Strona 3 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#1422404 - 24/07/2007 19:31 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: loipop]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Originally Posted By: loipop
Znales kogos?
Przyajazniles, sie ?
Spotykales?

? co ma piernik do wiatraka ? ksiazke piszesz ? :|

drfocus : minuta ciszy przed meczem itp co do stonesow przeznaczaja kase dla rodzin ofiar.

No właśnie minute ciszy przed imprezą ale nie odwoływanie wszystkiego przez 3 dni. Właśnie chyba o tym gadamy, żeby była minuta ciszy i wystarczy

Pozdro

Do góry
Bonus: Unibet
#1422428 - 24/07/2007 19:35 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Sturmwind]
Luc Nilis Offline
too much love will kill you

Meldunek: 21/10/2005
a ja tam nie mam nic przeciwko tej żałobie... oczywistym jest ze powinno sie ludzi traktowac tak samo i moze razic to ze jeden dostanie 100 tysiaków a inny nic, że po jednych sie płacze miesiąc a śmierci innych sie nie widzi ale co wam sama żałoba przeszkadza ? i te aluzje w strone kaczyńskich... parodia i totalnie tendencyjna ocena sytuacji... to źle ze tam pojechali i sie interesują ? chyba po to są... jakby u władzy był skompromitowany Kwaśniewski czy nijaki Tusk to pewnie by sie inaczej zachowali ? jakby nie było z ich strony reakcji to dopiero by dali wode na młym wszyskim postkomuchom i frustratom politycznym...

Do góry
#1422432 - 24/07/2007 19:35 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: lupus]
loipop Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/12/2004
Originally Posted By: lupus

Typowa odpowiedz kogos kto nie jest w stanie przedstawic zadnych argumentow.

nie poprostu nie rozumiem po co te pytania i co to ma do tematu i mojej postawy wobec tego co sie wydarzylo :| nie musze nikogo znac etc. zeby bylo mnie stac na ludzki odruch i wspolczucie. A argumenty do czego mam przedstawiac ? bym znal kogos to by byl jakis argument bo nie rozumiem ? :|

Do góry
#1422433 - 24/07/2007 19:35 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: lupus]
Haz$ Offline
$

Meldunek: 30/12/2002
Jak dla mnie ta zaloba jest dla naprawde starych piernikow zaslepionych w sektowe radio maryja \:D no a dzieki komu wygrali bracia? wlasnie dzieki nim \:\) na szczescie viva muze ma jak zawsze \:\)

Do góry
#1422672 - 24/07/2007 20:42 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Haz$]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Wszystkie glosy krytyczne bardziej by mnie przekonaly ,gdyby nie byly pisane przez pryzmat

1)niecheci do rzadzacych
2)nienawisci do Kosciola

/-niepotrzebne skreslic/

Jestem zdania ,ze wszelkie rozporzadzenia nakazujace zalobe maja taki sam sens ,jak np. domniemany dekret o "3 dniach powszechnej radosci" ,w czasie ktorych obywatele szczerzyliby zeby ,czy bym im sie to podobalo czy nie.

To ,ze na ludzkim nieszczesciu zeruja wszelkiej masci hieny (politycy ,dziennikarze),wiadome jest wszystkim.

I zgadzalbym sie z wieloma tutaj przedmowcami ,jednakowoz na sile radia ,nadajacego muzyke ,jednak nie szukalbym.

I jeszcze jedno.
Rozmiar "ekwiwalentow za nieszczescie" ,jak i szybkosc podjecia decyzji w tym wzgledzie ,po raz kolejny pokazuje ,ze w Polsce nie rzadza "prawicowcy" ,tylko....oblakany redemptorysta.
I pisze to jako praktykujacy katolik.

Do góry
#1422740 - 24/07/2007 21:08 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Amkwish]
Misza_SB Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/12/2006
Amkwish ma rację.

Tylko dlatego, że Kaczek się nie lubi, czy jest się ateistą, czy antyklerykałem nie znaczy, że można za każdy ruch czy pierdnięcie Kaczek obwiniać je i obarczać złem tego świata (trochę niegramatycznie napisane).

MI też się nie podoba zachowanie premiera i prezydenta lekką ręką dających 110k (wypadkowiczom) i ponad 160k (ofiarom trąby), ludziom, które te pieniądze wybitnie się nie należą, chyba, ze wróciliśmy do socjalistycznych zabiegów obłąkanego wyrównywania nierówności na siłę. Może mnie mierzić to, że Kaczka pojechała i wzięła udział w nabożeństwie ale skoro jest prezydentem to może sobie po świecie jeździć i czasami jak udostępni jakimś ofiarom samolotu to też Polska nie upadnie. Że kapitału trochę zbije? Cóż...dziś on jutro może Tusk czy Olejniczak (nazwiska przypadkowe). Niech Kaczka jedzie, niech się modli, jego sprawa, polityk z innej opcji przeżywałby to (cynicznie czy nie) inaczej i też by połowa Polski narzekała.
I wreszcie żałoba... wg mnie zbyt przesadzona, bo argumenty przytoczone na początku z interii są trafne, ale:

*Prezydent ustala żałobę i skoro katolicki prezydent chce płakać i umartwiać się po katolicku trudno.
**Trochę powagi nie zaszkodzi, a może i do kogoś dotrze coś przez ten czas.
***Nie ma to jak zbiorowa integracja Polaków wokół wspólnej tragedii, większość Polaków odczuwa ulgę, bo umartwianie to nasza narodowa cecha przecież.. \:\)

Do góry
#1422744 - 24/07/2007 21:09 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Amkwish]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
A jak to rozumiec inaczej?

Dyskusja na ten temat jest goraca, bo nikt nie lubi jak sie w tak oczywisty sposob szasta kasa.

Na innym forum(Barcelony) znalzlem taka wypowiedz:

Ciekawe czy jakby sie rozwalil autokar wracajacy z koncertu Gorgoroth to tez by zalobe ogloszono i zaczeto rozdawac czeki na lewo i prawo.

Do góry
#1422757 - 24/07/2007 21:12 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Amkwish]
drogowiec Offline
journeyman

Meldunek: 17/07/2007
smiech na sali jak slysze w tv "Barke" zfragmentow koncertu po smierci JP2. jaja nie z tej ziemi kosmos, w polsce to juz naprawde sie ponarabialo ze az milo wyjezdzac stad jak najszybciej bo nic tutaj juz nie trzyma. Zaloba ktora tak naprawde kazdy z kogo nie dotknela ta tragedia olewa. Dla przykladu czarny kolorek kanalu TV Puls a o 23 erotikon leci hehe( slaby bo slaby ale leci hehe) TVN Turbo czarny szyld program erotyczny 23:30 00:30 . Ale za to na TVN gra komunikat do odwolania o zawieszeniu emisji. Tragedia we Francji zginelo 26 osob to prosze mi powiedziec co na to polski rzad jak w wyniku wypadkow na drogach( w wiekszosci oprocz predkosc zle wyprofilowane zakrety , dziury na drogach) ginie o wiele wiecej ofiar. No tak ale wtedy latow tluymaczyc ze to kierowcy blad i koniec bo tylko pasaze zginal i kierujacy pojazdem wiec co tam zalobe bedziemy robic z tego ze te wypadki na dzien nalezy pomnozyc razy 15.

Szczerze to zalobe moge miec w sercu a nie sztuczna na pokaz obserwowoana w tv.Siostrze urodzilo sie dzis dziecko to co mam nie wypic, nie bawic sie , nie cieszyc się bo zaloba??!! nie w dzien tragedi pomodlilem sie zarowno za zmarlych jak i wlaczacych o zycie. A teraz moge tylko zyc dalej swoim zyciem i zyciem najblizszych. JAk piekny teraz jest wierz Milosza, ktory oddaje pieknie caly sens tego swiata.

Do góry
#1422812 - 24/07/2007 21:27 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: drogowiec]
Luc Nilis Offline

Originally Posted By: drogowiec
Dla przykladu czarny kolorek kanalu TV Puls a o 23 erotikon leci hehe( slaby bo slaby ale leci hehe) TVN Turbo czarny szyld program erotyczny 23:30 00:30 .

tu sie trudno nie zgodzic z tym co piszesz - obłuda i tyle no ale te laceczki najlepsze są na Polonia 1... Polskie Foki, ogladacie moze ? \:D ta blondi z balonikami... yyyyyyyy

Do góry
#1422828 - 24/07/2007 21:34 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Luc Nilis]
Dziadek69 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/07/2006
Originally Posted By: aNaLiTyK
Dla przykladu czarny kolorek kanalu TV Puls a o 23 erotikon leci hehe( slaby bo slaby ale leci hehe) TVN Turbo czarny szyld program erotyczny 23:30 00:30 .

tu sie trudno nie zgodzic z tym co piszesz - obłuda i tyle no ale te laceczki najlepsze są na Polonia 1... Polskie Foki, ogladacie moze ? \:D ta blondi z balonikami... yyyyyyyy

no to teraz temat o zalobie zmieni sie w temat o duzych balonach , czy to michalach jak tu na forum ostatnio zaczeto tak nazywac nasze ulubione "zabwki" (bynajmniej moje ) \:p

Do góry
#1422835 - 24/07/2007 21:37 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Dziadek69]
drogowiec Offline
journeyman

no mi juz wycieli polonie 1 u operatora hehe ale polskie foki lece nieraz na itv hehe taka w zielonej bieliznie jest spoko hehe, widze analityk ze mamy podobne kanaly mlodosci heheheheh kiedys rano bajki teraz nocne seanse hehe

Do góry
#1422907 - 24/07/2007 21:59 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: loipop]
Pierniczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/10/2005
Originally Posted By: lupus

Typowa odpowiedz kogos kto nie jest w stanie przedstawic zadnych argumentow.

nie poprostu nie rozumiem po co te pytania i co to ma do tematu i mojej postawy wobec tego co sie wydarzylo :| nie musze nikogo znac etc. zeby bylo mnie stac na ludzki odruch i wspolczucie. A argumenty do czego mam przedstawiac ? bym znal kogos to by byl jakis argument bo nie rozumiem ? :|

Że wiatrak może się spierniczyć \:D

Do góry
#1422927 - 24/07/2007 22:03 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: drogowiec]
Luc Nilis Offline

no mi juz wycieli polonie 1 u operatora hehe ale polskie foki lece nieraz na itv hehe taka w zielonej bieliznie jest spoko hehe, widze analityk ze mamy podobne kanaly mlodosci heheheheh kiedys rano bajki teraz nocne seanse hehe

kiedys leciała na poloni ta bajka o Tsubasie czy jakos tak i o tym tygrysie co walczył i o tej 3 gości co sie rozwalali na koniec odcinka... to były czasy

Do góry
#1422944 - 24/07/2007 22:10 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Luc Nilis]
drogowiec Offline
journeyman

hehe no no a O TYM TYGRYSIE TO JAK sie nie myle to Maska tygrysa ino ostatniego odcinka nieobejrzalem bo starsi na wakacje mnie zabrali a ten koncowy odcienk byl wlasnie z poczatkiem lipca hehe.

Do góry
#1422946 - 24/07/2007 22:10 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Luc Nilis]
Morten Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
Pamiętam Tsubasę i tę ostatnią bajkę.. Fonetycznie chyba pamiętam.. Nazywała się jakoś "Jattaman" czy coś takiego \:D

Do góry
#1422951 - 24/07/2007 22:11 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Morten]
drogowiec Offline
journeyman

no no jattaman hehe tam bylo jata jata jataman hehehe \:D

Do góry
#1422954 - 24/07/2007 22:12 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Luc Nilis]
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
Żałoba narodowa jest jeszcze do zniesienia. Fakt, że bez powodu, ale jakoś sie ostatnio do tych czarnych znaków przywyczailiśmy, a i media nie zdejmują już rozrywkowych programów, bo rzecz jasna z powodu "załobomanii", to słowo powoli zmienia znaczenie.

Gorsza sprawa to całkowicie niezrozumiałe i bezpodstawne odszkodowania. To jest dopiero problem, paranoja i farsa. Jeżeli odszkodowania dostaną rodziny ofiar z Grenoble, to dlaczego nie dostają ich rodziny tych ludzi, którzy codziennie giną na drogach ? Czym to sie do cholery różni ?

Do góry
#1422955 - 24/07/2007 22:12 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Morten]
Luc Nilis Offline

Originally Posted By: Morten
Pamiętam Tsubasę i tę ostatnią bajkę.. Fonetycznie chyba pamiętam.. Nazywała się jakoś "Jattaman" czy coś takiego \:D

dokładnie Jataman..... \:D ale to było kino

Do góry
#1422961 - 24/07/2007 22:14 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Morten]
ziomal-111 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/04/2004
Ale off topic, temat o bajkach z przeszłosci juz jest. Tu jest temat o żałobie

Do góry
#1422963 - 24/07/2007 22:16 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Bzyku]
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
Quote:
Spoko. Każdy tak mówi, dopóki kogoś z jego bliskich nie dotknie tragedia. I Wam i sobie tego nie życzę, nigdy!

Codziennie tragedie dotykają miliony ludzi. Jakby myśleć w ten sposób, to należy wprowadzić na stałe żałobę ogólnoświatową \:D \:D

Do góry
Strona 3 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  Biszop, rafal08