#1346599 - 29/06/2007 00:22
Kolarstwo - Tour de France 2007
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
No i Witam  Z poczatku odrazu kilka pomocnych linkow: letour.fr - oficjalna strona touru rowery.org - bardzo pomocna strona, redagowana [prawdopodobni przez jednego z uzytkownikow mecz.pl eurosport.com - tradycyjna strona Eurosportu tourdefrancelondon.com - strona poswiecona Prologowi i I etapowi, ktore oddbeda sie wlasnie w Londynie Nie mam zamiaru rozpisywac sie wiele. Nie podam rowniez kto wygral i ktore miejsce zajeli poszczegolni zawodnicy. Wszystko to mozna spradzic na stronach www. Kilka bukow juz wistawilo oferty. Dla mnie ciekawe zdarzenia dal bet365.com [i na prawde warto obecnie wplacic cos i zamrozic srodki na kilka zdarzen]. Jak wiadomo tegoroczny tour rozpocznie sie w Londynie. Spodziewna jest publika w liczbie 2 mln osob + Ojro Mam przy sobie wycinek z lokalnej gazety. Otoz w tegorocznym tourze wystartuje roddowity Londynczyk, Bradley Wiggins [rodzina mieszka na Maida Vale,czyli jakies 2/3 km od samego staru !!!]. Jest on wymieniany jednym z dziesieci kolarzy, ktorzy maja ralne szanse wygrac Prolog. Jak sie nie myle to wlasnie bet365 wystawil zdarzenie: Kto lepszy w Prologu ? Wiggins - Millar kursy nie stety niezachecajace 1,55 - 2,3 [cos kolo tego]. Prolog jest krotki, wiec beda liczyc sie zaledwie setne sekundy, a kurs na Wigginsa troche kiepski. Wiadomo ze Millar w czasowkach [Prolog to rodzaj czasowki] jezdzi, powiedzialbym nawet, bardzo dobrze. pozdro, Ojro
Edited by tomo (29/06/2007 07:03)
|
Do góry
|
|
|
|
#1360065 - 03/07/2007 19:11
Re: Kolarstwo - Tour de France 2007
[Re: garate_cepa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Z długotrwałych gram: 1. Tour 2007 - Andreas Klöden 1 etap lub więcej @3.1 Astana ma świetną drużyne, a zawodnicy zainteresowani wysoką pozycją w generalce sami mówią, że jest trzech liderów w Astanie. Najważniejszy Vinokurov będzie oczywiści, ale czy okaże się na tyle silny by wygrać cały wyścig? :] Myśle, że tak i Kloden przynajmniej raz dojedzie razem z Vino domety i wygra etap. Do tego dochodzi dobra jazda Niemca w TDS. 2. Tour 2007 - 3 lub więcej Hiszpanów w pierwszej 10 finałowej klasyfikacji generalnej TAK @3.15 Sastre, Valverde i...ten trzeci ;] Sam nie wiem kto to może być, ale licze na Contadora. Jest jeszcze dopingowicz Mayo ;] i ubiegłoroczny zwycięzca Oscar Pereiro (  Landis ). 3. Zwycięzca - Vinokurov @3 Pojechał Douphine - Libere tak jak przyszły zwycięzca TDF  Dodatkowo drużyna marzenie, fajnie wyglada też skład Disco boys, ale bez basso nic nie zdziałają. Gram też Rassmusena jako zwycięzce koszulki w gorchy, w Giro pokazał, że ponownie szczyt formy będzie na TDF.
|
Do góry
|
|
|
|
#1364856 - 04/07/2007 23:22
[Re: Kameleon]
|
Carpal Tunnel
|
Gdyby ktoś był zainteresowany to ukazała się kolejna odsłona Cycling managera, który jest oficjalną grą TDF :] http://www.cycling-manager.com/en/ <--- strona oficjalna Gre mozna nabyć drogą mniej legalną, lub zakupić w internecie. Widziałem za 20 funtów ;] Zawsze lubie w to pograć podczas TDF :] Ojro ---> jak będziesz na starcie to cyknij jakieś fotki.
|
Do góry
|
|
|
|
#1366665 - 05/07/2007 17:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
 264. Kto wygra prolog Tour De France?Typ: F. Canncellara Kurs: 3.80 Buk: Betfair Stawka: 5/10 Jak wiadomo Szwajcar to wybitny specjalista w indywidualnej jeździe na czas. Jednak typ nie wydawałby się aż tak atrakcyjny, gdyby nie ostatnie doskonałe wynika zawodnika CSC, który na trasach wyścigu Dookoła Szwajcarii niemal zniszczył rywali (wygrane obie czasówki). Jednak przeciwnicy Cancellary również nie wypadli sroce spod ogona, gdyż dwaj reprezentanci gospodarzy Wiggins i Millar (szczególnie dużo ćwiczący na torze Anglik powinien być niezwykle groźny, gdyż Millar w tym sezonie nie zachwyca), nieobliczalny w tego rodzaju próbach Norweg Hushovd oraz kolega z zespołu David Zabriskie (choć w jego przypadku dystans prologu jest chyba za krótki) nie są pozbawieni szans na zwycięstwo. Oprócz tego przed postawieniem na Szwajcara większej sumy pieniędzy zniechęca mnie jedynie fakt, iż ze względu na długość premierowego etapu różnice na mecie będą minimalne, a co za tym końcowe rozwiązania mogą być nieco loteryjne. Ponadto typowa angielska pogoda jakiej aktualnie doświadczają tenisiści rywalizujący na kortach Wimbledonu podpowiada, że o upadki na trasie również będzie nietrudno.  265. Kto wygra Tour de France 2007?Typ: A. Winokurow Kurs: 3.55 Buk: Betfair Stawka: 6/10 Drugi typ dotyczy całego wyścigu, w którym będę kibicował Aleksandrowi Winokurowowi. Kolarz rodem z Kazachstanu, tak jak jego wielu znamienitych rywali na całym świecie, francuskiemu wyścigowi podporządkował cały sezon. Jednak to zawodnik Astany z licznej grupy faworytów wydaje mi się najbliżej upragnionego zwycięstwa. Valverde daleko do formy sprzed roku, zaś Leipheimer, czy Mienszow pomimo wyższej pozycji końcowej w Dauphine Libere od popularnego „Wino” zaprezentowali się blado. Również drużyna Winokurowa prezentuje się doskonale i do jego pomocy są tacy zawodnicy, jak Savoldelli, Kloeden, czy Kaszeczkin. Dlatego też wierzę, że tak doświadczony zawodnik nie zmarnuje najlepszej okazji w karierze na wygranie Wielkiej Pętli.  266. Czy Carlos Sastre będzie na podium klasyfikacji końcowej Tour de France 2007?Typ: Tak Kurs: 3.95 Buk: Betfair Stawka: 5/10 Według mnie kto wie, czy najgroźniejszym rywalem Kazacha nie będzie Carlos Sastre. Hiszpan, który dla Tour de France zrezygnował z udziału w tegorocznej Vuelcie jest chyba najlepszym góralem w całej stawce tegorocznego Touru. Dlatego też jeśli nie straci zbyt wiele na czasówkach (w zeszłym roku w wyścigu Dookoła Hiszpanii na takich próbach kręcił całkiem nieźle, m.in. pokonał walczącego o podium Kaszeczkina, a ponadto jak wiadomo niemal wszyscy kolarze CSC są co najmniej dobrymi czasowcami), to może być groźny dla najlepszych, a ja widzę go na podium na Polach Elizejskich.  267. Kto zwycięży klasyfikację górską Tour de France 2007?Typ: M. Rasmussen Kurs: 2.18 Buk: Betfair Stawka: 7/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1369109 - 06/07/2007 01:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/03/2003
|
No może faktycznie przesadziłem, zaliczając Cavendish'a do sprinterów drugiego rzędu. Jednakże co z tego ,że wygrał parę etapów w tym roku - tak jak pisałem wcześniej - to jest TDF - tu obsada sprinterów jest na o wiele wyższym poziomie, niż na Dunkierce czy Catalunya. Tu są chyba wszyscy oprócz zawieszonego Petacchi'ego. Wymieniać nie potrzeba. Szans na finisz z peletonu będzie praktycznie 12, z tego kilka może odpaść ze względu na możliwość dojazdu ucieczek. Oczywiście nie przekreślam Cavendish'a - wiadomo sport, wszystko możliwe, jednak generalnie wg mnie 1.40 na to, że nie wygra żadnego etapu było dobrą inwestycją. Zresztą zakład już dawno zdjęty z oferty Bet24. A Wam - skoro dajecie mu tak duże szanse na wygraną życzę powodzenia i proponuje go grać progresywnie na wygraną, kursy wysokie, np w Unibecie na etap 2 - kurs 25 na niego  PS: Jak ktoś chce to surebet +2.53% pomiędzy a : Czy Benatti wygra etap? Expekt/Bet24 Tak 1.85 - Bwin Nie 2.30.
|
Do góry
|
|
|
|
#1369334 - 06/07/2007 03:01
[Re: Arcy]
|
Carpal Tunnel
|
Zapomniałem o zakończeniu posta  Cavendish na TDF bedzie jeździł maksymalnie do 7 etpau. Młody jest i jeszcze takiego wyścigu nie jechał (a co tu mówić o przejechaniu go). Jak zaczną się góry to się wycofa. Dla mnie zakłady z tym zawodnikiem no bet ;] Jeszcze pare zakładów długoterminowych tym razem z bet24: 1. Ag2R - Rabobank 2 @1.72 W drużynówce liczy się suma czasów trzech najlepszych zaowdników. W tamtym roku świetnie TDF pojechał Dessel, w tym roku miejsce w top30 moim zdaniem będzie dla niego świetnym wynikiem. O dobry wynik powalczy pewnie Moreau i tutaj pierwsza dziesiątka powinna być izi ;] Rabobank moim zdaniem ma skład bardzo równy ;] Każdy wie o co walczy i komu pomaga. Menchov, Bogger, Rassmusen, Dekker - wszyscy mogą trafić do pierwszej dwudziestki :] 2. Savoldelli w "10" @11 1/10 Do tej pory całkowity brak formy ;] Kiedyś przyjść musi.
|
Do góry
|
|
|
|
#1370971 - 06/07/2007 20:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/05/2002
|
BwinPrologue - Winning Margin Less than 5 seconds 1.72 :|||
AKO 1,72 Stake 10/10 BANKIER. Na prologu różnica >5 sekund to przepaśc, tym bardziej w takiej obsadzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1371228 - 06/07/2007 22:09
[Re: Big_star]
|
Carpal Tunnel
|
Proponuje na jutro Cancellara 1-3 , obecnie chyba Unibet ma najwyżej, bo 1.50. Jeśli jest w takiej formie jak na Tour de Swisse, gdzie 16 czerwca w prologu liczącym jedynie 3,8 km wygrał z przewagą 8 sekund [stawka słabsza, ale też nie jechał byle kto], to o powodzenie tego zakładu się nie martwię. Oby tylko nie było deszczu i jakichś loteryjnych rostrzygnięć z tego powodu. 8/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1372089 - 07/07/2007 02:16
[Re: Prem]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/10/2004
|
Prawdę powiedziawszy nie mogę się już doczekać zgrabnego komentarza panów Wyrzykowskiego i Jarońskiego  PS Sam udzielam sobie słownej reprymendy za drobny OT Nie jestesmy osamotnieni tak mi sie wydaje. Ja dla TDF zarezerwowałem sobie urlop w pracy. Tak sie zastanawiam czy człowiek kiedyś stanie sie powazny. No to jutro zaczynamy z cudownymi dziećmi dwóch pedałów
|
Do góry
|
|
|
|
#1372680 - 07/07/2007 03:42
[Re: blackjack]
|
Na pełnejjj kurrr...
|
Ja sie ciesze ze na tydzien przyjezdzam do Polski - wtedy - wlaczyc Eurosport i uslyszen duet Wyrzykowski/Jaronski = bezcenne. A panowie, jakies zamowienia co do jutrzejszgo etapu ? Komu najbardziej kibicowac ? Ja bede stal z polska flaga, tylko nie wiem gdzie moze start,meta  Moje bety na jutro to: David Millar - Bradley Wiggins @ 1,61 3/10 O tym typie pisalem wyzej. Millar bedzie sie liczyl, ale w dalszej czesci. Mam nadzieje ze Londynczyk z Maida Vale nie bedzie mial tremy przed publika i rodzina. Rozpatruje jeszcze inne typy, ale niestety sa one z marnymi kursam np.: Fabian Cancellara - David Zabriskie @ 1,25 8/10 Zajecie miejsca poza podium dla Szwajcara bedzie sporo niespodzianka. Jak dla mnie to jeden z 5/6 glownych faworytow.
|
Do góry
|
|
|
|
#1374005 - 07/07/2007 17:06
|
Pooh-Bah
Meldunek: 29/01/2007
|
STS
1120 15:00 Hushovd T. - Bennati D. 1 1.45 1123 15:00 Mc Ewen R. - Boonen T. 2 2.10
Hushovd ubiegloroczny zwyciezca to jeden z faworytow i w tym roku . Benatti co prawda zajal drugie miejsce w prologu na Tour de Suisse ale na dystansie 2 razy krotszym. Tutaj az tak wysoko nie powinien być. Druga para sprinterow podobna . Boonen chce jechac u siebie w Belgi w zoltej koszulce lidera wiec musi byc wysoko. McEwan raczej nie powinien sie liczyc EXPEKT Hushovd T. - Bennati D. 1 1.50 Mc Ewen R. - Boonen T. 2 2.30 POZDRO 
|
Do góry
|
|
|
|
#1374205 - 07/07/2007 19:21
|
addict
Meldunek: 27/09/2005
|
fortuna ma a prof..... zalezy jak dzien wczesniej wyjda......
|
Do góry
|
|
|
|
#1375854 - 08/07/2007 03:54
[Re: Ojro]
|
Na pełnejjj kurrr...
|
Witam, co z tego ze ponizsze typy sa wygrane Moje bety na jutro to: David Millar - Bradley Wiggins @ 1,61 3/10 Fabian Cancellara - David Zabriskie @ 1,25 8/10
niestety nie mialem zadnego aparatu wiec 0 zdjec. Szkoda bo kilka ciekawych zdjec cyknalbym. Ogolnie zycze kazdemu zeby byl na jednym z wyscigow. Atmosfera swietna, mozna bylo sobie isc do ogrodka z zawodnikami po autograf [osobiscie nie bylem]. W pizdu rzeczy mozna bylo dostac za darmo [ja powalczylem  o wode mineralna od Aquarele]. Widzow pelno i nie udalo mi sie dobrze ustawic. Prawdopodobnie przyjechalem o jakies 2 h za pozno. Bylo o 12:00. Osobiscie dopingowalem Bradley`a, niestety Fabian bezkonkurencyjny na czasowkach. Ja stalem dokladnie na 350m PRZED meta, razem z Norwegami dopingujacymi swego rodaka Hushovda. Jutro start o 10:25 raczej nie bede na etapie. Podam moje typy, ale tylko z bet365. Nie mam ochoty przegladac innych bukow. Jedynie powiem, ze etap plaski i powinnien finiszowac caly peleton. Wiec sprinterzy w akcji: Tour De France 2007 - Stage 1 London - Cantenbury Tom Boonen - Robbie McEwen @ 1,71 6/10 Dzisiaj sporo Aussies widzialem. Poza tym wiadomo ze ta nacja jest bardzo dobrze reprezentowana w Londynie [duzo osob z Antypodow pracuje tutaj]. Moze i ten Boonen chce wjechac do Belgii w zoltej koszulce, ale czy az tak dobry jest na McEwen`a ?! Nie sadze. Nie wierze ze Robbie odpusci sobie ten etap. Wiec walka bedzie na calego. A jak pojedzie taki wyscig jaki jechal rok temu to zaklad ten powinien spokojnie wejsc. Erik Zabel - Mark Cavendish @ 1,83 Zabel, jeden z moich uluibionych kolarzy/sprinterow, bylby tu sporym faworytem, gdyby nie fakt ze juz dosyc stary jest. A Mark to tzw. rookie na TdF, kolarz ktory tu debiutuje. Mlody jest, ma 22, a juz zdarzyl powygrywac conieco na wczesniejszych wyscigach. Ja jednak obstawie dosyc latwe zwyciestwo Zabela, jako starego lisa,ktory dzieki swemu doswiadczeniu przebije sie do czolowki. W jego druzynie - Milram - nie widze nikogo aby mogl go rozprowadzic na koncu, ale jest na tyle doswiadczonym zawodnikiem ze powinien sam 'siasc' na kolo np. Boonenowi. Cavendish, raczej bedzie zbieral doswiadczenie, by w najblizszych latach stac sie sprinterem nr 1. A naprawde ma ku temu talent. pozdr, Ojro p.s. Ehh...zazdroszcze gosciom, ktorzy jechali z laseczkami w tej karawanie poprzedzajacej wyscig. Takie laski, takie Francuzki, takie...  Pewnie podczas nieraz sie 'glebiej' poznaja
|
Do góry
|
|
|
|
#1381263 - 10/07/2007 01:26
|
Carpal Tunnel
|
Ktos orientuje czy dadza w profie zwroty jesli przekrecili nazwiska zawodnikow ? Pazzato(Pozzato) Steeghans(Steegmans) ? Spróbuj pisac reklamacje ale nie wróze nic wielkiego ja tez bede próbował co nam zostalo
|
Do góry
|
|
|
|
#1381315 - 10/07/2007 01:47
[Re: blackjack]
|
Carpal Tunnel
|
Ktos orientuje czy dadza w profie zwroty jesli przekrecili nazwiska zawodnikow ? Pazzato(Pozzato) Steeghans(Steegmans) ? Spróbuj pisac reklamacje ale nie wróze nic wielkiego ja tez bede próbował co nam zostalo Jedno co wiem na pewno w sts byłby zwrot mam nadzieje ze w profie tez
|
Do góry
|
|
|
|
#1381752 - 10/07/2007 04:33
|
Na pełnejjj kurrr...
|
David Millar - Bradley Wiggins @ 1,61 3/10 Fabian Cancellara - David Zabriskie @ 1,25 8/10 Tom Boonen - Robbie McEwen @ 1,71 6/10 Erik Zabel - Mark Cavendish @ 1,83
4/4 wsiadamy na rowery i 'pendalujemy' dalej... tylko z bet365: Tom Boonen - Robbie McEwen @ 1,52 7/10 Robbie McEwen To win 3 stage @ 2,45 2/10 Ja bede konsekwentie stawial na Australijczyka jesli chodzi o sprinty. McEwen to najlepszy obecnie sprinter - taka jest opinia typera-amatora wsrod kolarskich gwiazd. Kurs moze i marny. Dzisiaj gdyby nie kraksa na ok. 30km przed meta spowodowala ze na mecie byla taka a nie inna klasyfikacja. Jutro Kangur powinien pokazac na co go stac i przypomniec jak to wygrywal rok temu. cheers 
|
Do góry
|
|
|
|
#1382291 - 10/07/2007 16:46
|
Carpal Tunnel
|
no to chyba logiczne Fischer wygral z "Pazzato" bo taki zawodnik po prostu nie ukończyl tego etapu. To samo Steeghans W profie w wynikach 2 jak załatwisz cos w tej sprawie to napisz bo ja najwczesniej po urlopie moge dzialać Sorki za ot
|
Do góry
|
|
|
|
#1382679 - 10/07/2007 18:48
|
Carpal Tunnel
|
David Millar - Bradley Wiggins @ 1,61 3/10 Fabian Cancellara - David Zabriskie @ 1,25 8/10 Tom Boonen - Robbie McEwen @ 1,71 6/10 Erik Zabel - Mark Cavendish @ 1,83
4/4 wsiadamy na rowery i 'pendalujemy' dalej... tylko z bet365: Tom Boonen - Robbie McEwen @ 1,52 7/10 Robbie McEwen To win 3 stage @ 2,45 2/10 Ja bede konsekwentie stawial na Australijczyka jesli chodzi o sprinty. McEwen to najlepszy obecnie sprinter - taka jest opinia typera-amatora wsrod kolarskich gwiazd. Kurs moze i marny. Dzisiaj gdyby nie kraksa na ok. 30km przed meta spowodowala ze na mecie byla taka a nie inna klasyfikacja. Jutro Kangur powinien pokazac na co go stac i przypomniec jak to wygrywal rok temu. cheers Hmmm... Quick Step ma bardzo mocną drużynę i mimo że Boonen nie jest w najwyższej formie to koledzy z zespołu mogą go wyprowadzić na bardzo dobrej pozycji startowej do sprintu tak jak to miało miejsce wczoraj. Kurs na Boonena w okolicach 5.00-5.20 na Betfair kusi  aczkolwiek niewykluczone ze znowu wygra jakiś zawodnik z "drugiego szeregu" (przy tylu znakomitościach w Tourze cudzysłów jak najbardziej wskazany).
|
Do góry
|
|
|
|
#1382757 - 10/07/2007 19:08
[Re: Valverde]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/05/2007
|
Profesjonal
Z87 Feillu-Ventoso 1 1.56
Feillu nadpodzierwanie na stalym wysokim poziomie. Dwa razy 5 . Ventoso bral wczoraj udzial w kraksie i skarzy sie ze go boli:
"Ventoso martwi się o jakieś poważniejsze uszkodzenia. Nie mogłem uniknąć kraksy, próbowałem uciec, ale nie było gdzie. Nawet jeśli zahamowałbym i pozostał na rowerze, to kolarze jadący z tyłu wpadliby na mnie.
Czułem się dobrze i pewnie, na dobrym miejscu, ale to jest coś, czego trzeba się spodziewać na takich końcówkach. Uderzyłem się w łokieć i kolano, zraniłem okropnie rękę, ale najbardziej martwi mnie biodro. Mam nadzieję, że to nic poważnego."
Z82 Napolit.-Eisel 2 1.89
Napolitano ma rozprowadzac Benattiego ale jak narazie kompletnie mu to nie idzie podobnie jak finiszowanie samego Benattiego. Eisel rowno i pewnie nie powinien miec klopotow
Z84 Steegmans-Hunter 2 1.89
Przez wczorajsza krakse Steegmans wygral niespodziewanie etap i chyba wystarczy. Udalo mu sie, a teraz powinien zajac sie swoja rola czy rozprowadzaniem Boonena i plasowaniem sie w okolicach 15 miejsca
|
Do góry
|
|
|
|
#1384672 - 11/07/2007 02:17
|
Carpal Tunnel
|
Na > Eurosporcie < jest sporo newsów, bezpośredni link do > Bennatiego < Moja ulubiona stronka do wszystkiego związanego z kolarstwem > Cyclingnews < tu można znależć wiele ciekawych rzeczy, no i przede wszystkim wszystkie archiwalne wyścigi itp PS: Ja to w ogóle nie gram sprinterskich etapów, bo to wg mnie to samo co typowanie 100 metrowych dystansów w lekkoatletyce.
|
Do góry
|
|
|
|
#1385104 - 11/07/2007 04:20
|
Na pełnejjj kurrr...
|
4/6 Witam, dzisiaj Aussie mnie zawiodl. Ciesze sie ze stary lis Zabel dobrze jedzie, no i wspomniany na poczatku Brytyjczyk Cavendish - coraz wyzej. Ja juz nie moge doczekac sie gor i tych podjazdow. Dzisiaj i jutro typow nie bedzie...jutro wylatuje na holiday do pieknego kraju, jeszzcze dziewiczego, gdzie mozna spotkac wielce pieknych panienek, wypic co nieco %...tak tak lece do Ojczyzny, do kochanej Polski!!! 
|
Do góry
|
|
|
|
#1390022 - 12/07/2007 19:58
|
Carpal Tunnel
|
Dziś etap medium-mountain i spróbuje wytypować zwycięzcę - zawodnika który takie etapy lubi i jest to Stefan Schumacher Expekt, kurs 16 0.5/10 W pełni podzielam Twoje zdanie. Ostatni podjazd powinien byc dosyć selektywny i nie powinno go przetrwać zbyt wielu sprinterów. Dlatego też jeśli do mety nie dojedzie żadna ucieczka Stefan Schumacher obok Alejandro Valverde powinien być głównym faworytem do zwycięstwa. Ja zagrałem nieco bezpieczniej, iż Niemiec znajdzie się w pierwszej trójce dzisiejszego etapu. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#1396574 - 14/07/2007 16:53
|
Carpal Tunnel
|
Dziś etap dla harcowników  14 lipca...polecam gre na Francuzów, wszystkich oprócz Moreau. Casar, Gardet, Dessel, Voeckler, Fedrigo. ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#1396603 - 14/07/2007 17:09
|
Carpal Tunnel
|
Tour 2007 - Rider in yellow after the stage 7 Cancellara, F @18 1/10 hmmm etap dla harcowników, ale nie zdzwie się jeśli Cancellara okaże się jednym z nich  Tour 2007 - Final points Classification (Final green jersey) - Winner Hushovd, T @10 3/10 Moim zdaniem Boonen gór nie przejedzie, a z zawodników, którzy są za jego plecami po trudnych odcinkach górskich najlepiej będzie się prezentował Norweg.
|
Do góry
|
|
|
|
#1396980 - 14/07/2007 20:10
|
newbie
Meldunek: 30/06/2007
|
(...) Moim zdaniem Boonen gór nie przejedzie, a z zawodników, którzy są za jego plecami po trudnych odcinkach górskich najlepiej będzie się prezentował Norweg. Kwestia jest tylko taka, czy Hushovd sam da radę przejechać góry... Nie wiem czy ogladałeś 5 etap ale przy podjeździe na górę 2 kategorii Norweg miał już na samym początku potężne problemy i do mety dojechał jako jeden z ostatnich. W ogóle ja odnoszę wrażenie, że Hushovd nie ma po prostu formy (pomimo jednego wygranego sprintu) i nawet po ewentualnym przejechaniu gór wygrywać sprintów nie będzie. Ja faworytów na zielony trikot upatruję w Zablu (widać że mu zależy i pomimo kiepskiej formy góry powinien spokojnie w "busie" przejechać) albo omawianym wcześniej Boonen. W każdym razie życzę powodzenia. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1399567 - 15/07/2007 19:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
BAW Which rider will be awarded the yellow jersey at the end of Stage 8? Linus Gerdemann (GER/T-Mobile) 2,6 Mysle ze jeszcze nie dzis nadszedl czas na zmiane lidera, Niemiec jest dobrym góralem choc moze troche malo znanym A poza tym mial byc nastepca Urlicha wiec moze bedzie, zolta koszulka zawsze dodaje motywacji i sily do walki Kurs jest dosc oplacalny i za srednia stawke sprobuje 
|
Do góry
|
|
|
|
#1401029 - 16/07/2007 05:24
[Re: Kix]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
tydzien Wielkiej Petli mamy za soba  w moim odczuciu Alexandre VINOKOUROV jest przereklamowany jak ogłowny faworyt wyscigu... nie twierdze ze nim nie jest ale zeby az tak sie zachwycac??? O wiele bardziej przemawia do mnie Alejandro VALVERDE ktory nawet sam bez pomocy jest w stanie wiele dokonac a przeciez pomocnikow ma wspanialych (PEREIRO, ARROYO czy tez KARPETS) Wielu sie zastanawia czy moze obecny lider sprawi niespodzianke??? Moim zdaniem RASMUSSEN skupi sie na klasyfikacji gorskiej i ewentualnej pomocy Menchovovi no chyba ze ten nie bedzie sie kwapil do lepszej jazdy wtedy moze taktyka Rabobanku ustawi sie na koncowe zwyciestwo RASMUSSENA, choc nie wiem czy nie jest on za slabym czasowcem na taki sukces?? Zobaczymy...
|
Do góry
|
|
|
|
#1401294 - 16/07/2007 07:21
[Re: Inzaghi78]
|
newbie
Meldunek: 30/06/2007
|
(...) w moim odczuciu Alexandre VINOKOUROV jest przereklamowany jak ogłowny faworyt wyscigu...(...) W pełni popieram. Wczorajszy jak i dzisiejszy etap pokazał, że Vinokourov nie otrząsnął się w pełni po wcześniej odniesionym upadku i o zwycięstwo w klasyfikacji ogólnej będzie mu wyjątkowo ciężko zawalczyć. Dlatego zupełnie niezrozumiała jest dla mnie dzisiejsza decyzja szefów drużyny ASTANA, podczas ostatniego podjazu, by Kloden zamiast gonic za czołówką poczekał na Vino... Chociaż sam jest poobijany, widac było że sił mu nie brakowało, a jak wiemy w jeździe na czas (która ma stosunkowo duże znaczenie) również przewyższa Kazacha. Jednak z taką taktyką szanse Klodena na żółty trykot drastycznie spadają. Co do faworytów, bardzo ciężko obecnie oddać typ. Poza opisanym powyżej Valverde czarnym koniem Tour moim zdaniem może być Menchov (forma jest, dobra drużyna również) oraz Contador (znacznie lepsza forma niż obecny lider drużyny Discovery Levi Leipheimer, dzisiaj pomimo pecha pokazał że na góry wjeżdżać potrafi). PS. Acha, ja również Rasmussena NIE upatruję jako faworyta na klasyfikację ogólną.
|
Do góry
|
|
|
|
#1401667 - 16/07/2007 18:29
|
Carpal Tunnel
|
Vinokurov i tak wygra We wtorek założy zółtą ksozulke, a na czasówce dobije przeciników :] Moreau na czasówce straci, ale moim zdadniem nie za wiele ;] Będzie wysoko, widać forma jest.
|
Do góry
|
|
|
|
#1403438 - 17/07/2007 05:46
|
Carpal Tunnel
|
Zainteresowała mnie para Moreau - Evans, dla mnie Evans jest cichym faworytem całego TDF, na jutrzejszy etap w tej parze Evans jest o dziwo! wg mnie underdogiem i spróbuję to wykorzystać, gdyż wg mnie jest po prostu lepszym góralem od Francuza, a jak Moreau pojedzie jutro znowu bardzo dobrze i będzie wyżej od Evans'a to znaczy po prostu,m że się szprycuje i tyle Moreau - Evans2.10 Bwin8/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1403574 - 17/07/2007 09:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/03/2006
|
Zwyciezca 9 etapu Tour De France TYP: Alexander Winokurow KURS: 14.50 Betfair Stawka: 40 funtow KOMENTARZ: Na tegoroczny Tour Astana przyjechala w roli faworyta - druzyna ma najmocniejszy sklad ktory wydaje sie byc podporzadkowany zyciowemu marzeniu Winokurowa to jest wygraniu Tour De France. Niestety pech nieco krzyzuje te plany - Winokurow zaliczyl ladna wywrotke na 6 etapie i Alpy przejechal tylko z jednym celem: jak najmniejsza strata do najlepszych. Czy to sie udalo, mozna polemizowac, jedno jest pewne: jesli marzy o wygraniu wyscigu musi jutro zaatakowac - druzyne ma bardzo mocna, co pokazali juz na Dauphine Libere wygrywajac az 4 z 7 etapow, w tym dwukrotnie Winokurow. Jest to kolarz ktory nie lubi zbytnio etapow konczacych sie podjazdem, jesli nie ma dobrego wsparcia to czesto traci i 'gorale' mu odjezdzaja. Jutrzejszy etap bedzie sie konczyl jednak 40kilometrowym zjazdem i jest to profil wymarzony na ucieczke dla 'Wino' - dwie trudne gory podziela stawke i oddziela ziarno od plew - jesli Wino chce myslec o zwyciestwie to jest to etap o profilu wybitnie pod niego i mam nadzieje ze dzien odpoczynku pomogl zaleczyc nieco rany - a nawet jesli nie to przypomnijmy sobie wyczyn Tylera Hamiltona ktory w TdF 2003 zajal czwarte miejsce jadac prawie caly wyscig ze zlamanym obojczykiem na dodatek wygrywajac po solowej akcji etap blizniaczo podobny do dzisiejszego!!. Mocna druzyna to drugi argument przemawiajacy za nim - mozliwe ze bedzie dwojkowa akcja i wtedy Kazach da wygrac 'temu drugiemu' - mozliwe ze bedzie to Kaszeczkin i na niego zagralem za 20 zl na Btfair rowniez po kursie 36. Pozwole sobie zamiescic linki do profilow etapow wygrywanych w przeszlosci przez Winokurowa: 1. 9 etap TdF 2003: Bourg d'Oisans-Gap http://kwc.org/blog/archives/2003/2003-07-14.tour_de_france_stage_9_bourg_doisansgap.html2. 11 etap TdF 2005 http://www.letour.fr/2005/presentationus/profil_11.html - prawie dokladnie taka sama trasa jak dzis!!! Do tego nalezy dodac sukces na sprinterskim etapie w Paryzu. Widac jaki to jest wszechstrony kolarz i wszystkiego czego mu brakuje to wytrzymalosci podczas koncowych podjazdow (ale tylko wtedy gdy etap konczy sie podjazdem!!) no i wiekszej swobody, gdyz do 2006 roku nie mial 'wlasnej' ekipy i pracowal badz to na Ulllricha badz dla Klodena - drobnym wyjatkiem jest 2003 rok gdy Ullrich przeszedl na krotko do innego teamu. Podsumowujac Astana jest na ten wyscig najmocniejsza kadrowo, nie mieli jeszcze swoich piec minut, dla Winokurowa jesli chce marzyc o koncowym sukcesie najwyzsza pora na atak, nie przejmowalbym sie stluczeniami i zadrapaniami po odpoczynku( jedyny problem gdyby kolano bylo uszkodzone, ale ilez to bylo przypadkow symulowania niewydolnosci, chocby 'umieranie' Armstronga na L'Alpe D'Huez 2001 roku) , profil jest wymarzony dla 'Wino' i moge mu tylko zyczyc szerokiej drogi na jutro. TYP: wygrana Winokurowa po kursie 14.5 Betfair
|
Do góry
|
|
|
|
#1406431 - 18/07/2007 17:52
[Re: szrajhalc]
|
Carpal Tunnel
|
Dziś etap dla harcowników i "bettiniowatych"  , więc znowu zabawię się - tym razem na pierwszą trójkę spróbuję: Bennati 1-3 , kurs 4.00 , BwinSchumacher 1-3 , kurs 5.50 , Unibetoba 0.5/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1408664 - 19/07/2007 15:46
[Re: szrajhalc]
|
Carpal Tunnel
|
Kto wygra 11. etap Tour de France?Typ: Tom Boonen Kurs: 5.00 Buk: Betfair Stawka: 5/10 Na dzisiejszym etapie spodziewam się powrotu do normalności, czyli walki na finiszowych metrach pomiędzy najlepszymi sprinterami świata (oczywiście tych którzy pozostali jeszcze w wyścigu). Głównym faworytem jest Tom Boonen, który notabene przewodzi również klasyfikacji punktowej. Według mnie prezentowana przez Belga nieco spóźniona (o wiele więcej okazji do wygranych było w pierwszym tygodniu wyścigu), acz wciąż rosnąca forma powinna dzisiaj zaowocować kolejnym zwycięstwem etapowym. Wśród najgroźniejszych rywali kolarza Quick Stepu należałoby wymienić Thora Hushovda, Robbiego Huntera oraz Erika Zabela, to jednak żaden z nich nie dysponuje taką pomocą ze strony swojej grupy, jak ma to miejsce w przypadku Boonena. Ponadto wątpię również by peleton ponownie dopuścił do odjazdu kilku zawodników, jak miało to miejsce na przykład wczoraj, choćby z tego względu, że trasa dzisiejszego etapu jest płaska niczym stół, a co za tym idzie wymarzona dla sprinterów, zaś na podobne harce przyjdzie czas jutro. Kurs na Belga znakomity więc nic tylko grać 
|
Do góry
|
|
|
|
#1410425 - 20/07/2007 01:48
|
member
Meldunek: 30/01/2007
|
I ponowne zaskoczenie. Osobiście dzisiaj też typowałem do zwycięstwa etapowego Toma Boonena jednak chyba na przedostatnim zakręcie musiał przyhamować przed grupką kolarzy którzy nie wyrobili się i dojechał na trochę dalszym miejscu. Hunter uprzedził Cancellar'e, Astana ładnie niwelowała stratę do prowadzącej grupki i 'wydudkali' dzisiaj C. Moreau.
Co do dnia jutrzejszego to jedna premia 2-giej kategorii na 49 km przed metą i chyba to jeszcze nie czas na kolejną wycieczkę Rasmussena. Moreau poobijany no to niech będzie Valverde (sorki, ale kursów jeszcze nie mam)
|
Do góry
|
|
|
|
#1410901 - 20/07/2007 03:04
|
Carpal Tunnel
|
Zaatakuje Vino z Savoldellim  i na zjazdach odrobią do czołówki ;] Ta górka spora, pewnie jakiś atak pójdzie zawodników nie liczących się w genralce i dojadą do mety.
|
Do góry
|
|
|
|
#1414541 - 21/07/2007 16:57
|
Carpal Tunnel
|
H. Zubeldia – M. AstarlozaTyp: 1 Kurs: 1.85 Buk: GB Stawka: 6/10 Astarloza w tegorocznym Tour de France spisuje się bardzo dobrze i na chwilę obecną zajmuje pozycję wyższą od swojego klubowego kolegi. Jednak taki stan rzeczy zawdzięcza głównie ucieczce na etapie do Briancon, w wyniku czego na mecie Mikel zameldował się wraz z liderami wyścigu (zgoła odwrotnie było z kolei dzień wcześniej kiedy to Astarloza nie wytrzymał tempa najlepszych). Dlatego też choć forma obu zawodników wydaje się być podobna stawiam na Haimara Zubeldię, który jest o wiele lepszym czasowcem i na dzisiejszej, długiej 54-kilometrowej próbie powinien być znacznie szybszy, a tym samym potwierdzić swoją rolę w Euskaltel. O wytypowanie zwycięzcy się nie pokuszę, gdyż zarówno może to być Cancellara, Kloden, jak i ktoś z drugiego szeregu (choć najbliżej mi oczywiście do Szwajcara). Co zrobi Vino....???? Ehhh... Z jednej strony w górach tracił, z drugiej chyba powinien powoli wracać do zdrowia, a taktyka Astany na ostatnich etapach (zgubienie Moreau) zdaje się tylko potwierdzać, że Kazach do ostatniego etapu nie złoży broni. Ponadto liczę na dobry wynik Dekkera. Top10 dla Holendra jak tylko gdzieś znajde bardzo chętnie postawię.
|
Do góry
|
|
|
|
#1414549 - 21/07/2007 17:07
|
Carpal Tunnel
|
H. Zubeldia – M. AstarlozaTyp: 1 Kurs: 1.85 Buk: GB Stawka: 6/10 W Unibecie skoczyło do 2.02.
|
Do góry
|
|
|
|
#1416759 - 22/07/2007 17:05
|
Carpal Tunnel
|
Ciekawy się robi ten wyścig, ale też bardzo trudny do wytypowania. Valverde, Mayo, Moreau, Mayo, oni wczoraj sporo stracili i dziś spodziewam się ataków z ich strony. Soler, Popovych - włączyli się do walki o koszulke w grochy i pewnie będą chcieli dziś zdobyć troche punktów. kurczak Rasmussen -  zagadka , co zrobi Rasmussen? Powalczy o grochy, będzie bronił lidera, wygra kolejny etap? Typowy no bet dziś, spodziewam się świetnego etapu z wieloma ataki faworytów :]
|
Do góry
|
|
|
|
#1416854 - 22/07/2007 18:24
|
Carpal Tunnel
|
Oscar Pereiro Sio - Frank Schleck , kurs 2.01 , Expekt Schleck nie jest w takiej formie jak chociażby rok temu w TDF gdzie wygrał podobny etap ---> http://www.cyclingnews.com/road/2006//tour06/?id=results/tour0615Jednak w podobnej formie (to znaczy w takiej swojej standardowej nie licząc "wybryku" rok temu w TDF) jest Pereiro Sio. Kilka dni temu - na wysokich górach na etapie 8 - Shleck zajął 5 pozycję, był szybszy dokładnie o 1 minutę od Hiszpana. Na 9 przyjechali w tej samej grupce, jednak ten etap kończył się długim zjazdem. Suma sumarum, wg mnie po tym kursie można zaryzykować zwycięstwo Schlecka w tej parze. 6/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1418788 - 23/07/2007 09:41
|
Carpal Tunnel
|
Pora późna, ale akurat teraz przyszedł mi pomysł na jutrzejszy etap Tour de France.
Jako, że tegoroczna "Wielka Pętla", jak dotąd uracza nas wieloma niespodziewanymi rozstrzygnięciami (wygrany sprint Cancellary, odrodzenie Vino na czasówce, a następnie pogrom w górach, Soler -> góral znikąd), dlatego też jutro liczę na zwycięstwie Ibana Mayo, pomimo tego, że ten na ostatnich etapach delikatnie rzecz ujmując zawodził.
Przesłanka ku temu jedna, ale jakże istotna. Jutrzejszy etap niemal w całości przebiega wzdłuż hiszpańskiej granicy, zaś meta usytuowana jest 5 kilometrów od granicy z Francją, w regionie głównie zamieszkałym przez Basków. Dlatego też wcale bym się nie zdziwił, gdyby to właśnie Iban Mayo niesiony dopingiem licznych rodaków, których z pewnością jutro na trasie nie zabraknie zdecydował się na którymś z wzniesień na szaleńczą szarżę. Po ostatnich wydarzeniach kolarz Saunier Duval do lidera traci już ponad 15 minut i jakiegoś większego zagrożenia nawet dla zawodników z pierwszej dziesiątki nie powinien stanowić. Na takie rozstrzygnięcie kurs w okolicach @20 można spokojnie złapać na betfair.
|
Do góry
|
|
|
|
#1418972 - 23/07/2007 17:30
|
member
|
No rzeczywiście, pomysł na zwycięstwo I. Mayo nie jest wcale taki zły ale tylko wtedy gdy na którymś z podjazdów odjedzie z peletonu grupka np. 10 osobowa, bo chyba na atak samego Ibana nie ma większych szans. Co prawda przez ostatnie kilka etapów (alpejsko-szosowych) zajmował wysoką pozycję w klasyfikacji generalnej, ale po sobotniej czasówce wypadł za pierwszą 10. Ponadto Mayo urodził się w miejscowości położonej ok. 200-300 km od mety dzisiejszego etapu więc rzeczywiście, to właśnie dzisiaj można będzie spotkać wiekszą ilość kibiców tego właśnie kolarza. A jeśli chodzi o kolarzy narodowości Hiszpańskiej to w pierwszej dwudziestce jest ich ... 9. Jeżeli nie dzisiaj to chyba murowany atak (ew. zwycięstwo) zawodnika pochodzącego z Hiszpanii powinno mieć miejsce na etapie środowym (16) gdzie Tour zawita na chwilkę do tego kraju. Co do kursu to na dzisiejsze zwyciestwo Ibana Mayo (jak narazie): @17.00 Bwin
|
Do góry
|
|
|
|
#1420177 - 24/07/2007 00:37
[Re: Lmate]
|
member
|
Heh... kto by pomyślał. REaktywacja Vinokurova(chyba już od sobotniej czasówki) który przed rozpoczęciem wyścigu był uważany za jednego z potencjalnych zwycięzców i pewnie nadal by nim był, gdyby nie wypadek na jednym z początkowych etapów. Dzisiaj ładnie zaatakował na ostatnim podjeździe, wcześniej 'wycofał' jednego ze swoich pomocników (Ivanov). No i jeszcze przed ostatnią górską premią Contador postanowił 'powkurzać' Rasmussena - i chyba gdyby nie to, to etap byłby jednym z najnudniejszych.
Jutro dzień przerwy, ale powoli trzeba się zastanawiać nad 16 etapem, ostatnim pirenejskim, który może coś pozmieniać w klasyfikacji (nie wliczając sobotniej czasówki). Ponieważ kolarze zawitają na chwilę do Hiszpanii, to chyba warto wziąć pod uwagę atak/pokazówkę któregoś z kolarzy reprezentującego barwy tego kraju. Jak widać Mayo dzisiaj nie spisywał się rewelacyjnie, to może jeden z tych którzy uplasowali się dzisiaj w pierwszej dziesiątce - Zubeldia, Cobo, Garate, Arroyo, lub drugi w klasyfikacji generalnej Alberto Contador.
|
Do góry
|
|
|
|
#1423539 - 25/07/2007 00:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
Kolarz gurpy Astana, Kazach Aleksander Winokurow, który wygrał w ostatnich trzech dniach dwa etapy Tour de France został przyłapany na dopingu krwi Według dziennika "L'Equipe" tuż przed sobotnią czasówką w Albi Kazachowi przetoczono krew
|
Do góry
|
|
|
|
#1423563 - 25/07/2007 01:05
[Re: jarko 33]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/06/2006
|
Dajcie spokój z takim sportem... ciągle tylko afery dopingowe i nic więcej.
|
Do góry
|
|
|
|
#1423589 - 25/07/2007 01:12
[Re: SJS]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1423606 - 25/07/2007 01:15
[Re: SJS]
|
Carpal Tunnel
|
Dajcie spokój z takim sportem... ciągle tylko afery dopingowe i nic więcej. Bo to jedyny sport, w którym przeprowadza się tak wiele, tak dokładnych badań antydopingowych.
|
Do góry
|
|
|
|
#1423625 - 25/07/2007 01:19
[Re: Skiper]
|
Carpal Tunnel
|
Dlat ych co nie śledzą wszystkich wydarzeń: Lider wyścigu Tour de France Michael Rasmussen został wykluczony z reprezentacji Danii na mistrzostwa świata i igrzyska olimpijskie w Pekinie - poinformowały w czwartek wieczorem duńskie media. Decyzję podjęła Duńska Federacja Kolarska (DCU), która wyjaśniła, że Rasmussen wielokrotnie uchylał się od kontroli antydopingowych.
- Postanowiliśmy, że Rasmussen nie jest już członkiem reprezentacji Danii - powiedział prezes DCU Jesper Worre. Rasmussen wywalczył żółtą koszulkę lidera, wygrywając niedzielny etap do Tignes. Duńczyk zamierzał wystartować w przyszłym roku na olimpiadzie w Pekinie w kolarstwie górskim. W 1999 roku był mistrzem świata w tej dyscyplinie.Z Rasmussen cała sprawa była wiadoma znana już pare miesięcy temu ale nikt o tym nie mówił. Głośno zrobiło się dopiero gdy został liderem. Moim zdaniem Francuzi odgrywają się za to, że niemają nikogo wysoko  Na Armstronga też szukali i nic nie znaleźli, a co do Vino to czekam na wynik próbki B.
|
Do góry
|
|
|
|
#1423699 - 25/07/2007 01:34
|
Pooh-Bah
|
Dajcie spokój z takim sportem... ciągle tylko afery dopingowe i nic więcej. Bo to jedyny sport, w którym przeprowadza się tak wiele, tak dokładnych badań antydopingowych. Nie interesuję się kolarstwem, ale często można napotkać informacje o aferach dopingowych. Dlatego kieruje pytanie: Czy każdy zawodnik jest badany na obecność jakiś "wspomagaczy", czy może jak w lotku na chybił trafił?.
|
Do góry
|
|
|
|
#1423773 - 25/07/2007 02:04
|
Pooh-Bah
|
Według mnie to powinni sznurkiem się do badań ustawiać, nawet z tym który przyjechał ostatni na mete...
|
Do góry
|
|
|
|
#1423923 - 25/07/2007 03:05
[Re: podstawek]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/05/2007
|
Kameleon ma w 100% racje. Tylko w kolarstwie jest tyle kontroli.
Apropos Winokurowa, to jest to identyczna sytuacja jak w tamtym roku z Landisem. Tracil na kazdym etapie i postanowil sie mocniej naszprycowac i go zlapali Na jednym tylko stracil 10min, wtedy co mial kryzys na 16 etapie. Dzien pozniej cudowne ozdrowienie i odrobil wszystkie straty
|
Do góry
|
|
|
|
#1425114 - 25/07/2007 16:08
|
Carpal Tunnel
|
Contadora nie zlapia bo w Discavery jezdzi, a tam nikogo jeszcze nie zlapali . Maja niewykrywalny sprzet No co Ty Basso wpadł, gdy już został członkiem Disco Boys  (jeden z moich ulubionych kolarzy  ) . Ale coś w tym jest, Heras wpadł jak zmienił drużyne ;] Landis to samo, a teraz moim zdaniem Contador i Popovych żrą jak dzikie świnie. Wczoraj mnie jeszcze dobiła informacja, że Rasmussen z Contadorem na Plateau de Beille wjechali szybciej od....Armstronga  . Trudno będzie kolarstwo oczyścić, dyskwalifikacje trwają za krótko, a zawodowe grupy za łatwo przyjmują z powrotem dopingowiczów  W USA ma się tworzyć kolejna grupa, oparta na Millarze  Dopingowicz Basso wróci i też wszystkich na trasie rozpierdoli.
|
Do góry
|
|
|
|
#1425243 - 25/07/2007 17:12
|
member
|
'A Vinokurov, przytomnie spierdzielił do Monako'  Hehe... i czy na tym polega prawdziwe kolarstwo, aby po kilku słabszych dniach przetoczyć sobie krew od innego 'dawcy' i być jak Zeus Pan Olimpu  ? Ciekawe kogo jeszcze wykryją, bo jeżeli byłby to początek wyścigu u jeszcze jakiegoś kolarza wykryto by niedozwolone środki to chyba dyrektor Touru rozważałby przerwanie/zakończenie wyścigu. To prawda, że nie tylko 'naćpane małpy' jeżdżą w Tourze, bo na pewno część korzysta ze swoich fizycznych możliwości, ale jak to wygląda, jak sprawa ubiegłorocznego zwycięzcy 'Wielkiej Pętli' chyba do dnia dzisiejszego nie znalazła rozwiązania. A Rasmussen nie mówi Unii Kolarskiej gdzie przygotowuje się do wyścigów, za często nie poddaje się badaniom, ale już pewnie na Tourze musiał odbyć jakieś kontrolną wizytę u doktora  bo to w końcu lider wyścigu (chyba że ma jakieś specjalne układy). W końcu Duńczyk przez cały rok przygotowuje się (chyba) tylko do tego wyścigu i na nim skupia swoją całą uwagę. Czy dzisiaj zwycięży jakiś Hiszpan ??
|
Do góry
|
|
|
|
#1425327 - 25/07/2007 18:01
[Re: antyfutbol]
|
Carpal Tunnel
|
Przez ten zasrany doping jeden wielki syf syf syf.... Dzisiaj jeden z dwóch decydujących etapów a przez kilku koksiarzy (lub też większość peletonu bo kto wie ilu jeszcze jedzie na podwójnym gazie) debatujemy kto brał, a któż nie  Z tego wszystkiego pocieszające jest tylko jedno. Kolarstwo mimo, że ponosi tego niezwyke wysoką cenę (od tego pasjonującego sportu odwracają się sponsorzy i przede wszystkim kibice) jako pierwsze zdecydowało się wypowiedź bezwzględną wojnę dopingowi. Żałować tylko można, że władze tenisa, piłki nożnej i wielu innych sportów wolą podobne przypadki szybko tuszować bojąc się odpływu kasy  Z utęsknieniem czekam na wprowadzenie obowiązkowych testów DNA.
|
Do góry
|
|
|
|
#1425425 - 25/07/2007 18:45
|
Carpal Tunnel
|
Vino: Pozytywny wynik także po 15. etapie napisał: Michał Sagrol (2007-07-25 11:13:07/przeczytano 91 razy). Tego się można było spodziewać. Wyniki testu dopingowego po 15. etapie Alexandre Vinokourova dały także wynik pozytywny- poinformowała gazeta L'Equipe. Zawodnik Astany musiał wczoraj zniknąć niepostrzeżenie z hotelu wychodząc przez tyle drzwi, kiedy w mediach pojawiła się informacja o tym, że zwycięstwo na czasówce w Albi było tylko i wyłącznie dziełem dopingu krwią. Wynik testu dopingowego po poniedziałkowym zwycięstwie na drugim etapie pirenejskim jest także pozytywny. Już wiadomo, że u Vinokourova wykryto dwa rodzaje czerwonych krwinek. Jest to tzw. heterotransfuzja, czyli przetoczenie obcej krwi. http://www.pro-cycling.org/index.php?kategoria=wiadomosci&artykul=6758
|
Do góry
|
|
|
|
#1425623 - 25/07/2007 19:55
[Re: antyfutbol]
|
Carpal Tunnel
|
Mówili podczas transmisji, ze przetoczenie własnej krwi (??) jest niedo wykrycia  90% ma przetoczoną? Kto da więcej? ;] Ramussen wczoraj nakonferencji przepraszał wszystkich za to zamieszanie  a i tak nie wierze, że on na czysto jeździ szybciej od Armstronga ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#1427866 - 26/07/2007 05:16
|
member
|
Dokładnie, Cofidis postanowił wycofać się z 'resztki' tegorocznego Touru. Zresztą już komentatorzy Eurosportu informowali, że jeden z kolarzy kontrolowanych po 11 etapie nie przeszedł pomyślnie testu na poziom testosteronu (chociaż bardziej skupiono się na aktualnym liderze TdF).
Ponadto jak poinformował na konferencji prasowej dyrektor wyścigu, żeby się 'waliło i paliło' wyścig nie zostanie przerwany, ale trzeba przyznać, że z dnia na dzień robi się coraz 'mniej ciekawy'.
Zobaczymy co przyniesie dzień następny... jutro chyba jakieś małe góreczki (premie 3-ciej kategorii) i chyba coraz lepiej, że tegoroczna 'Wielka Pętla' zmierza ku końcowi.
|
Do góry
|
|
|
|
#1428267 - 26/07/2007 07:12
[Re: tomo]
|
veteran
Meldunek: 28/12/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1428648 - 26/07/2007 16:24
[Re: thepilator]
|
member
|
Racja, stało się to co było już od kilku dni do przewidzenia. Zastanawiające jest tylko to, że dopiero teraz postanowili go wycofać, bo normalnie zrobiliby to wcześniej lub poczekali do końca wyścigu. Kto wie, może jeszcze dzisiaj czegoś ciekawego się dowiemy o kolejnych kolarzach ?? Ale chyba już wystarczy jak na jeden Tour.
|
Do góry
|
|
|
|
#1429896 - 26/07/2007 21:40
|
member
|
Kto wie, może i rzeczywiście tak było. W końcu nie zawsze po przebadaniu 'próbki A' informacje o tym fakcie dostają się do prasy, więc ciężko stwierdzić jaki jest inny powód wycofania zawodnika aspirującego na zwycięzcę TdF (pewnie inne nowości zostaną ogłoszone dopiero po wyścigu). Jednak sam zainteresowany chwalił się, że w ostatnim okresie przeszedł ok. 14 kontroli anty-dopingowych które nic nie wykazały.
|
Do góry
|
|
|
|
#1434801 - 28/07/2007 06:02
[Re: Lmate]
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
Jutro czasówka, 55.5km po płaskim z Koniaku do Angoulême. Przyznam że zaskoczyła mnie jedna wystawiona para. Cadel Evans - Fabian Cancellara @2.31 bet24 Żadnym ekpertem od typowania kolarstwa nie jestem, ale jak to zobaczyłem to ???  . Evans jutro walczy o wygraną w całym Tourze i będzie jechał na 100% swoich możliwości, co do tego nie ma chyba żadnych wątpliwości, natomisat Cancellara po tym jak wygrał 2 etapy i był liderem z formą jest na równi pochyłej, co dobitnie pokazała czasówka w Albi gdzie był 107!! (tak wiem że miał glebe ale ona wydarzyła się pod koniec trasy). Podobną reakcję miałem w parze Contador - Gusev @2.20, ale tu akurat jestem mniej pewny co do końcowego rezultatu.
|
Do góry
|
|
|
|
#1437510 - 29/07/2007 17:34
|
Carpal Tunnel
|
 Kto wygra 20. etap Tour de France? Typ: Tom Boonen Kurs: 3.20 Buk: Betfair Stawka: 6/10 Głównym i w pełni uzasadnionym faworytem do wygrania finiszu na Polach Elizejskich jest Tom Boonen. Belg po problemach w pierwszym tygodniu wyścigu ostatnimi czasy prezentuje się wyśmienicie i na każdym z kolejnych etapów potwierdza, że zielona koszulka za zwycięstwo w klasyfikacji punktowej należy się właśnie jemu. Również doskonale zorganizowana drużyna Quick Stepu powinna w znacznej mierze pomóc swojemu liderowi w zarezerwowaniu, jak najlepszej pozycji przed ostatnimi metrami. Tym samym może się powtórzyć sytuacja z 2004 roku, kiedy to Belg najpierw triumfował na 6.etapie, a następnie w Paryżu.
|
Do góry
|
|
|
|
#1437612 - 29/07/2007 18:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
A ja jestem niezmiernie ciekawy jak ten dzisiejszy etap będzie wyglądał... Czy będzie to tradycyjny etap przyjaźni czy może jednak Evans spróbuje szczęścia raz czy drugi... w peletonie panuje bardzo napięta atmosfera, kolarze nie są już monolitem, a podziały są coraz bardziej widoczne. Może być ciekawie... 
|
Do góry
|
|
|
|
#1442430 - 31/07/2007 04:23
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Prawda jest taka, ze bierze wiekszosc zawodnikow z czolowki. I to nie dotyczy tylko kolarstwa szosowego, ale tez przelajow(zlapali kilku holendrow, m i n mistrza swaita) jak i w MTB(a stad wywodzi sie Rassmusen).
Wszystko przez to, ze wymaga sie od zawodnika by byl w formie prawie caly sezon poczawszy od klasykow a skonczyszy na MS. A wygrac w wyscigach wieloetapowych moze tylko ktos kto nie bedzie mial ani jednego dnia slabego, ciagle musi byc w czolowce.
Biora sprinterzy(Zabel sie przyznal, u petachhiego naGiro tez co bylo nie tak), czasowcy (Millar) czy zawodnicy majacy wygrywac wielkie wyscigi (Basso, Hamilton, Pantani, Ulruch etc)
Armstrong tez pewnie cos bral, ale jego przewaga nad innymi bylo to, ze mogl sie przygotowac tylko do jednego wyscigu (przejezdzal wyscigi przed TOurem a potem kilka kryteriow PO). PO drugie jego sile ciagle sie tlumaczylo tym, ze jego organizm poradzil sobie z ciezka choroba.
Zauwazcie, ze wiekszosc zlapanych koksowala w Europie, a Lance pewnie bral cos w USA. Tamtejsze laboratoria dzieli przepasc z tymi w Europie. Przeciez afera labolatorium BALCO, nie wyszla by na jaw, gdyby nie sypnal jakis jankes, bo zawodnikow zadnych nikt nie przylpal na zadnych zawodach.
A Armstrong przez 7 lat mial chyba tylko 1 slaby dzien podczas jednej z czasowek :]
Co do Discovery, zobaczcie pewna tendencje, zawodnicy jezdzacy tam spisuja sie lepiej anizeli gdy odchodza z ekipy. Hamilton najlepiej jezdzil ze zlamanym obojczykiem, potem zlapany, krew przetaczal Landis wiadomo, dzien slabosci, a na drugi testosteron i dostal kopa Heras na Tourze padaka, na Vuelcie zlapany Leipheimer tez lepiej jezdzi w Discovery niz w poprzedniej druzynie.
Mnie najbardziej smieszy, ze zaczyna to wszytko przypominac polska polityke, gdy ujawnia sie haki w momencie, gdy jest o kims glosno, o Rassmusienie wszyscy sie dowiedzieli w momencie gdy wygrywal etap, a przeciez chodzilo o okres z czerwca, to mogli to wyjasnic juz dawno
|
Do góry
|
|
|
|
|
|