Strona 2 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#1422142 - 24/07/2007 17:53 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Kameleon]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
loipop jacy piłkarze bo nie wiem o co chodzi??

A Stonsi grają koncert jutro czyli bez zmian

Do góry
Bonus: Unibet
#1422145 - 24/07/2007 17:54 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: drfocus]
shane Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/04/2006
Nawet Inteligo ma żałobę \:\(

Do góry
#1422170 - 24/07/2007 18:02 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: loipop]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Originally Posted By: loipop
to ze nie gina razem - jak dla mnie tak , sytuacja i osoby ktore zginely (pielgrzymi), dla niektorych 26 osob to widocznie malo :| wszyscy potrafia to zrozumiec , pilkarze , stonesi... no ale dla niektorych tragedia jest to ze swiata wdg kiepskich nie obejrza.

Znales kogos?
Przyajazniles, sie ?
Spotykales?

Do góry
#1422181 - 24/07/2007 18:06 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: lupus]
shane Offline
Carpal Tunnel

lupus tak nie można na to patrzeć. ja np. Papieża też nie znałem, a jednak jego śmierć chyba poruszyła wszystkimi. mamy żałobę, ok. zbiorowa śmierć Polaków, chyba coś się należy. czy przez tą żałobę ktoś aż tak ucierpi?

Do góry
#1422193 - 24/07/2007 18:10 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: shane]
lupus Offline
antimadrista

Ale o Papiezu slyszal kazdy, miales okazje go ogladac w telewizji, miales okazje przyjsc na jego spotkania gdy pielgrzymowal do polski.
Poza tym to głowa Kosciola, osoba wazna, powszechnie znana, uznawana za autorytet, a nie grupa totalnie bezimiennych ludzi.

Do góry
#1422195 - 24/07/2007 18:12 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: lupus]
shane Offline
Carpal Tunnel

Spoko. Każdy tak mówi, dopóki kogoś z jego bliskich nie dotknie tragedia. I Wam i sobie tego nie życzę, nigdy!

bless \:\)

Do góry
#1422203 - 24/07/2007 18:17 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: shane]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Originally Posted By: shane
lupus tak nie można na to patrzeć. ja np. Papieża też nie znałem, a jednak jego śmierć chyba poruszyła wszystkimi. mamy żałobę, ok. zbiorowa śmierć Polaków, chyba coś się należy. czy przez tą żałobę ktoś aż tak ucierpi?

Nie chodzi o to przeciez.
Pewnie ze zal tych ludzi ktorzy zgineli, ich rodzin, jakby nie patrzec nie ma powodow do radosci, to oczywiste
ale czy tak trudno zauwazyc ze wprowadzenie 3dniowej zaloby t5o zwykly i tani chwyt naszych rzadzacych??

Idealna ucieczka od nieudacznictwa i chcec przekucia tej tragedii w swoj sukces nic wiecej.

Media jak sepy, zywia sie czyms takim wszystkie stacje tylko o tym nadaja bo to sie swietnie sprzedaje, a przeciez to nie sa stacje chartyatywne, swietnie na tym zarobia i zdobeda dodatkowe punkciki w rankingach ogladalnosci/sluchalnosci, a pozniej smialo mozna pokazywac potencjalnym klientom wzrosty.

Inna kwestia ze Kaczynski byl tam potrzebny jak malo kto:]
Proponuje sprawdzic ile kosztuje lot samolotu rzadowego z jego dupskiem na pokladzie,
te pieniadze mogl spokojnie rozdysponowac z palacu prezydenckiego i wyszloby duzo korzystniej dla wszystkich.

Jak sie gra pod publike to pozniej sa takie dyskusje jak ta, juz dawno do tego powinnismy przywyknac.

Jedynie szkoda tych ludzi, zarowno ofiar jak ich rodzin, teraz wszystko ladnie wyglada, szkoda ze za miesiac nikt mimo tych pozowanych dzialan i miedialnego szumu nikt nie bedzie o nich pamietal.
"Ciszej jedziesz, dalej zajedziesz."

Do góry
#1422210 - 24/07/2007 18:19 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Biszop]
shane Offline
Carpal Tunnel

Trzydniowej żałoby nie popieram, żeby była jasność. Zdecydowanie za długo, a to że jest to pewnego rodzaju chwyt "reklamowy" to chyba wie każdy \:\)

Nie zrozumieliśmy się Biszop.

Do góry
#1422213 - 24/07/2007 18:22 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: shane]
lupus Offline
antimadrista

Spoko. Każdy tak mówi, dopóki kogoś z jego bliskich nie dotknie tragedia. I Wam i sobie tego nie życzę, nigdy!

Dokladnie.
Ale ani mnie ani Ciebie to nas zczescie nie spotkalo, wiec dla mnei to nie zrozumiale, to kolejne zagranie pod publiczke, zeby starsze osoby, nie oszukujmy sie bo takie sa najbardziej wrazliwe, na tego typu sprawy jeszcze bardziej sie przekonaly do PiS.

Do góry
#1422214 - 24/07/2007 18:24 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Biszop]
Da Bartek Offline
pokakulka

Meldunek: 14/10/2002
Originally Posted By: Biszop

Nie chodzi o to przeciez.
Pewnie ze zal tych ludzi ktorzy zgineli, ich rodzin, jakby nie patrzec nie ma powodow do radosci, to oczywiste
ale czy tak trudno zauwazyc ze wprowadzenie 3dniowej zaloby t5o zwykly i tani chwyt naszych rzadzacych??

Idealna ucieczka od nieudacznictwa i chcec przekucia tej tragedii w swoj sukces nic wiecej.

Media jak sepy, zywia sie czyms takim wszystkie stacje tylko o tym nadaja bo to sie swietnie sprzedaje, a przeciez to nie sa stacje chartyatywne, swietnie na tym zarobia i zdobeda dodatkowe punkciki w rankingach ogladalnosci/sluchalnosci, a pozniej smialo mozna pokazywac potencjalnym klientom wzrosty.

Inna kwestia ze Kaczynski byl tam potrzebny jak malo kto:]
Proponuje sprawdzic ile kosztuje lot samolotu rzadowego z jego dupskiem na pokladzie,
te pieniadze mogl spokojnie rozdysponowac z palacu prezydenckiego i wyszloby duzo korzystniej dla wszystkich.

Jak sie gra pod publike to pozniej sa takie dyskusje jak ta, juz dawno do tego powinnismy przywyknac.

Jedynie szkoda tych ludzi, zarowno ofiar jak ich rodzin, teraz wszystko ladnie wyglada, szkoda ze za miesiac nikt mimo tych pozowanych dzialan i miedialnego szumu nikt nie bedzie o nich pamietal.
"Ciszej jedziesz, dalej zajedziesz."

Masz racje...tylko gdyby kartofel tam nie pojechal to zaraz pospolite ruszenie by sie wzmoglo ze ma to w dupie. I tak zle i tak bez sensu. Z zaloba rowniez sie nie zgadzam.

Do góry
#1422215 - 24/07/2007 18:24 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: lupus]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
PiS czy nie PiS, kazda partia ktora by obecnie rzadzila zrobilaby tak samo

Do góry
#1422229 - 24/07/2007 18:34 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Da Bartek]
loipop Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/12/2004
Znales kogos?
Przyajazniles, sie ?
Spotykales?

? co ma piernik do wiatraka ? ksiazke piszesz ? :|

drfocus : minuta ciszy przed meczem itp co do stonesow przeznaczaja kase dla rodzin ofiar.

Do góry
#1422232 - 24/07/2007 18:36 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: loipop]
lupus Offline
antimadrista

Originally Posted By: loipop
? co ma piernik do wiatraka ? ksiazke piszesz ? :|

Typowa odpowiedz kogos kto nie jest w stanie przedstawic zadnych argumentow.

Do góry
#1422246 - 24/07/2007 18:45 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Da Bartek]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Originally Posted By: Đa Bartek

Masz racje...tylko gdyby kartofel tam nie pojechal to zaraz pospolite ruszenie by sie wzmoglo ze ma to w dupie. I tak zle i tak bez sensu. Z zaloba rowniez sie nie zgadzam.

Wystarczy troche pomyslunku,
nie jade poniewaz po :
1. nie przydam sie tam bo niby co mam tam robic?? szum dookola siebie i utrudnienia w pracy ludzi ktorzy maja tam naprawde co robic,
zreszta na miejscu sa kompetentne osoby, duzo bardzie kompetentne ode mnie
2. pieniadze ktore kosztowal lot daje rodzinom ofiar i dokladam drugie tyle ze srodkow kancelarii
3. rozmawiam z PZU aby wyplacilo nalezne pieniadze jak najszybciej.

Jednak rozdawanie kasy i tak uwazam za glupote, nie chodzi o to zeby dawac rybe tylko zeby dac wedke.
Pielgrzymi sa lepsi od innych?? w tym samym dniu rozbil sie autokar na A2, tez ktos zginal, oni tez dostana??
Bzdura i tyle, naprade nie chodzi mi o tych ludzi bo ich naprawde zal tylo o stronniczosc tych imbecyli ktorzy na spektakularnej tragedii robia sobie dobrze, nie dosc ze oblesne to jeszcze nie uczciwe wobec wszystkich innych,
co tydzien powinna byc zaloba narodowa bo na naszych drogach kazdego tygodnia gina ludzie, a nie byli pielgrzymami to sie nie oplaca politycznie...

Do góry
#1422264 - 24/07/2007 18:54 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: shane]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002

W takim momencie rodziny ofiar to chialyby troche spokoju, a tutaj jest jeden temat, ktory jest non stop w tv, wiec wcale tak nie jest ze jest im to na reke ten caly szum medialny.

Poza tym jakies marne 100 tys. zl. za ludzkie istnienie? Zalosne, Kaczor przygotowuje sie pod wybory, to widac.

Zaloba narodowa? Rozumiem jeden dzien, ale az trzy? Z drugiej strony mega przegiecie to byla ta zaloba z gornikami, jak jeszcze te rozumiem, to zaloba za gornikow to nieporozumienie.

Do góry
#1422265 - 24/07/2007 18:54 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Biszop]
Da Bartek Offline
pokakulka

Meldunek: 14/10/2002
Absolutnie sie z Toba zgadzam Biszop. Ty, ja i jeszcze wiele osob to rozumiemy, ale uwazam ze znalazloby sie sporo "taboretow", którzy by kaczora obrzuciliby błotem, gdyby nie pojechal.

Co do tych pieniedzy, podobnie jak napisal ziomal wczesniej... moja kolezanka zginela w Białymstoku... a jej rodzina nie dostala kasy. Wiec dlaczego ich rodziny maja dostac?

Do góry
#1422285 - 24/07/2007 18:59 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Biszop]
remik Offline
addict

Meldunek: 07/07/2005
hmm!Nie przepadam za Kaczynskim,ale wedlug mnie dobrze,ze polecial do Francji.W sumie to chodz widzialem tam Bielana to wierze,ze Kaczynski nie zrobil tego dla paru procent.Byl widocznie zasmucony itd...choc z drugiej strony po co az tyle konferencji prasowych tam dla niego organizowano?Moze zle mysle jednak?Sam nie wiem:)Marnotrawienie kasy?Mozna mnozyc setki mniej potrzebnych rzeczy na ktore rzad wydaje pieniadze...

ale dla mnie bardziej niezrozumiala jest jedna rzecz...dlaczego tak pozno premier pojechal zobaczyc skutki wichury?Dlaczego Ci ludzie dostana mniej niz ofiary pielgrzymki?pieniadze zycia nie wroca,za to moga pomoc zbudowac dach nad glowa...

Biszop piszesz o innych ofiarach.Zauwaz,ze tutaj chodzi o rozmiar tragedii...Caly autobus to jednak nie samochod osobowy wedlug myslenia naszej wladzy,niestety.

Do góry
#1422319 - 24/07/2007 19:09 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: remik]
lupus Offline
antimadrista

Taka tragedia to jest czesc politycznej, takie cos spada politykom z nieba.

Jak byla tragedia WTC i sie Bush pokazal, od razu skoczyl w sondazach.
Jak byla tragedia w Katowicach Marcinkiewicz i kaczor tez przyjechali.
Kazdy moment jest dobry do prowadzenia kampanii.

Tylko Putin olal jak tonal kursk, i siedzial nadal na wakacjach, ale on sie zadna krytyka nie przejmuje.

Do góry
#1422357 - 24/07/2007 19:19 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: lupus]
Sturmwind Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/05/2007
jak dla mnie to te 110 tys nijak nie pomoże rządowi. wprost przeciwnie, nikt trzeźwo myślący nie zagłosuje na nich w następnych wyborach po takich ruchach. to jest jakas pajacowata kopia Goebelsowskiej propagandy. nie mowie tutaj ze jakas pomoc dla tych ludzi jest potrzebna. ale ktos madrze napisal ze kazdego dnia ginie na polskich drogach wielu JEDYNYCH ŻYWICIELI RODZINY - nie z włąsnej winy. nikogo to nie interesuje poza najblizszymi. smutnym napewno jest fakt, ze w tej chwili Polsce nie ma frakcji politycznej ktora by mogla temu krajowi dac cos pozytywnego. kto by nie przyszedl to bedzie robil to samo - czyli w majty - niezaleznie od tego czy bedzie zielony czerwony brazowy czy inny.,.tylko czemu wykorzystuja do tego smierc?

Do góry
#1422389 - 24/07/2007 19:26 Re: Idiotyzm narodowej żałoby ??? [Re: Sturmwind]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
To była jakaś żałoba? Szczerze mówiąc ostatnio nie mam czasu na oglądanie wiadomości, to nie zauważyłem ;\)

Do góry
Strona 2 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  Biszop, rafal08