Opcje tematu
#1579616 - 11/09/2007 08:14 Puchar Katalonii
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Gimnastic - Barcelona 1 @4.95 5/10

Lista powołanych na spotkanie: Valdés, Jorquera, Ezquerro, Oleguer, Sylvinho, Marc Crosas, Córcoles, Víctor Vázquez, Dimas, Fali, Jeffren, Emilio, Gai, Thiago, Xavi Torres, Víctor Sánchez, Rueda, Botía, Pedro i Abraham.

5 graczy pierwszego skladu i 15 podopiecznych Guardioli z Barcy B.

Pilkarze Barcy B jeszcze w niedziele grali mecz ligowy, 4-2 z Balaguer. Dzisiaj lekko trenowali... a tu we wtorkowy wieczór kolejna potyczka.

Barcelona w półfinale w bardzo podobnym skladzie... wygrała 3-2, strzelając bodajze 3 gole w 15 minut... a przegrywali juz 0-2.

Gimnastic to swiezo upieczony spadkowicz, ktory w Segunda Division jeszcze nie przegrał (2-1-0).. a na wlasnym boisku zanotował 2 zwyciestwa... bramki 3-0.

Wyobraźmy sobie, że jest to mecz ligowy, a Barca gra w optymalnym skladzie. Jaki dostalibysmy kurs na gości ? Okolo 1.45... W przypadku gdy, nie ma 9 czy tez 10 graczy z podstawowej 11stki dostepne jest 1.60. Żart. Typowa pułapka dla frajerów, którzy wejdą do buka, zobaczą napis Barcelona i postawią dwójkę.

Być może gdyby grał tuta Dos Santos czy tez Bojan Krkic to mialbym jakies zwatpienie, w tym wypadku nie mam. Jezeli dobrze pamietam to Gimnastic w poprzednim sezonie ogral u siebie Valencie ?

Dla pilkarzy Gimnasticu to nie lada gradka, ograć slynną Barcelonę i zgarnąć Puchar Katalonii. Z pewnością podejdą poważnie do spotkania, którego w moim mniemaniu są faworytami.

Jak by amkwish, El Darro lub inna osoba mająca info z 1 ręki i znająca język hiszpański podeslala info z obozu Gimnasticu, bylbym wdzieczny.

Zaklad dostepny miedzy innymi w Bwin i toto mixie.

\:\)

Do góry
Bonus: Unibet
#1580211 - 11/09/2007 19:34 Re: Puchar Katalonii [Re: Zabielany]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: Zabielany

Jak by amkwish, El Darro lub inna osoba mająca info z 1 ręki i znająca język hiszpański podeslala info z obozu Gimnasticu, bylbym wdzieczny.

Zaklad dostepny miedzy innymi w Bwin i toto mixie.

\:\)

Po pierwsze to napiszę,ze mnie uprzedziłeś z tym typem

Ja myślałem ,aby dac optymalnie 1X za stawke 7/10.

Co w Tarragonie ?

Wczoraj ogladałem lokalny program na "trójce" katalońskiej ,który w całosci poświecony jest piłce lokalnej (niższe ligi głownie).
Oczywiscie przegląd weekendowy zaczyna sie od Segunda A ,czyli od Nastica.
W sobotę pokonali u siebie Castellon de la Plana 1:0 (bramka z karnego) ,ekipe ,która bardzo dobrze rozpoczęła rozgrywki od 2 wygranych.

Trener Javi Lopez ,zapytany o mecz z FCB ,stwierdził ,ze zrobia wszystko ,by awansowac do finału i zdobyc Copa Catalunya.
Zapowiedział występ w najsilniejszym składzie ,wszyscy gracze są gotowi do gry.

Poczatek meczu dziś o 21:45 na Nou Municipal.

11 września przypada najwieksze świeto w Katalonii - Diado Nacional de Catalunya.

Czy Nastic bedzie w tym dniu świetował awans do finalu ?

Hmm...szansa jest

Salud !

amk

Do góry
#1581861 - 12/09/2007 04:25 Re: Puchar Katalonii [Re: Amkwish]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Nie tylko Barcelona zagra dziś w osłabieniu. Trener Nastic nie będzie mógł dziś skorzystać z kilku ważnych dla drużyny piłkarzy: bramkarza Rubéna, a także Davida Garcíi, Campano i Tortolero. Javi López woli dmuchać na zimne i najlepszych zachować na zmagania ligowe, dlatego w ich miejsce wystawi dziś zawodników nie mogących liczyć na zbyt wiele szans gry w drugiej lidze.

jak widać obie drużyny zagrają przy sporym osłabieniu, jednak uważam, że warto zaryzykować parę talarów na Barcelone, minn ze względu na kurs ~1.95 oraz to iż trener gospodarzy wyraźnie bardziej szykuje się na spotkanie ligowe, niż bardzo ambicjonalnie podchodzi do tego spotkania pucharowego ( chociaż może to być zasłona dymna ). ja jednak pozostanę przy blaugranie !

pozdr,

Do góry
#1581896 - 12/09/2007 04:39 Re: Puchar Katalonii [Re: Baqu]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
Baqu pytanie: tutaj poiszesz, ze warto grac na Barcelone po takim kursie, a w rankingu podajesz hc azjatycki na gospodarzy, gdzie tu logika?
sorry za OT

Do góry
#1581907 - 12/09/2007 04:42 Re: Puchar Katalonii [Re: Baqu]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: Baqu
[Javi López woli dmuchać na zimne i najlepszych zachować na zmagania ligowe, dlatego w ich miejsce wystawi dziś zawodników nie mogących liczyć na zbyt wiele szans gry w drugiej lidze.

No tak ,wczoraj w TV musiał skłamac ,ale dobrze ,ze najlepiej poinformowani znają prawdę ;\)

Do góry
#1582665 - 12/09/2007 18:55 Re: Puchar Katalonii [Re: HAGIi]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Originally Posted By: HAGIi
Baqu pytanie: tutaj poiszesz, ze warto grac na Barcelone po takim kursie, a w rankingu podajesz hc azjatycki na gospodarzy, gdzie tu logika?
sorry za OT

napisze szczerze, że zagrałem Betssonie ( bo mam tam konto i tam najczęściej grywam piłkę ze względu na pasującą mi szeroką ofertę z tego sportu ) za drobne Barcę, a później chciałem to dodać do rankingu i szukałem najlepszego kursu na innych portalach, ale nic nie moglem znaleźć, nawet ciekawych asianów, i tak sobie pomyślałem wejdę na pinn i zobaczę co oni oferują. Skusił mnie kurs który był powyżej 2 i pomyślałem sobie, że przecież znowu tego nie zagram bo wtedy wcześniejszy zakład byłby bez sensu, wiec wrzuciłem go do rankingu - trochę to zagmatwane

Originally Posted By: amkwish
Originally Posted By: Baqu
[Javi López woli dmuchać na zimne i najlepszych zachować na zmagania ligowe, dlatego w ich miejsce wystawi dziś zawodników nie mogących liczyć na zbyt wiele szans gry w drugiej lidze.

No tak ,wczoraj w TV musiał skłamac ,ale dobrze ,ze najlepiej poinformowani znają prawdę ;\)

fakt faktem nie wystawił 3 z 4 zawodników pierwszego planu, których wymieniłem

Gimnastic Tarragona 2:1 F.C.Barcelona
Bramki:
0-1 Vazquez (49')
1-1 Pinilla (54')
2-1 Maldonado (79')

po wyniku można wnioskować, iż jednak zmiennicy u gospodarzy dobrze się spisali, aczkolwiek ich pierwsza bramka padła po jednoznacznym błędzie Jorquerry a to jak grał i wykożystywał sytuacje podbramkowe Ezquerro woła o pomstę do nieba, już Jeffren był od niego o klasę lepszy.

jakby ktoś chciał oglądnąć brameczki:
1-0 V. Vazquez
1-1 Pinilla
1-2 Maldonado

i jeszcze mała ciekawostka:
Prezydent Barcelony, Joan Laporta, nie posiada się z wściekłości, po tym, jak Thierry Henry nie został zwolniony ze zgrupowania kadry Francji. Z powodu żółtych kartek Henry nie będzie mógł zagrać w spotkaniu eliminacji ME ze Szkocją, a mimo to nie dostał pozwolenia na powrót do klubu.

- Nie wiem jak można zachowywać się tak nieodpowiedzialnie! - mówi Laporta. - Przecież i tak jest zawieszony i nie będzie mógł zagrać. Powinien wrócić na treningi do klubu.

Ze względu na zgrupowanie Henry nie będzie mógł zagrać w finale Copa Catalunya przeciwko Gimnastic Tarragona.

pozdr,

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop