Strona 6 z 14 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 13 14 >
Opcje tematu
#2455887 - 30/06/2008 02:14 Re: Transfery w Premiership [Re: mura]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
Deco \o/

zbroimy się, czas na Ronniego

Do góry
Bonus: Unibet
#2457269 - 30/06/2008 23:32 Re: Transfery w Premiership [Re: mura]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
http://pilkanozna.pl/news.php?ID=92744

Jo w Man City.

Trochę za dużo na niego wyłożyli w moim odczuciu.

Do góry
#2458007 - 01/07/2008 01:47 Re: Transfery w Premiership [Re: Szewa]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2005
Kwota spora, ale jest to zawodnik, który ma naprawdę ogromny potencjał w moim odczuciu.

Dla mnie - taka lepsza wersja Adebayora może być ;\) Wiele jednak zależy od tego jak przebiegnie aklimatyzacja.

Do góry
#2458663 - 01/07/2008 05:50 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
mura Offline
Carpal Tunnel

moim zdaniem Jo jest przereklamowany i dali za niego stanowczo za dużo

no ale Ruskim się w głowach trochę poprzewracało, płacą jak na Zachodzie, a potem nawet żądają kwot z kosmosu za grajków średniej wartości co niczego wielkiego tak naprawdę nie osiągnęli
przykład z brzegu Arszawin w Barcie za takie pieniądze + Messi, nie wiem po co to robią ale wątpie by byli aż tak głupi, chyba chodzi im o rozgłos i wyższy pułap negocjacyjny za Ruska

wracając do Jo - oglądałem go nie raz w CSKA, leniwy snob, który myśli że jest pępkiem świata, strasznie samolubny i póki nie nauczą go że piłka nożna jest grą zespołową to nic z niego nie będzie

porównanie do Adebayora moim zdaniem mizerne, Togijczyk woli grać na szpicy a Jo raczej jest takim podwieszonym napastnikiem, no ale przede wszystkim naprawdę nie ta klasa, jak zmieni nastawienie mentalne i podniesie umiejętności piłkarskie (jest jeszcze młody) to może i coś z niego będzie - na dziś dzień nie jest wart tych pieniędzy i nie sądzę by udźwignął ciężar decydowania o ofensywnych poczynaniach City

Do góry
#2458682 - 01/07/2008 06:02 Re: Transfery w Premiership [Re: mura]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Zapomniałem o jednej kwestii, przecież nie wiadomo, czy gość w ogóle dostanie pozwolenie na pracę. Musi przecież mieć rozegraną odpowiednią ilość meczów w reprezentacji żeby dostać work permit. Tego warunku chyba jednak nie spełnia. Pożyjemy, zobaczymy.

Do góry
#2458745 - 01/07/2008 07:01 Re: Transfery w Premiership [Re: Szewa]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

@mura

troszkę za ostro z Jo pojechałeś moim zdaniem \:\)

koleś jest młody, silny fizycznie, mocno trzyma się na nogach, drybling jak na Brazylijczyka przystało ;\)

77 spotkań w CSKA i 44 bramki - to naprawdę niezły rezultat w coraz lepszej lidze

Oczywiście przeskok z (nawet) ligi rosyjskiej do najlepszej ligi świata to duży krok, ale ja uważam, że jeżeli odpowiednio do tego podejdzie i w City dobrze go wprowadzą to jest w stanie ustrzelić ok. 15-18 bramek w sezonie. A później może być już tylko lepiej.

Masz rację co do tego, że jego mankamentem jest zbyt duża ilość indywidualnych akcji, ale i to myślę można zmienić, ewentualnie doprowadzić do perfekcji ;\)

Jedyne czego się można obawiać to psychika. Ciężar odpowiedzialności itp. Jeżeli na tym polu sobie poradzi, to piłkarsko jestem o niego spokojny.

Ogólnie - kwota duża, ale jeżeli przepłacony to niewiele.

Mnie się wydaje, że może się po 2-3 sezonach zwrócić z nawiązką.

PS biorąc pod uwagę moje sympatie klubowe to bardzo chciałbym się mylić ;\) \:D

Do góry
#2458765 - 01/07/2008 08:00 Re: Transfery w Premiership [Re: Szewa]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001

bardzo dobry napastnik! Niedawno Alex Ferguson b.chciał go ściągnąć do Man Utd ale widać nie starał się wystarczajaco mocno! Bolton nie będzie żałował tego transleru

Do góry
#2458766 - 01/07/2008 08:05 Re: Transfery w Premiership [Re: DJ SOSNA]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: DJ SOSNA

bardzo dobry napastnik! Niedawno Alex Ferguson b.chciał go ściągnąć do Man Utd ale widać nie starał się wystarczajaco mocno! Bolton nie będzie żałował tego transleru

Elmander rzeczywiście niezły. Na Bolton to wręcz gwiazda ;)Na pewno będą mieli z niego pożytek.

Co do pogrubionego fragmentu to ---> \:\)

Umówmy się, że gdyby SAF naprawdę bardzo chciał mieć tego zawodnika u siebie, to by go miał. Elmander byłby co najwyżej rezerwowym w Man U.

Moim zdaniem Elmander to była plotka - jedna z tych, których w trakcie okienek transferowych nie brakuje.

Do góry
#2458907 - 01/07/2008 17:43 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
bitnap Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/09/2007
Elmander i Man U

heh, nie ten kaliber \:\)

Bolton zalowac napewno nie bedzie bo Elmander bije na leb Anelke i z cala pewnoscia moge powiedziec, ze bedzie mial z niego duzo wiecej pozytku \:\)

Do góry
#2458924 - 01/07/2008 18:08 Re: Transfery w Premiership [Re: bitnap]
mura Offline
Carpal Tunnel

@Mindman,
wyraziłem swoje zdanie, jak będzie - zobaczymy, jeśli dostanie pozwolenie będziemy mieli okazję się przekonać jak wartościowy z niego grajek, jak dla mnie z tymi 15-18 bramkami sążnie przesadzasz, no ale zobaczymy , aaaa i jeszcze to: "mocno trzyma się na nogach" --> to se ne da \:\)
moim zdaniem gość jest przereklamowany

co do Elmandera - to widzę że wszyscy jesteśmy zgodni, na pewno przyda się Kłusakom, będzie solidnym wzmocnieniem, ale jeśli rozpatrujemy w ogóle jakiekolwiek jego szanse zatrudnienia w MU, to proszę... szanujmy się \:\)

kolejny etap akcji pt "R10 w Chelsea"
-"It is marvellous that Felipao (Scolari) is interested in signing me because he is an excellent coach. I have a lot of respect for him because I have known him since I was very young and he was coach of Gremio.

"If the chance came up to work with him again then it would be very good. We have a history together in the game, we won the World Cup, and that is something I will never forget."

moim zdaniem portugalsko-brazylijski zaciąg do Londynu po przyjściu Scolariego był pewny, i mimo różnorakich plotek o transferze do Milanu czy pozostaniu w Katalonii, uważam że Ronni "prawie na pewno" trafi do The Blues, po prostu kwestia czasu

z innych ciekawostek:
-Barry coraz bliżej L'poolu
-Bischoff w Arsenalu (kolejna perła Wengera? 21latek urodzony we Francji)
-Huddlestone podpisał nowy kontrakt z Kogutami, ale tego można było sie spodziewać bo pod okiem Ramosa grywał często
-Pompeys nie rezygnują z chęci pozyskania Croucha

Do góry
#2458932 - 01/07/2008 18:14 Re: Transfery w Premiership [Re: mura]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: mura

z innych ciekawostek:
-Barry coraz bliżej L'poolu

O tym transferze głośno już od dłuższego czasu. Moim zdaniem - świetny ruch Beniteza. Może efektowny w swojej grze Barry to nie jest, ale bardzo efektywny. Z Gerrardem w środku stworzyliby naprawdę ciekawy, groźny duet.

PS żeby zakończyć temat Jo \:\) Moim zdaniem ta liczba bramek możliwa jest tylko jeżeli tak jak pisałem: udźwignie ciężar mentalnie + dobrze się zaaklimatyzuje.

Do góry
#2459793 - 02/07/2008 00:31 Re: Transfery w Premiership [Re: mura]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: mura

kolejny etap akcji pt "R10 w Chelsea"
-"It is marvellous that Felipao (Scolari) is interested in signing me because he is an excellent coach. I have a lot of respect for him because I have known him since I was very young and he was coach of Gremio.

"If the chance came up to work with him again then it would be very good. We have a history together in the game, we won the World Cup, and that is something I will never forget."

moim zdaniem portugalsko-brazylijski zaciąg do Londynu po przyjściu Scolariego był pewny, i mimo różnorakich plotek o transferze do Milanu czy pozostaniu w Katalonii, uważam że Ronni "prawie na pewno" trafi do The Blues, po prostu kwestia czasu

Ten temat przewija się już od zeszłego letniego okienka transferowego. Wtedy w gazetach można było wyczytać podobne słowa Ronaldinho, tyle że pod adresem Mourinho ;\)

Teraz ten transfer jest o tyle bardziej prawdopodobny, że Barca nie zażąda za niego 100 mln. euro \:\)

Do góry
#2459996 - 02/07/2008 02:43 Re: Transfery w Premiership [Re: Szewa]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

http://pilkanozna.pl/news.php?ID=92954

Liverpool jest zainteresowany transferem Robbie'ego Keane'a z Tottenhamu Hotspur

Nie wiem dlaczego, jakoś tak nieracjonalnie i bez powodu w sumie - zawsze lubiłem i ceniłem tego zawodnika \:\)

Do góry
#2460819 - 03/07/2008 00:54 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Opowieści pod tytułem G.Barry ciąg dalszy:

http://pilkanozna.pl/news.php?ID=93016

"Aston Villa ukarze Garetha Barry'ego po tym, jak zawodnik w jednym z wywiadów skrytykował menedżera Martina O'Neilla."

Do góry
#2461263 - 03/07/2008 03:35 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
mura Offline
Carpal Tunnel

Sroki sięgnęły po nijakiego Jonasa Gutierreza z Mallorci,
obie strony są z tego faktu bardzo zadowolone, KK wypowiada się o Argentyczyku w samych superlatywach a 25latek czuje się zaszczycony, że będzie mógł dostąpić zaszczytu reprezentowania tak wspaniałego klubu \:\)
po dobrym sezonie latynosem interesowało się wiele klubów, w tym angielskie: Portsmouth i ManCity
nowy skrzydłowy może okazać się bardzo dobrym zakupem Srok \:\)

ponadto Milan wypada z walki o Adebayora, kto wie może Wenger go zatrzyma w Londynie?

spodziewany jest także transfer Riery z katalońskiego wzgórza na Anfield Road

Ramos ma puścić Boatenga do Stuttgartu (wypożyczenie)

dziadek Yorke podpisał nową umowę z Kotami

City wciąż chcą R10 ale wydaje mi się ten transfer za irracjonalny

to wszystko z faktów godnych odnotowania, pozdro \:\)

Do góry
#2461292 - 03/07/2008 03:41 Re: Transfery w Premiership [Re: mura]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

@mura

A słyszałeś coś o Gomesie w kontekście Tott?

Ja już gdzieś coś o tym czytałem, a dziś PSV potwierdziło transfer Isakssona ...

Poza tym masz rację, że R10 w City to ja nie widzę, tym bardziej po ich wydatku na Jo.

O skrzydłowym , który przeszedł do NU czytałem, ale nic poza tym. Zobaczymy co zaprezentuje.

O Rierze w Liv to pierwsze słyszę natomiast \:\)

Do góry
#2461309 - 03/07/2008 03:48 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
mura Offline
Carpal Tunnel

wszystko się zgadza - Isaksson trafi do Eindhoven,
a Gomes wyląduje na WHL,
jedziemy dalej - zagrożony Robinson "romansuje" z Aston Villą

a gdzie miejsce dla Boruca? czyżby znów miał siedzieć u Celtów? :|

swoją drogą wracając do Blackburn to już pisałem że z Incem ale bez Hughuesa wróżę im dolną część tabeli, jak Roque i Bentley odejdą (a w przypadku tego drugiego to niemal pewnik) to Rovers zawędrują w dolne rejony tabeli

Do góry
#2461321 - 03/07/2008 03:53 Re: Transfery w Premiership [Re: mura]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Blackburn - może być z nimi krucho naprawdę. Bentley rzeczywiście już na wylocie, RSQ jest jedną z opcji dla Fergusona ...

Na pewno wolałbym jego niż Huntelaara, do którego kompletnie nie mam przekonania.

Najbardziej jednak chciałbym zobaczyć w czerwonym uniformie Berbatova.

Do góry
#2461385 - 03/07/2008 04:37 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
mura Offline
Carpal Tunnel

Berbatov ma rzeczywiście spore szanse na grę w MU, uważam że byłby to bardzo dobry zakup Diabłów...

za to Koguty muszą się zastanowić co dalej ze swoim napadem, jak stracą Bułgara, to już muszą szukać następcy, a przecież Keane'm interesuje się L'pool a Bent jest już dogadany na transfer

tym bardziej szkoda oddanego wcześniej Defoe

kto więc będzie tworzył napad Kogutów? chyba pozycji dominującej nie zajmie pozyskany z Barcy Giovani???

Do góry
#2461587 - 03/07/2008 07:31 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Do góry
Strona 6 z 14 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 13 14 >

Moderator:  Akhu, Biszop