No to nam ladnie zrobila RPP. Gdybym mial stalego neta i sledzil to bym wytwalil zaraz po informacji o podniesieniu stop. A tak spadlo ...
Obawiam sie, ze w lipcu tez moga podniesc stopy i wtedy juz ciekawie nie bedzie :/
Pamapol - robi takie zarcie ale konkurencja tez jest. Znam inne firmy robiace takie zarcie. Pamapol do tej pory nie byl mi znany ...
Raczej dopiero w pazdzierniku bedzie podwyzka stop
Byc moze ale.... sa przeslanki, ze moze byc juz w lipcu. RPP podnoszac teraz stopy zadzialala wczesniej. Widza, ze inflacja bedzie rosla. Teraz spodizewam sie znow wysokiej inflacji za czerwiec. Jesli bedzie blisko 2,5% ( a to jest juz duzo jak dla RPP) to moga jeszcze poprawic o 0,25 i beda miec spokoj do konca roku. Ciezko powiedziec ale w tym roku jeszcze podwyzka bedzie.
Co do USA - FED dzis nie oszuka i zostawia bo tam bylby wstrzas w przypadku innej decyzji.
Ja nie mam neta u siebie w domu wiec moje granie jest teraz sporadyczne. Trzymam MCI i narzekac nie moge
Wczoraj chwilke obserwowalem Kruka i sie zawahalem. Nie kupilem ale sie spodizewalem, ze w ktoryms momencie odbije. No coz. Gdyby byl net to bym pewnie nie zaspal. A tak 40% srodkow nadal czeka.
Jeszcze czegos poszukam. Patrze tez na Pamapol - moze tez odbije.
Co do deweloperow: GW czesto glupoty pisze. W wiiekszych miastach wczesniej takie rzeczy sie zdarzaly, nie teraz. Od jakiegos czasu juz wiedza o tym, ze koszty w gore ida. Nikt nie buduje od wiecej niz 2 lat. Moze gdzies w malych miastach gdzie jeszcze jest tanio tak sie bawia ale nie w Wawie czy Krakowie. Zreszta ceny w artykule dotycza raczej malego miasta.
Poza tym podwyzki stop i mozliwosci kolejnych tez swoje robia i kredyt staje sie mniej korzystny. Kolejna rzecz: zdecydowana wiekszosc tych co mieli kupic juz to zrobili. Teraz juz nikt nie pedzi aby kupowac. Sa tacy co czekaja bo moze stanieje.
Deweloperzy juz nie maja takiego brania na GPW. Najlepszy przyklad to JWC gdzie kurs leci na leb. Wypompowali kupe kasy na emisji bo byla "goraczka deweloperska". Powoli zaczyna sie to uspokajac. W Polsce juz zagranica nie kupuje na inwestycje jak to bylo wczesniej. Teraz maja Rumunie i Bulgarie. Ponadto w miejscowosciach wypoczynkowych tez sie w to bawia i juz wola poludnie Francji niz Warszawe.
Co do czata o gieldzie:
mala liczba osob sie wypowiada. Z tego co widze to glownie 2 osoby. Ja teraz nie mam czasu na forum i tez wpadam rzadko.
Ja tymczasem uciekam. Poszukam jakiejs taniej spolki, ktorej jeszcze nie napompowali (jesli jeszcze jakas istnieje
). Zaluje tego Kruka ale trudno. Moze cos innego znajde ale nie napalam sie bo jest wysoko i mozna sobie dupe potluc.
Dzis ladnie podciagneli Wig20.