Strona 8 z 14 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 13 14 >
Opcje tematu
#2479683 - 13/07/2008 20:16 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/04/2007
Patrzac z punktu widzenia Kogutow to okienko transferowe moze sie zakonczyc malo zabawnie, mimo sciagniecia takich graczy jak Modric, Hutton, czy Dos Santos. Co raz glosniej mowi sie, ze stracic moga i Robbie Keane'a i Berbatova. W tej sytuacji pozostana w ataku z wspomnianym Dos Santosem oraz sprowadzonym rok temu Darrenem Bentem. Nie ma co ukrywac, nawet tych 2 pilkarzy ciezko porownac do jednego, samego Bulgara. Oczywiscie pieniadze z tychze transferow ladnie wzbogaca kase zespolu z White Hart Lane, ale rownie umiejetnie wypadaloby je zainwestowac.
Poki co mowi sie, ze Ramos chcialby miec w swoim zespole Luisa Garcie z Espanyolu.

Osobiscie licze, ze Berbatov zostanie jeszcze na WHL, ale wydaje sie to co raz mniej prawdopodobne. Nie ma co porownywac ManU i Tottenhamu, a z pewnoscia Bulgar chcialby poczuc jeszcze smak futbolu na najwyzszym szczeblu. Juz predzej wierze, ze Keane wciaz bedzie przywdziewal koszulke Spurs.

Do góry
Bonus: Unibet
#2479704 - 13/07/2008 20:26 Re: Transfery w Premiership [Re: juancarlos]
Szypii Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/01/2007
ale czy będzie on miał miejsce w Manchesterze? ja na jakiego miejscu bym pozostał. Ramos buduje ekipę która może powalczyć o te 4 miejsce jeśli jakaś drużyna z wielkiej czwórki będzie w słabszej formie ( choćby LFC z ostatniego sezonu). W MU konkurencja jest duża. Połowe sezonu by przesiedział zapewne na ławce.

Do góry
#2479714 - 13/07/2008 20:35 Re: Transfery w Premiership [Re: Szypii]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Wszystko zalezy od formy, jaka by prezentowal i jak odnalazlby sie w nowym zespole. Za glownych rywali mialby Rooneya oraz Teveza. Jezeli Ferguson zdecydowalby sie grac dwoma napastnikami to szanse na regularne wystepy sa spore - Dimitar ma z pewnoscia zadatki na to by wygryzc, czy to Wayne'a, czy Carlosa.

Sytuacja moze sie diametralnie zmienic w przypadku odejscia Ronaldo do Realu. Sir Alex musialby troche przekombinowac styl gry i priorytety zespolu. Cos mi sie zdaje, ze poki nie bedzie jasnej sytuacji z CR, Manchester nie siegnie jeszcze po Bulgara, czekajac na jasna sytuacje ze skladem - czy bedzie w nim Portugalczyk, czy moze juz nie.

Do góry
#2480247 - 14/07/2008 00:18 Re: Transfery w Premiership [Re: juancarlos]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2005
Niezależnie od systemu (1 lub 2 napastników) to moim zdaniem Bułgar miałby pewne miejsce w składzie.

Ferguson od dłuższego czasu zabiegał o wyższego napastnika. Tevez i Roo to w gruncie rzeczy podobny nieco typ atakujących. Przy systemie gry z jednym napastnikiem to Berba byłby tym wysuniętym, a Roo grałby pewnie na lewym skrzydle (grywał już tak nieraz w minionym sezonie). Natomiast Tevez byłby wówczas zpewne pierwszym jokerem

Przy systemie ofensywnym (rzekłbym - normalnym ;\) ) Berba z Roo stanowiliby parę napastników.

Oczywiście, te rozważania mogą jeszcze podlegać pewnym modyfikacjom, w zależności od tego jak zakończy się saga pod tytułem Cristiano Ronaldo.

Do góry
#2480289 - 14/07/2008 00:47 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
VanTheMan Offline
veteran

Meldunek: 29/03/2005
Tevez za 20 mln, Berbatov za 25 mln... Rooney pewniak... w United gra 2 napastników... nie lepiej sprowadzić piłkarza jak Huntelaar który jest tańszy, młodszy (jedyny problem to niesprawdzony w EPL) ... bo jeśli Tevez miałby siedzieć na ławce to Ferguson nie walczyłby o niego i nie myślał o wykupieniu go z WHU.

Jak wzmacniać ławkę to nie za ponad 20 mln funtów ;> Takie mam odczucie. Diabłom potrzeba tak naprawdę bardzo solidnego zmiennika do napadu bo na Saha nie zawsze liczyć a Ronaldo w ataku to nie to samo. Po nich już kończa się opcje jeśli chodzi o szpicę w zespole MU.

Do góry
#2480312 - 14/07/2008 00:58 Re: Transfery w Premiership [Re: VanTheMan]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

@VanTheMan

\:\)

Moim zdaniem: prędzej Tevez usiądzie na ławce niż Berba

Co do Huntelaara to się nie zgodzę. Dla mnie Berba jest po prostu lepszym zawodnikiem, a poza tym - o czym wspomniałeś, ma jeszcze jeden niezaprzeczalny atut: sprawdził się w lidze. Postura Huntelaara nie pomoże mu w walce z Terrym czy Carragherem. Tevez mimo równie skromnej postury, jest typem walczaka i dlatego daje sobie radę. Co do Klaasa, mam spore wątpliwości czy poradziłby sobie w EPL.

Do góry
#2480538 - 14/07/2008 02:28 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
VanTheMan Offline
veteran

Tak tak, tylko że Tevez wg mnie jest trochę niedoceniany. Wiadomo że nie gramy trójką napastników, dlatego albo Tevez albo Berba pójdą na ławkę... po prostu nie widzę powodu dla którego należałoby zatrudniać zawodnika który pójdzie na ławkę rezerwowych za takie pieniądze... ta sama rzecz tyczy się zarówno Berbatova jak i Teveza.

Wiele zależy od Ronaldo... kto wie co temu chłopaczkowi do łba strzeli w przeciągu okna transferwego. Ale w sumie zgadzam się z nim w jednym aspekcie - jak odchodzić to za duże pieniądze. Nie należy wychodzić z założenia że łasi się na kasę ale jeśli po prostu odchodzić to za konkretne pieniądze które pokazują wartość piłkarza. Za dajmy na to 80 mln (czy w funtach czy w euro) można takie zakupy zrobić że głowa mała.

Chociaż osobiście jestem zażenowany stwierdzeniami Blattera o niewolnictwie... o tym że Ronaldo traktowany jest jako niewolnik. Najlepszy piłkarz, zawdzięczający najwięcej SAF'owi, zarabiający niebiańskie pieniądze traktowany jak niewolnik... gdzie się więc kończy swera niewolnictwa? Na 20 mln za sezon w Realu? Poza tym Ronaldo podpisywał nową umowę z tego co pamiętam jeszcze na początku zeszłego sezonu. Mógł łatwo przewidzieć rozwój wypadków tak więc jego płacze są w tym momencie nie na miejscu - obowiązuje go umowa i tak jak mówi Pele - należy tą umowę wypełnić.

Ciężko określić jak transfer Ronaldo wpłynąłby na United. Nie wiadomo czy to Ronaldo jest tak mocny sam w sobie czy w głównej mierze dzięki kolegom którzy radzą sobie momentami lepiej gdy Portugalczyka nie ma w składzie (4-0 z Arsenalem w FA Cup). Zdecydowanie większy wpływ ma Rooney który jeśli tylko nie grał to United traciło punkty.

No ale rozgadałem się. W każdym razie jako kibic MU mam jeszcze pewność że Ferguson zrobi to co słuszne. Jeśli uważa że Berbatov naprawdę jest wart tych 25 milionów funtów i że należy go sprowadzić to nie mam naprawdę nic przeciwko. Szkot ma łeb jak sklep, głowę na karku i na tyle transferów ile dokonał naprawdę rzadko się myli.

Do góry
#2480937 - 14/07/2008 05:44 Re: Transfery w Premiership [Re: VanTheMan]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: VanTheMan
W każdym razie jako kibic MU mam jeszcze pewność że Ferguson zrobi to co słuszne.

Dokładnie.

Tym właśnie stwierdzeniem można śmiało zakończyć dyskusję o Berbie etc. ;\)

Co do CR - ma za sobą genialny sezon, jest na tą chwilę na pewno w 3 najlepszych zawodników świata (nie pisze,że jest najlepszy, bo ma tu stałe grono "adoratorów" na mecz.pl ;\) ). Strzelił mnóstwo ważnych bramek, ale ... za 80 mln nawet bym się nie zastanawiał \:\) Także - jeżeli naprawdę jest tak jak podają media: chce iść do Realu i czuje się na OT jak niewolnik ( sic!) to śmiało - brać kasę i CR

Do góry
#2480976 - 14/07/2008 06:11 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
VanTheMan Offline
veteran

80 milionów to tylko moja taka pierwsza myśl. Niewykluczone że cena może pójść w górę. Za takie olbrzymie pieniądze Ferguson będzie mógł spełnić swoje najskrytsze marzenia jeśli chodzi o sprowadzenie jakiegoś zawodnika. Jeśli wcześniej nie mógł sobie na to pozwolić to wraz ze sprzedażą Ronaldo miałby większość piłkarzy dostępnych... piłkarzy którzy raczej chętnie przenieśliby się na Old Trafford ponieważ klub zdobywa sukcesy i jest obecnie na topie.

Choć na dobrą sprawę jeśli Ronaldo by odszedł to do wzmocnienia pozostałby tylko napad i puste skrzydło po Ronaldo. Reszta pozycji wydaje się być obsadzona...

Poza tym jest Nani, w którego trzeba wierzyć, dać mu pograć i na pewno poradzi sobie \:\)

Do góry
#2481055 - 14/07/2008 15:55 Re: Transfery w Premiership [Re: VanTheMan]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Wezcie Ronaldinho ;\)

Do góry
#2481166 - 14/07/2008 19:11 Re: Transfery w Premiership [Re: lupus]
VanTheMan Offline
veteran

Ronaldinho był u nas jedną nogą gdy odchodził z PSG. Zwiedzał stadion, zapewniano że trafi na Old Trafford w ogóle wszystko miało być cacy ... kto wie jakby się współczesna piłka potoczyła gdyby Ronaldinho wcześniej przeniósłby się do Anglii.

Ale sam fakt że po Brazylijczyka zgłasza się klub pokroju Manchesteru City pokazuje jak nisko ten piłkarz upadł.

Do góry
#2481209 - 14/07/2008 19:26 Re: Transfery w Premiership [Re: VanTheMan]
Szypii Offline
Carpal Tunnel

Wcale nie upadł, miał jeden słabszy sezon. Ja bym się cieszył jakby do Milanu trafił za te 20 mln które chcą zapłacić za niego. Zawodnik jeszcze dwa lata temu ośmieszał każdego zawodnika na świecie i może być kupiony za 20 mln.
Za Adebajora który dostaje piły na nos i miał dobry jeden sezon na światowym poziomie trzeba zapłacić 45 mln...

Do góry
#2481533 - 14/07/2008 22:33 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Mindman
Originally Posted By: VanTheMan
W każdym razie jako kibic MU mam jeszcze pewność że Ferguson zrobi to co słuszne.

Dokładnie.

Tym właśnie stwierdzeniem można śmiało zakończyć dyskusję o Berbie etc. ;\)

Co do CR - ma za sobą genialny sezon, jest na tą chwilę na pewno w 3 najlepszych zawodników świata (nie pisze,że jest najlepszy, bo ma tu stałe grono "adoratorów" na mecz.pl ;\) ). Strzelił mnóstwo ważnych bramek, ale ... za 80 mln nawet bym się nie zastanawiał \:\) Także - jeżeli naprawdę jest tak jak podają media: chce iść do Realu i czuje się na OT jak niewolnik ( sic!) to śmiało - brać kasę i CR

sytuacja analogiczna do tej z Ronaldinho, kiedy to Chelsea dawala Barcelonie za niego 100 mln. Tam jednak sam pilkarz chcial na Camp Nou pozostac. Tu CR otwarcie mowi, ze chce sie przeprowadzic i zarzuca klubowi, ze uniemozliwia mu to. Co za tym idzie, w przypadku gdyby mial dalej grac na OT, nie widze u niego az takiego zaangazowania i oddania, jak w minionym sezonie. Bedzie mu ciazyc na sercu, ze wlasnie ci ludzie nie pozwolili mu grac w jego rzekomo wymarzonym klubie.
Jezeli Real da te 80 mln, Ronaldo powie, ze chce odejsc, z bolem serca, ale pozwolilbym mu na to. Wazne tez ze w ten sposob wzmocnia tylko rywala w walce o LM, nie zas na krajowym podworku.

Do góry
#2489491 - 19/07/2008 02:18 Re: Transfery w Premiership [Re: juancarlos]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/11/2007
Cristiano Ronaldo zostaje w Manchester United - poinformowały brytyjskie agencje. Decyzja została podjęta po piątkowym spotkaniu portugalskiego skrzydłowego z menedżerem "Czerwonych Diabłów" Aleksem Fergusonem

W piątek, na specjalnie zwołanej konferencji prasowej w RPA, gdzie "Czerwone Diabły" przygotowują się do nowego sezonu, poinformowano o efektach rozmowy piłkarza z menedżerem.
- Mogę powiedzieć, że Cristiano Ronaldo będzie w najbliższym sezonie zawodnikiem Manchesteru United. Spotkanie przebiegło w bardzo miłej atmosferze. Przedstawiłem Cristiano moje argumenty i on je zaakceptował. Co powiedziałem - niech pozostanie między nami - przekazał Sir Alex Ferguson

Do góry
#2490962 - 19/07/2008 21:46 Re: Transfery w Premiership [Re: Hakan]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

http://soccerway.com/news/2008/July/19/kaka-set-for-chelsea-move/

Muszę zobaczyć żeby uwierzyć ...

PS to by było "coś" dla The Blues

Do góry
#2490992 - 19/07/2008 22:05 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
Szypii Offline
Carpal Tunnel

W odpowiedzi na sensacyjne doniesienia angielskiego dziennika The Guardian AC Milan zamieścił na swojej stronie internetowej oficjalny komunikat. "Kaká absolutnie nie jest na sprzedaż" - powiedział menedżer ds. komunikacji Vittorio Mentana.

Nie ma szans na taki transfer obecnie. Może za 3-4 lata

Do góry
#2491007 - 19/07/2008 22:12 Re: Transfery w Premiership [Re: Szypii]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Ufff ;\)

A tak serio - zastanawiam się jaki pułap osiągną ceny za piłkarzy .. Dla mnie, kwoty pojawiające się przy nazwisku Kaki czy CR to jest lekka paranoja już

Do góry
#2491019 - 19/07/2008 22:19 Re: Transfery w Premiership [Re: Szypii]
VanTheMan Offline
veteran

Jestem cholernie ciekawy co Ferguson powiedział Ronaldo na osobności... bardzo mnie zaintrygował fragment wypowiedzi Szkota: "to co mu powiedziałem niech pozostanie między nami" . Znając z temperamentu ale i również zdecydowania Sir Alexa mogło być gorąco... w sumie należało się Portugalczykowi wyrównanie pod sufitem bo ostatnio ładnie mu w głowie się poprzewracało.

Pozostaje czekać na wypowiedź Ronaldo gdzie zadeklaruje swoją radość z gry w United i że planuje pozostać tu na jeszcze kilka lat \:D

Do góry
#2491026 - 19/07/2008 22:20 Re: Transfery w Premiership [Re: VanTheMan]
VanTheMan Offline
veteran

Swoją drogą zgadzam się z tym co powiedział Roy Keane, że zawodnicy przychodzą i odchodzą jakby byli kawałkami mięsa. Nie zgadzam się do końca co do tego fragmentu o niewolnictwie i poparciu Blattera ale z tym mięsem jest jak najbardziej trafione. Tu odejdzie, tam przyjdzie.. ten podpadł , ten niewygodny więc niech spier......

Do góry
#2492211 - 20/07/2008 04:08 Re: Transfery w Premiership [Re: VanTheMan]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Jest w tym rzeczywiście sporo racji @VanTheMan, ale z drugiej strony ... Myślę, że po prostu futbol przestał być dyscypliną dla "idealistów" - w sensie, ja też bardzo cenie takich zawodników jak Giggsy czy nawet Maldini, którzy przez całą długą i bogatą karierę potrafili pozostać wierni jednym barwom. Ofert z pewnością nie brakowało ...

Tyle, że ... teraz można tego typu sytuacje policzyć na palcach jednej ręki. Smutne jest to w jakim stopniu zdominowała najpiękniejszą dyscyplinę sportu. Tzn. pieniądze zawsze gdzieś tam były, ale nigdy nie na pierwszym planie.

Kilka takich refleksji ogólnych mi się nasunęło.

PS po tym co CR mówił i jak się ostatnio zachowywał w stosunku do klubu, powinni pocałować Real w rękę i wziąć za niego te 80 mln

Do góry
Strona 8 z 14 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 13 14 >

Moderator:  Akhu, Biszop