#1526579 - 27/08/2007 07:57
UWAGA
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Radzę zastanowić się nad bezpieczeństwem Waszego użytkowania sieci do zakładów bukmacherskich i innych czynności wymagających haseł dostępu. Jestem już niemal pewien, że ktoś włamał się przez mojego kompa, początkowo miałem problemy z pocztą, pózniej przyszedł zaskakujący przelew na mb, a następnie mb zablokowało mi konto. Na szczęście póki co, nie straciłem na tym, ani złotówki, sprawa jest w toku. Expekt sam zauważył dziwne logowania na moje konta z innego IP. Sprawa jest naprawdę poważna. Dobrze, że kilka dni temu wypłaciłem wszystkie pozostałe środki z sieci. Teraz dwa razy się zastanowię zanim wpłacę do jakiegoś buka.
To tyle co miałem do przekazania, strzeżcie się, bo je*** złodzieje są wśród nas !!
|
Do góry
|
|
|
|
#1526584 - 27/08/2007 08:30
Re: UWAGA
[Re: _Korver_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/05/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1526608 - 27/08/2007 14:40
[Re: _Korver_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
Mówiąc poważnie...nie od dawna wiadomo, że trzeba siedzieć za ścianą ogniową i chronić swoje hasła. Inna sprawa, że dobry buk ma zabezpieczenia, które wykluczają wypłatę na przypadkowe konto bankowe. PL81124013301111001013451124 to jest nr rachunku złodzieja, próbował zrobić wypłatę na swoje konto bankowe ! Nie wiem jakie są szansę aby zlokalizować gościa, ale jeśli to jego prawdziwy rachunek a nie wydmuszka to zostawił bardzo istotny ślad.
|
Do góry
|
|
|
|
#1526658 - 27/08/2007 16:40
[Re: marek86]
|
veteran
Meldunek: 22/06/2004
|
Ja kiedyś w pewnym konkursie typerskim (zwyciężyłem ;)) i wygrałem 100 zł. Na moje nieszczęście konkurs ten sponsorował sportingbet a ja tam kiedyś kilka kont zrobiłem (wstyd się przyznać ale to było kilka lat temu jak jeszcze byłem nie opierzonym młokosem w bukmacherce) i to też było spalone, bo np. nazywałem się tam Ges Ertwert czy jakoś tak. Szkoda mi było tej kasy żeby tam leżała odłogiem, jedyna szansa to był neteller, zadzwoniłem do sportingbet i jak się dowiedziałem to dane netellera musiały się pokrywać z danymi sportingbet, oczywiście nie mogły się pokrywać, ale nie zraziłem się i zleciłem wypłatę i jak rzesz się ucieszyłem kiedy na moje konto netellera słynęły $$ Kilka lat temu ktoś zajął mi skrzynkę pocztową na Interii, ten dzień pamiętam do dziś. Wieczorem wysłałem kuzynce kilka plików, po czym wyłączyłem kompa i poszedłem spać, kiedy rano wstałem i chciałem się zalogować to już mi się nie udało Nie pomogły maile do Interii, przypomnienia hasła, Interia to mnie nawet rozśmieszyła bo w pewnym momencie chcieli żebym wysłał im smsa 9 zł i wtedy może odzyskam hasło, nie zrobiłem tego. Do dziś nie wiem w jakich okolicznościach i co spowodowało że ktoś zajął moją pierwszą skrzynkę pocztową w życiu
|
Do góry
|
|
|
|
#1526858 - 27/08/2007 18:06
[Re: marek86]
|
Carpal Tunnel
|
hehe tos jeszcze korver zarobil kase hehehe skoro napisales ze obstawil sobie live i wyplacic roznice hehe
JA bym sie zastanowil czy ktos z dobrych znajomych nie robi ci jajec bo zlodziej wziolby wszystko. nie sądzę by ktoś ze znajomych narażał mnie na straty kwot rzędu 400-500 PLN ! Jakiś czas temu sam wypłacałem pieniądzę na mb i byłem ździwiony, że z konta odjęło mi o 60 PLN więcej, później sprawdzam w historii i 7 godz. po tym jak ja zleciłem przelew, wyszedł następny !
|
Do góry
|
|
|
|
#1526891 - 27/08/2007 18:14
[Re: superges]
|
Carpal Tunnel
|
Ja kiedyś w pewnym konkursie typerskim (zwyciężyłem ;)) i wygrałem 100 zł. Na moje nieszczęście konkurs ten sponsorował sportingbet a ja tam kiedyś kilka kont zrobiłem (wstyd się przyznać ale to było kilka lat temu jak jeszcze byłem nie opierzonym młokosem w bukmacherce) i to też było spalone, bo np. nazywałem się tam Ges Ertwert czy jakoś tak. Szkoda mi było tej kasy żeby tam leżała odłogiem, jedyna szansa to był neteller, zadzwoniłem do sportingbet i jak się dowiedziałem to dane netellera musiały się pokrywać z danymi sportingbet, oczywiście nie mogły się pokrywać, ale nie zraziłem się i zleciłem wypłatę i jak rzesz się ucieszyłem kiedy na moje konto netellera słynęły $$ Kilka lat temu ktoś zajął mi skrzynkę pocztową na Interii, ten dzień pamiętam do dziś. Wieczorem wysłałem kuzynce kilka plików, po czym wyłączyłem kompa i poszedłem spać, kiedy rano wstałem i chciałem się zalogować to już mi się nie udało Nie pomogły maile do Interii, przypomnienia hasła, Interia to mnie nawet rozśmieszyła bo w pewnym momencie chcieli żebym wysłał im smsa 9 zł i wtedy może odzyskam hasło, nie zrobiłem tego. Do dziś nie wiem w jakich okolicznościach i co spowodowało że ktoś zajął moją pierwszą skrzynkę pocztową w życiu moją skrzynkę meilową też ktoś przejął, zauważyłem to po fakcie, że ktoś odczytał meile, których ja nie widziłem wcześniej !
|
Do góry
|
|
|
|
#1526945 - 27/08/2007 18:38
[Re: Don Pedro®]
|
Carpal Tunnel
|
Mówiąc poważnie...nie od dawna wiadomo, że trzeba siedzieć za ścianą ogniową i chronić swoje hasła. Inna sprawa, że dobry buk ma zabezpieczenia, które wykluczają wypłatę na przypadkowe konto bankowe. PL81124013301111001013451124 to jest nr rachunku złodzieja, próbował zrobić wypłatę na swoje konto bankowe ! Nie wiem jakie są szansę aby zlokalizować gościa, ale jeśli to jego prawdziwy rachunek a nie wydmuszka to zostawił bardzo istotny ślad. no i co teraz z tym fantem? Na policję zgłaszać, że ktoś włamał się na moje KONTO BUKMACHERSKIE?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|