#1368958 - 06/07/2007 00:29
Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej
[Re: rene]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Bukmacherzy już wystwaili ofertę na to czy Boruc będzie bramkarzem Barcelony do 15 Sierpnia. Jesli chodzi o Artura to naprawdę jest to jeden z tych zawodników, kótry złotymi zgłoskami zapisał się w moim sercu a nie wiele jest takich, którzy mają tak miejsce. Jednak odkąd Boruc odszedł do Celticu to stracił sporo. Widać, że zupełnie inne przygotowanie jest bramkarskie w Polsce a inne na Wyspach Brytyjskich. Nie jest żadnym przypadkiem, że nasi bramkarze są cenioni w Świecie. Po prostu jest to jedyny element sztuki piłkarskie, którego zachód może nam zazdrościć. W tym systemie szkolenia wielką rolę odgrywają Szamotuły gdzie swoją szkołę ma Andrzej Dawidziuk. Ten człowiek to nasze "złoto" potrafi trafionie i umiejętnie wyselekcjonować odpowienidch zawodników, którzy robią wielką karierę. Wystarczy tylko w tym miejscu wspomnieć o Łukaszu Fabiańskim, który swoje szlify pobierał w Szamotułach. Dzisiaj reprezentuje barwy Arsenalu Londyn. Tak jak widzimy jesteśmy pionierami jeśli chodzi o pozycję bramkarza w Europie i nie boje się powiedzieć w Świecie. Wracając jednak do Artura Boruca to mocno mnie martwią jego interwencje z ostatnich meczów naszej kadry. Z Azerbejdżanem i Armenią nie popisał się. Mam nadzieję, że było to słabsze chwile a Artur wróci na swój świetny europejski poziom. Jednak najbardziej cennię tego zawodnika za to jakim jest człowiekim. Potrafi pomóc obcym ludziom, nie zapomina o swoich znajomych i przyjaciołach z Siedlec. Te wartości są bardzo ważne i mam nadzieję, że Artur odniesie wielki sukces oby z FC Barcelona Powodzenia .::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#1368959 - 06/07/2007 00:29
[Re: Lord Devastator]
|
journeyman
Meldunek: 19/06/2007
|
az taki mamy dobry system szkolenia czy jaki czort. Tak ciezko wyszkolic bramkarza np w Holandii czy Niemczech? Za granicą bramkarze trenują normalnie z całym zespołem, a u nas są zatrudniani osobni trenerzy i idą osobnym "tokiem treningowym" ;). A Boruc raz fajnie powiedział, coś w stylu, że jak miał taką samą masę ciała jak teraz i znakomicie bronił to nikt się nie czepiał. Po prostu tak jest zbudowany i już
|
Do góry
|
|
|
|
#1369015 - 06/07/2007 00:49
[Re: crossmen]
|
journeyman
Meldunek: 19/06/2007
|
Hahaha patrzcie co znalazłem: W Anglii wszyscy czekają na moją decyzję odnośnie transferu, bo już za kilka dni większość klubów rozpoczyna przygotowania do nowego sezonu. Najbardziej konkretną ofertę dostałem z Boltonu. Bardzo cieszy mnie, że trenerzy tego klubu doceniają moje umiejętności i widzą u siebie jako bramkarza numer jeden. To nobilitujące.
Czytałem też, że rzekomo dostałem propozycję z Manchesteru City - klubu, który interesował się mną już rok temu. Wtedy to Rafa Benitez chciał mnie za wszelką cenę zatrzymać w Liverpoolu, dlatego Manchester kupił Andreasa Isakssona (bramkarza reprezentacji Szwecji). Wiem jednak, że Isaksson nie jest zadowolony ze swojej pozycji w zespole, bo po kontuzji nie mógł znaleźć uznania w oczach szkoleniowca.
Gdybym ja dostał ofertę z Manchesteru, to poważnie bym się nad nią zastanowił. To wspaniały klub, który gwarantuje wysoki poziom gry. jerzydudek.eu To już jest zwykle pajacowanie i od paru tygodni robi się żałosne, bo o ile wcześniej można było się śmiać z tych jego głupich tekstów to teraz można chyba tylko płakać. On chyba ciągle myśli, że w Polsce jest wielką gwiazdą i że w Anglii interesują się tym gdzie on pójdzie :D. Za tydzień pewnie wymyśli sobie, że dostał tą oferte z Manchesteru City i do prasy poda jeszcze, że chciałby iść do Totenhamu, bo to "wspaniały klub" :D. 12 lipca - "Jerzy Dudek wciąż rozważa propozycję Boltonu." 19 lipca - "Jerzy Dudek zastanawia się nad przejściem do Manchesteru City." 26 lipca - "Jerzy Dudek powtarza, że Real go wciąż kusi." 2 sierpnia - "Jerzy Dudek chciałby grać w Barcelonie" 9 sierpnia - "Wyczytałem w Fakcie, że interesuje się mną AC Milan - Jerzy Dudek" 16 sierpnia - "Wciąż rozmawiam, ale nie mogę zdradzić z jakim klubem. Powiem tylko że jest to bardzo bogaty klub - Jerzy Dudek poinformował na swojej stronie internetowej." 23 sierpnia - "Odrzuciłem ofertę Odry Wodzisław, gdyż maja za małą ławke rezerwowych - Jerzy Dudek" 30 sierpnia - "Jerzy Dudek ląduje w Concordii Knurów - PAP" :D:D:D:D
|
Do góry
|
|
|
|
#1369031 - 06/07/2007 00:58
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
rene ty to chyba specjalnie jako kibic Barcelony chcesz aby Real M kupił Dudka,przyznaj no się. a na poważnie ja mam taką opinię , że już w sezonie jak Liverpool zdobył ligę mistrzów to Jurek już był słaby i klub rozglądał sie za nowym bramkarzem nie mówiąc już o gwizdach jakie dostawał od własnych kibiców - te obronione karne w finale tylko lekko skrzywiły obraz. Wcześniejsze jego sezony to się zgodzę klasa mistrzoska oraz gra w feyenordzie , niestety forma uciekła a taki klub jak Liverpool nie stac na niepewnosc z numerem 1. Dla przykładu pamiętasz może jego dobry występ w kadrze od mistrzostw w Korei bo ja nie a wcześniej zdarzało się , ze i mecz nam ratował , ale to czas dalece przeszły - niestety Ja Real też lubię, bo lubię zespoły grające nie tylko dla wyniku, ale dla kibiców. Ale kibicuję Barcelonie i tak już będzie na zawsze. Co do Dudka, to zauważ, że Real potrzebuje zmiennika dla Ikera i to jest jasne. Dudek ( ewentualnie ) pójdzie tam jako zmiennik, a nie po to, by walczyć o pierwszy skład, bo na to nie ma szans. I to jest jasne dla wszystkich, w tym dla samego Dudka. A Real weźmie na tę pozycję kogoś z nazwiskiem, który ma doświadczenie, osiągnięcia, itd. Gdyby Iker wypadł ze składu, to musi go zastąpić ktoś, do kogo mają tam zaufanie. Można do Jurka się czepać o poszczególne mecze czy interwencje, ale nie o piłkarskie CV i nazwisko Moim zdaniem obecnie lepszy od Dudka jest Kowalewski, ale on nie ma nazwiska i wielcy o niego nie zabiegają. Kowalewski pewnie znajdzie sobie nowy klub, ale na 100% nie będzie to klub z najwyższej półki. Tak wyglada rynek. Co do Wisły i Dudka jeszcze raz Zobacz, ile Biała Gwaiazda czyni starań o Kosowskiego i Niedzielana. A te grajki to Jurkowi mogą torbę nosić i mówić "profesor", bo Kosowski i Niedzielan nie osiągnęli za granicą absolutnie NICKosowski nie łapał się nawet w II lidze angielskiej, a Niedzielan był w Nijmegen najlepszy przy... kasieA cały ten klubik to przeciętność i nic więcej Co do Boruca to zgadzam się z Ignoratorem Boruc świetnie gral w Legii i potem w Celticu, gdy walcył o skład + trochę więcej Ale dla mnie to nie jest profesjonalista, bo nie w każdym meczu przykładał się na 100% Kiedy Celtic praktycznie był już mistrzem, to Boruc przestal się przykładać, puszczał szmaty ( np. z Rangersami ), przytył, skakał po płotach Tak nie zachowują się profesjonaliści W tych bramkach, ktore nasza reprezentacja straciła na Zakaukaziu ( w obu ) nie ma przypadku!Ten strzał z wolnego Ormian był ładny, ale do wyciągnięcia Reasumując - ja akurat nie widzę Boruca w Barcelonie
|
Do góry
|
|
|
|
#1391360 - 13/07/2007 01:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Witam wszystkich mam pytanie czy nie wie ktos gdzie odnajde szczegółowe statystyki dotyczące ligi polskiej mam na mysli strzały na bramke celne i niecelne oraz rzuty rożne przeszukałem mnóstwo serwisow sportowych róznych stron i jedynie na stronie gazety wyborczej znalazlem ale brakuje tam czesto statystyk rzutów roznych czy wie ktos gdzie odnajde takie statystyki ? ps poszukuje tez innych lig z takimi statystykami ale najbardziej zalezy mi na lidze polskiej Post napisany przez Szaku. Taka prośba do wszystkich proszę o nie zakładanie takich tematów jak zrobił to kolega. W tym temacie można o takich rzeczach pisać .::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#1395250 - 14/07/2007 01:17
[Re: herkules]
|
enthusiast
Meldunek: 30/10/2001
|
Zjazd PZPN odbędzie się nie w listopadzie 2007, jak pierwotnie planowano i uroczyście ogłoszono parę tygodni temu, lecz... w grudniu 2008!!! A więc 13 miesięcy(!) później. Decyzja zapadła wczoraj, pod nieobecność Listkiewicza (ale za jego pełną akceptacją), który przebywa na mistrzostwach świata młodzieżowców do lat 20 w Kanadzie. Ewidentnie też wykorzystano sytuację bezkrólewia w resorcie sportu. Były już minister sportu Tomasz Lipiec walczył o jak najszybszy termin zjazdu PZPN. Gdy odszedł uznano, iż "hulaj dusza - piekła nie ma"...
Szereg osób spodziewała się, że zjazd Związku będzie po raz kolejny opóźniony. Jednak mało kto myślał, że aż o ponad rok.. .Jako historyk przypomnę, że początkowo zjazd wyborczy PZPN miał odbyć się w grudniu... 2006 roku! Grudzień się zgadza...
za blogiem Ryszarda Czarneckiego
śmiać sie czy płakać ? Płakać Gorszego bagna i szczytu cynizmu jaki prezentuje PZPN nie widziałem!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1395811 - 14/07/2007 03:49
[Re: MR.FREESTYLE]
|
old hand
Meldunek: 29/05/2006
|
Co do Dudka to moim zdaniem przejdzie jednak do Realu Madryt! Dlaczego? To proste. Schuster jeszcze jako trener Getafe bardzo chciał mieć w swojej drużynie Dudka, więc dlaczego teraz jako opiekun "Królewskich" miałby odpuścić? Uważam że tym bardziej będzie nalegał aby sprowadzić naszego rodaka. moim zdaniem chybiony transfaer
|
Do góry
|
|
|
|
#1454121 - 03/08/2007 00:27
[Re: piotrek_ndm]
|
journeyman
Meldunek: 06/04/2004
|
kolejna kompromitacja pzpn, juz wczesniej chodzily pogloski o degradacji zaglebia. Czy nie mozna bylo zrobic tego przed sezonem ( mozliwe ze ktos za chwile opieszalosci tez wzial kase:)). A jeszcez glupszym pomyslem jest odjecie 4 pkt w tym sezonie - przeciez i tak spadaja. JEDNA WIELKA KOMPROMITACJA
|
Do góry
|
|
|
|
#1454598 - 03/08/2007 01:40
[Re: shadok]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/02/2005
|
swietny komenatrz pewnego usera
"Coś wam opowiem. Zanim zaczęła się druga wojna światowa, Niemcy chcieli bez walki zająć Czechy. Zebrali się przedstawiciele Anglii, Francji, Włoch i pod naciskiem Hitlera zgodzili się na jego żądania. Prezydent Czechosłowacji nie został dopuszczony nawet na to spotkanie, ale napisał w pamiętniku tak: "Jeśli poświęcacie mój kraj, aby w Europie był pokój, dziękuję wam za to... Ale jeżeli się mylicie i wojna i tak wybuchnie, niech Bóg ma was w swojej opiece..." To samo chciałbym powiedzieć PZPNowi. Jeśli poświęcacie Zagłębie, aby w polskiej piłce nie było więcej korupcji, chwała wam za to. Ale jeżeli się mylicie i podobne kary nie posypią się na innych winnych korupcji, niech Bóg ma was w swojej opiece. AMEN."
|
Do góry
|
|
|
|
#1455128 - 03/08/2007 03:04
[Re: natas]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
kolejna kompromitacja pzpn, juz wczesniej chodzily pogloski o degradacji zaglebia. Czy nie mozna bylo zrobic tego przed sezonem ( mozliwe ze ktos za chwile opieszalosci tez wzial kase:)). A jeszcez glupszym pomyslem jest odjecie 4 pkt w tym sezonie - przeciez i tak spadaja. JEDNA WIELKA KOMPROMITACJA Trzebabyło oglądać chociażby Orange Ekstraklasę, tam było wyjaśnienie, że ilość materiałów nie pozwoliła na dokładne zbadanie sprawy przed rozpoczęciem ligi.
|
Do góry
|
|
|
|
#1455407 - 03/08/2007 03:41
[Re: drfocus]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
To jest największa kompromitacja PZPN, jaką kiedykolwiek widziałem. W miejsce zespołu zdegradowanego za korupcję wchodzi DOKŁADNIE TAKI SAM, podczas gdy de facto Sosnowiec powinien być zdegradowany z II ligi i polecieć do "trójki", bo na dziś dzień tam jest jego miejsce ! Tymczasem skorumpowany zespół spotykają dwie nagrody 1. Awans 2. Kasa za grę w Orange, która jest o niebo większa od tej symbolicznej kwoty ( 50 tys. )
W kontekscie spuszczenia Arki i Łęcznej oraz nałożonych na nich kar ( pieniężnych, odjęcia pubktów ) - to jest to skrajna niesprawiedliwość
Miała być walka z korupcją, a wyszo skorumpowane pozoranctwo
Te całe zabiegi Sosnowca są najzwyczajniej w świecie żenujące
Ja zamierzam zwrócić się do PZPN o status pokrzywdzonego kibica :D, bo ten badziew, nie wiadomo po co grający w ekstraklasie ( i tak spadnie ) zmuszony będę ogladać w meczach z drużynami, którym kibicuję. drfocus ma tu absolutną rację - o co oni będą grać? Skoro nikogo nie można wpuścić, to lepiej by było, by zostalo 15 drużyn Zawsze to lepsze od prowizorki I sprawiedliwsze
|
Do góry
|
|
|
|
|
|