Opcje tematu
#1316423 - 20/06/2007 17:06 Finał Pucharu Hiszpanii ( Copa Del Rey )
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Finał Pucharu Hiszpanii ( Copa Del Rey )
Sobota 21.00 Madryt Santiago Bernabeu

Sevilla - Getafe 1.80 I 3.25 I 4.20

Jeszcze jedna zagadka została do rozwiązania w Hiszpanii
Po emocjonującym finiszu ligi mistrzem został Real Madryt
Królewscy zdobyli tytuł zasłużenie, ale też w dużej mierze dzięki słabości rywali
Nie myślę tu wyłącznie o Barcelonie, ale także o Sevilli i Valencji
Jesienią Sevilla grała porywający i skuteczny futbol
Podopieczni Juande Ramosa uznani zostali nawet za najlepszy zespół świata
Wydawało się, że są na najlepszej drodze, by sięgnąć po 3 trofea ( UEFA, Liga, Puchar )
Puchar UEFA wywalczyli, ale w lidze nie potrafili wykorzystać licznych potknięć Barcelony
Wiosną w ich grze zabrakło radości, determinacji, a przede wszystkim skuteczności

Getafe może zaliczyć sezon do udanych, a jeśli im się uda sięgnąć po puchar - do bardzo udanych
Jest to zasługą Bernda Schustera, który najprawdopodobniej zostanie trenerem Realu Madryt
Finał Copa Del Rey grany na... Santiago Bernabeu będzie jego pożegnalnym meczem z Getafe

Bukmacherzy w tym meczu zdecydowanie faworyzują Sevillę
Sądzę, że większość typerów również postawi swoje pieniądze na podopiecznych Juande Ramosa
Ja jestem innego zdania i twierdzę, że siły są tu absolutnie wyrównane
Większej determinacji i chęci zwycięstwa spodziewam się ze strony piłkarzy z Madrytu
Pokazali oni to już w półfinale, gdzie po porażce 2:5 na Camp Nou nikt nie dawał im jakichkolwiek szans
W rewanżu zagrali kapitalne zawody i odprawili Barcelonę z bagażem czterech bramek
Świadczy to nie tylko o determinacji, ale i o sile zespołu
Zespół z Madrytu oglądałem w ostatnim meczu z Celtą ( 1:2 )
Choć Bernd Schuster nie wystawił najsilniejszego składu, to Getafe było zespołem dominującym
Pierwsza połowa meczu przebiegała pod hasłem "Nam strzelać nie kazano", bo Getafe powinno prowadzić trzema lub czterema bramkami
W finale Getafe zagra inaczej i z pewnością nie będzie oszczędzać rywali
Myślę, że puchar pozostanie w Madrycie, a miasto to będzie piłkarską stolicą Hiszpanii
Kurs 4.20 jaki zaproponował Bet-at-home według mnie to prezent
Ja prezenty zawsze przyjmuję z radością i tak też zrobię tym razem
Moje typy:
2 @4.20
over 2.5 bramki @1.95
Getafe strzeli @1.55

Do góry
Bonus: Unibet
#1325349 - 23/06/2007 19:49 Re: Finał Pucharu Hiszpanii ( Copa Del Rey ) [Re: rene]
thepilator Offline
veteran

Meldunek: 28/12/2004

Sevilla vs Getafe 1 (-0,25) AH 1,81

Przed nami finał Copa del Rey, czyli Pucharu Króla. Mecz odbędzie sie w Madrycie na Santiago Bernabeu. Sevilla ma za sobą jeden z najlepszych sezonów w historii klubu, zajeli 3 miejsce w lidze, tak wysoko w tabeli nie byli od 27 lat. Do tego trzeba dodać zdobycie Pucharu Uefa a co najważniejsze dokonali tego drugi raz z rzędu, co również w tym pucharze nie zdażyło się od dawna. Mają zapewniony awans do Ligi Mistrzów i wywalczyli także Superpuchar Europy. Teraz stoją przed szansą zdobycia kolejnego trofeum do ich kolekcji i byłoby wielkim zaskoczeniem dla ich kibiców gdyby na zakończenie tak wspaniałego sezonu dla tej drużyny, tego celu nie osiągneli.
Getafe, skończyło sezon na 9 pozycji, zakwalifikowało sie do Pucharu Uefa co jest sporym osiągnięciem dla tego klubu. Po drodze do finału tego pucharu Getafe pokonało Valencie i Ossasune i sprawiło wielką niespodzianke, którą pamiętaja chyba wszyscy. W pierwszym meczu półfinałowym przegrali z Barcelona 5-2 i kiedy losy awansu wydawały sie już przesądzone w drugim meczu wygrali 4;0 i to oni awansowali do finału. Podobno trener Getafe: Schuster, ma przejść do Realu Madryt, jednak on sam ucina te spekulacje i koncentruje sie tylko na tym finale. Nie ulega wątpliwości że piłkarze Getafe stają przed wielką szansą, jednak wg. mnie zabraknie im umiejętności i doświadczenia, które potrzebne jest w finale takiego pucharu. Sporym osłabieniem dla tej drużyny będzie brak ich podstawowego bramkarza Abbondanzieri, który przygotowuje się ze swoją reprezentacją narodową do Copa America. W drużynie Sevilli zabraknie Adriano. Prawdopodobne składy obu drużyn to:

Sevilla: Palop - Daniel Alves, Javi Navarro, Escudé, Dragutinovic - Jesús Navas, Poulsen, Renato, Puerta - Luis Fabiano, Kanouté.
Getafe: Luis García - Contra, Pulido, Belenguer, Paredes - Mario Cotelo, Celestini, Casquero, Nacho - Manu del Mora, Güiza.

Historia spotkan obu druzyn to: 3 zwycięstwa Sevilli, 4 remisy i jedna porażka, widzimy więc ze w spotkaniach pomiędzy tymi drużynami najczęsciej padaly remisy, jednak puchary rządzą sie innymi prawami i myśle że dzisiaj po puchar sięgnie Sevilla, doświadczenie i umiejętności piłkarskie napewno będa ich przewagą. Dlatego polecam zagrac ich w handicapie -0,25 na wypadek remisu.

Do góry
#1325831 - 23/06/2007 21:04 Re: Finał Pucharu Hiszpanii ( Copa Del Rey ) [Re: thepilator]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: thepilator

Sevilla vs Getafe 1 (-0,25) AH 1,81

Przed nami finał Copa del Rey, czyli Pucharu Króla. Mecz odbędzie sie w Madrycie na Santiago Bernabeu. Sevilla ma za sobą jeden z najlepszych sezonów w historii klubu, zajeli 3 miejsce w lidze, tak wysoko w tabeli nie byli od 27 lat. Do tego trzeba dodać zdobycie Pucharu Uefa a co najważniejsze dokonali tego drugi raz z rzędu, co również w tym pucharze nie zdażyło się od dawna. Mają zapewniony awans do Ligi Mistrzów i wywalczyli także Superpuchar Europy. Teraz stoją przed szansą zdobycia kolejnego trofeum do ich kolekcji i byłoby wielkim zaskoczeniem dla ich kibiców gdyby na zakończenie tak wspaniałego sezonu dla tej drużyny, tego celu nie osiągneli.
Getafe, skończyło sezon na 9 pozycji, zakwalifikowało sie do Pucharu Uefa co jest sporym osiągnięciem dla tego klubu. Po drodze do finału tego pucharu Getafe pokonało Valencie i Ossasune i sprawiło wielką niespodzianke, którą pamiętaja chyba wszyscy. W pierwszym meczu półfinałowym przegrali z Barcelona 5-2 i kiedy losy awansu wydawały sie już przesądzone w drugim meczu wygrali 4;0 i to oni awansowali do finału. Podobno trener Getafe: Schuster, ma przejść do Realu Madryt, jednak on sam ucina te spekulacje i koncentruje sie tylko na tym finale. Nie ulega wątpliwości że piłkarze Getafe stają przed wielką szansą, jednak wg. mnie zabraknie im umiejętności i doświadczenia, które potrzebne jest w finale takiego pucharu. Sporym osłabieniem dla tej drużyny będzie brak ich podstawowego bramkarza Abbondanzieri, który przygotowuje się ze swoją reprezentacją narodową do Copa America. W drużynie Sevilli zabraknie Adriano. Prawdopodobne składy obu drużyn to:

Sevilla: Palop - Daniel Alves, Javi Navarro, Escudé, Dragutinovic - Jesús Navas, Poulsen, Renato, Puerta - Luis Fabiano, Kanouté.
Getafe: Luis García - Contra, Pulido, Belenguer, Paredes - Mario Cotelo, Celestini, Casquero, Nacho - Manu del Mora, Güiza.

Historia spotkan obu druzyn to: 3 zwycięstwa Sevilli, 4 remisy i jedna porażka, widzimy więc ze w spotkaniach pomiędzy tymi drużynami najczęsciej padaly remisy, jednak puchary rządzą sie innymi prawami i myśle że dzisiaj po puchar sięgnie Sevilla, doświadczenie i umiejętności piłkarskie napewno będa ich przewagą. Dlatego polecam zagrac ich w handicapie -0,25 na wypadek remisu.

Właśnie na "telecinco"podano informacje ,ze Sevilla rozpoczyna Palopa.
Moim zdanie ,jezeli to sie potwierdzi ,typ na X2 Getafe robi sie bardzo mocny.

Pozdrawiam

amk

Do góry
#1325838 - 23/06/2007 21:05 Re: Finał Pucharu Hiszpanii ( Copa Del Rey ) [Re: Amkwish]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
bez palopa - przepraszam za pospiech :-)

Do góry
#1327043 - 24/06/2007 01:00 Re: Finał Pucharu Hiszpanii ( Copa Del Rey ) [Re: Amkwish]
Warren Offline
Dr. Watson

Meldunek: 18/01/2005
A ja twardo AWANS SEVILLI po 1.40:)
Trener Juande Ramos na wczorajszej konferencji prasowej wypowiedział się na temat spotkania finału Pucharu Króla z Getafe.

"Na ostatnich dwóch treningach moi piłkarze wykazywali wielką chęć gry. Obecnie czujemy się podobnie jak przed finałem Pucharu UEFA i mamy nadzieję, że teraz również wygramy. Uważam, że musimy podejść do tego spotkania niezwykle skoncentrowani, ponieważ Getafe to trudny przeciwnik-powiedział Ramos.
Trener Juande Ramos na wczorajszej konferencji prasowej wypowiedział się na temat spotkania finału Pucharu Króla z Getafe.
Będzie to ostatnim mecz sezonu 2006/2007 w Hiszpanii i na pewno emocji w Madrycie nie zabraknie, bowiem dla obydwu zespołów zdobycie tego trofeum będzie ogromnym sukcesem.

W Primera Division lepiej spisywała się Sevilla, która zajęła trzecie miejsce i do ostatniej kolejki miała szansę na mistrzostwo. Getafe zdobyło 19 punktów mniej i zostało sklasyfikowane na dziewiątej pozycji. Bilans bezpośrednich spotkań także przemawia za podopiecznymi Juande Ramosa, którzy w tym sezonie wywalczyli już Puchar UEFA. W lutym na Coliseum Alfonso Perez padł bezbramkowy remis, a w październiku ubiegłego roku Sevilla wygrała 1:0. Wcześniej w czterech meczach dwukrotnie zanotowano wyniki 0:0, jedno zwycięstwo Sevilli (3:0) i jedno Getafe (1:0).

Końcówka sezonu ligowego nie była najlepsza w wykonaniu obydwu zespołów. Sevilla po zwycięstwie nad Realem Saragossa (3:1), tylko zremisowała z Realem Mallorca (0:0) i przegrała u siebie z Villarreal (0:1). Z kolei Getafe przegrało z Barceloną (0:1), Tarragoną (0:1) i Celtą Vigo (1:2).

W barwach Sevilli, która Puchar Króla wywalczyła do tej pory trzy razy (1935, 1939, 1948), nie zagra kontuzjowany pomocnik Adriano. Niepewny występu jest natomiast skrzydłowy Jesus Navas. W składzie Getafe zabraknie natomiast najlepszego bramkarza Primera Division Roberto Abbondanzieri (30 wpuszczonych bramek w 36 meczach). Zastąpi go, podobnie jak w dwóch ostatnich kolejkach ligowych, Luis Garcia Conde.

22:00 Sevilla - Getafe

Sędzia: Rodriguez Santiago

Sevilla: Palop - Hinkel, J. Navarro, Dragutinovic, Castedo, D. Alves, Renato, Marti, Puerta, Kanoute, Chevanton

Getafe: Garcia Conde - Contra, Belenguer, Alexis, Paredes, Celestini, Cotelo, Vivar Dorado, Casquero, del Moral, Guiza

Do góry
#1327474 - 24/06/2007 03:25 Re: Finał Pucharu Hiszpanii ( Copa Del Rey ) [Re: Warren]
CarlosMarc Offline
old hand

Meldunek: 15/09/2006
Ja stawiam na X i wszystko sie rozstrzygnie pozniej.

Do góry
#1327533 - 24/06/2007 04:52 Re: Finał Pucharu Hiszpanii ( Copa Del Rey ) [Re: CarlosMarc]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Sevilla albo rozbije w pyl rywala albo zremisuje 0-0.
Nie jest to jakas wnikilwa analiza, zwykle przeczucie i z tego co ogladalem mecze tej druzyny to tylko takie rozwiazanie przychodzi na mysl.
0-0 dlatego ze Getafe jest bardzo nie wygodnym rywalem, graja strasznie wysoko i bardzo szczelnie, kryja do upadlego i ich glownym zadaniem jest nie dac sie rozpedzic rywalowi.
W tym sezonie ta taktyka sie sprawdzila, 9 miejsce nie jest szczytem marzen ale jest pewnym miejscem w stawce.
Z drugiej strony jak Sevilla sie rozpedzi to 4-0 z Barcelona bylo naprawde srednim wynikiem, moglo byc wiecej.
Oczywiscie wtedy sie sezon nawet nie zaczal, zawodnicy wypoczeci itp, itd ale Katalonczycy byli na tym samym etapie...

Final jak to final, ma swoje prawa, ja delikatnie sprobuje over, nie wiem skad w pierwszym poscie taki kurs ale za 1,95 w takim meczu to wyjatkowo marny kurs.

Jak sie uda zagram w 10-15 minucie meczu, teraz mam 2,20, dojdzie do 2,50-2,60 wezme za 3-4 jednostki.

Swoja droga widze ze ciagle malo osob podaje stawki za jakie gra, szkoda bo napisac x2 i po meczu napisac "gralem grubo" to zadna sztuka;-)

Jesli Sevilla strzeli szybko bramke

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop