Jakoś nie mam z tym aż takiego problemu....gołym okiem widać w jakich ligach jest sporo bramek np. Szwajcaria,Brazylia czy wysokie wyniki w kosza np. w Chorwacji, Rosji......nie narzekam i nie mam zmiaru nic zmieniać a już tym bardziej wyliczać kilkaset przypadków.....osiwiałbym od tego....po prostu patrze w staty i typuje
No właśnie tutaj doszliśmy do pewnego spostrzeżenia.
Jesteś w 100% przekonany , że w danym meczu np. kosza padnie np. over 150.5, spojrzałeś - jak to ująłeś w "staty" i chcesz typować.
To zagrasz u buka po kursie 1.20 na ten typ ?
Jestem pewny, że nie. Po kursie 1.40 ? Też pewnie nie. Przecież przekonany jesteś w 100% - pewna kaska u buka - a jednak nie zagrasz - coś w tym jest - pomyśl :)...
Szukasz zadowalającego Ciebie kursu, można napisać, że tak naprawdę - nawet podświadomie - oceniłeś dolną granicę kursu za jaki opłaca się grać, czyli pewne prawdopodobieństwo, pewną, powiedzmy, granicą opłacalności.
Gracze, którzy dokładniej analizują - mają wyliczone na papierze - takie a takie konkretne liczby, kursy, stawki itd.. stawiają po prostu bardziej świadomie.
Generalnie zasada jest prosta i taka sama.
Pk>1 to nie jest żaden system, to sprawdzona zasada matematyczna w bukmacherstwie.
Jestem pewny, że nawet jeżeli
wszyscy gracze na świecie, analizowaliby świadomie prawdopodobieństwo , statystyki itp, to buki prosperowaliby doskonale dalej. Każdemu pk wychodziłoby
inne to racja -
ale nie każdemu wychodziłoby właściwe. I tu jest sedno sprawy. Nie każdy potrafi potrafi skutecznie ocenić szanse i dlatego Ci co robią to mniej skutecznie ( do tego dochodzą jeszcze błędy w stawkowaniu, poddawanie się emocjom, chęć szybkiego odegrania, itd.. ) zostawiają swoje pieniążki firmom bukmacherskim.
Dlatego tych wszystkich, którzy twierdzą, że coś wchodzi albo nie - to proszę bardzo - grajcie swoje "100% mecze" po bardzo niskich kursach - jestem ciekaw czy wyjdziecie na plus po pewnym okresie czasu. Okaże się, ze te "100% mecze" to jednak mają tych procentów nieco mniej

i tak naprawdę nieobliczacie tego wprawdzie za pomocą pk - ale podświadomie czujecie, że po pewnych minimalnych kursach nieopłaca się po prostu grać.