Opcje tematu
#1545605 - 31/08/2007 19:27 Ligue 1 sezon 2007/8 kolejka 7
Matprof Offline
member

Meldunek: 12/01/2007

Do góry
Bonus: Unibet
#1545764 - 31/08/2007 20:43 Re: Ligue 1 sezon 2007/8 kolejka 7 [Re: Matprof]
Matprof Offline
member

Meldunek: 12/01/2007
Girondins Bordeaux - AS Monaco
Bordeaux w niezłej formie (11 punktów i czwarte miejsce w Ligue 1), a Monaco w jeszcze lepszej (ekipa prowadzona przez Ricardo Gomesa, który wcześniej był szkoleniowcem właśnie Bordeaux, ma na koncie 13 punktów i prowadzi w Ligue 1).
W przeszłości Bordeaux dość łatwo i często ogrywało Monaco na Stade Chaban-Delmas. Czy podobnie bedzie w sobotę ? Mom zdaniem tak, jeśli gdzieś miałbym upatrywać szansę Monaco to w osobie absolutnie nieobliczalnego i piekielnie uzdolnionego Jeremy Menez'a. Jeśli będzie mu się dobrze grało to goście są w stanie urwać punkcik.

Mój typ: 1 (Draw no bet) kurs: 1.50 (Sportingbet)

Olympique Lyon - Le Mans
Le Mans po świetnym starcie zaliczyło ostatnio dwie wpadki z rzędu (porażki z PSG i Monaco), natomiast Lyon wymęczył zwycięstwo z St. Etienne i ograł słabiutkie Sochaux. Wydaje się, że w sobotę sensacji nie będzie. Piłkarze Lyon'u (nawet w tak okrojonym składzie, brak m.in Crisa,Freda,Coupet'a..) powoli zaczynają się zgrywać z nowym towarzystwem: Bodmer'em, czy Keitą. Na Le Mans obecna forma i zgranie powinno spokojnie wystarczyć.

Mój typ: 1 kurs: 1.40 (Sportingbet)

Toulouse - Auxerre
W przypadku tego spotkania nie za bardzo jest co komentować. Goście spisują się w tym sezonie fatalnie. Toulousę wzmocnił przed sezonem Gignac, który ostatnio zanotował kilka świetnych występów w Ligue 1, zdobył m.in. dwa gole w dwóch ostatnich ligowych meczach.

Mój typ: 1 kurs: 1.95 lub jeśli ktoś trzyma kciuki za Irka Jelenia to 1 (Draw no bet) 1.36 (Sportingbet)

Stade Rennais - Lille

To mecz, który chyba najbardziej mnie zastanawia. Tygodnik Kibica podaje, że Rennes od 5 lat nie potrafią wygrać z Lille, poza tym Lille w tym sezonie nie gra najgorzej, faktem jest brakuje zawodników bramkostrzelnych, ale być może przyjście do klubu Patrick'a Kluivert'a rozwiąże problem. Broń boże nie uważam, że Kluivert to piłkarz, który zacznie strzelać już w sobotę po 3 lub więcej goli, ale wydaje mi się, że dzięki jego przyjściu wzmocni się konkurencja w ataku a to temu młodemu zespołowi może wyjść tylko na dobre.

Mój typ: 02 kurs: 1.75 (Sportingbet)

Nice - RC Lens
Wydaje się, że po odejściu Guy Roux i objęciu fotela szkoleniowca przez Jean Pierre Papina z Lens może być już tylko lepiej. Skład mają świetny.Nowy trener zadebiutował wczoraj w spotkaniu II rundy kwalifikacyjnej Pucharu UEFA z Young Boys i jego nowy zespół wygrał aż 5:1.Nice'a w tym sezonie gra całkiem nieźle, a w środę nawet wygrała w Marsylii z Olympique. U siebie już dwa razy zremisowała w tym sezonie i w niedzielę może być podobnie, chyba, że Lens czwartkowym meczem pokazało, że od teraz będzie juz tylko wygrywać \:\)

Mój typ: 02 kurs: 1.53 (Sportingbet)

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop