LZPS sprzedalem po 15,0 czy 14,9 kiedy zaczal spadac po sporych wzrostach przed WZA - potem poszedl do 15,7 mniej wiecej a moglem odkupic po 14,3. Wczoraj po komunikacie:
http://www.money.pl/gielda/komunikaty/ko...pnej,99152.htmlmyslalem o kupnie ale kurs nie szedl w gore i wolalem poczekac. Dzisiaj nie mialem czasu sledzic notowan bo po 13,7 czy 14,0 chetnie bym kupil.
Mysle, ze spolka z duza przyszloscia i przy okazji korekty prawdopodobnie kupie.
LC corp caly sprzedalem i poza tym, ze stracilem kase zyskalem doswiadczenie a to chyba wiecej warte na przyszlosc.
W tej chwili mam jeszcze:
Kredyt Bank - caly czas idzie w gore. Jak sie zbliza do granicy Bollingera to pojawiaja sie duze zlecenia S i wzrost nie jest szalony ale to wg mnie dobrze bo nie ma spekulacji.
Drozapol - kupilem przed WZA, sprzedalem ze sporym zyskiem na samej gorze, odkupilem potem po 14,65 i jak na razie trzymam co najmiej do wynikow. Ale coraz mniej mnie ta spolka przekonuje i jak bedzie okazja to pewnie sprzedam. Dlaczego:
http://www.parkiet.com/forum/viewtopic.php?p=2274434&highlight=#2274434na tamtym forum wystepuje jako Bathurst ;-)
Kopex - po swietnych inflomacjach i wielkich planach wzrosty z 42,0 do 74,0 na ktore sie nie zalapalem. Potem spdek w granice 58-60 i kilka prob wyjscia wyzej - 2x kupowalem po 61,0 i 60,7 i cena wracala w dol. Mam nadzieje, ze dzisiaj ruszyla powoli w gore i tak juz zostanie. Moze nie mam racji ale to wg mnie jedna z firm ktore ktora moze zawojowac Swiat jako lider w swojej branzy. Juz teraz wygrywaja z renomowanymi firmami niemieckimi. W Rosji po malych kontraktach podpisuja 2x wieksze, buduja cale kopalnie ... no pewnie sie rozmarzylem.
Pamapol - plany i prognozy zysko mi sie podobaja. Licze na to, ze po konsolidacji na poziomie 30 - 33 ruszy do gory. Jak nie to sprzedam ze strata po 28-29.
Jupiter - wydawalo mi sie, ze znowu idzie dzisiaj w gore i odkupilem po 6,19 to co mi automat wczoraj sprzedal ale doszedl do 6,25 i znowu w dol. Albo trwale przebije 6,30 albo nie i wtedy po 5,90 wychodze z tego interesu.
Enap - po zawirowaniach kursu ostatnio stabilizacja i licze na powolny wzrost kiedy spekulanci i amatorzy szybkich zyskow posprzedaja swoje akcje. Co prawda nowa emisja z PP spowoduje, ze akcji bedzie 3x tyle co teraz ale licze na przejecia innych firm i wzrost zyskow - znaczny wzrost. Tu poziom w akceptowanej straty to 4,10 - pierwsze luka hossy ze swiec japonskich.
Famur - dobra firma w stabilnym trendzie wzrostowym. Jak na razie trzymam - mysle, ze przed splitem beda jakies spekulacje, ale licze na kolejne informacje o kontraktach i inne pozytywne i dalszy wzrost.
TForceone - jakis czas to kupilem zachecony prognozami rozwoju. Licze na wzrost po podaniu pozytywnych informacji i artykulach w prasie na ten temat. Mysle, ze nie bedzie o to trudno bo otwieraja i przejmuja nowe punkty sprzedazy. Wg mnie branza OK - akcesoria do telefonow komorkowych i inne a kase z emisji wykorzystuja jak trzeba.
No to sie rozpisalem. Prosze o opinie albo ocene Waszego stanu posiadania.
WojtekK