałeś, a jak się ogarniesz to syna zaprowadzisz nie tylko do szkoły ale jeszcze będziesz wnuki bawił! Choroby nowotworowej nie przezwycięża się lekami, chemią ani żadnym innym ustrojstwem, ale pokonuje się swoją własną psychiką. Im szybciej zrozumiesz, że nowotwór to nie wyrok, tym lepiej dla Ciebie. I nie życzę Ci nawet żebyś wyzdrowiał... życzę Ci żebyś wziął się w garść, podniósł głowę do góry i walczył! Bo wtedy po prostu życzenia zdrowia nie będą konieczne. Trzymaj się i walcz! To sa najlepsze slowa ktore przeczytalem w tym temacie... jako czytacz wielu ksiazek odnosnie psychologii itp.... Prawdziwe uwierzenie da wybawienie. Masz piekna zone, cudownego syma musisz dla nich zyc, niewazne kto co powiedzial, niewazne, TY musisz
|
Do góry
|
|
|
|
#1588687 - 14/09/2007 10:17
[Re: McKracken]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/09/2005
|
Biszop, sluchaj Kyla, ktory juz sie przeciez zegnal z forum (o ile dobrze pamietam). Olej diagnozy, jest na peczki osob, ktore pokonaly raka - TY bedziesz kolejna! Najlepsze lekarstwo zreszta juz masz - syna. Chyba juz dosc tekstow podtrzymajacych na duchu. Poddaj sie najciezszej chemioterapii jaka zalecaja lekarze. Skad wiesz o tym, ze zostalo Ci 3-5 roku zycia? Lekarze?! Co to za hematolodzy, nie wierze, ze sami Ci takie bzdury naopowiadali.
|
Do góry
|
|
|
|
#1588714 - 14/09/2007 14:56
[Re: Lord Devastator]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą ! - św. Augustyn Trzymaj się Biszop i niech Cie pochłonie walka z tą chorobą, masz dla kogo żyć i musisz żyć, chyba nie chcesz, żeby Twój syn któregoś dnia zajrzał na to forum i przeczytał, że jego tata poddał się bez walki.
Swoją sytuację możesz porównać np. do meczu piłkarskiego. Lekarze (bukmacherzy) wyżej oceniają szanse Twojej choroby ale swój typ opierają jedynie na statystykach (diagnozach, wynikach badań). Zawsze jest jednak wiele rzeczy, których nie sposób przewidzieć. Ile już widziałeś spotkań, gdzie zdecydowany outsider sprawiał olbrzymią sensację i ogrywał wielkiego faworyta ? Bo ja setki razy. Nie dokonał jednak tego kładąc się na murawie i licząc, że faworyt sam sobie strzeli samobója tylko dzięki ogromnej determinacji, walce i wierze w to, że może się udać. Skoro tyle osób pokazało, że analizy lekarzy (bukmacherów) bywają błędne to Twój młody i silny organizm też może.
Do stracenia nie masz nic, do wygrania bardzo bardzo dużo !
|
Do góry
|
|
|
|
#1588724 - 14/09/2007 15:19
[Re: Ghost]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
Sam noszę taką opaskę i wiem, że NIE MA RZECZY NIEMOŻLIWYCH. Pamiętaj o tym. Jesteśmy z Tobą!
|
Do góry
|
|
|
|
|
|