Strona 10 z 14 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 14 >
Opcje tematu
#2494566 - 21/07/2008 19:42 Re: Transfery w Premiership [Re: VanTheMan]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/11/2007
Wątpię, żeby trafił do Newcastle. Sroki mają w kim przebierać, więc kolejny napastnik nie jest im potrzebny. Koguty z kolei będą chciały kogoś ściągnąć na White Hart Lane, ale nie sądzę, by postawili na Francuza. Czytałem gdzieś, że Roy Keane jest podobno zainteresowany ewentualnym ściągnięciem Sahy do Czarnych Kotów. Nie zdziwię się jednak, jeśli Saha obierze inny kierunek i przeniesie się do Francji.

Do góry
Bonus: Unibet
#2496111 - 22/07/2008 06:37 Re: Transfery w Premiership [Re: Hakan]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Działacze Zenitu St Petersburg potwierdzili, że rozpoczęli rozmowy z Tottenhamem Hotspur w sprawie ustalenia kwoty odstępnego za Andrija Arszawina. Koguty są zdesperowane, aby pozyskać jakiegoś napastnika, bo niemal na pewno odejdzie Dimitar Berbatov.

Arszawin może odejść z Zenitu za 24 miliony funtów, ale nikt tyle nie proponuje. Sam 27-letni zawodnik zaczyna niecierpliwić się, bo zdaje sobie sprawę, że jest to wygórowana kwota. Koguty są ponoć skłonne wydać na gwiazdę Euro 2008 około 15 milionów funtów.

Do góry
#2496585 - 22/07/2008 18:34 Re: Transfery w Premiership [Re: Hakan]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Napastnik Barcelony, Samuel Eto'o, powiedział, że otrzymał oferty z Chelsea, Interu Mediolan i Tottenhamu. Reprezentant Kamerunu przebywa obecnie wraz ze swoim obecnym klubem na tournee w Szkocji.

Do góry
#2505630 - 26/07/2008 19:56 Re: Transfery w Premiership [Re: Hakan]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Bramkarz piłkarskiej reprezentacji Anglii Paul Robinson za siedem milionów dolarów przeszedł z Tottenhamu Hotspur do Blackburn Rovers i podpisał z tym klubem pięcioletni kontrakt.

28-letni Robinson jest pierwszym nabytkiem zespołu z Ewood Park, odkąd jego trenerem został Paul Ince.

Podpisanie kontraktu z Robinsonem oznacza, że Blackburn prawdopodobnie opuści Amerykanin Brad Friedel, który ma trafić do Aston Villi.

Miejsce Robinsona w bramce Tottenhamu zajmie pozyskany z PSV Eindhoven Brazylijczyk Heurelho Gomes.

Do góry
#2505642 - 26/07/2008 20:14 Re: Transfery w Premiership [Re: Baqu]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/04/2007
Originally Posted By: Baqu
Bramkarz piłkarskiej reprezentacji Anglii Paul Robinson za siedem milionów dolarów przeszedł z Tottenhamu Hotspur do Blackburn Rovers i podpisał z tym klubem pięcioletni kontrakt.

28-letni Robinson jest pierwszym nabytkiem zespołu z Ewood Park, odkąd jego trenerem został Paul Ince.

Podpisanie kontraktu z Robinsonem oznacza, że Blackburn prawdopodobnie opuści Amerykanin Brad Friedel, który ma trafić do Aston Villi.

Miejsce Robinsona w bramce Tottenhamu zajmie pozyskany z PSV Eindhoven Brazylijczyk Heurelho Gomes.

skoro Brad Friedel trafi na Villa Park, co w takim razie z Sorensenem? Cos wiadomo, gdzies zostal przetransferowany - nie jestem na bierzaco \:p a niezly z niego goalkeeper.

Do góry
#2505660 - 26/07/2008 20:30 Re: Transfery w Premiership [Re: juancarlos]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2005
Sorensen to jest moim zdaniem przykład zawodnika, który ma po prostu pecha \:\)

W ostatnim sezonie przegrał rywalizację o miejsce w pierwszym składzie z drugą wieczną (obok Kirklanda) nadzieją Anglików na bramkarza światowego (:D) formatu - Carsonem.

Dla mnie świetny keeper jest/był (?) z Duńczyka. Dobre warunki fizyczne, pewny na linii, refleks świetny, wyjścia bez zarzutu.
Obecnie z tego co wiem - bez klubu.

Do góry
#2505661 - 26/07/2008 20:31 Re: Transfery w Premiership [Re: juancarlos]
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2004
Sorensen juz zostal zwolniony przez Ville. Zreszta przez ostatni rok byl 3 bramkarzem za Carsonem i Taylorem.

MU podobno zdecydowalo sie na wykupienie Teveza od MSI. Cena jaka jest podawana to ok. 32-35 mln funtow. Zastanawia mnie jaki wplyw bedzie to miec na kupno Berbatova. I jeszcze pytanie do kibicow MU. Czy Manucho czasem nie zlapal jakiejs powaznej kontuzji i nie bedzie wylaczony z gry na kilka miesiecy? Gdzies mi sie to obilo o uszy.

Jesli chodzi o Liverpool to wszystkie wrobelki cwierkaja, ze juz na poczatku przyszlego tygodnia Robbie Keane bedzie pilkarzem The Reds. W zeszlym tygodniu kupiony zostal Francuz Ngog za 1.5 mln funtow z PSG. Wczoraj tez pojawily sie niepotwierdzone jeszcze plotki, ze z powodow osobistych Alvaro Abeola chce wrocic do Hiszpanii. Natomiast wciaz wiele niejasnosci pozostaje jesli chodzi o transfer Garetha Barry`ego. Jesli wierzyc powszechnej opinii to z funduszami na Anfield nie jest najlepiej i jezeli Xabi Alonso nie zostanie sprzedany to Benitez nie bedzie miec pieniedzy na wykupienie Anglika z Aston Villi.

Do góry
#2505694 - 26/07/2008 21:05 Re: Transfery w Premiership [Re: konstruktor1]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Skoro Sorensen jest obecnie bez klubu, to dziwie sie lekko, ze nikt jeszcze sie po niego nie zglosil. Jakiegos wygorowanego kontraktu Dunczyk z pewnoscia nie zada - chyba zalezy mu na regularnej grze, na szansach w reprezentacji...

Originally Posted By: konstruktor1

I jeszcze pytanie do kibicow MU. Czy Manucho czasem nie zlapal jakiejs powaznej kontuzji i nie bedzie wylaczony z gry na kilka miesiecy? Gdzies mi sie to obilo o uszy.

Z tego co wyczytalem to Manucho ma jakis uraz kosci srodstopia, ale niedlugo ma wrocic do treningow/gry. Chyba, ze cos nowego, ale to juz nie mam pojecia...

Do góry
#2505719 - 26/07/2008 21:25 Re: Transfery w Premiership [Re: juancarlos]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Co myślicie o ewentualnych przeniosinach Arszavina na White Hart Lane ?

Do góry
#2505752 - 26/07/2008 21:51 Re: Transfery w Premiership [Re: Hakan]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Hakan
Co myślicie o ewentualnych przeniosinach Arszavina na White Hart Lane ?

pierwsze slysze.

jakies spekulacje sa, jaka kwota?

Do góry
#2505759 - 26/07/2008 21:59 Re: Transfery w Premiership [Re: Hakan]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Hakan
Działacze Zenitu St Petersburg potwierdzili, że rozpoczęli rozmowy z Tottenhamem Hotspur w sprawie ustalenia kwoty odstępnego za Andrija Arszawina. Koguty są zdesperowane, aby pozyskać jakiegoś napastnika, bo niemal na pewno odejdzie Dimitar Berbatov.

Arszawin może odejść z Zenitu za 24 miliony funtów, ale nikt tyle nie proponuje. Sam 27-letni zawodnik zaczyna niecierpliwić się, bo zdaje sobie sprawę, że jest to wygórowana kwota. Koguty są ponoć skłonne wydać na gwiazdę Euro 2008 około 15 milionów funtów.

Arszawin zainteresowany grą w Tottenhamie

"Andrij Arszawin wyznał, że jest zainteresowany grą dla Tottenhamu Hotspur. Obecnie działacze Kogutów negocjują z Zenitem St Petersburg kwotę odstępnego za gwiazdora reprezentacji Rosji, który jeszcze niedawno mówił, że marzy o grze dla Arsenalu Londyn.

Zdaniem prasy, Dennis Lachter, agent zawodnika, zażyczył sobie w imieniu Arszawina wysokiej tygodniowej pensji, która miałaby opiewać się na sumę stu tysięcy funtów. Tyle nie zarabia żaden zawodnik na White Hart Lane, nawet gwiazda zespołu Dimitar Berbatov.
"

Osobiście mam mieszane uczucia, jeśli chodzi o ewentualny transfer, a na dodatek ta pensja... wolałbym Kanoute albo Eto

Do góry
#2505773 - 26/07/2008 22:15 Re: Transfery w Premiership [Re: Hakan]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

wlasnie, za te pieniadze mysle, ze do wyciagniecia jest Kanoute. A jest zdecydowanie bardziej typem napastnika, ktorego potrzebowac bedzie Tottenham wraz z odejsciem Berbatova. Malijczyk jest az o 20 cm wyzszy od Arszawina!
Zdecydowanie bardziej jego widzialbym w WHL.

Eto'o? Nie ma szans. Sa wieksze kluby, ktore wyloza za niego te sama kase, ktora w stanie bedzie zaoferowac Tottenham. A i Kamerunczyk z pewnoscia woli grac w zespole, ktory ma zapewniona gre w LM chociazby.

Mowi sie tez, ze Henry z FCB mialby powedrowac do Manchesteru United, czym samym zrobi sie w katalonskim zespole miejsce dla Berbatova, o ktorego wtedy przestanie zabiegac zespol z OT.

Do góry
#2505774 - 26/07/2008 22:19 Re: Transfery w Premiership [Re: juancarlos]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Zdaję sobie sprawę, że Eto jest po za zasięgiem Kogutów, dlatego wymieniłem go na 2 miejscu, ale wspomniałem o nim, gdyż z tego co czytałem, nim także był zaintererowany Tottenham i wolałbym Kameruńczyka od Arszawina.

Do góry
#2505776 - 26/07/2008 22:23 Re: Transfery w Premiership [Re: Hakan]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Co do Arshavina ---> kolesiowi trochę chyba woda sodowa uderzyła do głowy Zagrał 2-3 naprawdę dobre mecze i wydaje mu się, że jest ... No właśnie: kim? Mam poważne wątpliwości czy poradziłby sobie w Premier League, szczególnie pod względem fizycznym.

Co do Manucho ---> dokładnie: rozpoczął przygotowania do sezonu z kontuzją śródstopia. Teraz jest już lepiej, ale kiedy na 100% będzie gotowy do gry nie wiadomo.

Kwota za Teveza, też nie mała. Ale on już udowodnił swoją wartość. Jest ograny w tej lidze i mimo swojej postury pokazał jak świetnie sobie radzi. Jeden z bardziej obecnie walecznych Diabłów, bardzo polubiłem tego zawodnika.

Jeszcze o Sorensenie. Swego czasu łapał się moim zdaniem do grupy najlepszych bramkarzy na Wyspach. Obecnie to taki trochę strzał w ciemno - nie wiadomo przecież czy on teraz popija browarki czy cały czas trenuje ;\) Ale gdyby ćwiczył coś indywidualnie, to moim zdaniem spokojnie jakiś klub z Champ mógłby się nim zainteresować .

Do góry
#2505827 - 26/07/2008 23:06 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

@ Mindman,

mam podobne odczucia co do Arszawina, czy poradzilby sobie w ktoryms z najsilniejszych zespolow w najsilniejszych ligach - a z takimi sie go laczy - czy to FCB, czy Chelsea chociazby.
Jednak z jednym lekko sie nie zgodze. Otoz 2-3 dobre mecze zagral. Ale na Euro. Ale poza tym pokazal sie z bardzo dobrej strony w Zenicie. Siegnal z nimi przeciez po Mistrzostwo Rosji, wygral PUEFA. Mial swietny sezon, ktory przypieczetowal dobra postawa na Euro.

Nie ma co ukrywac jednak, ze wlasnie swietna gra na Euro pozwolila wielu zwrocic uwage jego osoba. Lige rosyjska malo kto oglada - sam tez nie ogladam, przyznaje sie - i jedynie wystepami w PUEFA mogl sie pokazac szerszemu gronu. Kolejna okazja bylo Euro. Wykorzystal ja i jest na ustach wielu.
Nie zmienia to jednak faktu, ze chyba jest troche przeceniony, bo mimo wszystko dla wielu to niewiadomo i nie ma pewnosci, czy poradzilby sobie w Premiership, czy La Liga...

Do góry
#2505840 - 26/07/2008 23:13 Re: Transfery w Premiership [Re: juancarlos]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

\:\)

Talentu odmówić mu nie można, ale mam wrażenie, że ten koleś jest mentalnie słaby, szybko się zniechęca. No i te jego warunki fizyczne ... Nawet to można jednak "przeskoczyć" jakoś, walcząc na boisku na całego (vide wspominany Tevez chociażby), ale Arshavin ... Umówmy się, że nie jest on typem boiskowego walczaka.

Poza tym rozśmiesza mnie już ta saga wokół niego - ile to już klubów miało go nie kupić. On z kolei zachowuje się tak, że zawsze powtarza, iż jest zainteresowany grą w klubie X czy Y. A nie mógłby zostać w tym Zenicie? Nagle Petersburg stał się dla niego za mały? \:\)

Dobrze, że nie słychać o nim w kontekście Man U, bo wtedy bym się wkurzył ;\)

Koniec tematu jak dla mnie, bo i tak już za dużo o tym przereklamowanym piłkarzu napisałem ;\)

Do góry
#2506616 - 27/07/2008 18:18 Re: Transfery w Premiership [Re: Mindman]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Teoretycznie mógłby zostać, bo jest tam gwiazdą i dobrze mu płacą, ale jeśli ma aspiracje, na wywalczenie czegoś więcej, to zmiana barw klubowych jest wskazana, bo nie sądzę, żeby Zenit ewoluował z sezonu na sezon tak, by jeszcze bardziej zawojować Europę. Po za tym Arszawin ma już 27 lat, więc jeśli chce stać się gwiazdą wielkiego formatu, pora najwyższa pakować walizki i opuścić ten za mały już dla niego Zenit, bo później będzie mógł się pakować, ale na emeryturkę. Teraz jest w o tyle komfortowej sytuacji, że po bardzo udanym sezonie, stało się o nim bardzo głośno, więc uważam, że jest to odpowiedni moment, by opuścił Rosję i dalej się realizował, potwierdzając swój talent. Też mam pewne obawy czy poradziłby sobie w Anglii, dlatego uważam, iż powinien obrać inny kierunek i próbować swoich sił w Hiszpanii.

Do góry
#2509111 - 29/07/2008 04:04 Re: Transfery w Premiership [Re: Hakan]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Robbie Keane w FC Liverpool!

za wp.pl:

Kapitan piłkarskiej reprezentacji Irlandii, napastnik Tottenham Robbie Keane po przejściu w poniedziałek testów medycznych podpisał czteroletni kontrakt z Liverpoolem. Za transfer Keane'a Liverpool zapłacił 22,8 mln euro.

28-letni Keane był zawodnikiem Tottenham od sześciu lat. Do Liverpoolu sprowadził go trener Rafael Benitez, który szukał partnera w ataku dla Fernando Torresa.

Na początku lipca z Liverpoolu odszedł do Portsmouth piłkarz reprezentacji Anglii Peter Crouch, który grał już w tym klubie w sezonie 2001/2002. Za jego transfer Portsmouth zapłacił 13,8 mln euro.

Oslabia sie Tottenham \:o Niedlugo pewnie nadzejdzie pora na pozegnanie Berbatova. Mam nadzieje, ze Ramos i Levy robia sporo w kierunku pozyskania nastepcow.

Do góry
#2513265 - 31/07/2008 18:16 Re: Transfery w Premiership [Re: juancarlos]
orpgad Offline
veteran

Meldunek: 23/12/2005
David Bentley w Tottenhamie.

"Tottenham Hotspur plc is pleased to announce that agreement has been reached with Blackburn Rovers for the transfer of the registration of the England international midfielder, David Bentley, age 23 years, to Tottenham Hotspur FC for a total consideration of Ł15million and up to an additional Ł2million payable upon future performances."

"The player's contract is for a period of up to six years."

Chłopak wydaje się by poważnym wzmocnieniem. Najbardziej podoba mi się, że częśc kasy z tego transferu idze do Kanonierów!!

Do góry
#2513694 - 31/07/2008 22:51 Re: Transfery w Premiership [Re: orpgad]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Po transferach Modrica i Bentleya szykuje sie spora rywalizacja w drugiej linii Spurs. Ale to tylko z korzyscia dla zespolu \:\)

Mozliwe, ze wlasnie przyjscie pomocnika Rovers przyczynilo sie do odejscia Steeda Malbranque'a do Sunderlandu. Ex-skrzydlowy Kogutow jest trzecim zawodnikiem tego zespolu, ktory w obecnym okienku transferowym dolaczyl do zespolu Sunderlandu - pozostalymi dwoma sa Fin Teemu Tainio oraz Pascal Chimbonda.

Ze spekulacji transferowych zespolu z WHL wynika takze, jakoby do Polnocnego Londynu przeniesc sie mialy dwie gwiazdy Zenitu St. Petersburg - Arszawin oraz Pavluchenko - ale poki co to tylko plotki i spekulacje.

Do góry
Strona 10 z 14 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 14 >

Moderator:  Akhu, Biszop